|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
28.12.2011 18:19:47   
DinkaDavor
Na prvom pregledu moja dr mi je uzela mjere karlice, kao da ti metrom izmjeri obim kukova, bezveze...samo sto umjesto obicnog metra imaju metalni metar ...kao, eto, obim kukova ti "olaksava" porod mada to u mom slucaju nije bio bitan faktor al eto...kako beca napreduje  Tiki user posted image ? meta
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: megi

pozdrav zenice
mogu li se i ja prikljuciti

pauza ma ne boli to nista, kratko traje tim kljestima nesto izmjere i kao procjene da mozes prirodno roditi, ne birni se

Silver meni je u prvoj trudnoci pukao vodenjak, koliko vode izadje to je za nepovjerovati, ja po kuci hodala s peskirom medju nogama dok sam se spremalauser posted image

meni ovo nisu radili prosli putuser posted image rodila sam prirodno

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8176
28.12.2011 18:22:00   
Hurma
bitno da se rodi zdravo i citavo... a mi cemo se srediti nakon 7 dana bilo kakvog poroda... tako ja razmisljam od pocetka i tako sam razmisljala i na porodu...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8177
28.12.2011 18:33:06   
DinkaDavor
veliki user posted image svim curkama...malo sam vas iscitala pa vidim tema je epiduralna...ne znam kako ovde funkcionise (prvi porod sam obavila u inostranstvu) a moj A je rodjen prije 13 god tako da...ali ako budem u prilici da biram, izabrat cu nesto da ne nosim traume za ostatak zivota...sem ostalog, iznosimo i sopstveno iskustvo ovdje a moje je UZASNO sto se tice prvog porodjaja...mog A. su vakumom izvukli nakon 14 sati konstantnih trudova, otvorena bila ali on bio u sjedecem polozaju i jakooo visoko...toliko se napatilo sunce mojeuser posted image a i ja s njim da mi nije na um palo drugo dijete svih ovih godinauser posted image ...
nego, ima li kakva pomoc za nervozu i toplotu u nogama user posted image user posted image user posted image ne spavam nocima a sad i danju ne ostajem postedjenauser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8178
28.12.2011 18:38:28   
DinkaDavor
IZVORNA PORUKA: Hurma

bitno da se rodi zdravo i citavo... a mi cemo se srediti nakon 7 dana bilo kakvog poroda... tako ja razmisljam od pocetka i tako sam razmisljala i na porodu...

naravnouser posted image priroda je poradila na tome da se oporavimo i nastavimo dalje uz nasuuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 8179
28.12.2011 18:48:43   
treće
gerbo
jesil to zbrisala dok epidurala ne prođe?

(odgovor članu DinkaDavor)
Neposredna veza do poruke: 8180
28.12.2011 20:18:20   
gerberka
IZVORNA PORUKA: treće

gerbo

user posted image user posted image user posted image

nisam nego isla malo u setnju, pa sad pijem bezalkoholnu bavariu..fino od nje mokrim..rekao mi dr user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8181
28.12.2011 21:13:25   
Silver
Zene moje, probada me u ...ehm...gospoji...valjda je sve to normalno user posted image u ovim danima...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8182
28.12.2011 22:42:47   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Andjelo a zasto si morala epiduralnu???
Ja sam oba puta imala opstu, i ovaj put sam kontala o epiduralnoj, ali sam odustala, nisam ja toliko hrabra. Imam osjecaj da bi izludila, ma izludim od same pomisli svega toga sto si opisala, a da to osjetis. Ne znam, sto ali ja eto necu, pa me zanima sto si morala ti na ovu anesteziju. Jer i meni je prvi bio hitan CR ali sam isla na opstu

Pisala sam gore već o čemu se radilo,al evo opet ću.Abrupcija je bila u pitanju,posteljica se bila odvojila od maternice ,i to pravo puno,i vrjeme nije bilo na našoj strani.Epiduralnom anestezijom ,anestetik djeluje brže puno ,jer ga direktno dobijaš u kičmu,dakle ne čekaš puno,što je nama bilo i potrebno jer vremena beba nije imala,otkucaji srca su bili loši.....Ne znam kako i šta da vam drugo napišem sem istine.Ja znam da se na meni sigurno nisu vježbali,i zahvalna sam što su stvarno stručno sve odradili i uz Božiju pomoć spasili život mojoj bebi.Opet bih isto uradila i ne bih se nimalo dvoumila samo da sve završi u najboljem redu.Čula sam ga kad je zaplakao,vidjela kad su mu pupčanik presjekli.Kad su ga stavili na moje grudi prestao je plakati jer je osjetio toplotu mog tjela,a kad su ga opet uzeli on je ponovo zaplakao.Dok je bio na mojim grudima poljubila sam ga u malenu ručicu i rekla mamino malo,a dr.neonantolog Naila je rekla :"šta ti hoćeš,to je momčina :)
Sjećam se da u toku operacije sam ih pitala hoćel moja beba zaplakati kad se rodi,a oni su rekli citiram:"Ne znamo ,ako bude vrjeme na našoj strani hoće"Kako je to samo zvučalo u mojim ušima.Molila sam Boga da moja beba zaplače a da meni oduzme život ako treba.A kad je zaplakao,potekle su mi suze,čak je i dr.Amila nesteziolog zaplakala samnom.To je bila dirljiva scena.
Ne znam ,opet kažem pristala bih 1000 puta na to ako će to spasiti život mom djetetu.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 8183
28.12.2011 22:47:32   
gerberka
anđelooooooooooooo  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

rasplakala si me..i ja bih isto!!!!!!! pristala bih na sve samo za dobro bebe, a i sve mi..ljubim te bona!!!!!

< Poruku je uredio gerberka -- 28.12.2011 22:49:52 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8184
28.12.2011 23:04:39   
mama21e
anđelo mila, rasplakala si me... svaka ti cast!!!!!!!! I ja bih uradila isto... sve za moj zivotic maleni...

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8185
28.12.2011 23:05:01   
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka

anđelooooooooooooo  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

rasplakala si me..i ja bih isto!!!!!!! pristala bih na sve samo za dobro bebe, a i sve mi..ljubim te bona!!!!!

He he he he,i ja sam se rasplakala kad sam pisala.Nekako čovjek na to ne misli,a sjećam se svakog detalja.Evo ovo moje o epiduralnoj ispade kao porođajna priča.Znam da bi svaka majka isto uradila bez razmišljanja,to nam je u prirodi.Kad nam djete ima temperaturicu malo povišenu,mi smo van pameti,a kamoli ovako nešto.Ljubim i ja tebe i sve vasuser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8186
28.12.2011 23:10:04   
teacher75
anđelo user posted image hvala bogu pa je sve super zavrsilo, nisam prije nikada gledala na epiduralnu iz ovog ugla, vec na to da je zene uglavnom traze da ih ne bi boljelo tokom poroda, pa mi je to bio bezveze razlog da rizikujem svoj zivot ili da rizikujem da ostanem nepokretna- uvijek sam bila protiv. a naravno, ovo o cemu ti pises je nesto sasvim drugacije...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8187
29.12.2011 8:33:37   
Miracle*3
opet ja kafu pristavljam, spavaliceeeeeeee

Andjelo, bas mi je zao kroz sta si prosla. Covjek nije nekad ni spreman na te nepredvidjene okolnosti. Ovo govorim za sebe, ja zacrtala jrdno, a opet treba Boga molit da bude sve u redu

Budjenjeeeeeeeee

Neposredna veza do poruke: 8188
29.12.2011 8:33:48   
pauza
isplakah se na sabahuuser posted image user posted image  anđelo mila, samo neka je Dargi Allah sacuvao tebe i tvoju user posted image ..... svakim danom te nekako sve vise volim user posted image

Neposredna veza do poruke: 8189
29.12.2011 8:41:36   
mama21e
Jutro bembeliceee, evo da se i ja sabahile jednom javim user posted image
U 9 mi je kontrola kod dr ako Bog da, nadam se da ce sve biti uredu... i vidjet cu svoje sunce sjajno ako Bog da user posted image user posted image user posted image

anđelo user posted image user posted image user posted image
Miracle kako vrat? NAdam se da je bolje user posted image
Gdje nam je veki_aki?

Grlimo vas, idemo sad user posted image user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8190
29.12.2011 9:32:20   
Arina
jutrooo trudnice moje drage....

Vidim uranilo se.....kako ste mi sve od reda....je sam nocas solidno spavala...ali me jutros nesto mulja stomak...mali....ne mogu reci da je ko menstrualni bol...puno blaze.....ali je nakako tu prisutan....user posted image ....popila sam jedan cajic....ne znam sta je sad to....jel to neki pritisak....pa se javlja stomak...ili nesto drugo...i ledja isto osjecam jako jako blago....nije sad to neki bol....ali doboljno da  se  brinem i razmisljam ...user posted image
Sreca danas idem na kontrolu pa cu vidjeti sta kaze dok. radice mi i ctg danas ....pa cemo vidjeti...nadam se daje sve samo normalni slijed dogadjaja i priprema tijela .....idem u 3 sata....ainace bebi je bas vrtilica....guralica mala...user posted image user posted image

Danas ulazimo u 37. sedmicu ....user posted image user posted image user posted image ....mashallah....

< Poruku je uredio Arina -- 29.12.2011 9:40:23 >

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 8191
29.12.2011 10:01:27   
Miracle*3
Sretno na kontrolama cure.
Mama 21e, sutra mi je kontrola, nadam se da ce mi skinuti ovo cudo da se naspavam
Arina, kad ti je CR, jesi li zakazala ili ces to danas s dr dogovorit??

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8192
29.12.2011 10:02:36   
treće
tuspas meneuser posted image
sretno svima na pregladima, mama21 opiši nam susret ukratkouser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8193
29.12.2011 10:18:17   
Arina
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Sretno na kontrolama cure.
Mama 21e, sutra mi je kontrola, nadam se da ce mi skinuti ovo cudo da se naspavam
Arina, kad ti je CR, jesi li zakazala ili ces to danas s dr dogovorit??
nisam jos zakazala....ali sam u prosloj trudnoci imalaCR  sa 38 punih sedmica....sto je za nekih 15 ak dana .....tako i sad kontam da cu....danas idem na kontrolu pa cu vjerovatno za 10-15 dana ici opet i tad bi trebalo da se dogovori datum....e sad jedino ako sad ovo muljanje stomaka i krsta ne bi nesto promjenilo sto ce svakako pokazati ctg i pregled ....vidjecemo....nadam se da ce sve ipak biti po planu ....

Ne znam bil popila mg...ili je boljesad ga ne pitiuser posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 8194
29.12.2011 10:34:57   
Arina
evo nesto citam da je za ovaj 37.tjedan normalno da te bole krsta i ispod stidne kosti....kao zbog tezine i pritiska bebe....onda je valjda sve ok....user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8195
29.12.2011 10:35:47   
Arina
mama 21 jesil se to vratila....jel sve okuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8196
29.12.2011 10:49:27   
pauza
Arina mila, i mene to boli i to poprilicno jako... i ledja i prepone i niz noge zigove, ali kazu mora tako u ovo vrijeme... uh valjda meni izdrzatij os skoro mjesec... a vec jedva idem i vladam sobom.... za navece da ti ne govorim, dok se okrenem s boka na bok, muke zive :-( ali eto, izdrz'o je Mujo i gore:-)

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8197
29.12.2011 10:55:43   
Bebica11
hej zene ja se ne mogu od vas odvojiti jedva cekam da ova raja koje ste saduser posted image dodjete na temu bebe aBduser posted image

mama21 hairli bilo cekamo lijepe vijestiuser posted image

arina pa ti ces brzo aBduser posted image

anđelo svak biuser posted image , suti ja sam tako placljiva ovih dana, uhhh

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 8198
29.12.2011 10:59:30   
ajnur

IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: treće

gerbo

nisam nego isla malo u setnju, pa sad pijem bezalkoholnu bavariu..fino od nje mokrim..rekao mi dr user posted image

Kad se sjetim user posted image Meni je dr rekao da od nje nadolazi mlijeko user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8199
29.12.2011 11:00:23   
dush
Dobro jutro user posted image !

Andjelo, bas mi je zao da si imala takve probleme... U kojoj sedmici ti se to desilo? Hvala Bogu da je na kraju sve zavrsilo dobro user posted image

Mene je jucer stomak bolio, nekako bas nisko, i neki pritisak sam osjecala, mislila sam da ce mi beba ispasti... Zato sam sinoc stiskala noge kao blesava, kao da ce mi to pomoci... user posted image Nisam se smjela okretati skoro citavu noc. I jos sam doatno sanjala gluposti (da je rat) pa poslije nisam smjela da zaspim... Katastrofa.... Ali srecom evo jutros nista ne boli, a beba bubnja, plese, ne znam ni ja sta radi citavo jutro user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 8200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  326 327 [328] 329 330   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *