|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  342 343 [344] 345 346   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
3.1.2012 19:38:47   
bigmama5
slazem se s jelenom u vezi jezera... prije par dana sam bila gore zbog krvarenja i vidjela sam kako je sve uredno i cisto,a i doktori i sestre su extra,dr.lana me sa sestrom docekala na vratima,bas sam se iznenadilauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8576
3.1.2012 19:44:59   
Miracle*3
Dok sam sve iscitala, nemam komentara, osim da ne prestajem razmisljati gdje bi otisla da se porodim. kontam da uplatim putno osiguranje, pa da se negdje "potrefim" da se porodim

(odgovor članu bigmama5)
Neposredna veza do poruke: 8577
3.1.2012 19:53:53   
bigmama5
meni je jos rano za porod,ali ono sto sam vidjela nije mi se cinilo lose e sad sta je u coskovima to ne znam... ja bih rado pristala na porod u nekoj privatnoj klinici,ali nisam informisana dal ima u sarajevu
jer i mene neka panika hvata kada  procitam ovo sve jer je strasno,i ne zelim da se ni ja ni mojauser posted image  sutra zarazimo

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 8578
3.1.2012 19:57:13   
gerberka
eh jedno pitanje iz oblasti dojenje za mame drugorotkinje pa nadalje user posted image

čime dezinfikovati siku prije podoja? user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu bigmama5)
Neposredna veza do poruke: 8579
3.1.2012 20:01:02   
teacher75
IZVORNA PORUKA: gerberka

eh jedno pitanje iz oblasti dojenje za mame drugorotkinje pa nadalje user posted image

čime dezinfikovati siku prije podoja? user posted image

ja nisam nicim niti mislim da treba. samo sam ih redovno prala vodom i malo mlijekom iz dojke premazivala, povremeno koristila onu kremu za bradavice

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8580
3.1.2012 20:08:58   
gerberka
purlan ? krema...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8581
3.1.2012 20:14:09   
teacher75

purlan ? krema...

yesuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8582
3.1.2012 20:19:40   
teacher75
mene zgaravica uzasno muci, zadnjih noci skoro svaku noc povracam, tako mi je bilo i u prosloj trudnociuser posted image sinoc mi je bilo uzasno, kao da sam povracala zilete, grlo mi je bilo uzareno poslije, jedva sam zaspala, jutros me jos uvijek sve boljelo, ko da imam upalu grla a zdravauser posted image

Neposredna veza do poruke: 8583
3.1.2012 20:29:41   
gerberka
ticerko ja sam na pocetku ove trudnoce povracala kao luda,,da mi je kapilrna krv isla..pukne mi grlo..uh, znam kako ti je.....

jedino su me hemeroidi mimoisla, zasad sve ok user posted image

Neposredna veza do poruke: 8584
3.1.2012 20:34:44   
teacher75

ticerko ja sam na pocetku ove trudnoce povracala kao luda,,da mi je kapilrna krv isla..pukne mi grlo..uh, znam kako ti je.....

jedino su me hemeroidi mimoisla, zasad sve ok user posted image

suti, ne spominji mi pocetak trudnoce, definitivno meni najgori period u obje trudnoce-u prvoj povracala i dan i noc konstantno do 5.mj i zavrsila u bolnici 7 dana na infuziji, a u ovoj sada povracala do 4.mj. i srecom zaobisla bolnicuuser posted image a zgaravica evo opet zadnja 2 mjeseca kao i prosli put. izgleda da sam rahat jedino 6. i 7.mj.jos me sada muci i stolica, prosli put nisam imala s tim problema

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8585
3.1.2012 20:49:02   
gerberka
postoji istrazivanje koje je pronaslo povezanost smanjenog oboljevanja od raka dojke i povracanja u trudnoci..dakle, eto ti prednost povracanja user posted image

mozes mi dati savjet..kad si dojila curicu jesi joj davala vode..patronazne zabranjuju to jer kao teska je za probavu bebe, a mlijeko sadrzi 88% vode..međutim naislazim na clanke po netu da ipak treba zbog eventualne dehidracije

Neposredna veza do poruke: 8586
3.1.2012 21:05:20   
teacher75
ja nisam ama bas nikako dok sam intenzivno dojila, tek kad sam pocela ukidati podoje pocela sam joj davati (imala je skoro godin dana tada) i slabo je htjela, tek kad je prestala skroz dojiti (sa 14 mj.)pocela je piti vise vode. imala sam problema i da je naucim da pije jer nije htjela flasicu, buduci da joj nisam nikad ni nudila dok sam dojila da joj ne bih omela dojenje, kasnije je pocela piti na flasicu s kljunom i iz fildzana, pa iz case. nikad nije htjela piti mlijeko ni caj (pa ni dan danas) a i sokove slabo pije, samo pije vodu. kravlje mljeko nije nikad prihvatila, pa joj pravim puru, griz na mlijeku, dajem joj jogurt, mladi sir, kako bi ga nekako unijela u organizam

< Poruku je uredio teacher75 -- 3.1.2012 21:06:00 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8587
3.1.2012 21:08:59   
Lulu_08
gerbo ja jesam davala vodu, iako citam mnostvo provjerenih informacija da je nepotrebno nama je u toplim nekad vrelim ljetnim danima extra godilo, L. pogotovo a probava joj je super bila uvijek!

Sada ce nam se bebi ako Boooog da u jos vecoj vrucini roditi, sredinom jula, pa ne znam vidjecemo kakva ce situacija tada biti.

Tiki, i mene kiselina muci, nekad je povratim a nekad ne, samo nikada ne mogu dovoljno povratiti nazalost pa uvijek mucnina ostane u zeludcu.

Na dan stare godine i dan nove godine me je tako zeludac ubio u pojam od boli, ali sta ces, valjda prodje aBd.

Nego cure, kada se ulazi u koji mjesec? Na razlicitim medjunarodnim stranicama o zdravlju, trudnoci itd. su razlicite informacije? user posted image Imate li vi neku dobru informaciju?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8588
3.1.2012 21:14:36   
teacher75
ja racunam po zadnjem danu menstruacije, npr. posto je bio 31.maj, onda kontam sad 1.januara da sam usla u 8. tako mi nekako logicnouser posted image ja sam uoci nove godine povratila 2-3 puta zbog zgaravice, fuj, prisjela mi ng.poslije ne mogu zaspati jer mi je sve uzareno ko da sam zilete povracala, grozno. jutros me jos boljelo grlo od sinocnjeg povracanjauser posted image lana je imala 8-9 mjeseci kad smo isli na more i intenzivno je dojila, ja joj nisam davala vodu, ponudila joj par puta al ona nije htjela tako da sam kontala da onda nema ni potrebe. sve je bilo ok hb

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8589
3.1.2012 21:17:33   
gerberka
e hvala vam cure
ticerko i ja mislim ne davati
a negdje sam djana citala da ljetnoj djeci treba dati pomalo jer gube vise se znoje

a moja user posted image je aBda zimska, samo sika i zagrljaj user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8590
3.1.2012 21:17:36   
Lulu_08
Joj zgaravica je stvarno uuf fujfujfuj. I mene je za NG bolio zeludac pa mi bas nije bio provod neki extra, ali L. jeste sto je super user posted image user posted image .

A Luni je bilo mjesec samo dana kada je u junu upeklo, i mi smo odmah pomalo vodice davali, hB super je bilo prihvatala je extra, i dan danas joj je voda omiljena tecnost, a i mlijeko pravo voli, iako ga je tek probala sa godinu dana (do tada je dojila).

Neposredna veza do poruke: 8591
3.1.2012 21:18:53   
Lulu_08

e hvala vam cure
ticerko i ja mislim ne davati
a negdje sam djana citala da ljetnoj djeci treba dati pomalo jer gube vise se znoje

a moja user posted image je aBda zimska, samo sika i zagrljaj user posted image

I ja sam to negdje citala, ali valjda nekako majka zna individualno za svoje bebce najbolje user posted image . Imam ja prijateljice sa ljetnim bebama neke jesu a neke nisu davale vodu i kod jednih i drugih je hB sve superiska proslo!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8592
3.1.2012 21:29:53   
dush

Cure, hvala puno!!!

Bravo smajli80user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
I kod tebe divne vijesti!!! Mogu misliti kako se super osjecas.... Bas mi je drago user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 8593
3.1.2012 21:29:55   
anđelo
Gerbo ,znam da se KS mjenja svake sedmice ,pogotovo u većim sedmicama trudnoće.I mislila sam da najprje KS novu izvadim pa tek onda podnosit izvještaj i djelovat preventivno.Nisam ni mislila da se Jelena zapustila,ako je moguće uopće da se trudnica zapusti.user posted image Inače kako trudnoća napreduje KS vadila sam dosad jednom mjesečno,a sad kažu svakih 15 dana kad uđem u 8-mi mjesec.
Ja sam svojoj bebi davala po kašičicu čaja od kamilice ,radi probave.Bio je zimska beba,ali se sjećam da mi je babica govorila da mu poslije mljeka dam malo prokuhane ohlađene vode kako bi se sprao okus mljeka.Znam da mi je govorila da je to isto kao kad mi ne bi prali zube i desni danima.Tako da je moj sin dobro podnosio vodu(kašičica) ili čaj,od rođenja.Nikad nije pokazivao da mu to ne godi,dapačeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

< Poruku je uredio anđelo -- 3.1.2012 21:34:01 >

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8594
3.1.2012 21:35:46   
teacher75
nama su na vjezbama stalno govorili da malim bebama niposto ne dajemo ni caj ni vodu jer se ometa proces dojenja i dijete slabije napreduje buduci da je caj i voda malo zasite pa onda slabije doji, a ja sam fanaticno htjela da dojim, tako da sam sve sto bi moglo omesti dojenje odmah u startu odbacivalauser posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8595
3.1.2012 21:37:59   
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo

Gerbo ,znam da se KS mjenja svake sedmice ,pogotovo u većim sedmicama trudnoće.I mislila sam da najprje KS novu izvadim pa tek onda podnosit izvještaj i djelovat preventivno.Nisam ni mislila da se Jelena zapustila,ako je moguće uopće da se trudnica zapusti.user posted image

ma mijenja se ona od pocetka ne samo pred kraj..ja sam primjer user posted image

kad kazes preventivno djelovati to mislis hranom al đaba ti..ja sam ti primjer..postadoh anemicna za 9 dana, a jela cveklu,pila sok od cvekle..svega..osim dr niko ti ne moze dati totemu, ferum isl

kad izvadis dr ce ti ocitati i reci sta i kako...ja mislim da je to stvar srece i da je ta odvratna mrsa unistiva samo rusenjem zgrade...uuuffff

a ovo za nepranje zuba i desni mi nema logike user posted image sta joj je to znacilo..znam sta znaci kad odrastao ne pere zube i desni, ali da beba zbog maminog mlijeka ima probleme...hahahaha
na šta bi onda trebale liciti vilice i desni beba do godine kojima mame ne daju vodu user posted image user posted image user posted image user posted image a sve lijepo i uredno..pa ko kod bebe..nisam nijednu jos bebu vidjela sa bolestima usta user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 3.1.2012 21:41:34 >

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8596
3.1.2012 21:38:09   
Lulu_08
Hehehehe tiki, i ja sam takav fanatik bila, ali eto nisam poslusala o vodi i davala a ipak napredovanje i rast uvijek pa i dan danas bio za desetke user posted image .

Neposredna veza do poruke: 8597
3.1.2012 21:44:29   
gerberka
IZVORNA PORUKA: teacher75

nama su na vjezbama stalno govorili da malim bebama niposto ne dajemo ni caj ni vodu jer se ometa proces dojenja i dijete slabije napreduje buduci da je caj i voda malo zasite pa onda slabije doji, a ja sam fanaticno htjela da dojim, tako da sam sve sto bi moglo omesti dojenje odmah u startu odbacivalauser posted image

i ja isto..al vise pitam ono zbog grceva..nama opet patronazne rekle kao teska im je voda, a mamino je mlijeko ima..ova voda je teska pa kao nastanu i od toga grcevi..hajd ga znaj....
hvala ti svakako, ja ne dam vode istp user posted image

Neposredna veza do poruke: 8598
3.1.2012 21:46:30   
teacher75
mi nismo nikako imale problema sa grcevima hbuser posted image nadam se da ce me zaobici i sa ovom bebom

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8599
3.1.2012 21:46:33   
gerberka
dođe mi da lažiram ticker i nastimam na deveti mjesec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  342 343 [344] 345 346   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  342 343 [344] 345 346   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *