Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 23:02:35
anđelo
IZVORNA PORUKA: Sandrich
ja cula kod nas tete naplacuju dolazak 10km,okupaju ti bebu,previju pupak,daju dosta korisnih savjeta tako da mi to i nije skupo...al vala to da das 20km samo sto dodje a ne mrdne prstom mi je malo bezveze
Sandrich,tako se Berina nama na Otoci izreklamirala.Žena sebi udarila cjenu.Ja čula svojim ušima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 23:08:37
anđelo
Veki-aki,dobro nam došla ljubavi,dobro došla ostani......super za nalaze Ja gledam neki film sa ćoekom na hayatu i zobam čips i kokice.Ak vi odete odoh i ja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 23:10:37
gerberka
ja cu da vas sve ispratim, mm nocna i ja nemam koga da smaram osim vas
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 23:41:14
gerberka
joj anđelo mi smo drugarice na fejsu a sad te ne mogu naci..pls podsjeti me na pp na svoje prezime
sto ste zene usutile...ma ja..muzeci vam tu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 0:02:57
gerberka
što ? da nisi trudna?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 2:05:34
veki_aki
Evo drage moje napokon sam vas iscitala, glava me zabolila Prvo da cestitam nini_lani, ja nesto sve kontala ona poslje dinamitne ide... sve najbolje zelim i njoj i bebari! Miracle draga bas mi je zao radi te nesrece, do sad je sve ok, nek tako i ostane saljem da se ljepse osjecas! Mama21e tebi posebno veliki saljem, vidim stalno pitas za mene. Drago mi je da ti je krenulo na bolje, nek samo tako i dalje ide. Gerbo koliko sam skontala tebi sad nalazi ok Osim par prehladica, kje ce nadam se brzo proci, cini mi se da ste sve ok! Ma bas sam vas sviju bila pozeljela! Gdje to mrgica, valjda ona uziva sa coekom u sebe Laku noc odo po red milke i u krevet! Svima zelim ugodnu i ispavanu noc!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 9:09:23
mamina princeza
Pozdrav draghe moje ... evo ja malo da virnem i odoh za obavezama. Sinoc sam nesto bila cudna. Ne znam ni ja sta je bilo jesul kontrakcije ili sta, nije toliko boljelo samo dole po dnu stomaka al mi je stomak bio toliko tvrd da sams e bojala. Kad legnem smeksa se a kad ustanem stvrdne se do boli.
Jutros je popustilo. NE sjecams e bas ovog osjecaja a i proli put sam bil anakljukana ginipralom pa mozda nism ni osjetila ovo.... valjd aniej sta za paniku.. beba se okrece kako treba i danju i nocu osjetim ... Malo cu usporiti tempo za svaki slucaj pa vidjecemo.
Kad je pocelo sinoc ja se prepala da cu se poroditi hihihih
Usli smo u osmi mjesec!!!!! Da izguramo jos abd 4 sedmice pa nek onda stiscu i kontrakcije koliko hoce sta me briga hihihi:) A onda cu opet kukati al eto hihihi
< Poruku je uredio mamina princeza -- 4.1.2012 9:10:19 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 9:35:19
Hurma
IZVORNA PORUKA: anđelo
Veki-aki,dobro nam došla ljubavi,dobro došla ostani......super za nalaze Ja gledam neki film sa ćoekom na hayatu i zobam čips i kokice.Ak vi odete odoh i ja
citala sam tvoju pricu za dojenje, ma znas sta... svaka ti cast... stvarno... ali je li bilo problema da beba doji obzirom da je jela na flasicu jedan dio... juce ja bila u DM, samo avent rucna izdajalica bila 100 KM... je li istina da aventove flasice su bolje od nuk bilo da koristim za caj nakon par mjeseci (sto se nadam) ili ako budem morala izdajati... kako god... kao najpribliznije su dojci? i kao lakse kasnije navici na dojku poslije aventove flasice?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 9:50:18
Arina
Dobro jutro drage moje...
Evo nas jos jedan dan...ja ne znam kako vi ali ja vazda gladna .....sad sam tako slatko smazala jednu malu tepsijicu "batakuse" kljukuse.....jojjjj jes dobra...preko vrhnje .....ma kad i tepsiju ne pojede
Kao i obicno spavanje ravno 0....ali vec sad se pomirila s tim....jos sad moram ustajati u wc...dosad nisam
Hurmice....ja sam sa sinom koristila i nukovu flasicu i dojila i sve bilo za 5....one siroke dude na nukovvim flasicama su kao imitacija sike....tj najslicnije...ali eto sta ja znam kako ko i kako koje djete...sve je individualno pa i to.....dobre su one i jedne i druge....moja djeca su htjela sve i svakako....bas moram reci hvala Allahu ....i dude svakakve i varalice ...sve i dojili...nista im nije smetalo....dok je kod snahe mala pravila na sve moguce situacije probleme....smorila ih i dan danas ih smara ....ubi ih majke mi....djeca su posebna prica svako pojedinacno....
Ja ne znam imateli vi problema da vam se nos onako pomalo zacepi ,ne skroz,kad odete spavati...meni neko vrijeme...nisam prehladjena nego samo ko da ti kapolari nabuhnu ....i jos nesto....utrne mi ruka ...ali ne ona na kojoj lezim nego ona gornja ....sta to ,kako to...imal iko slicnih slatkih dozivljaja ili sam jedinstvena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 10:47:18
Sandrich
jutro bembelice moje Imam pitanjce pa ko zna nek puca Juce mi se desilo jednom i evo jutros..dok sam stojala, zazigalo me ne znam ni ja tacno sad,negdje kod prepone na desnoj nozi,par sekundi zabolilo i to je to...jesul to mozda kontrakcije ili je mogu ce da me bebica u nesto udari posto su joj nogice dole??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 10:59:12
dzenyA
Jutro drage moje ja tek ustala, Arina da te utjesim pa ja sam svakih 2h u wc,po 4-5 puta ustanem navece,malo se razrahatim kad muz ode na poso pa se valjutam mene sve boli,meni uho otrni na onoj strani na kojoj spavam, tabani me bole dok se malo ne razgibam ujutru, al sve je to podnosljivo Veki_aki dobro nam dosla natrag
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 11:03:16
anđelo
IZVORNA PORUKA: Hurma
IZVORNA PORUKA: anđelo
citala sam tvoju pricu za dojenje, ma znas sta... svaka ti cast... stvarno... ali je li bilo problema da beba doji obzirom da je jela na flasicu jedan dio... juce ja bila u DM, samo avent rucna izdajalica bila 100 KM... je li istina da aventove flasice su bolje od nuk bilo da koristim za caj nakon par mjeseci (sto se nadam) ili ako budem morala izdajati... kako god... kao najpribliznije su dojci? i kao lakse kasnije navici na dojku poslije aventove flasice?
Ma bilo je problema moja Hurma,kad je momak ojačao i mogao povuć ko čoek ,tad nije htio sise,nego nešto mrljo.Pa se ja nastavila izmuzati dok je god jedna kašičica mljeka bila ,tamo negdje do 8-og mjeseca.Koristila sam nukove flašice,al eto kažu da su bolje aventove. Tad nisam znala.Aventove su napravljene da imitiraju anatomski dojku,tako da bebi bude manje neobično.Tj.beba se mora mučiti i vući ,kao i na dojci,a ovako mu sve bude kod drugih flašica na gotovo,ne moraju se posebno truditi,nagneš flašicu i mljeko samo teče.Ovo su nam potvrdili i na vježbama.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.1.2012 11:11:31
Arina
IZVORNA PORUKA: dzenyA
Jutro drage moje ja tek ustala, Arina da te utjesim pa ja sam svakih 2h u wc,po 4-5 puta ustanem navece,malo se razrahatim kad muz ode na poso pa se valjutam mene sve boli,meni uho otrni na onoj strani na kojoj spavam, tabani me bole dok se malo ne razgibam ujutru, al sve je to podnosljivo Veki_aki dobro nam dosla natrag
a srce moje pa zar i uho .......dobro je sve dok i kosa ne pocne .....a dusa moja ,bas ti se ismija.....a de sta ces....jos malo i eto nama nasih bebija ako Bog da .... Jesi li mi ti spremna...ja jos apoteku i par stvari zaboravila u dm....i to je to.... Ja kupila onu bademovu kremu za guzana u dm,a ima ih svugdje onu farmamedovu...ali sam jucer dobila info da u jednoj nasoj apoteci prave pravu bademovu...pa se obradovala...one su prave .....zute se samo tako .....to se inace prije samo u apotekama moglo i kupiti dok nisu pocele da se "stancaju"....ove kupivne nekakve bijele....kad budem kupovala one budalestine u apoteci,kupicu i jednu tu da vidim kakva je ....