Miracle*3
|
IZVORNA PORUKA: pauza Miracle, ja sam rekla mjesec dana, ali nisam ja to sanjala niti izmislila, nego nam rekli na vjezbama u Skrlicevoj, i to vise puta ponovili!!! Ako je jos neko isao gore na vjezbe moze potvrditi, cak se ne ceka ni pupak da otpadne, nego od prvog dana rodjenja, savki dan mjesec dana.... kupuje se iskljucivo roze plivasepr, jer je taj valjda razblazen, time se saperu i majka i beba jednom dnevno.... pri cemu paziti na slizokozu, tipa ociju, usta, nosa, genitalija.... eh sad ako oni lazu, lazem i ja vas.... nama je to ona sestra Sabaheta procitala upute sa nekog savjetovanja pedijatara regiona, bas zbog mrse, jer su, kako i ona sama kaze, ranije savjetovali nekakvo suho kupanje, pa se kao pokazalo da to nije dobro, nego obicna voda, pa na kraju samo saprati tim roze plvaseptom, znaci nista kupke i sl, a lice ili prokuhanom vodom ili rastvorom sa kamilicom ocistiti.... ja eto prenosim sta sam tamo cula, ponavljam vise puta cula jer idem redovno od 26. sedmice na vjezbe, ali svako zna sta ce raditi... Nisam ja rekla da je izmisljeno, samo kazem za dva slucaja u mojoj porodici, jedan je bio CR a drugi prirodni porod, i ovako su im rekli u bolnici na otpustu. A i patronazne. E sad vjerovatno ako neko iam indikacije da se mora kupati i mjesec dana. Ja sam vidjela kozu bebe koju su kupali 7 dana tim plivaseptom i bas je zalosno kako se susi i guli koza. Ko ide na CR prije operacije ga okupaju tim sredstvom. A ja sam svoju djecu uvijek kupala od prvog dana svaki dan i dok nije bilo mrse, jesam pazila na pupak, ali kupanje je bilo obavezno. I mene ej toga strah, jos cu na CR, sve nekako mislim ko rodi prirodno ne zadrzava se puno pa izbjegne to, mada ne mora da znaci. Ja cu uraditi sve sto je s moje strane, a sad molim Boga da niko od nas niti nase bebe fasuju to.
|