Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 17:05:35
KupusLivada
hurma, ako ti zatreba kupon javi mi na pp
sto bona ne ides na vjezbe, ima rizicnih koliko hoces, samo se zavalis na strunjacu ili na loptu i slusas predavanja... i ja sam malo rizicna i na mirovanju, ali radim vjezbe jer su prelagane...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 17:30:40
Hurma
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
hurma, ako ti zatreba kupon javi mi na pp
sto bona ne ides na vjezbe, ima rizicnih koliko hoces, samo se zavalis na strunjacu ili na loptu i slusas predavanja... i ja sam malo rizicna i na mirovanju, ali radim vjezbe jer su prelagane...
ma kaze doktor jok kao... veze nemam... malo mi je i oko prijevoza... ja ti izađem u par dana malo samo... jer imam stalno kontrakcije i kad me ne boli on vidi da ih imam u ultrazvuku... malo sam i otvorena... danas sam tek usla u 25. sedmicu... trebala bih ici mislim u kumrovec a to mi je bez auta tesko... a ne vozim otkako sam trudna...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 17:37:29
Hurma
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
ok, mozda je bolje tako... a samo da znas, mozes gdje hoces, gdje ti je lakse... to za narednu trudnocu da znas
hahahaah... ja ti moja ti jos ovu zavrsim aBd uspjesno i sto se mene tice i ovoga svijeta gotovoooooooo!!! niti bih mogla fizicki, posebno psihicki, vrlooo tesko i finansijski... dosta od mene... tri trudnoce, aBd dvoje djece... dosta! :) ja zivim u Hrasnom kod robota... je li tako da mi je to najblize? kumrovec?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:04:16
treće
taj tip ručne fiziološke izdajalice je dobar i NUK,i AVENT i MEDELA, ja sam probala i NUK I AVENT, ali od te vrste i super su ali ti samo beba može navući mlijeko. Tačno je da neke žene proizvode za 2 bebe, ja imam jaranica koje se ne smiju lubenice najesti odmah im nadođe za viškova, ali redovnim stavljanjem beba će navući toliko da mi možemo prepoznati da ima zadovoljavajuće stloice. Aventova ručna ti na akciji u dm-u bude 96 KM, a bez akcije je do 120 KM. jA NE PREPORUČUJEM KUPOVINU bez potrebe jer ćeš je onda početi koristiti, mada korisna je npr. kad je dijete prehlađeno pa ne jede dan dva, izdojiti da ne boli ali uvijek možeš kupiti. One kao truba s kuglom i kao cijev su bez veze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:07:05
Hurma
ma Hrasno je Krasno... ovdje je najljepše :) ništa od vježbica... da je ljeto pa mozda bih nekada i prošetala, ovako... da me muz vozi dok se usklade smjene... ma joj imam vas da pitam i da mi kažete šta je najbolje a ja kao najbolji učenik ću da slušam i radim kako kažete :) ti si haman u 8., blago tebi... sad ce bebica... ja sam danas sa muzem sklopila dogovor da od sljdece plate pocnemo pomalo kupovati stvari koje trebaju... dok se prvo prisjetim svega... ali bolje rasporediti u par mjeseci nego odjednom... valjda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:10:18
Hurma
IZVORNA PORUKA: treće
taj tip ručne fiziološke izdajalice je dobar i NUK,i AVENT i MEDELA, ja sam probala i NUK I AVENT, ali od te vrste i super su ali ti samo beba može navući mlijeko. Tačno je da neke žene proizvode za 2 bebe, ja imam jaranica koje se ne smiju lubenice najesti odmah im nadođe za viškova, ali redovnim stavljanjem beba će navući toliko da mi možemo prepoznati da ima zadovoljavajuće stloice. Aventova ručna ti na akciji u dm-u bude 96 KM, a bez akcije je do 120 KM. jA NE PREPORUČUJEM KUPOVINU bez potrebe jer ćeš je onda početi koristiti, mada korisna je npr. kad je dijete prehlađeno pa ne jede dan dva, izdojiti da ne boli ali uvijek možeš kupiti. One kao truba s kuglom i kao cijev su bez veze.
komad gume i plastike, alaj deru sa cijenama... ne mozes da vjerujes... i ja se kontam da ne kupujem... a opet ako bude i ova bebica kao prva... drugu noc sam ga prenosala u bolnici, krv siklja dole ja ga nosam do zore da n eplace, setre nece da ga nahrane, on vuce u dojkama nista... fakat imam traume do toga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:22:22
treće
imala sam i ja prvi put problema, izdajalica nije pokazatelj količine mlijeka, a za rane preporučujem da koristiš one korpice one nekako izguraju bradavice(one su 20 KM) i plus u njih kapa mlijeko umjesto u blaznicu, a unutra možeš stavit komad vate da se ne razljeva, i da ih redovno mažeš s pure lana kremom, prije dojenja da ti bradavice isto budu namazane jer kad povuče nekako tkivo bude elastično, a ono kad povuče nasuho one kraste i regade više bole, a kad mlijeko beba navuče količinski i bradavice prestanu boliti pa izdajalica u tom smislu ne treba.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:22:44
Silver
Sto se izdajalice tice cure, ako sakupljate bodove u DM, za 10 sakupljenih dobije se kupon na 25 % popusta na bilo koji proizvod, pa eto dodje poprilicno jeftinije, ako se iskoristi na izdajalicu...mada ne treba unaprijed kupovati ali ako zafali ima i ta opcija znaci!
Mi se danas nismo javljali, bila ko dr. da uzmem uputnice, pa u ponedeljak na GAK da vidimo kakvi smo i uzela sam uputnicu za porod Stigao mi onaj dio za presvlacenje bebe sto se stavi preko krevetca, moracu slikati, majstor nam napravio, ma savrseno s euklopilo! Stigli pokloni iz dijaspore, pa evo masina radi...pere...
Boze, zar cu ja biti mama...
9 day to go!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:39:11
Hurma
ma sto se bradavica tice, one su sad dva centa velike, ubile se za dudlanje, jest da su suhe i da bole ali ogromne su, ali sisaaaaaaaa nigdje... nista nisu narasle... ali eto kazu da to nema veze?!?!?! ili ima?!?! da se dzaba ne patim i ne trosim pare...
silver... bravo... ja sam rodila 4. dan pred termin... i to navece ispeglala sav bebin ves, slozila, legla i ujutru pukao vodenjak... tako da vjerujem da cim se pocne peglati, porod krene sretno!!! blago tebi za dijasporu... ia ja bih da mi ima ko poslati paket... ali tesko...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 18:57:21
treće
ma ja sebe isto smatram graničnim slučajem što bi značilo češći podoji s obje strane, meni je beba uvijek jela jednu za drugom, izuzetak je kad je bila prehlađena, dojila sam je oko 21 mjesec ali i sa 18 je bilo obje zaredom jedino mjerilo je kakica. To jeste ispočetka malo teže, ali bitno je da beba napreduje i doji i ima zdravu kaku. A beba se rodila odmah počeo atopijski, bronhiolitis na klinici mi rekli biće alergičar jer je baš žestoko bilo ali sve se povuklo do 6 mj, a i oni su mi rekli da je što duže dojim i mislim da je dojenje izvuklo od tih bolesti, tako DA JE VRIJEDILO SVAKE MUKE .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:06:54
Silver
Eh ovaj dodatak za presvlacenje nam je napravio jedan prijatelj, ja kupila ovu podlogu u azelu za 5 KM a on nam napravio konstrukciju za 20KM tako da smo prosli puuno jeftinije nego u radnji! Samo je bezze slikala sam po mraku
A ispod krijemo dekicee
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:11:44
Hurma
treće... bravo za tebe... i mi smo prebrodili atopijski... ove zime ga nema hvala Bogu, ne smijem ni da se radujem puno, sve mislim vratit ce se... nama je more najvise pomagalo... a dade mi malo nade za dojenje... Bog je i stvorio sise da doje, sto mije ne stvori malo veceeeee jaaooo silver... bas super izgleda i krevetac i posteljina a i "presvlakac"... gdje kupi posteljinicu?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:27:41
Hurma
IZVORNA PORUKA: Silver
Hvala cure...ja svako malo "visim" u sobi sjedim na nasem krevetu i gledam u krevetac Malo samo...skrenula od neke zelje i iscekivanja!
Posteljinica je iz Cileka, poklon od buduce nane!
hehe, znala sam... u nas je krevetac cilek... sin spava u njemu... moram kupiti nov jogi za novu bebicu aBd... ali posteljinicu imam neku ishabanu iz Turbo l., ali ova je bas slatka... mmm... koliko li je love, sve sam pozaboravljala... jednu sam bacila sva se isporila, ovaj mali vrag pocupao onaj dio sto se veze...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 19:35:36
Silver
IZVORNA PORUKA: Hurma
IZVORNA PORUKA: Silver
Hvala cure...ja svako malo "visim" u sobi sjedim na nasem krevetu i gledam u krevetac Malo samo...skrenula od neke zelje i iscekivanja!
Posteljinica je iz Cileka, poklon od buduce nane!
hehe, znala sam... u nas je krevetac cilek... sin spava u njemu... moram kupiti nov jogi za novu bebicu aBd... ali posteljinicu imam neku ishabanu iz Turbo l., ali ova je bas slatka... mmm... koliko li je love, sve sam pozaboravljala... jednu sam bacila sva se isporila, ovaj mali vrag pocupao onaj dio sto se veze...
Krevetac je 140x70, i dosla je ona daska kasnije da sluzi kao zastita, kad se skine ograda da moze kao krevetic da sluzi, ja se nadam da ce bebi aBd posluziti fino, a posteljina je bila...Žaraaaaa...179KM ali eto prvo im unuce, pa im drago da kupe...a ko sam ja da im uskracujem zadovoljstva