anđelo
|
IZVORNA PORUKA: Miracle*3 Andjelo a zasto si morala epiduralnu??? Ja sam oba puta imala opstu, i ovaj put sam kontala o epiduralnoj, ali sam odustala, nisam ja toliko hrabra. Imam osjecaj da bi izludila, ma izludim od same pomisli svega toga sto si opisala, a da to osjetis. Ne znam, sto ali ja eto necu, pa me zanima sto si morala ti na ovu anesteziju. Jer i meni je prvi bio hitan CR ali sam isla na opstu Pisala sam gore već o čemu se radilo,al evo opet ću.Abrupcija je bila u pitanju,posteljica se bila odvojila od maternice ,i to pravo puno,i vrjeme nije bilo na našoj strani.Epiduralnom anestezijom ,anestetik djeluje brže puno ,jer ga direktno dobijaš u kičmu,dakle ne čekaš puno,što je nama bilo i potrebno jer vremena beba nije imala,otkucaji srca su bili loši.....Ne znam kako i šta da vam drugo napišem sem istine.Ja znam da se na meni sigurno nisu vježbali,i zahvalna sam što su stvarno stručno sve odradili i uz Božiju pomoć spasili život mojoj bebi.Opet bih isto uradila i ne bih se nimalo dvoumila samo da sve završi u najboljem redu.Čula sam ga kad je zaplakao,vidjela kad su mu pupčanik presjekli.Kad su ga stavili na moje grudi prestao je plakati jer je osjetio toplotu mog tjela,a kad su ga opet uzeli on je ponovo zaplakao.Dok je bio na mojim grudima poljubila sam ga u malenu ručicu i rekla mamino malo,a dr.neonantolog Naila je rekla :"šta ti hoćeš,to je momčina :) Sjećam se da u toku operacije sam ih pitala hoćel moja beba zaplakati kad se rodi,a oni su rekli citiram:"Ne znamo ,ako bude vrjeme na našoj strani hoće"Kako je to samo zvučalo u mojim ušima.Molila sam Boga da moja beba zaplače a da meni oduzme život ako treba.A kad je zaplakao,potekle su mi suze,čak je i dr.Amila nesteziolog zaplakala samnom.To je bila dirljiva scena. Ne znam ,opet kažem pristala bih 1000 puta na to ako će to spasiti život mom djetetu.