Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:03:27
mama21e
Ja se vratila :))) nalazi uredni hvala Allah dragom bebica napreduje, kaze da ce biti vejika bebica ako Bog da Imam blage kontrakcije, dao mi da pijem gynipral, valjda se necu tresti od njega... Eto drag moje ja sam vam presretna hvala Allahu samo!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:08:55
Arina
IZVORNA PORUKA: pauza
Arina mila, i mene to boli i to poprilicno jako... i ledja i prepone i niz noge zigove, ali kazu mora tako u ovo vrijeme... uh valjda meni izdrzatij os skoro mjesec... a vec jedva idem i vladam sobom.... za navece da ti ne govorim, dok se okrenem s boka na bok, muke zive :-( ali eto, izdrz'o je Mujo i gore:-)
uh ...lakse kad vidim dasmo u istoj kaši.....ma sta ja znam....meni to neobicno nij me nikad prije tako muljalo....a jutros tupo boljucka....sad recimo stomo miruje a krsta muljaju....i nekakva sam nikakva .....i meni je vecduz vrijeme navecer grozno....sto kazes dok se okrenem s boka na bok zive muke....teska i ja jesam i isto jedva se odrzavam...nisam ono krupna ali sam teska...opet kazem ko " tuljan "kakav.....sad bi trebala ici sredjivati gospoju ...ali nikako mi se ne da samo bi spavala...ufff
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:10:59
Arina
IZVORNA PORUKA: mama21e
Ja se vratila :))) nalazi uredni hvala Allah dragom bebica napreduje, kaze da ce biti vejika bebica ako Bog da Imam blage kontrakcije, dao mi da pijem gynipral, valjda se necu tresti od njega... Eto drag moje ja sam vam presretna hvala Allahu samo!!!
....bravo mama 21.....hvala Allahu ...sad mozes biti mirna....pij terapiju i polagano sad se nemoj nadici.....samo polagano....bas mi je drago
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:16:59
Arina
IZVORNA PORUKA: Bebica11
hej zene ja se ne mogu od vas odvojiti jedva cekam da ova raja koje ste sad dodjete na temu bebe aBd
mama21 hairli bilo cekamo lijepe vijesti
arina pa ti ces brzo aBd
anđelo svak bi , suti ja sam tako placljiva ovih dana, uhhh
ma neka tebe s nama i mi volimo kad si ti tu...koliko mozes od te male slatkice
A jeste jeste Bebice...sad ce to kod mene...spremni smo i psihicki i fizicki....samo potesko se kotrljam ....nekakva teska ,treba mi kran za pomjeranje ....sve sam spakovala,i popeglala,dapa upute okolini .....pa sad vidjecemo sta danas kaze doktorska procjena....bilo bi dobrao bar jos 10-15 dana da ide ovako pa poslije nek ide vanka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:25:56
mama21e
IZVORNA PORUKA: Arina
IZVORNA PORUKA: mama21e
....bravo mama 21.....hvala Allahu ...sad mozes biti mirna....pij terapiju i polagano sad se nemoj nadici.....samo polagano....bas mi je drago
Hvala mila , bas sam se razrahatila Sad barem mogu mirno spavati kad znam da je sve uredu... A i dalje moram mirovati... Sad sam puna pozitivne energije i vjerujem da ce biti sve uredu ako Bog da...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:45:27
Bebica11
mama21e e nek si i ti docekala ginipral, PREPORODICES SE aBd, tako su meni u bolnici govorili da kad pocnem da ce biti druga prica i jeste, a za ginipral ne brini, NEMOJ GA NA GLADAN STOMAK, pojedi bar kolacic, jogurt ili krisku prije njega, i nema problema aBd, ja do 8.mj nisam nista pila uz ginipral,nije mi smetao nekad nekad bih osjetila nesto blago al nista strasno, sad kad prodje koji dan vidjeces al i dalje miruj!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:46:56
anđelo
Jutro trudnjače .Vidim sve budne ,izvještaji se podnose ,neka neka.Žao mi je što sam vas rasplakala,al ništa lakše nego trudnicu rasplakat . Mama 21 bravo za nalaze . Bebice i ja jedva čekam da rodim svoje ,pa da se savjetujemo o bebama.Nekako iako sam drugorotka i dosta toga znam ,opet je ljepo se podsjetit. Imam učit ko konj,a ja se ovdje raspisala ,naletiću opet malo kasnije. Ne javlja nam se Dinamitna,haman je porod u toku mašala Pauzo,hvala ti i ti si meni draga pravo,mogla si bona i na kafu doć Svim ostalim trudnicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 11:50:49
Lana_
pozdraaaaaaaaav e pa svaki dan kažem hvala Bogu pa postoji RR,radi milion stvari a kod mene trenutno radi toga jer već 4 dana osjetim bebicu a u 13-om sam tjednu,a meni se svi smijali kao odkud prije,i ja lijepo ovdje i vidim da je kod nekih već i u 10-om tjednu osjete
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 12:07:38
megi
dinamitna sretno sutra, a mozda bebac veceras i sam krene
ja se iznervirah zorom, odem na pregled u dz ne radi im ultrazvuk, zovem otoku da se narucim kaze nema termina u januaru, u skerlicevoj kazu nazovi ujutro ma reko g te se i nazovem privatno i narucim se mislim uzas jedan
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 12:17:49
Anoniman
Hvala zenice
Bebac je na uzv jos stariji nego prema posljednjoj menstruaciji pa ne mogu vise cekati, a i ctg nagovjestava da bi trebao maleni napolje cim prije. Nekako sam bas smirena i idm se lagano spremati, pod tus i jos par stvarcica ubaciti u torbu. Nadam se da u sobama nije toliko kriticna situacija da me isprepadaju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 12:17:52
Arina
Dinamitna ...draga sretno da ti bude i hairli...da susret s bebijem bude sto prije
Ja se evo trzla...ma reko ode se fatiti usisivaca pa kud puklo da puklo......i malo tamo -malo vamo....razgiba se ja ....manje me i boli manje sve....sadsam ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 12:34:02
ellam
mi smo danas 9 mjesec zvanicno jupiiii
dinamitna mila nek ti je sa srecom, da ti Bog dragi olaksa :)))
ostale
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 13:26:59
dzenyA
zenice moje kako ste mi, ja muku mucim sa spavanjem ama sve me boli,ali ja se nedam samo mi nesto radila,hodala,ma nema ba ludo zensko krevetac cemo preko praznika sklopit,ja evo hocu da peglam bebijeve stvari i tako,torbu pomalo pakujem,mada kod nas u TZ nedaju torbu nego ko kakav ulicar u kesi da se stvari unose Arina sretno na pregledu,mama 21
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 13:40:05
jakosretna
gdje ste mi debeljuce moje sta se sa vama desava nisam u toku sa andjelom sta se desilo jeli se porodila ona vec u 6 mj ili ja nekontam onda nista .kako ste mi ostale jeli sve uredu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 14:22:43
ellam
dush hvala
Jeste li vi cule da se u 9 mjesecu treba piti nataste maslinovo ulje-kasikicu jednu??? navodno olaksa porod. ja nesto ne vjerujem u to, cak mi je i dr potvrdio da to nije moguce, medjutim puno ljudi starijih mi to kaze... pa ko sad zna...mozda ima nesto u tom. sve u svemu masl ulje je zdravo. znam da su hurme dobre, njih pocinjem jest :)
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 14:24:23
ellam
mama21 super za pregled
dzenyA ako ne spavas po noci spavaj kad ti se prispava, moras skupljat energiju sada... u toku dana barem malo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 14:24:41
Miracle*3
Dinamitna, sretno, da sve prodje brzo i sto lakse za tebe.
Arina, pitam te zbog toga jer je i meni treci CR pa me bas zanima, pa javi kad dodjes s kontrole.
Ja sam tako ljuta i nervozna, uh, pa ljudi su cudo stavrno. Jos sam ja nervozna zbog ovog cuda oko vrata, ne mogu se namjestiti i naspavati, pa me onda sve jos vise nervira. Sutra je kontrola, ali doslo mi je da ga sad sama skinem.