|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  338 339 [340] 341 342   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
1.1.2012 19:02:30   
teacher75
uh kolike mjere predostroznosti zbog mrse, uzas, kad sam rodila prije 2 godine, ovo nista nisu spominjaliuser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8476
1.1.2012 19:05:07   
Silver

IZVORNA PORUKA: animagical

silver jel to beba cekala januar, da bude mladje godisteuser posted image znas ono ko god je rodjen na kraju godine naglasava to, kao jest to godiste ali u decembruuser posted image  

vala...ne znam sta ceka vise...ali eto...nije mi jos dosadio user posted image mogu jos da trpim ove udarce u zeludac ali ne zadugo...

Kaze muz...neka ga u 2012...bice najstariji u raji hahahhahah kao da je to bitno ali eto...neka je i to receno user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8477
1.1.2012 19:43:12   
gerberka
za hipermangan znam..a sto se tice antibakterijskog gela ja ga stalno koristim i svugdje..i uvijek i u torbi imam malo pakovanje gdje god krenem.
ništa onda, ja necu plivasept..ostaje hipermangan..a da je kod nas prljavo - je.govorim za trudnicki odjel

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 8478
1.1.2012 19:48:00   
gerberka
ja sam jucer pretjerala s hranom..sad sam morala popiti aldomet,,tlak mi visok..eto poguzija pa hajd user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8479
1.1.2012 19:51:30   
Lulu_08
Vece zenice, kako ste mi? Sretna vam Nova Godina da aBd donese samo lijepe vijesti!!!

Vidim pricate dosta o mrsa i o prevenciji, zaista mi je jezivo to sto se desava user posted image , pogotovo zbog problema koji nastaju uslijed infekcije, pffff. Ja bih definitivno sve mjere predostroznosti preduzela ako nista da znam da sam sve dala od sebe, jer mi je bas jezivo to.

U TZ je porodiliste zabranjena zona, poput karantena, ne smije niko osim zdravstvenih radnika uci, a pred svaki pregled bilo zene ili djeteta doktori peru ruke i spricaju dezinfekcijsko sredstvo koje je pored umivaonika. Posjete nema kako porodiljama tako i bebama, a sve je valjda tako postalo nekad 80ih godina kada je bio slucaj salmonele u porodilistu, neke bebe su podlegle a neke jedva prezivjele. Moj djever je bio jedna od njih, ali hB je dobro prosao.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8480
1.1.2012 19:54:15   
teacher75
eto me da se porodim u tzuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8481
1.1.2012 20:02:10   
Lulu_08
tiki hajde Bujrum user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8482
1.1.2012 20:29:39   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: pauza

Miracle, ja sam rekla mjesec dana, ali nisam ja to sanjala niti izmislila, nego nam rekli na vjezbama u Skrlicevoj, i to vise puta ponovili!!! Ako je jos neko isao gore na vjezbe moze potvrditi, cak se ne ceka ni pupak da otpadne, nego od prvog dana rodjenja, savki dan mjesec dana.... kupuje se iskljucivo roze plivasepr, jer je taj valjda razblazen, time se saperu i majka i beba jednom dnevno.... pri cemu paziti na slizokozu, tipa ociju, usta, nosa, genitalija.... eh sad ako oni lazu, lazem i ja vas.... nama je to ona sestra Sabaheta procitala upute sa nekog savjetovanja pedijatara regiona, bas zbog mrse, jer su, kako i ona sama kaze, ranije savjetovali nekakvo suho kupanje, pa se kao pokazalo da to nije dobro, nego obicna voda, pa na kraju samo saprati tim roze plvaseptom, znaci nista kupke i sl, a lice ili prokuhanom vodom ili rastvorom sa kamilicom ocistiti....
ja eto prenosim sta sam tamo cula, ponavljam vise puta cula jer idem redovno od 26. sedmice na vjezbe, ali svako zna sta ce raditi...

Nisam ja rekla da je izmisljeno, samo kazem za dva slucaja u mojoj porodici, jedan je bio CR a drugi prirodni porod, i ovako su im rekli u bolnici na otpustu. A i patronazne. E sad vjerovatno ako neko iam indikacije da se mora kupati i mjesec dana. Ja sam vidjela kozu bebe koju su kupali 7 dana tim plivaseptom i bas je zalosno kako se susi i guli koza.
Ko ide na CR prije operacije ga okupaju tim sredstvom.

A ja sam svoju djecu uvijek kupala od prvog dana svaki dan i dok nije bilo mrse, jesam pazila na pupak, ali kupanje je bilo obavezno.

I mene ej toga strah, jos cu na CR, sve nekako mislim ko rodi prirodno ne zadrzava se puno pa izbjegne to, mada ne mora da znaci. Ja cu uraditi sve sto je s moje strane, a sad molim Boga da niko od nas niti nase bebe fasuju to.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8483
1.1.2012 20:36:56   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Djana

U TZ je porodiliste zabranjena zona, poput karantena, ne smije niko osim zdravstvenih radnika uci, a pred svaki pregled bilo zene ili djeteta doktori peru ruke i spricaju dezinfekcijsko sredstvo koje je pored umivaonika. Posjete nema kako porodiljama tako i bebama, a sve je valjda tako postalo nekad 80ih godina kada je bio slucaj salmonele u porodilistu, neke bebe su podlegle a neke jedva prezivjele. Moj djever je bio jedna od njih, ali hB je dobro prosao.

E to je zakon, a valjda je i sad ovdje tako. Ali znam da su u staroj zgradi ulazili kako je ko htjeo.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8484
1.1.2012 20:38:39   
treće
a šta je sa hrastovom korom, je li ispiranje s njom isušuje?

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 8485
1.1.2012 20:41:31   
treće
Miracle i silver jeste li bolje?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8486
1.1.2012 20:42:33   
Miracle*3
Nisam cula za to. user posted image
Iskreno meni je u pocetku bila frka skroz, mm je govorio da cu se poroditi bilo gdje gdje bude sigurno. A gdje je sigurnouser posted image user posted image user posted image
A sad sam nekako opustenija, ono sto ce te potrefit nece te zaobic. Naravno, opet kazem ja cu uradit sve sto je do mene, da izbjegnem to

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8487
1.1.2012 20:45:00   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: treće

Miracle i silver jeste li bolje?

Jesam, jos boli, ali manje nego sinoc.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8488
1.1.2012 20:46:39   
treće
ja čula ali nisam probala, a prije se i epi i beba s ti ispirali

Neposredna veza do poruke: 8489
1.1.2012 21:02:35   
Arina
drage moje....gdje ste mi.....evo i nas konacno...

Sretna vam Nova godina i sve vam najbolje zelim ...user posted image user posted image
Vidim pricate o  iznosenju ovih zimskih bebija.....ja cu ovako....dugi bodi,carapice,rukavicice,kapica,plisane gegice,onda ono odjelce plisano postavljeno ko skafander samo pisani...i staviti bebu u korpu koja je dosla sa kolicima, i prekriti dekicom.....

Ovo je taj futrovani plisani skafandericuser posted image

a ovo korpa samo se skine sa tockovauser posted image

< Poruku je uredio Arina -- 1.1.2012 21:06:42 >

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8490
1.1.2012 21:41:26   
dzenyA
Uh Arina hoces ga utoplit....user posted image
Pa ja  mislim mali pamucni bodic dugi rukav,plisano odijelce ( donji i gornji dio,kapica,rukavice )umotat ga u dekicu i u nosiljku onu kao "ceker" ali to je samo par koraka do auta,pa eto ja mislim da je dovoljno a vi drage moje?
Kod nas u Tuzli kao sto Djana kaze su bas rigorozni,kod nas nema spavacice mi da nosimo i papuce sve je njihovo,ja kad sam gore na praksu isla ma nas su pregledali ko ludi prije ulaska u radjaonu,user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8491
1.1.2012 23:17:55   
Lulu_08
dzenyA bas je tako, i to (bar kada je CR u pitanju) svako jutro zene dizu iz kreveta, zene se moraju ici oprati, i obuci cistu spavacicu a u medjuvremenu sestre presvuku krevete. Stvari osim jednokratnih gacica, mobitela i par sitnica za higijenu (za tusiranje, pasta i cetkica za zube, ulosci kao i pelene i maramice za bebe) ne smiju se unositi.

Arina super ces bebija utopliti aBd, a skafandercic mekani plisani je bas extra.

Miracle sad citam na drugoj temi za bolove, jesi li mila isla doktoru?

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 8492
1.1.2012 23:45:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Imaju dva plivasepta, dobro pazite koji cete kupiti. Po pravilu beba i maam  se kupaju 7 dana po izlasku iz bolnice ujutro i navece. To toliko isusu kozu bebiju da nemate pojma. Sad procitah da neko kaze mjesec dana, nema sanse.

samo sam ovo vidjela i reci cu ne sedam dana vec pet dana maksimalno i to jednom na dan ako nema vec mrse ako se preventivno koristi, cak i za mrsu se koristi maksimum sedam dana, a patronazne svasta savjetuju, mene je 15 dana. cetiri mjeseca smo vodili bitku sa mrsom koja se povuce pa se vrati tako da znam sta je plivasept i koliko je to zlo nazalost.

< Poruku je uredio jelenaT -- 1.1.2012 23:56:13 >

Neposredna veza do poruke: 8493
1.1.2012 23:47:01   
Anoniman
razblazuje jer je valjda vec razlazen.

stvarno oni nemaju pojma majke mi. ROZI je nerazblazeni i on je koncentrat i on se mora razblaziti, otprilike maksimalno 10ml na 3litra vode. Sprzicete zene kozu sebi, ne dao Bog.

da i pola litra plivasepta rozog je 28,50km u sarajevo apotekama.

< Poruku je uredio jelenaT -- 1.1.2012 23:53:36 >

(odgovor članu pauza)
  Neposredna veza do poruke: 8494
2.1.2012 9:26:40   
Arina
Dobro jutro spavaliceeeee

Mi smo danas za 5 hvala Allahu....spavali ko bebica....ne znam sama kako me tako po nekad nista ne boli....a nekda se raspadam....danas sam puna snage i neke volje ....sunce sija ko u sred ljeta.....jet da je "zubato"...al u kuci je fino....
Mi trosimo ovu nasu 37. nedjelju,imamo jos jednu ...38-mu....i u 39.-toj cemo ako Bog da roditi ovo nase sunce malo....user posted image user posted image user posted image ....tako smo se dogovorii  sa doktorom....12. 1. idem na kontrolu i tad cemo zakazati dan u sljedecoj sedmici....e sad s obzirom da je ovaj moj dok. dezurni svake srijede i jos vikendom...ja mislim da bi u tu srijedu ...ako Bog da ...tacnije 18.1. mogao biti taj dan D.....user posted image user posted image user posted image ....uh sto zena isplanita .....user posted image user posted image user posted image

Mi smo sve spakovali....ni kod nas se ne nose torbe ....ali nije tako rigorozno kao u drugim porodilistima....nema te Mrse sto piset_e i nije je nikad ni bilo....higijena je super....sa sobom mogu ponijeti stvari koje mogu sve staviti u ormaric ...znaci nista sad sto bi redala ispod kreveta ili okolo....sto je ok....ja imam jednu torbu koja je ustvari od jaceg najlona ko kesa ali je torbica....od one krute mase za kese....pa cu u to sve staviti....i onda sve fino u ormaric ...bebi nosim mali paket pelena  i jedne maramice mokre....mi idemo ma CR u njihovim podjamama ali kad se malo dodjes sebi sestra ti pomogne fino se presvuci u svoje....mislim da je to ok....sredis se kod kuce pa ne moras tamo (depilacija i tus....)....tako da je to ok....
ja samo nastojim ovdje sve srediti sto trebam da bi bilo njimakoji ostaju lakse...i meni kad dodjem.....djeca ce svakako biti na raspustu i kad izadjem jos jednu sedmicu tako da mi to bas pase....da ne moraju jos oko te skole da se ganjaju sa njoma .....jako sam optimisticna ...puna pozitive...jedva cekam nase malo sunceuser posted image user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 2.1.2012 9:28:05 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8495
2.1.2012 11:24:03   
treće

IZVORNA PORUKA: jelenaT

stvarno oni nemaju pojma majke mi. ROZI je nerazblazeni i on je koncentrat i on se mora razblaziti, otprilike maksimalno 10ml na 3litra vode. Sprzicete zene kozu sebi, ne dao Bog.

da i pola litra plivasepta rozog je 28,50km u sarajevo apotekama.

user posted image hvala Jelena

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8496
2.1.2012 13:32:32   
Silver
Cao cure,

Samo da se javimo da smo jos 2u1! Prehlada je...ne znam...ne mogu reci da je bolje, nocas sam malo vise spavala, donio mi mm aqua maris baby kapi, nisu nesto, ali eto kao da mi je bolje, jedem pilecu supu i vrucu limunadu, ugorim secer sa mlijekom i to je to! Sad me kao glava pomalo boli i sinus ceoni ali dobro valjda to tako treba user posted image Sad vec molim Boga da se user posted image ne rodi dok ne ozdravim, nebi ga smjela ni ljuuubitii! user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8497
2.1.2012 14:44:12   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: Silver

Cao cure,

Samo da se javimo da smo jos 2u1! Prehlada je...ne znam...ne mogu reci da je bolje, nocas sam malo vise spavala, donio mi mm aqua maris baby kapi, nisu nesto, ali eto kao da mi je bolje, jedem pilecu supu i vrucu limunadu, ugorim secer sa mlijekom i to je to! Sad me kao glava pomalo boli i sinus ceoni ali dobro valjda to tako treba user posted image Sad vec molim Boga da se user posted image ne rodi dok ne ozdravim, nebi ga smjela ni ljuuubitii! user posted image

A mila sto aqua maris baby, pa smijes obicne za odrasle aqua maris koristiti, mozda bi ti bolje pomogle. Meni licno od tih sprejeva najbolje pomogne Rhinosan sprej, koji je dozvoljen u trudnoci + Nisita krema za nos.

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 8498
2.1.2012 15:59:56   
Silver
Djana draga...user posted image hvala puuunooo! Poslala sam sad mm u apoteku, vise je ovo postalo nesnosljivo!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8499
2.1.2012 16:04:44   
Lulu_08
Silver vjerujem, uzasno je to! Ja sam u prvoj trudnoci u 34oj sedmici zaglavila 2 sedmice u bolnici zbog urinarne infekcije, a onda po izlasku iz bolnice se prehladim user posted image , iako sam uspjela onako naizgled ozdraviti prije poroda, nakon CR su me morali ranije buditi iz narkoze jer je bilo krvi iz dusnika, a prvo pitanje je bilo bas da li sam slucajno bila prehladjena, reko a-haaa ono mutno iza sna hahahaha....

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 8500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  338 339 [340] 341 342   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  338 339 [340] 341 342   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *