|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  347 348 [349] 350 351   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
4.1.2012 13:20:29   
Hurma
user posted image user posted image skontah ja i drugo ime za sina aBd... samo da jos tata uzvrati poruku potvrdno i to je rijeseno... i prvo sam ja pa tako mislim da nece biti problema, tata je nagodan... a kako se samo nas 2 pitamo... super...

nego niko ne pominje kilažu, pričajte koliko ste dobile? ja koliko se sjecam najvise se dobije u ovim mojims edmicama u 7. i 8. malo uspori?!?!?

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 8701
4.1.2012 13:24:52   
Hurma
Tjelesna težina u prvom tromjesečju
Ukoliko niste imali problema s povraćanjem, mogli ste dobiti 1,2 kg, odnosno oko 10% ukupne dobivene težine u trudnoći. Idealan porast težine do kraja ovog razdoblja iznosi 2 kg, odnosno 450 g do 680 g mjesečno.

Tjelesna težina u drugom tromjesečju
U iduća tri mjeseca možete očekivati da ćete dobiti 5-7 kg, odnosno 50-60% ukupnog povećanja težine. Idealan porast težine do 28. tjedna iznosi 9 kg, odnosno 230 g do 340 g tjedno.

Tjelesna težina u trećem tromjesečju
Tijekom posljednjih mjeseci vjerovatno ćete dobiti još oko 4 kg, odnosno 30-40% ukupnog poratsa težine u trudnoći. Idealan porast težine do kraja trudnoće iznosi
12 kg, odnosno 340 g do 450 g tjedno.

Ukupna dobivena težina
Ukupna dobivena težina sastoji se od sljedećeg:

Dijete cca 2500 do 4200 g
Posteljica cca 700 g
Plodova voda cca 900 g
Povećanje dojki cca 450 do 1350 g
Povećanje maternice cca 900 g
Zalihe masti i povećanje mišićne mase cca 1800 do 3800 g
Povećan volumen tekućine cca 900 do 1350 g
Povećan volumen krvi cca 1350 do 1800 g

Ukupno cca 12 do 16 kg

TAKO TO I DOĐE... zato sad ovoliko kvasam, smirice se ubrzo... :)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8702
4.1.2012 13:24:57   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Hurma

user posted image user posted image skontah ja i drugo ime za sina aBd... samo da jos tata uzvrati poruku potvrdno i to je rijeseno... i prvo sam ja pa tako mislim da nece biti problema, tata je nagodan... a kako se samo nas 2 pitamo... super...

nego niko ne pominje kilažu, pričajte koliko ste dobile? ja koliko se sjecam najvise se dobije u ovim mojims edmicama u 7. i 8. malo uspori?!?!?

Hurma, ja evo vec 2 mjeseca imam istu kilazu, nisam dobila ni 500 gr.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8703
4.1.2012 13:26:30   
Hurma
znam da sam u prosloj se kontala kao kad treba beba da dobija na tezini ono ja nista ne dobijam... kontala rodit cu goluba... jer sad dobijem po 2 kile mjesecno i vise... a kasnije nista...

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 8704
4.1.2012 13:29:38   
AMELIC
Ja do 28-me sedmice +6 kg...a startala sa 54user posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8705
4.1.2012 13:29:42   
mamina princeza
ja sams e opet udebljala .. kod mene stane pa krene ... sad sam za nekih mjesec dana dobila oko 2,5 kg...
vidjecemo detaljno na pregledu imam jos jedan pregled privatno pa ce me detaljno izvagati i sve. meni stomak nesto bas raste zadnjih dana. moram se konacno nekad i uslikati da stavim tamo na temu da mogu i sama pogledati nekad poslije :)

hurma .. koje je ime ako nije tajna:) mi ne razgovaramo o imenu od kada je kcerka rekla Emin i tako i stoji pa valjda i sotane do kraja. user posted image Sad je i meni lijepo pa valjda mi hormoni ne prorade u iducem periodu kao prosli put pa u zadnjem mjesecu ne mjenjamo :)

Koliko kostaju pelene pampers br 1 i br 2 u trznim centrima. Ja kad god pogledam u dm nema zelenog a cisto virim da vidim cijenu. Kontala sam kupiti dok imam ove dvije knjizice s 25 % onda se ispalti iako su skuplje kod njih. Jedne 1 i jedne 2, mozda kupim bijele al eto ne znam koliko sad uopste kostaju zelene?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 8706
4.1.2012 13:32:36   
AMELIC
ja koliko se sjecam najvise se dobije u ovim mojims edmicama u 7. i 8. malo uspori?!?!?

U pravu si, ja sam u tim sedmicama za 3 hefte dobila 3 kguser posted image  

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8707
4.1.2012 13:33:14   
Arina
IZVORNA PORUKA: dzenyA

Arina jesil dobila PP
nisam ljubi....nije proslauser posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 8708
4.1.2012 13:35:27   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

ja sams e opet udebljala .. kod mene stane pa krene ... sad sam za nekih mjesec dana dobila oko 2,5 kg...
vidjecemo detaljno na pregledu imam jos jedan pregled privatno pa ce me detaljno izvagati i sve. meni stomak nesto bas raste zadnjih dana. moram se konacno nekad i uslikati da stavim tamo na temu da mogu i sama pogledati nekad poslije :)

hurma .. koje je ime ako nije tajna:) mi ne razgovaramo o imenu od kada je kcerka rekla Emin i tako i stoji pa valjda i sotane do kraja. user posted image Sad je i meni lijepo pa valjda mi hormoni ne prorade u iducem periodu kao prosli put pa u zadnjem mjesecu ne mjenjamo :)

Koliko kostaju pelene pampers br 1 i br 2 u trznim centrima. Ja kad god pogledam u dm nema zelenog a cisto virim da vidim cijenu. Kontala sam kupiti dok imam ove dvije knjizice s 25 % onda se ispalti iako su skuplje kod njih. Jedne 1 i jedne 2, mozda kupim bijele al eto ne znam koliko sad uopste kostaju zelene?

ja sam sinu u pocetku kupovala pamers, pa sam presla na DM i one su dobre.
a na kraju sam uzimala mercatorove. Lumpy isto su super.
sad sam za smizlu kupila DM-ove.

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 8709
4.1.2012 13:38:01   
Arina
IZVORNA PORUKA: ellam

pa vi nas zabojavili, niko ne pita za nas :(((

mi gazimo dobro 37 sedmicu user posted image i sutra idemo na kontrolu, jedva cekam.... Mali user posted image izbacuje nesto ostro, mozda tabancic ili lakat hajd znadni :)) to mi je tako simpaticno. dusa moja draga :))))

Citala sam zadnje dane, potpisujem da nam je sad najvaznije dici imunitet sto bolje mozemo... ja sam pocela sa kasikicom masl ulja ujutru (bilo istina ili ne-zdravo je), i malo cehno bijelog luka progutam s vodom kao tbl. jedem voce i cuvam se da se ne prehladim sad.... ne znam sta bih vise, ako ko ima jos kakav fin savjet....

kako su nam drugovi i drugarice terminuse mislim da su to gerberka pauza arina dzeny ... ako nisam pogrijesila... ostalo jos malo, al ja jos kao da nisam svjesna.... ostala mi apoteka da odem kupit...

user posted image svim ostalim user posted image , budite zdrave i spavajte :))))

draga moja....terminuse smo ...dasta...ima nas sad dosta u januaru...ali su tebi nesto zbljali tamo na listi stavili ti termin 11.1....ja kontam nesto nije tako ranouser posted image user posted image user posted image .....nek te poprave....

Joj i meni isto apoteka ostala .....ali to je lako....nas dvije smo u 3 dana....iako cu ja malo ranije idem na CR pa cu u sljedeci cetvrtak na dogovor za datum za CR....user posted image user posted image ...jedva cekam...kontam nesto danas za jedno 10-ak dana bi moje sunce moglo doci .....user posted image user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 4.1.2012 13:51:51 >

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 8710
4.1.2012 13:38:44   
Hurma
Daamin... a sin mi se zove Nidal... ali evo tata salje sms da trazim dalje... ne preveslah ga user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8711
4.1.2012 13:40:56   
Hurma
to 25% mislite u njihovoj teci, prvi kupon onaj sto pise za bilo koji proizvod s tim da morate imati 1o naljepnica zaljepljenih???

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8712
4.1.2012 13:49:46   
Arina

Daamin... a sin mi se zove Nidal... ali evo tata salje sms da trazim dalje... ne preveslah ga user posted image
jojjjj....Hurmice....ja neki dan predlagala muzi za Nidal....to je meni jako lijepo ime...mi cemo najvjerovatnije dati Danin.....ukusi su nam slicni....mojih dvoje se zovu Ajla i Endi...pa smo gledali da je neko isto kratko da se slaze sa ova dva ....kontali prvo Dani samo ali meni sa dodaje jos ono "n" na kraju...eto vidjecemouser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8713
4.1.2012 13:53:06   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Arina

jojjjj....Hurmice....ja neki dan predlagala muzi za Nidal....to je meni jako lijepo ime...mi cemo najvjerovatnije dati Danin.....ukusi su nam slicni....mojih dvoje se zovu Ajla i Endi...pa smo gledali da je neko isto kratko da se slaze sa ova dva ....kontali prvo Dani samo ali meni sa dodaje jos ono "n" na kraju...eto vidjecemouser posted image

pa i moj muz hoce Danin ali imam od prijateljice nekog rođaka, vec mi otralo uši, plus radim u skoli odmah povežem ime sa nekim šejtanom... joj da znas da mi nije lahko... muntacu muza za Daamin-a... prosli put sam mu dala spirak 10 imena i rekla izaberi, i on uzeo nidal, ali ostala su bila bas poluda, tako da nije bas imao izbora :D (jesam bezobrazna user posted image )

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8714
4.1.2012 13:54:14   
lejlaze

draga moja....terminuse smo ...dasta...ima nas sad dosta u januaru...ali su tebi nesto zbljali tamo na listi stavili ti termin 11.1....ja kontam nesto nije tako ranouser posted image user posted image user posted image .....nek te poprave....

Joj i meni isto apoteka ostala .....ali to je lako....nas dvije smo u 3 dana....iako cu ja malo ranije idem na CR pa cu u sljedeci cetvrtak na dogovor za datum za CR....user posted image user posted image ...jedva cekam...kontam nesto danas za jedno 10-ak dana bi moje sunce moglo doci .....user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image super! a ja jos sutra...u petak dogovoreno!

< Poruku je uredio lejlaze -- 4.1.2012 13:55:19 >

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8715
4.1.2012 13:56:27   
dzenyA
Ellam  gdje si ti nama,uh sad kad nam krene hoce nam biti veselo user posted image
Arina lijepo je i jedno i drugo i Nidal i Danin....Nas ce se zvati Emrah aBd user posted image
A sto se tice kg ja sam u 34 sedmici bila na +8,5, e sad neznam za ovih 20 dana kolko smo dobili ma metem sve pred sobom neznam kako nisam ko bure

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8716
4.1.2012 13:57:05   
Bebica11
hej zenice samo da vam mahnem i da kazem da je bebica Barekallah do sad dobila 1250gr dojenjem, ima 4kg i 100gr, eto da javim onim zenicama sto su me hrabrile za dojenje neki danuser posted image malo mi je zuta pa moram dr danas da joj mjere touser posted image ,ima uzasne grcice i skok u razvoju, jucer je dojila od 15h-21h pa zamislite, skupite snage za bebice, naspavajte se,odmorite, kasnije nastupa borba pravauser posted image

javicu vam se cim uhvatim vremena, mislimo na vas, pusauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8717
4.1.2012 14:03:48   
Arina

pa i moj muz hoce Danin ali imam od prijateljice nekog rođaka, vec mi otralo uši, plus radim u skoli odmah povežem ime sa nekim šejtanom... joj da znas da mi nije lahko... muntacu muza za Daamin-a... prosli put sam mu dala spirak 10 imena i rekla izaberi, i on uzeo nidal, ali ostala su bila bas poluda, tako da nije bas imao izbora :D (jesam bezobrazna user posted image )
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj oplaka od smjeha.....i moj je takav isti...nista mu se ne svidja  a nece ni da predlaze....a kakav je taj Danin od kolegice  kao djete......i ja uvijek povezujem ime s necim.....user posted image user posted image
Ja kontam dati nesto sto se slaze sa Ajla i Endi ,volimo kraca imena ....kontli smo samo Dani....ali ja bi dodala jos ono "n" na kraju....vidjecemo......kad se rodi znacu kako user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8718
4.1.2012 14:45:17   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Bebica11

hej zenice samo da vam mahnem i da kazem da je bebica Barekallah do sad dobila 1250gr dojenjem, ima 4kg i 100gr, eto da javim onim zenicama sto su me hrabrile za dojenje neki danuser posted image malo mi je zuta pa moram dr danas da joj mjere touser posted image ,ima uzasne grcice i skok u razvoju, jucer je dojila od 15h-21h pa zamislite, skupite snage za bebice, naspavajte se,odmorite, kasnije nastupa borba pravauser posted image

javicu vam se cim uhvatim vremena, mislimo na vas, pusauser posted image

user posted image user posted image user posted image cestitamo... žutica iako je fiziološka nije bezazlena... obavezno odradi mjerenje bilirubina... sretno!!!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8719
4.1.2012 14:48:35   
Hurma

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj oplaka od smjeha.....i moj je takav isti...nista mu se ne svidja  a nece ni da predlaze....a kakav je taj Danin od kolegice  kao djete......i ja uvijek povezujem ime s necim.....user posted image user posted image
Ja kontam dati nesto sto se slaze sa Ajla i Endi ,volimo kraca imena ....kontli smo samo Dani....ali ja bi dodala jos ono "n" na kraju....vidjecemo......kad se rodi znacu kako user posted image

ma mislim dijete ko dijete malo je... mlađe od mog... ne znam je li sad intelekrutalno nadaren user posted image rano je za prognoze ali znas kad se stalno pominje ono... mislim sva su mi djeca draga... ali imena nisu :) posebno ona koja se cesto pominju... ma ne mogu ga povezati sa prezimenom... kazu da treba voditi racuna o imenu i prezimenu da nije oboje dugo, da je zvucno... svasta nesto.... nekako volim nježna... bez Z... Ž... ma šta znam...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8720
4.1.2012 15:00:08   
KupusLivada
bebiceeee, user posted image bas hocu da pitam za tebe... 

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8721
4.1.2012 15:04:17   
ellam
sva ta imena su lijepa, meni je najljepse Dani. ne znam pratite li znacenja imena i je li vam bitno...ali mislim da danin nema lijepo znacenje, ali treba provjeriti... Mi smo se odlucili za Ali. Kako vidim ima ih vec u Sa dosta. nama je dugo prezime, pa sam htjela kratko ime i eto tako ce doci jedan mali Ali :))) Mm je imao razne neobicne prijedloge, bolje da ne navodim, pa smo na kraju izvlacili iz sesira i ja pobijedila :)))

arina i u mene je upitan carski, al sutra na kontroli cemo znat definitivno abd...

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8722
4.1.2012 15:22:59   
gerberka
svim debelim dobro jutroooooo user posted image user posted image user posted image

ellam jeste usitnilo nego šta user posted image ni ja nisam svjesna user posted image

što se tiće imena, ja još dok sam bila trudna prvi put izabrala sam ova

za cujicu alejna
za muškića tahir

a imena sam pikala još kao djevojka user posted image iako kupujemo sve plavo ( od krevetica i posteljine cuvam racune jer mi je teta rekla zamijeniti ) opet neka stoji i ovo žensko..ne bih bila ni prva ni posljednja da zeznu spol user posted image zato se madrac za krevetic nece otpakovati dok paketic ne izađe user posted image

meni fali tepih za sobicu, ormarić za user posted image stvari i apoteka..to cemo aBda slj sedmice

gdje ste kupile ormarice sa ladicama za bebe? user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 8723
4.1.2012 15:26:19   
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam

sva ta imena su lijepa, meni je najljepse Dani. ne znam pratite li znacenja imena i je li vam bitno...ali mislim da danin nema lijepo znacenje, ali treba provjeriti... Mi smo se odlucili za Ali. Kako vidim ima ih vec u Sa dosta. nama je dugo prezime, pa sam htjela kratko ime i eto tako ce doci jedan mali Ali :))) Mm je imao razne neobicne prijedloge, bolje da ne navodim, pa smo na kraju izvlacili iz sesira i ja pobijedila :)))

arina i u mene je upitan carski, al sutra na kontroli cemo znat definitivno abd...

lijepo je Ali user posted image Šta znaci? user posted image user posted image

e sad , i meni se razmatraOOO CR, ali ja sam rekla dr da cu ipak pokusati prirodno..i on se slaze..pa ako ne bude islo onda CR, ali ipak zelim pokusati, zelim to proživjeti i doživjeti ma po pitanju kakvog fizičkog bola user posted image user posted image user posted image

meni je vise zbog depresse, lijecenog steriliteta i zato sto nosim sočiva user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 8724
4.1.2012 15:28:01   
dzenyA
ja neznam sta je ovo sa PP  ali neide nikako
Gerbo jel tebi dosla

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  347 348 [349] 350 351   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  347 348 [349] 350 351   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *