|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  340 341 [342] 343 344   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
3.1.2012 11:53:07   
gerberka
IZVORNA PORUKA: treće

dobro jutro dobar dan
i ja sam ove korpice koristila i jastučiće babylove,
ne bih nešto više o mrsi osim da smo mi sve žene odgovorne spram sebe i ostalih da tražimo da bude čist. Znam dosta žena, a i ščitala sam i po forumu kako se žene u stvari najviše žale na higijenu. Kako čistačica obriše pod i opere obod lavaboa ne i unutrašnjost niti ga istrlja vjerovatno i ostale dijelove i svi to uglavnom samo odgledaju. Svaka od nas to treba opominjati i upisivati u ŽALBE na klinici, inspekcija te knjige pregleda, i sami smo krivi što su knjige prazne. Nije kriv direktor i šef koji ne gleda kako se to radi, već onaj koji to vidi. Sigurno da osoblju bolje očiste. Ja svoj wc kući ne mogu oprati za 3 min. a oni se obično toliko zadrže.

svaka ti čast na ovome postu.
i nije ni do koga, nego do nas.
gledala sam ženu kojoj je dr na temper listi napisao antibiotici, koju je trudnu razvaljivala temperatura, a ona ne smije da trazi od sestre koja joj treba donijeti..sta dalje reći..i pobuni se jedna ili upise u knjigu zalbi i ispadne najgora..umjeswto da se borimo za svoja prava!
i u zenici samo smlate podove i promijene kesu od smeća tek kad je puna do vrha i smrdi kao tvoruser posted image
ja ipak pisem i na rr, svjesna da se svaka recenica prenese...bar sam tako saznala.

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8526
3.1.2012 11:57:28   
Arina
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja sam prvih mjeseci koristila one aventove skoljke- u kuci, a kad sam pocela izlaziti koristila sam dm-ove baby love jasucice. sad kontam naruciti par komada kod ove nase forumasice sto sije pamucne platnene, mogu se prati, pa su zdraviji i ekonomicniji
meni nije jasno nesto...te skoljkice...pa zuljal to ..il sam ja pogresno skontala ili je to plasticno....a to sto se sije...tiki...kako to izgleda...jel velicine ko one jdnokratne ili...od cega je napravljano...pitam popsto ja sijem...pa bi sebi toga napravila....ja sam dobila desetak metara gaze...pa sam napravila kao vece tufere....otkinula sam tako jedan komad pa ga ispresavijala da se rubovi nadju unutra da se ne cufaju...i dobila kvadratice otprilike 10 cm sa 10cm i mogu ih koristiti i za bebu i za mene ako treba ...ali bi bas volila znati ako ima nesto bolje i prakticnije....ove gaze je malo mucnije prati i peglati....hajde  nek mi neko javi kako to izgledauser posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8527
3.1.2012 11:58:26   
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo

Gerbo,dobro da ga nisi istukla tašnicomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa ja

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8528
3.1.2012 12:06:01   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Arina

ja sam prvih mjeseci koristila one aventove skoljke- u kuci, a kad sam pocela izlaziti koristila sam dm-ove baby love jasucice. sad kontam naruciti par komada kod ove nase forumasice sto sije pamucne platnene, mogu se prati, pa su zdraviji i ekonomicniji
meni nije jasno nesto...te skoljkice...pa zuljal to ..il sam ja pogresno skontala ili je to plasticno....a to sto se sije...tiki...kako to izgleda...jel velicine ko one jdnokratne ili...od cega je napravljano...pitam popsto ja sijem...pa bi sebi toga napravila....ja sam dobila deset_ak metara gaze...pa sam napravila kao vece tufere....otkinula sam tako jedan komad pa ga ispresavijala da se rubovi nadju unutra da se ne cufaju...i dobila kvadratice otprilike 10 cm sa 10cm i mogu ih koristiti i za bebu i za mene ako treba ...ali bi bas volila znati ako ima nesto bolje i prakticnije....ove gaze je malo mucnije prati i peglati....hajde  nek mi neko javi kako to izgledauser posted image

meni su te skoljke bile najbolja stvar za dojenje, nosila sam ih mjesecima, dokgod mi je bila velika produkcija mlijeka, jer koza fino dise, dok se za jastucice bradavice zalijepe pa moze doci do infekcije. plasticno je, ugura se u grudnjak za dojenje,e mene nije zuljalo, navikla sam bila. ove sto se siju imas ovdje:
https://www.facebook.com/media/set_/?set_=a.130948943605280.14720.112062955493879&type=1

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8529
3.1.2012 12:08:59   
teacher75
arina, ne moze ovako link da se otvori izgleda, ukucaj na FB babysaurus, pa pogledaj medju albumima- imaju ti jastucici za dojenje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 8530
3.1.2012 12:12:52   
mamina princeza
u skoli za dojenje sto sam nedavno isla isto preferiraju ove plasticne na pocetku, jer se ne ljepe za bradavice i bolje su za ragade. kasnije kad se ustelimo onda svejedno. i ova plasticne su super  jer imaju poklopce u koje sipa mlijeko koje se moze i sacuvat. a dokotica ih je preporucila da nose zene koje maju uvucene bradavice cak i prije poroda jedno vrijeme da bradavice ucvrsnu. kupis veci grudnjak i utrpas ih :) 

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 8531
3.1.2012 12:22:40   
dush
Dinamitna, cestitam!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Naka vam je ziv, zdrav i sretan 100 godina user posted image user posted image user posted image

Bas mi je drago da si se tako brzo porodila, da se nisi patila....

< Poruku je uredio dush -- 3.1.2012 12:23:57 >

(odgovor članu bigmama5)
Neposredna veza do poruke: 8532
3.1.2012 12:34:31   
raja_ringe
Isčitah vas (u zaostatku sam bila par dana).. Nadam se da su bolje ove što su bile prehlađene i sa bolovima.. Čini mi se silver i dush?? Nemoj te zamjeriti ako sam pobrkala, puno sam teksta isčitala. Dush nam ima sutra kontrolu, ako sma opet dobro upratila, aBd da sa malim srculencem bude sve u reduuser posted image .

Mene ovo računanje u sedmicama totalno zbuni. Od kako sam ušla u 5. mjesec direktor me zbunio rečenicom eto još 4 mjeseca (a tada us bila još 5). Pa uđem u šesti pa izračunam opet još 4. Sad me drugarica pita (a valjda što smo ušli u novu godinu) ahh reko pa opet još 4 mjeseca :). Bilo mi je bolje ono računanje u mjesecima.

Sinoć me koža svrbila, mislila sma da ću se probuditi sva u strijama, havala Bogu nisam, iako je rano za strije ja sam buknula (stomak buknuo) prije dvije sedmice, ali baš preko noći.

Ove što su na ginipralu pitanje za vas :) tresu li se vama ruke od njega?? Iako na uputstvu nema te nus pojave, meni se u zadnje vrijeme tresu i ispada mi sve iz ruku. Nije to sad aman da se tresu, nego onako kao kada vam je hladno. Znojim se ko konj, a nije mi vruće. E to sam vidjela da je od giniprala, a sigurno ima i do hormona..

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 8533
3.1.2012 12:43:58   
raja_ringe
Gerbo  je li stigao krevetić?

Treće  sad na onoj temi lista 2012. vidjeh da je i tebi u aprilu termin, ne znam što sam ja mislila da si ti već XXL ;).
Ne znam kako vi, ali  ja sam po postovima nekim sebi stvorila sliku o svakoj forumašici kako izgleda i kojih je godina, pa na drugim temam kada pročitam nečiji post iznenadim se nekim informacijama o npr. godinama neke forumašice :).

Kako nisam nešto aktivna na drugim temama, pa sam sada malo čitala, vidim ima stvarno svega i svađe i ružnih riječi. Ovdje mi se sve forumašice čine super. Od sada se držim ove teme :) Ionako dobijem na skoro sve odgovor, a niko me neće opomenuti da sam OT.
Zato ste mi još draže ;)

user posted image user posted image svima na ovoj temi ;)

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 8534
3.1.2012 13:17:25   
treće
I ja sam se začudila anketnim pitanjem "što ima ovoliko nezadovoljnih", ovdje baš zna biti veselo

Neposredna veza do poruke: 8535
3.1.2012 13:41:32   
Anoniman
ne bih nešto više o mrsi osim da smo mi sve žene odgovorne spram sebe i ostalih da tražimo da bude čist. Znam dosta žena, a i ščitala sam i po forumu kako se žene u stvari najviše žale na higijenu. Kako čistačica obriše pod i opere obod lavaboa ne i unutrašnjost niti ga istrlja vjerovatno i ostale dijelove i svi to uglavnom samo odgledaju. Svaka od nas to treba opominjati i upisivati u ŽALBE na klinici, inspekcija te knjige pregleda, i sami smo krivi što su knjige prazne. Nije kriv direktor i šef koji ne gleda kako se to radi, već onaj koji to vidi. Sigurno da osoblju bolje očiste. Ja svoj wc kući ne mogu oprati za 3 min. a oni se obično toliko zadrže.

Nazalost nisi informisana kako se mrsa prenosi i kako se mrsa "dezinfikuje" ni jedno dezinfekciono sredstvo, cakni plivaseptom da kupas ustanovu je ne moze dekolonizirati, cak ni stroga sterilizacija, mrsa kad je tu pustila korjenje jedino rusenjem zgrade se ona moze iskorjeniti. Sto se tice cistoce Jezera, ja sam tip perfekcioniste, kod mene ne smije mrvica nigdje biti, koje me znaju to mogu potvrditi, ali na Jezeru je sto se tice cistoce perfektno cisto, bar kad sam ja bila. Mrsa ide na osobe slabog imuniteta, zato milioniti cu put ponoviti popravljajte imunitet, krvnu sliku do poroda. Meni je imunitet bio nikakav, a sa zeljezom 2,5 sam otisla na porod.

(odgovor članu treće)
  Neposredna veza do poruke: 8536
3.1.2012 13:45:13   
Arina

arina, ne moze ovako link da se otvori izgleda, ukucaj na FB babysaurus, pa pogledaj medju albumima- imaju ti jastucici za dojenje
Tiki ....hvala puno....vidjela sam i sve je fino...probacu napraviti to pa cemo vidjeti...user posted image user posted image ...nije komplikovano...i jako je slatko  ustvari....zasto placati i bacati kad mozes fino oprati ....i sto je jos bolje udobnije je sigurno--pamuk je pamukuser posted image user posted image

Bas mi je ovo nekako uljepsalo dan user posted image user posted image user posted image ....uh dragi Boze sto ti je zena.....jos trudnauser posted image user posted image ...zaplakati i razveseliti se  za cas ko djeteuser posted image

Neposredna veza do poruke: 8537
3.1.2012 13:54:15   
gerberka
FB babysaurus
IZVORNA PORUKA: raja_ringe

kupljen uoči Nove godine user posted image također ortopedik madrac+posteljina..sve je medeno skorz, ali nije namontirano, jer cekam platu, trebam kupiti tepih u sobici, pa cemo onda sve fino smontirati user posted image

gdje kupite te skoljkice za sike? user posted image

Neposredna veza do poruke: 8538
3.1.2012 13:56:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: gerberka

FB babysaurus

kupljen uoči Nove godine user posted image također ortopedik madrac+posteljina..sve je medeno skorz, ali nije namontirano, jer cekam platu, trebam kupiti tepih u sobici, pa cemo onda sve fino smontirati user posted image

gdje kupite te skoljkice za sike? user posted image

ima u DM-u a vjerovatno i u apotekama

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8539
3.1.2012 13:57:04   
teacher75
http://www.mojalbum.com/neonsun/prodano/prsne-skoljke-avent-5eur/18748241
http://www.njuskalo.hr/medicinska-oprema/avent-prsne-skoljke-comfort-oglas-4080441

Neposredna veza do poruke: 8540
3.1.2012 13:57:34   
gerberka

Ove što su na ginipralu pitanje za vas :) tresu li se vama ruke od njega?? Iako na uputstvu nema te nus pojave, meni se u zadnje vrijeme tresu i ispada mi sve iz ruku. Nije to sad aman da se tresu, nego onako kao kada vam je hladno. Znojim se ko konj, a nije mi vruće. E to sam vidjela da je od giniprala, a sigurno ima i do hormona..

i od hormona i od giniprala..meni se redovno ruke tresu kad sam gladna ( prije nikad nisu ) i jako cesto, ne uvijek , nakon giniprala..pocne srca da lupa i ruke da se tresu

Neposredna veza do poruke: 8541
3.1.2012 14:01:14   
gerberka
hvala tičerko user posted image  

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8542
3.1.2012 14:05:33   
gerberka
moram jos da pitam gdje ste kupile platnene pelene i koliko ste kupile komada? planirala sam ici do Fisa, al nisam ja nakon ovog mirovanja ni za kakve duge kupovine ...
pravim spisak sta je jos ostalo, pa zato ulijecem sa pitanjima user posted image

user posted image hvala unaprijed

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8543
3.1.2012 14:13:37   
Arina
gerbice...ja sam kupila u Fisu ...nisu ni 2 km po komadu ...i imaju dvije vrste jedne tanje i jedne malo deblje...ja sam uzela deblje alibi volila da sam tanje...fino su porubljene bas super...ali bolje bi  bilo kazem ti uzmi one sto izgledaju malo tanje...jer se one skupe i zgusnu nekako tkanje im se zgusne...pa ove deblje dodju malo predebele user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8544
3.1.2012 14:15:56   
Arina
i da ,ja sam sad za sad kupila samo 5 komada dok ne vidim trebaju li mi vise...poslije je lako poslati muza da dokupi...jer ja ne namjeravam povijati djete u njih....vec onako one su za sve prakticne ...ali eto mozda bude dovoljno i tih 5....user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8545
3.1.2012 14:30:32   
gerberka
Arina hvala..samo ne mislim ici do fisa..vodit cu se ovim sto si mi napisala..valjda naletim ovdje...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=302929696407203&set=a.300953989938107.77115.112062955493879&type=3&theater
a za sta su ove..jesu to one nepropusne

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8546
3.1.2012 14:40:52   
dzenyA
Evo i mene drage moje user posted image
Prvo Dinamitna cestitam ti na sincini i hvala Bogu da je sve super proslo user posted image
Terminuse moje kako ste mi a i ostale user posted image ,Arina  ja sam non stop u wc i to navece,kukovi razvaljuju,tabani me bole ujutro pogotovo user posted image
ali ostalo je sve ok,
Ja stavila taj baldahin i skinem ga,nije mi se svidilo,i odem zamijenim za nesto dr...
Nama je to nensi sve kupila, gerbo ja sam kupila paket 10 pelena,i necu vise ako mi bude trebalo kupicu

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8547
3.1.2012 14:43:52   
gerberka
platnenih jel? 

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 8548
3.1.2012 14:49:43   
dzenyA
aha platnenih,kupila taj paketic tetra pelena dodje 10 kom. e sad neznam jesul tanje ili deblje kako Arina prica user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8549
3.1.2012 14:49:51   
teacher75

IZVORNA PORUKA: gerberka

Arina hvala..samo ne mislim ici do fisa..vodit cu se ovim sto si mi napisala..valjda naletim ovdje...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=302929696407203&set=a.300953989938107.77115.112062955493879&type=3&theater
a za sta su ove..jesu to one nepropusne

ovo ti je zdravija verzija pampersa, kome nije mrsko da ih pere i susiuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  340 341 [342] 343 344   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  340 341 [342] 343 344   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *