|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  346 347 [348] 349 350   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
4.1.2012 11:15:25   
Arina
IZVORNA PORUKA: Sandrich

jutro bembelice moje user posted image
Imam pitanjce pa ko zna nek puca user posted image Juce mi se desilo jednom i evo jutros..dok sam stojala, zazigalo me ne znam ni ja tacno sad,negdje kod prepone na desnoj nozi,par sekundi zabolilo i to je to...jesul to mozda kontrakcije ili je mogu ce da me bebica u nesto udari posto su joj nogice dole??
ja mislim da kontrakcije nisu garant.....to su vjerovatno neki zivci koje bebi pritisne nonama...i moj sjedi ko beg dole i vrslja nogama .....onda se odgurne s njima pa glavom u zeludac dole u mjehur...a meni oci da ispadnu.....ne sekiraj se sve je to u rok sluzbe user posted image user posted image

Jaca bona misice djete...trenira..user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 4.1.2012 11:16:49 >

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 8676
4.1.2012 11:16:40   
Mrgica
Evo i mene napokon...user posted image Veki aki evo me drugo ,bas kao sto kazes, uzivala sa coekom u mene user posted image nije radio par dana, pa reko da ugrabim, a i nemam kad od njeaga na net.Kako si mi ti, ni tebe nije dugo bilo?Mi hvala Bogu dobro, sutra cemo aBd na kontrolu, ali ne vise kod onog odvratnog dr. Raja ringe dje si mi ti, vidim pitas za nas 2, kod nas sve super hB, kako ste mi vas 2, jesil na mirovanju ili radis?Jel nam ovo danas pune 24 sedmice, masalah, user posted image cesttamo i vama dvjema. Dinamitna cestitam ti na rodjenju sina, neka ti je ziv i zdrav ,a i vi zajedno sa njim. Joj ja muku mucim sa kg, sta god pojedem sve mi se prima, do sada vec dobila 10kg user posted image neka nam je Bog na pomoci do kraja.
Vidim dodajete se na fb, hocel mene ko user posted image mislim dodati. user posted image , saljem vam najveci user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8677
4.1.2012 11:19:20   
Hurma
kako vi sa kilažom? ja imam 62 a ostala trudna sa 53... 9 kila +... bice da je to puno ha? ali ne vidim na sebi, malo skroz, iako se pomašalah jede u odnosu na prethodnu trudnocu... ali ja sam inace mrsava pa niko ne vidi tolike kile... za dan, dva punim 25 sedmica...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8678
4.1.2012 11:20:09   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Mrgica

Evo i mene napokon...user posted image Veki aki evo me drugo ,bas kao sto kazes, uzivala sa coekom u mene user posted image nije radio par dana, pa reko da ugrabim, a i nemam kad od njeaga na net.Kako si mi ti, ni tebe nije dugo bilo?Mi hvala Bogu dobro, sutra cemo aBd na kontrolu, ali ne vise kod onog odvratnog dr. Raja ringe dje si mi ti, vidim pitas za nas 2, kod nas sve super hB, kako ste mi vas 2, jesil na mirovanju ili radis?Jel nam ovo danas pune 24 sedmice, masalah, user posted image cesttamo i vama dvjema. Dinamitna cestitam ti na rodjenju sina, neka ti je ziv i zdrav ,a i vi zajedno sa njim. Joj ja muku mucim sa kg, sta god pojedem sve mi se prima, do sada vec dobila 10kg user posted image neka nam je Bog na pomoci do kraja.
Vidim dodajete se na fb, hocel mene ko user posted image mislim dodati. user posted image , saljem vam najveci user posted image

a ja taman pricam o kilama kad i ti :))) bice da smo obje u istom sosu :)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 8679
4.1.2012 11:21:08   
KupusLivada
Cao "cure", sretna i lagana 2012 user posted image , eto me nema od prosle godine user posted image , jedva sam vas iscitala, evo 2 sata već čitam...

necu sad o ovim teskim temama, jeste li vidjele akciju DM-a  za 2012 - babybonus, nesto mi bas simpa to...

IZVORNA PORUKA: gerberka

postoji istrazivanje koje je pronaslo povezanost smanjenog oboljevanja od raka dojke i povracanja u trudnoci..dakle, eto ti prednost povracanja user posted image

mozes mi dati savjet..kad si dojila curicu jesi joj davala vode..patronazne zabranjuju to jer kao teska je za probavu bebe, a mlijeko sadrzi 88% vode..međutim naislazim na clanke po netu da ipak treba zbog eventualne dehidracije

gerbo, nas na sve trane uce da do cca 6 mjeseca nista ne dajemo osim mlijeka, voda se daje ako beba dehidrira, ali to ako je bolesna pa ti pedijatar kaze, ne na svoju ruku... sve drugo osim mlijeka steti bebinoj probavi na neki nacin.

Dezinfekcija bradavica nije potrebna - bradavice imaju svoj sistem dezinfekcije, lucenjem iz zlijezda plus majcino mlijeko koje ima potrebna antibakterijska svojstva. sve ostalo kupujes u slucaju komplikacija.

Jastucice za dojenje vjerujem da je bolje ne stavljati u pocetku, bradavice treba da disu...

eto ja samo prenosim sta sam do sada naucila, a nazalost to se cesto kosi sa ustaljenim "vjerovanjima"...

i jos nesto u poticaj dojenja... u mojoj raji manje vise su svi trudni ili imaju bebe do 1 god. da samo vidite razliku u zrdavlju i raspolozenju bebe koja jos doji (skoro ce joj godina) uz dohranu, a do setog mjeseca bila iskljucivo na mlijeku, bebe koja je dojena 3 mjeseca i one koja je na formuli od cca 20 dana od rodjenja... ova prva hB jos nikad bolesna nije bila, malo je stinija ali stalno nasmijana i aktivna, ova zadnja najkrupnija i non stop u ambulanti i bolnici... mislim to su ekstremi, alo vrijedi razmisliti i o tome...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8680
4.1.2012 11:21:54   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: Arina

IZVORNA PORUKA: Sandrich

jutro bembelice moje user posted image
Imam pitanjce pa ko zna nek puca user posted image Juce mi se desilo jednom i evo jutros..dok sam stojala, zazigalo me ne znam ni ja tacno sad,negdje kod prepone na desnoj nozi,par sekundi zabolilo i to je to...jesul to mozda kontrakcije ili je mogu ce da me bebica u nesto udari posto su joj nogice dole??
ja mislim da kontrakcije nisu garant.....to su vjerovatno neki zivci koje bebi pritisne nonama...i moj sjedi ko beg dole i vrslja nogama .....onda se odgurne s njima pa glavom u zeludac dole u mjehur...a meni oci da ispadnu.....ne sekiraj se sve je to u rok sluzbe user posted image user posted image

Jaca bona misice djete...trenira..user posted image user posted image user posted image

hvala Arina...ma osjecam ja bas zadnjih dana da on jaca misice i to bas po mojim jajnicima user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8681
4.1.2012 11:23:20   
KupusLivada
btw. Miracle, meni se potpuno isto desilo za Novu, cetveronoske uz stepenice, mislila sam bila krenulo... I dan poslije malo blaze... Je li te proslo? meni je bolje pa nisam isla dr-u...

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 8682
4.1.2012 11:24:17   
Hurma
Kupus Livada, suti bona, kao da je majci lahko i mirne suše nasuti neki tamo prah sa vodom i dati bebi pored svojih sisa kojima je jedina uloga da hrane dijete... ja ionako u posljednje vrijeme samo o tome i pricam... udavih svugdje pa i ovdje na forumu... user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 8683
4.1.2012 11:28:49   
dzenyA
pa Arina i ja jos par tih sitnica,u ponedjeljak cemo na kontrolu aBd pa da vidimo sta ce nam dr.reci dali  cemo na CR ili prirodno...sutra cu nalaze vadit....
Nisam jos pempas kupila za bolnice,kupila sam toze vir 80 uloske i one u DM jenokratne gace ja mislim oko 5 KM 4 kom dodju,
A i ja neznam za tu bademovu koju cu da li onu pharmamedovu da kupim ili neku dr. Koja je najbolja?

Neposredna veza do poruke: 8684
4.1.2012 11:29:46   
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Hurma

Kupus Livada, suti bona, kao da je majci lahko i mirne suše nasuti neki tamo prah sa vodom i dati bebi pored svojih sisa kojima je jedina uloga da hrane dijete... ja ionako u posljednje vrijeme samo o tome i pricam... udavih svugdje pa i ovdje na forumu... user posted image user posted image

Boze sacuvaj, nikad to ne bih rekla da su majke nesto krive... I ove moje drugarice su imale problema i nikoga da ih posavjetuje...
Al eto u proslom vijeku bila je i ta "moda", odnosno vjerovanje... :P

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8685
4.1.2012 11:35:35   
Hurma
dao Bog pa sve mi mjesecno trosile na izlaske, porodicna okupljanja onih 250 KM koliko se da na aptamil.. (toliko sam ja davala... nekada malo manje) a dojile do godine zivota nasih bebica... user posted image

Neposredna veza do poruke: 8686
4.1.2012 11:36:19   
Arina
IZVORNA PORUKA: dzenyA

pa Arina i ja jos par tih sitnica,u ponedjeljak cemo na kontrolu aBd pa da vidimo sta ce nam dr.reci dali  cemo na CR ili prirodno...sutra cu nalaze vadit....
Nisam jos pempas kupila za bolnice,kupila sam toze vir 80 uloske i one u DM jenokratne gace ja mislim oko 5 KM 4 kom dodju,
A i ja neznam za tu bademovu koju cu da li onu pharmamedovu da kupim ili neku dr. Koja je najbolja?

a zasto bi ti bila kandidat za CR....user posted image user posted image .....a bademova ...vidi ima li u vasoj apoteci da prave ...dosta ih apoteka pravi...pa probaj ...ja sam ne vezano za bebe uvijek kupovala tu farmamedovu....dobra je ...i sad sam kupila veliku...ali bi bas volila tu "pravljenu ","domacu" jer tako fino na badem mirisu....i sigurnija sam da je manje nekih hemikalija ljevih jer je moje mame kuma famaceut u jednoj apoteci (nije ovdje) pa ja ko mala s njom to mutila i pravila...vrlo malo komponenti ide i dodataka ..pa je VALJDA bolje...a ko ce ga vise znatiuser posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 8687
4.1.2012 11:38:25   
Arina
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

Cao "cure", sretna i lagana 2012 user posted image , eto me nema od prosle godine user posted image , jedva sam vas iscitala, evo 2 sata već čitam...

necu sad o ovim teskim temama, jeste li vidjele akciju DM-a  za 2012 - babybonus, nesto mi bas simpa to...

IZVORNA PORUKA: gerberka

postoji istrazivanje koje je pronaslo povezanost smanjenog oboljevanja od raka dojke i povracanja u trudnoci..dakle, eto ti prednost povracanja user posted image

mozes mi dati savjet..kad si dojila curicu jesi joj davala vode..patronazne zabranjuju to jer kao teska je za probavu bebe, a mlijeko sadrzi 88% vode..međutim naislazim na clanke po netu da ipak treba zbog eventualne dehidracije

gerbo, nas na sve trane uce da do cca 6 mjeseca nista ne dajemo osim mlijeka, voda se daje ako beba dehidrira, ali to ako je bolesna pa ti pedijatar kaze, ne na svoju ruku... sve drugo osim mlijeka steti bebinoj probavi na neki nacin.

Dezinfekcija bradavica nije potrebna - bradavice imaju svoj sistem dezinfekcije, lucenjem iz zlijezda plus majcino mlijeko koje ima potrebna antibakterijska svojstva. sve ostalo kupujes u slucaju komplikacija.

Jastucice za dojenje vjerujem da je bolje ne stavljati u pocetku, bradavice treba da disu...

eto ja samo prenosim sta sam do sada naucila, a nazalost to se cesto kosi sa ustaljenim "vjerovanjima"...

i jos nesto u poticaj dojenja... u mojoj raji manje vise su svi trudni ili imaju bebe do 1 god. da samo vidite razliku u zrdavlju i raspolozenju bebe koja jos doji (skoro ce joj godina) uz dohranu, a do setog mjeseca bila iskljucivo na mlijeku, bebe koja je dojena 3 mjeseca i one koja je na formuli od cca 20 dana od rodjenja... ova prva hB jos nikad bolesna nije bila, malo je stinija ali stalno nasmijana i aktivna, ova zadnja najkrupnija i non stop u ambulanti i bolnici... mislim to su ekstremi, alo vrijedi razmisliti i o tome...

o kakvom bonusu je rijec u dm za bebe....imal neka preciznija info da dzaba ne klapnem podaleko mi je user posted image

Neposredna veza do poruke: 8688
4.1.2012 11:49:27   
treće
otvori stranicu dm bih pa nađi to kad rodiš pa se prijaviš da primaš materija le i reklamne pelene i obavijest

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8689
4.1.2012 11:57:13   
KupusLivada
i pokloncic - paket pelena

http://www.dm-drogeriemarkt.ba/babybonus.php

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8690
4.1.2012 11:57:36   
dzenyA
Arina jesil dobila PP

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8691
4.1.2012 12:05:35   
ellam
pa vi nas zabojavili, niko ne pita za nas :(((

mi gazimo dobro 37 sedmicu user posted image i sutra idemo na kontrolu, jedva cekam.... Mali user posted image izbacuje nesto ostro, mozda tabancic ili lakat hajd znadni :)) to mi je tako simpaticno. dusa moja draga :))))

Citala sam zadnje dane, potpisujem da nam je sad najvaznije dici imunitet sto bolje mozemo... ja sam pocela sa kasikicom masl ulja ujutru (bilo istina ili ne-zdravo je), i malo cehno bijelog luka progutam s vodom kao tbl. jedem voce i cuvam se da se ne prehladim sad.... ne znam sta bih vise, ako ko ima jos kakav fin savjet....

kako su nam drugovi i drugarice terminuse mislim da su to gerberka pauza arina dzeny ... ako nisam pogrijesila... ostalo jos malo, al ja jos kao da nisam svjesna.... ostala mi apoteka da odem kupit...

user posted image svim ostalim user posted image , budite zdrave i spavajte :))))

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8692
4.1.2012 12:07:24   
KupusLivada
evo sjetih se kako se zovu te zlijezse na bradavicama: "Montgomerijeve žlijezde (mala izbočenja na areoli) proizvode prirodno ulje koje sadrži enzime koji uništavaju bakterije, te na taj način štiti, čisti i podmazuje bradavice."

mi dogurasmo do "only 45 days to go" user posted image user posted image

panikaaaaaaaaa

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 8693
4.1.2012 12:09:03   
KupusLivada
ellam, mahanjeeeee user posted image

Neposredna veza do poruke: 8694
4.1.2012 12:17:10   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: KupusLivada

btw. Miracle, meni se potpuno isto desilo za Novu, cetveronoske uz stepenice, mislila sam bila krenulo... I dan poslije malo blaze... Je li te proslo? meni je bolje pa nisam isla dr-u...

Jeste, draga bolje je malouser posted image . Jos uvijek mi je najteze kad ustanem, i moram malo da odstojim dok me prodje. Smirit cu jos malo, sve se tjesim nije puno ostalo. Kontam da je ljeto bilo bi mozda jos teze.

Trece, kakva je to akcija u DM-u, ja sam juce cula neku reklamu, nesto za pelene, ali nisam haman pazljivo slusala.

Neposredna veza do poruke: 8695
4.1.2012 12:21:12   
treće
to kad rodiš sa zdravstvenom bebinom i ličnom se prijaviš pa dobijaš knjižice, reklamni materijal poklon paket pelena i sl. do 12mj bebinih

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 8696
4.1.2012 12:33:21   
Hurma
to je super... treba sve iskoristiti, s tim da ne bih preporucila detaljne kupovine u DM-u jer je stvarno skup, omekšivaci i dterdzenti znaju biti po marku do dvije skuplji nego negdje drugo npr interex... samo kupovati njihove proizvode, oni su super i cijena je fina... ono ljepljenje markica i to je zavaravanje, to sam ja skontala nakon godinu kupovine user posted image user posted image user posted image ali bolje ikada... :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8697
4.1.2012 12:46:00   
AMELIC
Pozdrav curiceuser posted image
Da svima zaželim sretnu i uspješnu 2012, da budemo sretne mame našim malim mirisnim zamotuljcimauser posted image
Dinamitna čestitam,vidim sve mashallah dobro prošlo...sad uživaj sa svojim princom malimuser posted image
Ostale curke nadam se da vas ništa ne boli i da bebice slušaju i fino rastuuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8698
4.1.2012 13:09:10   
ivannna
Cure u pravu ste za DM, samo njihovi proizvodi su povoljni ostalo, znatno skuplje, evo ja imam popunjenu onu knjižicu, za 10% popusta, pa sam napravila spisak sta trebam od tamo, al samo cu ono sto je njihovo user posted image
Evo bas sam poredila Pampers onaj mali 3 marke skuplji nego u Konzumu i cak Merkatoru. Super ovo za babybonus, cim dobije knjižicu idemo po pelenice hehe user posted image

Arina, jel ono ti reče za začepljanje nosa, joj i meni se svaku noć, tj. čim legnem nos začepi, pa malo ušpricavam aqua maris pomogne. A sto se tiče bolova ponoći, da vam ne pričam, kukovi, leđa komplet od vrata do dole, ustajem svako sat da se promrdam i odem u wc, to mi je najveći problem trenutno, + ona nervoza u nogama buuu. Al dobro necu se zaliti puno sto kažu sve u radni staž, da završi na tome bit će user posted image

E da neko je pitao sta bi jos mogli za imunitet, moze propolis, smijemo ga, a super je....

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 8699
4.1.2012 13:13:34   
AMELIC
curice iz TZ znate li ima li kakva škola za dojenje kod nasuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 8700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  346 347 [348] 349 350   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  346 347 [348] 349 350   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *