Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 10:58:54
Miracle*3
Silver. Pileca supa skuhana sa korjenom persuna, celera i mrkve, cini cuda. Probajte pa cete vidjeti.
Jednom sam citala u jednom magazinu za bebe, naucnik koji je dokazao da ova kombinacija djelije na viruse i bakterije nosa i grla, su udaljili sa instituta za istrazivanje, jer sta bi farmaceutske kuce prodavale. I to je on naveo, da ide ili citavo pile ili krilca, jer u krilcima i kostima od krilaca ima tog neceg najvise.
Trece, ne znam draga, sinoc kad sam dosla kuci, sve mi bilo ok, sjedila sa zenama normalno i kad sam ustala, jedva sam do auta dosla. I posle kad smo dosli kuci, ja sam jecala. Imam 12 stepenica, ja sam puzala uz njih. Mm pokusao da me podigne, ma nema sanse. Boli me po dnu stomaka, a najgore je kad hodam. Kontam da nisu neki ti misici, da s esta ne rasteze, ma nemam pojma. Ovo su mi sve iskusenja, stvarno, sve jedno za drugim. Na hajr
Ticherko, probaj malo setati kad te uhvati zgaravica, i probaj kaladont.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:01:32
pauza
Drage moje i mame, od srca vam zelim sretnu novu 2012. godinu i svu srecu svijeta!!! Prvo puno zdravlja i naravno da trudnoca i porod prodju u najboljem redu i da rodimo zive i zdrave bebice!!!:-)) Prijo moja, pa sta mi te to spopalo, sad par dana pred dan D??? cuvaj mi se dobro i agresivno napadaj te baje, pa te prodje vec danas!!! ja iskuham limun s korom (malo duze da kuha) i na kraju dodam puno meda, bude bas jako za piti, ali pomaze sigurno.... isto tako uprzim secer i mlijeko, ako kasljem ili samo vrelo mlijeko i med.... sve sto znas preduzmi da sto prije ozdravis.... tecnosti i vitamina najvise.... Trece, je li ovo sa mrsom treba da radimo preventive radi, ovo da spricamo ranu i to?? nama to na vjezbama niko rekao nije ja se tako plasim te mrse odvratne... nedaj Boze nikome.... zna li mi neko reci koliko otprilike pred porod zena ono nesto pocinje da se "cisti".... proljev, povracanje i sl??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:08:55
pauza
mene uhvatilo od juce pa se prepala, jer se jos ne nadam porodu, pa reko' ne traje valjda to ciscenje 5-6 dana:-)))) ljubim te i ozdravi mi ODMAH:-))))))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:10:54
teacher75
ja nisam nikad ni cula za to ciscenje niti sam primijetila neke promjene u prosloj trudnoci pred porod- porodila se 6 dana prije termina, nisam imala nikakve naznake
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:15:17
pauza
Ticher, pojma nemam, ja tako cula, a kad me je uhvatilo, ja se uplasila da nije porod blizu izgleda da to ne uhvati svakoga, a nadam se da ce se i meni malo smiriti.... jer bi ja trebala tek za nekih 20 dana roditi..... dotad bi me ovo satralo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:18:51
treće
pa preventivno ruke obavezno pazi naročito u bolnici, ako epi. imas , moras se i bez njih potruditi meni mm nije dao prve dane da epi brišem toalet papirom već sterilnim gazama malim, mi od poslije poroda octenisept uvijek imamo jer ima široku upotrebu, naravno ne špricamo sve živo ali za zanoktice koje se zagnoje, ranice poslije pada, čak evo i kod prehlade jednom špricnemo jer je i za oralnu upotrebu, a patronažna mi ga je preporučila za epi, Nama je druga beba imala dermatitis i najbolji savjet nam je dala prof.dr na pedijatriji, a obišli smo i dermatologe i pedijatrre, da dijete okupamo plivacept roze, ja sam mislila pitati patronažnu zbog bact. da prvi put okupam dijete s tim ali prvo da pitam, ma vidiš da se o tome i ne priča ali najviše treba paziti u bolnici da se ne dira ništa suvišno i da se ruke peru. Ne treba paničiti ali sapun ili sredstvo za dezinfekciju mislim da treba. Plivacept su proizvodi koje koriste dr. za pranje kod ulaska u oper.sale a nama za bebu rečeno plivacept roze-otvori na netu imaju podaci o tom proizvodu, a patronažna će ti ostaviti spisak stvari za kupiti i br,tel da je možeš kontaktirati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:24:18
pauza
e za plivacept rozi su nam rekli da se prvih mjesec dana svaki dan moraju kupati i mama i beba.... a za to prskanje rane nisu pa zato reko' da se ja pripremim na vrijeme..... samo molim Boga da rodim prirodno kako bi odozgo cim prije dosla kuci.... ne zato sto se bojim carskog, nego mrse:-(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:40:07
anđelo
Svim želim mnogo zdravlja u novoj 2012,sreće ,novca a najvažnije zdravih beba. .Ja sinoć zaspala u 10,ostavila i muža i goste ,probudile me petarde u 5 do 12h.Dočeka la NG nazdravila ,čestitala ,poljubila muža i ponovo se onesvjestila .Vidim pričate o mrsi.Nama Berina na vježbama priča kako je to sve prenapuhano medijski,kako neke žene s tim žive čitav život i mrsu donesu i u bolnicu itd.To mi isto kaže i sestra na gaku.Ja rekla da ću doć na porod s brisevima ,pa da dokažem da nemam mrsu,tako da ako me zaraze da ih fino mogu tužit.Sestra s gaka se samo ušutila i razrogačila oči. .Znam da mrsa ide na otvorenu ranu pogotovo na ranu CR.Mene će tako porodit 90%,pa što kaže Pauza toga me strah.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 11:56:08
Silver
Ja imam vec uradjen bris grla nosa vaginalni i cervikalni i svi su cisti, ali nedaj BOze ako me zapadne mrsa, nemam nista ni od toga, sto cu ih tuziti...da Bog da, da me zaobidje...nema tih para koje vrijede mog dusevnog mira i lijepog pocetka zivota sa mojim bebanom! A briseva se sjetila moja dr. kaze, da nebi rekli da si je ti donijela sama gore!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 12:19:01
anđelo
Brisevi vagine i cerviksa su i kod mene čisti,još grla i nosa da uradim.Ne znam samo što bi radili te briseve ako to treba da dokaže da mrsu nismo donjele?Šta imam od toga,kad me već zaraze?Isto prolazim kao i ona koja je donjela mrsu.Nikakvog posebnog tretmana nemam.Znači uradim briseve ,odem gore da rodim i molim Boga da se vratim bez mrse .Nekako mi to suviše neaktivno zvuči ,kao da se mirimo sa sudbinom ,kao da smo nemoćne po tom pitanju bilo šta uraditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 12:44:27
mamina princeza
drage moje .. kako ste mi vi .. ja se naspavala fino :) djete navalilo da noci kod nane jer je i prosli vikenda pa joj nesto bilo lijepo i iako mi se nije ostavljala jer me strah pucanaj a kad nisam ja pored nje jos vise brinem. al kako je bas tuzno molila ostala je i ja s enaspavala kad je stalo pucanje zaspala i spavala do 9 i 15 sto mi se nije desilo ja mislim od prosle trudnoce
jos nekako u komadu ne znam ni ja kako nisma isla u wc:)
da vas pitam za to prskanje rane i kupanje. taj octenisept moze na ranu od epi? hocel ujesti hihihih :) da odmah stavljam u bolnici ili ? a plivasept se kupam sva? i bebu ? nisma do sada nesto posebno se po tom pitanju pripremala , jesam citala al zaboravim, a sad polako vrijeme da se pripremam i za to. kontala sam iduce sedmice poceti na vjezbice po malo pa da i pitam tako te stvari koje nisu bile toliko aktivne prije 3,5 godine.
jel taj octenispet jedan... ili ih ima vise. ja sam imala neki koji se spricao onako na ruke za dezinfekciju cini mi se jel to to ... mala bocica sto se prsne i eto. jel i on za mrsu dobar?
mozel neko ko zna da opise hihihi .. kao nisma prezahtjevna...:)
sto se tice pupka kako s njim i s tim prpearatima. inace veze nemam s pupkom jer curica mi je bila u prodilistu 2 dana i onda zbog zutice jos 4 dana u bolnici i kad je dosla kuci za par sati otpao pupak pa se mi nismo njim ni bavili. to isto moram proci ponovo na vjezbicama. kako se onim tretira od mrse posebno i smijel uopste?
< Poruku je uredio mamina princeza -- 1.1.2012 12:47:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 13:33:10
ivannna
Drage moje, SRETNA VAM NOVA GODINA, da se sve sto lakse prodimo, i rodimo zdrave i slatke male bebice, pa iducu docekamo u prosirenom idanju
Nama su na vježbicama rekli da se kupuje Plivasept sa kamilicom, on je blaži i onda s njim se može kupati bebica, i da kažu da je MRSA dosta jenjala u zadnjih mjesec dana, pa eto valjda se taj trend i nastavi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 13:54:55
gerberka
jutro..ja se nisam naspavala u stanu iznad našeg neki momak podstanar - student...pa doveo raju s faxa..sve vam je jasno na šta je taj dernek licio..od lupanja, urlanja do ogromnog ozvucenja na prozorima ja sam trpila, a onda se raspkakala u 4 ujutro..mm izašao i tražio da se smanji..tek su se tad smirili.. a inace, ovo mi je bila najljepša Nova godina, sa mm i i pupi 2011 je isto bila dobra, jer smo rijesili poslove i ostali trudni..nakon svega.hvala Bogu i nadam se dobroj 2012. godini. ja sam vam svima čestitala, pa evo još jednom lestitke od srca
pitanje za moje terminuše: u cemu ćete iznijeti / zimsku / bebu?
i da, taj plivasept sa kamilicom, za sta on sluzi..mi ovdje nemamo Mrse, al ima vala bakterija kakvih hocete u porodilištu..
eto tako mile moje trudnjačice
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 14:01:54
mamina princeza
gerbooo .... i mene interesuje to u cemu iznijeti bebace recimo u februaru ili pocetkom marta dakle zimske .... neko je spominjao dulo oblacanje bez skafandera. mene interesuju iskustva pa vi koje ste prije mene javite mi :) ti si iz ze ma ima mrse svuda nazalost ... i kod vas ima al manje nego kod nas ( ne da te prepadam nego iz iskustva nekog znam) samo evo i kod nas sad manje cini mi se. plivasept je za kupanje da ubije ako ima baja pa moze i preventivno samo sam ja cula da bas isuseje kozu al eto....
kod mene tek sads poceli da slave. nisu iskoristili petarde pa poceli sad i sve po basti ispo prozora , trpim pola sata i posizim i muz izadjei zaprjeti da ce ih prebiti ( djeca do 12godina sve) i evo sad prestali hB dzaba ne zna nas narod drugacije dok ne zaprijetis. al stvarno je previse , privatna imoina jbg jos treba da zapale nesto . dosta nam je rata bilo...hajd sinoc i neako slavilo se al sta ima danas ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 14:15:09
Silver
Curke posto sam ja slijedeca na redu a zima je, bas sam maloprie i ja pricala na temu: u cemu iznijeti bebu! Bodi dogih rukava, deblje gegice, naravno rukavice carapice i kapica deblja, jednu plisanu deblju dekicu u koju ce ga umotati fino, i onu debelu dekicu sto se kopca kao vreca na kraju i u AS, jer na GAK-u auto dodje do pred vrata, ima samo par stepenica, i kod nas pred stan isto! Pa se nadam da ce biti dovoljno! A ove iskusnije mame kazu da hoce, pa eto...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 14:20:02
gerberka
ma i ja sam kontala savlje, al prvo su krenuli s nekim bubnjevima oko 8 navecer..komsije iznad i preko puta njih nisu bili i stanu..kaze jucer taj momak mm trazio sam vas da vas pitam ( a mi šopingovali ), al sta se ima u 4 ujutro zvucnici trpati na prozore..uff..
ja sam kao studentica uvijek mrzila komšije koji zovu policiju, a vidi sad mene-.glavna babaroga u haustoru još cu ih poceti sacekivati u kasne sate da vidim s kim i šta rade, kad se kuci vracaju
nisam cula za Mrsu u zenici..ma ne cudi me nista..jel taj piuvasept sa kamilicom gel za tusiranje ili? kako izgleda pakovanje, kupujem ga u apoteci? izvinite na pitanju, nisam ga nikad koristila...
nisam ni ja pametna u cemu da iznesem bebu, to jos nismo kupili...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.1.2012 14:22:36
gerberka
IZVORNA PORUKA: Silver
Bodi dogih rukava, deblje gegice, naravno rukavice carapice i kapica
imaju predivni kompleti plisani sve dođe ovo u njima