Miracle*3
|
Ja drugi put kad odem u DZ Vrazova i naidjem na istu onu sestru, ja cu se snjom pobit. Jos jednom mi je tako nesto rekla, ali danas, grrrrrrrrrrrrr. Hej molim te lijepo, znate kako oni odma pitaju sta je bilo, i ja kazem onoj n akartoteci imala je sinoc temperaturu, kad ova iz druge sobe, sto je nisi dovela jutros, a ne sad, valja odspavati,.....i nikad usutit zena, a meniiiii, vec na usi izlazi. Ja vam nisam kukala, ali ja od sinoc imam bolove, i bas me boli. Dok sam dijetu supu napravila, ne moze gladna ici, dok sam ih oboje spremila, pa sebe, pa otisla, uostalom, njeno radno vrijeme jos traje. To sto je NG, praznik sta god, ne interesuje me, ti si na svom radnom mjestu i ako je do 8 navece ima da radis. Ova sestra na kartoteci prevrce ocima. Kaze mi gdje da sacekam ispred koje ordinacije i izlazi dr, a u tom i ova dolazi i kaze dr evo ovo dijete ima 39 temperaturu, ja reko nema, nisam ni rekla da ima, rekla sam sinoc da ima. Ona opet isto ponavlja. I onda poce mene napadat, sto sam ja dovela dijete, znam li ja da ima sarlaha i ospica, da je pun dz, znam li ja sta ja rizikujem. ...... Ja udjem kod dr, i kad sam zavrsila ona opet izlazi i meni govori da ne izlazim na vrata koja su mi bliza, nego da obidjem 5 hodnika i da izadjem, sto naravno nisam htjela, molila sam Boga da mi hoce jos sta reci, pa bi me zapamtila za sva vremena. A dok mi je ova teta popunjavala knjizice, doslo je jos dvoje, ona haman ima neki poremecaj da svakom zvoca, dok joj neko ne opali samarcinu. Uh ali se ja vama naprica, ali eto malo mi je lakse
|