|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  348 349 [350] 351 352   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
4.1.2012 15:31:23   
gerberka
zna li neko znacenje imena adin??? 

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8726
4.1.2012 15:35:05   
raja_ringe
Vidim pričate o Daninu. Moj sestrić se tako zove i sestra je baš dugo tražila značenje. Na kraju je našla da je to žensko ime i čini mi se da znači princeza. S obzirom da su i imena npr. Jasmin, Sabin i još mnoga druga naša muška u svijetu zapravo ženska, njoj to nije smetalo. Dječak je stvarno mashallah. Jeste živahan, ali nije naporan, da se  sa njim izaći na kraj. Ja baš takvu djecu i volim. Ne volim kada su stidni. Često čujem rekacije da je ime prečesto, ali i jeste često jer je lijepo :).

Mrgice
ja se dobro osjećam, evo radim od kuće. Dosta toga mogu bukvalno iz kreveta odraditi. Na posao se više vjerovatno neću vraćati, nego samo ono što budem morala. U petak kontrola, baš jedva čekam. I mi tebi čestitamo na 24. Ja bi te rado dodala na fb, bit ćeš mi prva sa rr :). Šaljem ti na pp.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8727
4.1.2012 15:35:39   
gerberka
IZVORNA PORUKA: dzenyA

ja neznam sta je ovo sa PP  ali neide nikako
Gerbo jel tebi dosla

nije draga

zale se i neke zene na fb grupi da uopce ne mogu uci na rr

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 8728
4.1.2012 15:39:15   
soraya
pozdrav!
Moje terminuse se vidim raspisale pravo pa evo i ja uhvatih vremena da vam se javim i da vas sve pozdravim....kod mene teku posljednje pripreme, u subotu pokupovala apoteku i papuce i jos nekih sitnica sto mi je ostalo. danas mi dosla zena radi stan generalno i ja sam cijeli dan u pokretu, eto jos par sitnica trebam poobavljati i sto se mene tice ja se mogu poroditi!!!!
P.S. rodbina (tetke,dajdzinca,rodice i ostali) su me vec pocele lagano zvati na telefon i propitkivati ima li sta kod mene.... i da im obavezno javim kad krenem u porodiliste,hehehe..... sto ti je ta rodbina, ni s njom ni bez nje user posted image

Gerberko komodice za presvlacenje mozes naci u svakoj radnji bebey opreme, vi u Zenici imate onaj Kidi Oz, ne znam kakav je tamo izbor ili da pogledas u Fisu. a ako imas nekog dobrog stolara mozes i naruciti da ti napravi i kupis samo jos podlogu za presvlacenje i eto ti komodice. Ako mislis ici do Sarajeva pogledaj u Adaxu ili u Baby shopu na Pofalićima. Mi smo tu kupili krevetic i komodicu.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8729
4.1.2012 15:50:17   
gerberka
soraya user posted image pa ti spremna user posted image
hvala za info, ostaje mi zenica jer sam sklona prehladama, necu da rizikujem

meni se ne sviđaju cesta imena, jer su ona hit jednom vremena..kao i moje 80-tih godina i sad malo malo neko se zove kao ja user posted image

mene vodi znacenje i harizmaticnost koju nosi neko ie tj koju ja prepoznam u nekom imenu...volim da je jako i jasno..ne znam dal me razumijete user posted image

p.s. jos koji dan i pšrestajem sa mirovanjem, ovaj laptop ce upamtiti kad me vidio user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 8730
4.1.2012 15:53:20   
gerberka
trudnice moje pijete li dosta tecnosti dnevno..evo sjetih se pa odoh skuhati caj

pijte i piškite user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8731
4.1.2012 15:54:56   
Hurma

IZVORNA PORUKA: gerberka

soraya user posted image pa ti spremna user posted image
hvala za info, ostaje mi zenica jer sam sklona prehladama, necu da rizikujem

meni se ne sviđaju cesta imena, jer su ona hit jednom vremena..kao i moje 80-tih godina i sad malo malo neko se zove kao ja user posted image

mene vodi znacenje i harizmaticnost koju nosi neko ie tj koju ja prepoznam u nekom imenu...volim da je jako i jasno..ne znam dal me razumijete user posted image

p.s. jos koji dan i pšrestajem sa mirovanjem, ovaj laptop ce upamtiti kad me vidio user posted image

da da...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8732
4.1.2012 15:59:03   
teacher75
vidim tema su imenauser posted image taman htjedoh napisati da je danin zensko ime,kad me preduhitristeuser posted image meni se svidjaju imena: arijan, arman, alan...volim imena na slovo A user posted image mm hoce da on sada da ime, jer sam ja dala Lani ali hoce da saceka da se beba rodi pa me drzi u neizvjesnosti, nece ni da mi kaze koja mu se svidjaju user posted image imamo slican ukus, ni ja ni one ne volimo starinska ni dugacka imena pa mislim da necu imati nista protiv njegovog izborauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8733
4.1.2012 16:00:15   
teacher75

trudnice moje pijete li dosta tecnosti dnevno..evo sjetih se pa odoh skuhati caj

pijte i piškite user posted image

pijem uglavnom vodu, najvise mi prijauser posted image i piskim svako malouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8734
4.1.2012 16:12:34   
gerberka
a najsmjesnije mi je kad dijete nosi neko cool ime, bez znacenja, ono izmiksano ili kao nadimak i uz to izgleda kao strano uz prezime, a ovamo se dere "babo, babo!" user posted image user posted image user posted image

mislim da je znacenje imena jako vazna i ako nema znacenja meni je kao da nisam ni dala ime..svako ima svoje misljenje user posted image user posted image user posted image

neka su nam ziva i zdrava sva dječica i da s ponosom nose imena koja smo im dali user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8735
4.1.2012 16:16:21   
Hurma
moram ovo kopirati da je Danin zensko ime da muza ubijedim da to ne može.... user posted image user posted image meni opet nesto Daamin nesto fino, da li sa jednim ili dva "a" nema veze... sad ce on kuci, napravila sam rucak po njegovom pa cu ga muntati za ruckom dok jede a da se zna da voli da jede... posebno sto ja napravim user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8736
4.1.2012 16:17:43   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Hurma

moram ovo kopirati da je Danin zensko ime da muza ubijedim da to ne može.... user posted image user posted image meni opet nesto Daamin nesto fino, da li sa jednim ili dva "a" nema veze... sad ce on kuci, napravila sam rucak po njegovom pa cu ga muntati za ruckom dok jede a da se zna da voli da jede... posebno sto ja napravim user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8737
4.1.2012 16:20:43   
teacher75

a najsmjesnije mi je kad dijete nosi neko cool ime, bez znacenja, ono izmiksano ili kao nadimak i uz to izgleda kao strano uz prezime, a ovamo se dere "babo, babo!" user posted image user posted image user posted image

mislim da je znacenje imena jako vazna i ako nema znacenja meni je kao da nisam ni dala ime..svako ima svoje misljenje user posted image user posted image user posted image

neka su nam ziva i zdrava sva dječica i da s ponosom nose imena koja smo im dali user posted image user posted image user posted image

i meni je znacenje jako bitno, a i da lijepo zvuci i da je u duhu naseg jezika, ne volim kad ubacuju slova kao y itd...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8738
4.1.2012 16:22:22   
teacher75

ma s jednim "a" je bolje, gdje ces komplikovati djetetu, pa da svaki put kad ga neko pita za ime mora da naglaasava da je sa 2 auser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8739
4.1.2012 16:23:17   
gerberka
IZVORNA PORUKA: teacher75

ma s jednim "a" je bolje, gdje ces komplikovati djetetu, pa da svaki put kad ga neko pita za ime mora da naglaasava da je sa 2 auser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sa 1 a

Neposredna veza do poruke: 8740
4.1.2012 16:24:45   
Hurma
joj teacher, sjecas li se ti mene preko one porodiljske naknade, hahaha, kad smo javljale je li bio u Hrasnom ili nije... cini mi se ti i ja smo blizu... ako nisam prolupala u trudnoci... ako nisam prolupala sad cemo mi opet kukati i jaukati je li bio postar ili nije.... user posted image

Neposredna veza do poruke: 8741
4.1.2012 16:25:48   
teacher75

joj teacher, sjecas li se ti mene preko one porodiljske naknade, hahaha, kad smo javljale je li bio u Hrasnom ili nije... cini mi se ti i ja smo blizu... ako nisam prolupala u trudnoci... ako nisam prolupala sad cemo mi opet kukati i jaukati je li bio postar ili nije.... user posted image

user posted image user posted image moguce, ja sam na grbavici, mozemo se i druziti na porodiljskomuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8742
4.1.2012 16:26:46   
Hurma

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sa 1 a

ma ja nasla na nekon arapskoj stranici, sta ja znam rekoh... mozda tako mora user posted image user posted image ma moze i sa jednom... ko broji dupla slova :D

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8743
4.1.2012 16:28:04   
Hurma

user posted image user posted image moguce, ja sam na grbavici, mozemo se i druziti na porodiljskomuser posted image

ali sad necemo toliko kukati ipak cemo dobijati cijelu platu... user posted image user posted image user posted image idemo valove za prosvjetu, hahaha...

Neposredna veza do poruke: 8744
4.1.2012 16:29:04   
teacher75
to su vjerovatno napisali da naglase da je dugo "a" u izgovoru, ti pojednostavi pa napisi sa jednimuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8745
4.1.2012 16:29:35   
teacher75

ali sad necemo toliko kukati ipak cemo dobijati cijelu platu... user posted image user posted image user posted image idemo valove za prosvjetu, hahaha...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8746
4.1.2012 16:34:51   
Hurma
stigao muz, odoh da postavim sto, necu svijeće da me ne skonta, hahahaha user posted image user posted image user posted image da nisam preofirna... :) pozz

Neposredna veza do poruke: 8747
4.1.2012 16:50:22   
Arina
A sta znaci Damin....hurmice.....slicno je sa Danin....mogla bi i tako....
Sta ja znam...ja sam sa tim imenima izgubila bitku....sve neke kontacije su mi pale u vodu....toliko je promjena i toliko razlicitih stavova...toliko novina....toliko imena koja odjednom su muslimanska....a nikad nisu bila pod muslimanskim...onda ta znacenja....pa slova pojedina koja se prebacuju iz jednog jezika u drugi po nekim posebnim pravilima...sta ja znam....onda recimo ime Timur...znaci zeljezo.....to je sad ko da neko tamo u turskoj da djetetu ime zeljezo jer se kod nas muslimana u Bosni tako naziva djete...recimo sto daju kod nas Jagoda....ili Visnja....Recimo ime Elma...znaci jabuka....sad neko da ime Jabuka i zove djete...user posted image ....mislim mozda bas nisam nasla dobre primjere...ali ...meni je bitno da NE ZNACI RUZNO nesto....a sad sto nista ne znaci ..ili mu se ne zna znacenje....pa  jednog ce dana znaciti....
Onda razna imena koja se kod nas daju me zbunjuju...recimo ime Eman se daje djecacima kod nas a Iman djevojcicama....a ime je ustvari jedno i znacenje jedno....pise se Eman a izgovara Iman...ali eto kod nas su pod muslimanska...znace vjera oba imena....ili recimo ime Emrah nisam sigurna da je muslimansko vec Emran...a  daje se puno kod nas....Mi smo dali ime Endi bez obzira sto ga nema u muslimanskim....nama se svidjelo...nekako je internacionalno....user posted image user posted image
Znam da je Danin zensko....ustvari Daneen....i znaci princeza.....fino ....posto se mjenja dva ee u jeno i vjerovatno ni znacenje nije onda to to....     
Ja bas zavidim onima koji cijeli zivot znaju kako ce im se djete zvati i daju na kraju tako...tomi je superuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8748
4.1.2012 16:55:49   
gerberka
joj arina a se ismijah, kraljica si majke mi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image potpisujem teuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jedino sto je meni vazno znacenje..kad ga dajem da ima znacenje u mojoj vjeri user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8749
4.1.2012 16:56:17   
teacher75
zato ne treba previse komplikovatiuser posted image evo ja dala ime Lana i super zadovoljna- lijepo znacenje, lijepo zvuci, internacionalno, lijepo joj stoji i jednostavno se pise- nema zabune kod izgovorauser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  348 349 [350] 351 352   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  348 349 [350] 351 352   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *