Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 18:06:42
Miracle*3
Samo da vam se kratko javim, evo me svjeza sa Bjelasnice, bas mi je godilo i prijalo. Nisam bas puno setala, ali sam sjedila, ponijela sebi stolice i uzivala, kad ej sunce zaslo, pokupili se i kUCI.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 19:19:32
Anoniman
Zenice stigao Dominik 31.12.2011. u 22:22 malo prije N. godine Cekali su da nas gradonacelnik daruje ali je maleni ubrzao Tezak 3600 g i dug 52 cm. Gel nije djelovao, pa smo bili na patologiji 2 dana i cekali da dobijem svoje bolove. Nisu nas htjeli dalje forsirati nicim jer je sve bilo spremno. Bolovi poceli u 21 h i Dominik izasao u 22:22 Sad malo mama muci s koncima, 6 kom, ali proci ce i to. Uglavnom za prvorotku sam prosla vise nego odlicno Maleni paja, rucki, kaka i piski. Nemamo sad za sad nikakvih problemcica osim mlijeka koje jos nije nadoslo, ali budemo i to ubrzo natjerali. Ekipi doktora i sestrica svaka cast. Doktorica Naima i sestra Mirsada su mi fenomenalne i sve rijeci hvale za njih dvije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 19:33:11
Silver
Dinamitnaa
Cestitam, dug, sretan zivot malom Dominiku zajedno sa njegovim roditeljima
Vjeruj da sam cesto ovih par dana mislila na tebe, eto hvala Bogu sve je dobro proslo...uzivaj sad! nadoci ce i mlijeko, ispasce i konci sve ce to doci na svoje !
Nama jos 5 days to go!
Ali mali ni habera
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 19:38:38
pauza
Dinamitna, svaka cast!!! Iskrene cestitke od srca!!!! To je bas porod za pozeliti:-))) JelenaT, hvala ti na ovim info za Plivasept, moracu ovu sestru iz Skerliceve pitati za taj Plivasept roze, neka opet provjeri jer ako je to istina to je strasno, ona mjesecima prica svom zenama koje dodju na vjezbe sta da rade i zamisli da se svi sprzimo kupajuci se mjesec dana... ono sto mene zbunjuje je sto svi razlicito govore... ne znam vise sta da mislim.... pa i te patronazne sestre dolaze svim porodiljama, valjda su u konsultaciji sa sestrama i doktorima iz Zavoda i sl.... evo ja sam nasla ovaj sajt na kom ima sve detaljno o svim vrstama Plivasepta i za sta se koji koristi... razblazuje se ili ne.... http://www.pliva-sept.hr/antiseptici.html
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 20:02:39
gerberka
samo da vam mahnem, nisam vas citala..idem muzelu napraviti veceru... bila kod mame..i krenulka kuci taxijem..ciko mi otvorio prednja vrata i ja usla..kaze on meni "bolje ti je naprijed" i ja fino izađem..nesto se prepala, izgledao mi strasno a on srce drago vidio da sam trudna pa mi valjda htio nagoditi..sta se sad moze..ako ga sretnem drugi put izvinut cu se..sva sam nekakva oprezna, nisam ovakva, ko kokoš bila
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 20:26:05
Sandrich
Dinamitna cestitam ti nek vam je ziv i zdrav Silver nadam se da ce prehlada sto prije proci, slobodno ti sve koristi sto smijes u trudnoci da nebi bebica krenula
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 20:38:08
gerberka
Dinamtinaaaa neka vam ziv i zdrav..uvijek ce mu za rođendan biti veselo, uvijek ce da slavi
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 22:11:43
soraya
dinamitna cestitam ti a malom Dominiku zelim sve najljepse!!!! Izabrao je super datum kad ce se roditi!!! vidim da si super prosla na porodu, blago tebi!
Ostalim saljem puno poljubaca i zagrljaja i jos jednom da vam pozelim sve najljepse u 2012. godini!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 22:39:12
Nina_Lana
Dinamitna cestitke mila, Dominiku dug i sretan zivot zelim...Super sto si dobro prosla ...
Silver ti jos tu , hajde sta vise cekas...i tebi lagan i brz porod od srca zelim, kao i svim ostalim ovdje...
Mi smo isto super, pupak nam je otpao prekjucer, ruckimo, pajkimo..Lana se navikla vec na malog bracu, mazi ga, pomaze mi u presvlacenju ...Sve u svemu super...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 22:51:41
Anoniman
Pauza ovaj pjenusavi se koristi za mrsu, s tim da dijete ne smijes po glavi posipati, vec pokvasis ti ruku i samo lagano predjes preko glavice, paziti na oci, nos, usta, uho. Sigurno babica sebi ga nije koristila pa moze tako savjetovati, ja najbolje znam kako djeluje bez obzira sta pisali i pricali, a meni je pedijatrica odmah upozorila da je on agresivan. Meni je cak od njega toliko isusila koza da je pucala do krvarenja, ali ja sam i extremni slucaj , jer ipak meni je dva i po mjeseca gnojila rana od CR izazvano mrsom, pa bila mi mrsa u nosu i taman kad sam mislila da sam se rijesila pojavi mi se na bradavici i na kozi dojke, pa onda otkrijemo da je i u mome mlijeku, a ja dojila dijete. Tako da sam vise nazalost apsolvirala to sve, a i maleni je imao na kozi i u nosu, pa smo i muzu prenijeli. Uglavnom zacarani krug.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 2.1.2012 23:15:52
Miracle*3
Jao Jelena, ja sam par puta citala tvoje price o MRSI, stvarno je zacarani krug. Ne znam sada, ali nadam se da ste bolje i da je izlijeceno sve, da je mrsa iza vas.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 10:34:22
anđelo
Dinamitna,čestitam ti na sinčini,da je živ i zdrav sa svojim roditeljima,i puno sreće da vam unese u život.Sretno djetinjstvo mu želimo :):) Gerbo,dobro da ga nisi istukla tašnicom Jelena ,žao mi je zbog tvog iskustva,nadam se da je sada sve uredu.I mene čeka najvjerojatnije CR,pa me baš strah mrse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 10:46:03
Silver
Jutro cure... (meni je fakat jutro, tek ustala)
Sinoc sam kasno legla, nesto nisam mogla i jutros mlada do 11 odvalila
Jos smo 2u1, jos 4 days to go!
Aj Nina_Lana...samo ti prozivaj...sacekacu ja tebe nekad na onoj temi 0-1
Ja apsolutno nemam nikakvih simptoma...mozda sam ja neki fenomen sad cu na UZV jos jedan da odem, da vidimo kakvi smo sa plodnom vodom i polozajem, i onda cekamo da zabolii....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 10:46:13
Arina
dobro jutro trudniceeeee...
Evo nas jos jedno jutro...sta je ovo nesto u ovoj godinici smo polijeni na pisanju Gdje ste moje terminuse....primice se primiceee ....koliko nas je sad u 9.-tom....Pauza,Soraya,dzenija,ellam,ja....iiiii....ne znamima li nas jos xxl....od sviju ja mislim da cu prva ....ako se neka nebi pogurala prije nas ....izuzev tebe Silver draga...naravno ....ti si prva prije prve.... Ja sam spakovala svoju torbicu...jos par sitnica...spakovala za bebija u cemu ce izaci,i stavilau korpu pa kad bude trebalo samo ce korpu donijeti....pelena sam odvadila iz velikog paketa u jednu kesicu ..onako 15-ak komada da ne kupujem sad posebno mali paket...i maramice...tako su mi rekli... Ja ne znam kako se vi osjecate xxl-ice....ali ja sam poprilicno ok...ako se izuzme nocno pakleno okretanje i kostobolja...ponekad osjetim po neku BH kontrakciju..onako okameni mi se stomo ...cisto jednokratno ...mozda 1-2-3 puta dnevno...i ponekad me zamulja stomak nisko....blago....i brzo prodje...bebi se gura,jadnicak sve mu teze i teze unutra..."guzva pred golom"..
Danas cemo praviti baldahin na krevetic pa cu vam slikati kad bude gotovo...moram jos jednom da operem ogradicu i namjestim posteljinicu onako kompletnu nek je taze oprano....
E cure jeste li vi kupovali one jastucice za meme kad se doji ....oni okrugli kolutici sto se stave u grudnjak...ja sam uvijek to kupovala i bilo mi bas super udobno....sad sam uzela od tri proizvodjaca....Jonsonove,baby love,i jos neke u CM njemacke ,bile jako povoljne pa da probam sve tri da vidim koje su najbolje...
Eto ja se napisa...dete malo i vi se trgnite.... ....pusa svim mojim okruglicama -malim i velikim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 10:56:32
teacher75
ja sam prvih mjeseci koristila one aventove skoljke- u kuci, a kad sam pocela izlaziti koristila sam dm-ove baby love jasucice. sad kontam naruciti par komada kod ove nase forumasice sto sije pamucne platnene, mogu se prati, pa su zdraviji i ekonomicniji
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 3.1.2012 11:13:55
treće
dobro jutro dobar dan i ja sam ove korpice koristila i jastučiće babylove, ne bih nešto više o mrsi osim da smo mi sve žene odgovorne spram sebe i ostalih da tražimo da bude čist. Znam dosta žena, a i ščitala sam i po forumu kako se žene u stvari najviše žale na higijenu. Kako čistačica obriše pod i opere obod lavaboa ne i unutrašnjost niti ga istrlja vjerovatno i ostale dijelove i svi to uglavnom samo odgledaju. Svaka od nas to treba opominjati i upisivati u ŽALBE na klinici, inspekcija te knjige pregleda, i sami smo krivi što su knjige prazne. Nije kriv direktor i šef koji ne gleda kako se to radi, već onaj koji to vidi. Sigurno da osoblju bolje očiste. Ja svoj wc kući ne mogu oprati za 3 min. a oni se obično toliko zadrže.