Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:29:14
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
IZVORNA PORUKA: Djana
Djana jel ta Enisa radi kod nas sad u DZ??? meni je par zenica nju preporucilo,pa ja mislila da mi dolazi svaki dan da kupa bebu,previja pupak i ostalo...svi je hvale....
Nije, ovo je babica Enisa na GAKu, a teta Enisa koja sada radi u DZ mi je dolazila 15 dana poslje dolaska kuci kupala malenu i pupak regulisala dok nije otpao i inace za sve savjete u pocetku mi je super bila!
eh onda je to ta i ja cu je aBd angazovati cula sam sve pohvale za nju
raspikućoooo, sve pare potroši ( 1:1 )
al ja sam fakat gladna
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:34:00
gerberka
šta je sandrich, ruzno pare posložiš ispod dušeka pa te leđa bole kad ti se muz vrati covjek ce se onesvijestit
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:35:30
anđelo
Sandrich ne spominji chips,sad ću poslat čoeka da mi kupi. . Ma jašta Gerbo moja parometar,samoj pare u očima.Sebi žena pazar pravi.Ja bi majkemi svakoj bebu okupala džabe,i rekla sve što znam i savjete i sve.Znam kako je meni bilo.Valja umrjet a na onaj svjet ne otić go ,bez dobrih djela.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:40:16
ivannna
Jao Grebo, sto me nasmija sa ovim Patrometar, sve me zaboli od smjeha, legenda si, svaka čast .
Ja cu probati, sama kupati bebu, ima ono tri puta da ti dođe ona socijalna patronažna, pa ako iole bude normalna da mognem ufatiti, kako s pupkom i kako kupati bebu, necu zvati vise nikoga, al ako bude problema, imam ih par (ovih sa patrometrom ) na popisu.
Uh imam jos mjesec i po do poroda, i prvi put me lagano pocinje hvatati nervoza, velik nas posao jos čeka, oko sređivanja sobe, krečenja stana, kupovine ostatka odječe, pranja i peglanja svega, sad mi nekako odjednom malo vremena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:41:35
Sandrich
IZVORNA PORUKA: anđelo
Sandrich ne spominji chips,sad ću poslat čoeka da mi kupi. . Ma jašta Gerbo moja parometar,samoj pare u očima.Sebi žena pazar pravi.Ja bi majkemi svakoj bebu okupala džabe,i rekla sve što znam i savjete i sve.Znam kako je meni bilo.Valja umrjet a na onaj svjet ne otić go ,bez dobrih djela.
hajd sta mu fali malo prosetat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:42:13
gerberka
imal kakva jeftinija..puno je to..meni drugarica rekla da joj je jedna dolazila sve dok nije uspostavila dojenje jos joj kupala bebu i nakon 3 sedmice joj dala 100 maraka..e sad ne znam al zamisli.upravu si..saberu se te pare,,bebi se moze svasta kupiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:43:52
hatepsut
Dobro vece trudnice :) Djana mene kiselina mucila samo kad sam pila sok od breskve isti sam izbacila iz upotrebe !Inace imam mucnine ali ne povracam mnogo kao u prvoj trudnoci. Gerbo,kod mene ima minjon kocki meni dobro doslo sto slabo mogu jesti,i onako sam u trudnocu usla s viskom kg.uglavnom jedem voce,pijem vitamincice a najbolje mi sjeda pizza ni ova beba ne zna sta valja ja sljedece sedmice trebam nalaze vadit i na kontrolu..kakvi ce biti,ko zna... Mene patronazna zaboravila kad sam rodila K. morala ih ja nazvati da dodju jer sam vidjela da je beba zuta.a imala sam 2 djevojke koje su se brinule oko gostiju i kuce,mama dolazila oko bebe dok se ja nisam malo oporavila jer mi je radjena epi. imala sam 4 konca koji su se upalili i bili su ko 4 godine.nista nije pomagalo,a ja nisam mogla da se pomjerim.dodje moja nana ubere bokvice mama dobro oprala i iscjedila sok,i onda ja to u spricu i na ranu nakon pola sata sam normalno ustala !
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:46:58
Lulu_08
Hatooo, di si ti legendo!
I kod mene situacija da sam u trudnocu usla sa cca 5kg vise nego prije prve trudnoce, pa ni meni ne skodi sto nisam bas puno mogla jesti, jer hB nisam jos ni grama dobila (dok je trajao zatvor je bilo +/- 1/2kg ali kako se to tu i tamo regulisalo nema tog viska.
Ali eto samo da nalazi budu okej i da je mrvica uredu aBd!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:48:47
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
imal kakva jeftinija..puno je to..meni drugarica rekla da joj je jedna dolazila sve dok nije uspostavila dojenje jos joj kupala bebu i nakon 3 sedmice joj dala 100 maraka..e sad ne znam al zamisli.upravu si..saberu se te pare,,bebi se moze svasta kupiti
Sandrich,šeta on ,više mi ga tačno žao.Neku noć u 2 ujutru išao po picu ,al rekao,ženo stuci to,.I naravno smazala sve. Ne znam imal kakva jeftinija Gerbo,meni ne treba hvala Bogu,al sam čula kako se ova reklamira ,kad su je žene na vježbama pitale.Kaže i majstor kad vam dođe kući da popravi mašinu kaže ,gospođo moj je dolazak samo 20 km.Užas majkemi,dolari joj iz očiju vire
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:50:26
hatepsut
Ma bit ce aBd sve ok !Amana bona da sam 5kg u + ja sam 15 minimalno neki dan srela jednu drugaricu kaze mi "ko da si mi smrsala" reko ne bockaj gdje boli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:51:39
Lulu_08
andjelo, ta "tvoja" patronazna prava krvopija, cccc, a sponzoruse zene cccc. Svasta ima danas stvarno.
Kod mene aBd samo da sve bude uredu ce opet biti CR, nadam se ovaj put sa boljim i brzim zalijecenjem kako bih mogla u normalnom redu kuci, naravno prvenstveno da sa bebijem sve bude okej. A onda kako se budem osjecala, ako se budem osjecala da mogu, sama cu kupati, jer iskustvo cini svoje, vec sam od par prijateljica novorodjene bebe kupala poslje rodjenja Lune. A ako se budem osjecala slabo onda fino zovnem patronaznu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:52:17
Sandrich
ja cula kod nas tete naplacuju dolazak 10km,okupaju ti bebu,previju pupak,daju dosta korisnih savjeta tako da mi to i nije skupo...al vala to da das 20km samo sto dodje a ne mrdne prstom mi je malo bezveze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:52:26
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Ma bit ce aBd sve ok !Amana bona da sam 5kg u + ja sam 15 minimalno neki dan srela jednu drugaricu kaze mi "ko da si mi smrsala" reko ne bockaj gdje boli
Hehe pa mozda i jesi bona, ne bi bilo cudno, poznajem vise zena koje su sa viskom kg u trudnoci u pocetku izgubile pa onda na kraju ostale +/- na istoj kilazi a rodile zdrave i napredne bebice!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:53:39
Lulu_08
ja cula kod nas tete naplacuju dolazak 10km,okupaju ti bebu,previju pupak,daju dosta korisnih savjeta tako da mi to i nije skupo...al vala to da das 20km samo sto dodje a ne mrdne prstom mi je malo bezveze
Ovako je sa teta Enisom u mom slucaju bilo! Sve pohvale za nju! Jos je htjela i oko mene oko rane pomoci, ali eto hB to je bilo regulisano vec!
Ali SVE oko bebice, i kupanje, spremanje, raspremanje kadice i opreme za kupanje, umatanje, pomoc oko dojenja, MNOSTVO savjeta oko mene i oko bebe, ma sve naj naj.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:56:51
gerberka
HATO, ostavi kolac za mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:58:04
anđelo
IZVORNA PORUKA: Djana
andjelo, ta "tvoja" patronazna prava krvopija, cccc, a sponzoruse zene cccc. Svasta ima danas stvarno.
Kod mene aBd samo da sve bude uredu ce opet biti CR, nadam se ovaj put sa boljim i brzim zalijecenjem kako bih mogla u normalnom redu kuci, naravno prvenstveno da sa bebijem sve bude okej. A onda kako se budem osjecala, ako se budem osjecala da mogu, sama cu kupati, jer iskustvo cini svoje, vec sam od par prijateljica novorodjene bebe kupala poslje rodjenja Lune. A ako se budem osjecala slabo onda fino zovnem patronaznu.
Ma to je Berina s Otoke.Drži vježbe za trudnice.Plava žena i fina nako s trudnicama,fino objašnjava i nasmije nas,al dolari iz očiju pulsiraju .Ja kažem,da sam nedonošče podigla,i imam neku sigurnost u sebe što se tiče beba..Što kaže moj muž ove babice s parometrom imaju fakultet pa su na cjeni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 22:58:22
veki_aki
Dobro vece drage moje dame! Dugo me ne bi, skoro 2 sedmice pa cu vas sad pocet pomalo iscitavat, trebat ce mi vremena Prvo da svima od srca cestitam novu , da vam se sve zelje ostvare i da vam ova godina donese najljepse blago na svijetu! Zatim, onima koji slave, da cestitam ovaj Bozic koji je prosao i ovaj koji dolazi! Pretpostavljam da je dinamitna do sad dobila svoj poklon za bozic pa cu ovako na sljepo da joj cestitam i zazelim sve najbolje!!! Ja sam ok, na godisnjem proslu i ovu sedmicu i u vecoj sam frci nego kad radim ! Srecom mali mi je sad na raspustu, pa je lakse, nema zadaca. Bila sam i na kontroli, sve ok, cak me pitao dr.dal su moji nalazi posto su kao tako dobri, mada su bile 2 zvjezdice, cak mi nije dao da do sljedeceg puta radim nalaze, i naravno sestre mi opet nisu mjerile pritisak. Valjda je sve ok pregledao, malo je duze gledao, i rekao da bi trebalo da osjecam pokretei sad ih definitivno osjecam ! Sad stalno jedem i nesmijem ni stat na vagu , morat cu se malo smirit i puno sam kole pila za ove praznike, nadam se da nist ne moze od toga bit, necu vise nikako. Kako ste mi sve vi? Mama21e nadam se da si sad skroz ok, da je sve lose proslo. Mrgice kako si mi? Uzivas li u snjegu?Bila sam jucer na Igmanu i pala si mi na pamet! Ringeraja jel kod tebe sad sve ok? Djana, Gerbo, Andjelo,Dush kako ste mi svi?Uvijek nekog zaboravim pa da ne nabrajam puno sam vas pozelila otkad nisam bila na forumu pa odo sad iscitavat... Veeeeeeliki zagrljaj svima od mene!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 23:02:34
gerberka
veki_aki nedostajala si
super za nalaze i pregled