Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 15:04:15
mama21e
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Zna li neka od vas koliko kosta ginipral? Ne ide mi se u dz zbog recepta, ako nije puno skupo.
mila ja sam danas kupovala i bio 5.40, nije skup. A jel to moze na recept, nisam znala... A hvala Bogu meni je ambulanta odmah ispod zgrade pa svaki cas mogu skoknuti po recept
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 15:07:32
mama21e
IZVORNA PORUKA: Bebica11
mama21e e nek si i ti docekala ginipral, PREPORODICES SE aBd, tako su meni u bolnici govorili da kad pocnem da ce biti druga prica i jeste, a za ginipral ne brini, NEMOJ GA NA GLADAN STOMAK, pojedi bar kolacic, jogurt ili krisku prije njega, i nema problema aBd, ja do 8.mj nisam nista pila uz ginipral,nije mi smetao nekad nekad bih osjetila nesto blago al nista strasno, sad kad prodje koji dan vidjeces al i dalje miruj!!!
Hvala Bogu dragom pa se i ja malo smirih, kad mi je rekao da prelazim na ginipral ma sunce me obasjalo Bice ako Bog da sve uredu Kako si nam ti? Kako bebce majeno? Pojubi je jednom u rucicu mirisnu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 15:54:45
raja_ringe
Hvala Mama21e, a moze na recept, ali eto srećom nije ni skup. Jesi li dobila izoptin radi lupanja srca?? Ja sam ga dobila, ali fala Bogu ne lupa pa ga ne pijem, a večeras idem ponovo internisti sa nalazima (prošli put otišla bez nalaza).
Miracle ni ja nisma mogla sa šancom spavati, pa mi dr. rekla da sebi od peškira napravim 'kragnu' i tako sam i spavala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 15:58:04
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
IZVORNA PORUKA: raja_ringe
Zna li neka od vas koliko kosta ginipral? Ne ide mi se u dz zbog recepta, ako nije puno skupo.
mila ja sam danas kupovala i bio 5.40, nije skup. A jel to moze na recept, nisam znala... A hvala Bogu meni je ambulanta odmah ispod zgrade pa svaki cas mogu skoknuti po recept
moze na recept, ja dosadjivala u DZ pa mi na kraju odmah propisivali 2-3 kutije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 15:59:44
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
IZVORNA PORUKA: Bebica11
mama21e e nek si i ti docekala ginipral, PREPORODICES SE aBd, tako su meni u bolnici govorili da kad pocnem da ce biti druga prica i jeste, a za ginipral ne brini, NEMOJ GA NA GLADAN STOMAK, pojedi bar kolacic, jogurt ili krisku prije njega, i nema problema aBd, ja do 8.mj nisam nista pila uz ginipral,nije mi smetao nekad nekad bih osjetila nesto blago al nista strasno, sad kad prodje koji dan vidjeces al i dalje miruj!!!
Hvala Bogu dragom pa se i ja malo smirih, kad mi je rekao da prelazim na ginipral ma sunce me obasjalo Bice ako Bog da sve uredu Kako si nam ti? Kako bebce majeno? Pojubi je jednom u rucicu mirisnu
Ja sam dobro hvala Bogu, rana me ne boli al mi nisu jos konci ispali, izgleda da nece brzo. Malu mi muce grcici, slomise i nju i mene, valjda ce brzo proci, danas izmedju dojenja nije ni zaspala, bas je zestoko
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:08:09
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Bebice, prije nego se ispalim na GAK samo da priupitam kakvo ti je iskustvo s gelom?
imas moju porodjajnu pricu na onoj temi gdje su napisane iste
meni gel nije djelovao, otvorio me pola prsta, a u sustini otvarala sam se tek kad su mi probili vodenjak i dali 2 tablete za otvaranje, one su me otvorile
al svakome drugacije djeluje, nekom da nekom ne, meni licno nije dok se neke zene za 2h porode poslije gela
jos je dodatni plus tebi sto si u terminu ja sam odmah poslije giniprala poradjana pa je islo teze jer do jucer me zatvarali a odjednom otvaraju kontas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:08:26
Hurma
bebice (i iskusne)... molim misljenje da se ne zeznem..... da priupitam, je li dojis? citala sam da si uzela onu izdajalicu, je li elektricna i da li fakat to pomaze kod podsticanja mlijeka... ja u prosloj trudnoci nisam je imala, iamla zapravo onu bzvz neku i slabo pomagala, pa sad ne znam da li da kupujem elektricnu, obzirom da nisu jeftine... dvoumim se, ali ako ce podstaci mlijeko da krene, naravno da hocu... hvala...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:19:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
bebice (i iskusne)... molim misljenje da se ne zeznem..... da priupitam, je li dojis? citala sam da si uzela onu izdajalicu, je li elektricna i da li fakat to pomaze kod podsticanja mlijeka... ja u prosloj trudnoci nisam je imala, iamla zapravo onu bzvz neku i slabo pomagala, pa sad ne znam da li da kupujem elektricnu, obzirom da nisu jeftine... dvoumim se, ali ako ce podstaci mlijeko da krene, naravno da hocu... hvala...
dojim
uh ja ti pojma nemam ja isto nisam imala 3 dana mlijeka, nju su hranili mene operisali u medjuvremenu i svi navalili na mene da izdajam da ne dobijem upalu a ja u sebi kontala "sta cu izdajati kad nije ni nadoslo" helem natjeraju me i mm mi kupi izdajalicu(jer gore "nema") i to su oni insistirali na chiccovoj koja je UZASNA, nemoj je kupovati, ne znam kakve su druge, helem ja izdajala onaj dan iza operacije jer je nisam smjela kao od lijekova koje su mi dali staviti na prsa, par kapi izdojila i slijedeci dan bebu stavim ona vukla bezveze, meni cupali bradavice, helem prokrvare obje, mala pocne bljucati krv, i opet izdajala s tim uzasom 2 dana, i onda pocnem dojiti i nastavim
ja mislim da one ne poticu mlijeko, stavise stopaju jer ti nikad ne mozes s bilo kakvom pumpicom izdajati ono sto bebica sisanjem moze izvuci, meni se cak desna dojka pocela stvrdnjavati i grudvice nastajale i ja pumpicom probala izvuci-nista, slabo i onda sam stavljala bebu cesce na nju i beba mi je sve izvukla, ni pojma nemamo koliko su jake
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:21:16
palachinken
Nemaš potrebe za kupovinom izdajalice, pogotovo ne jos u trudnoci. Ipak su skupe. Najbolja izdajalica na svijetu je beba. Samo je stavljaj da doji što češće i eto mlijeka ko u priči.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:29:25
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: palachinken
Nemaš potrebe za kupovinom izdajalice, pogotovo ne jos u trudnoci. Ipak su skupe. Najbolja izdajalica na svijetu je beba. Samo je stavljaj da doji što češće i eto mlijeka ko u priči.
slazem se, proizvodnju mlijeka podstice samo beba a ispustanje mlijeka beba i mamina opustenost. izdajalice samo u slucaju nuzde - kada nisi u prilici dojiti, a zelis odrzati mlijeko ili sacuvati za kasnije... btw nas je teta berina na vjezbama "napala" na ovo pitanje, zabranila nam da kupujemo dok nam i ako nam ne zatreba. druga je stvar sto gdje kod dodjes aventovi, hippovi i ini predstavnici navaljuju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:39:19
Hurma
uh ma sa prvim sinom sam se napatila i imala malo mlijeka, mislim 10 ili 20 jedva rucnom izdajalicom... on je po rođenju dobio zuticu, spavao, nije jeo i zavrsio u bolnici a ja izbezumljena kao izvlacila ali nista nije bilo mlijeka... a kao kazu mora biti mlijeka bla bla... hele on je morao na flasicu jer je morao kakiti i rijesiti se zutice i ja kontajuci nema mlijeka (sto se i pokazalo rucnom izdajalicom) odustanem od dojenja i gotovo.... pa mi sad kao kazu u slicnim slucajevima vise izvuce elektricna... ma joj vec dozivljavam stresove oko toga,a sve bih dala da ga mogu dojiti... skupo, sta znaci skupo... mjesecno sam na aptamil trošila preko 200 KM... a izdajalica je manje od toga a DA NE POREDIS SVOJE MLIJEKO I VJESTACNO... plus svu patnju pravljenja (hranjenja)... ako me shvatate, samo imam jaku želju da dojim... ps.na vjezbe ne idem jer mi je rizicna trudnoca...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:41:49
Mamasta
Meni je pogola ai strasno! Ja sam se porodila vani, i tad sam iznajmila medelinu elektricnu jer sam dobila gljivicu na dojci, ne daj boze nikome! I previse je boljelo da bih dojila, a i nisam smjela da njemu prenosim jer bi bilo prenosenje naprijed nazad... Pumpica je bila super, ali skupa, i ja sebi uzem ovu rucnu aventovu. Kad je gljivica prosloa,pocelo ponestajati mlijeka pa sam pumpala svakih sat i mlijeko se vratilo!! Onda sam pumpala kad trebamo negdje, a necu da dojim pred ljudima, onda izpumpam i drzim u termo torbi, samo mu dam kad je gladan i to je to. najbolja stvar koju sam kupila, ali je izgubim u selidbi!! I sada evo skoro skroz nestalo mlijeka, a ja nisam imala pumpice :-( I slucajno na nadjem na piku zena prodaje nove novcate za 75 KM, ja do sad nisam vidjela tu ispod 100KM, cak su polovne 60!! neko ima bebu koja sve to obavlja bez problema, ali je moj bio na svoju ruku, nekad hoce da doji nekad ne, tako da je meni to najbolja kupljena stvar ikad... Ali svako ima razlicita iskustva!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:46:07
Mamasta
IZVORNA PORUKA: Mamasta
joj mogu misliti kako ti je samo bilo.. Ja sad kad ispumpam i vidim 10 hocu da placem, jos mi mali ima 7 mjeseci... Ne znam, iskreno da ti kazem meni je ova aventova bila beton, elektricnu sam koristila i bila je samo malo bolja od ove. One sto izgledaju kao cijev ne bih preporucila jer stvaraju rane. Ova ima onaj silikonski oblog, pa nista ne zulja. A koliko su te elektricne?
Meni je pogola ai strasno! Ja sam se porodila vani, i tad sam iznajmila medelinu elektricnu jer sam dobila gljivicu na dojci, ne daj boze nikome! I previse je boljelo da bih dojila, a i nisam smjela da njemu prenosim jer bi bilo prenosenje naprijed nazad... Pumpica je bila super, ali skupa, i ja sebi uzem ovu rucnu aventovu. Kad je gljivica prosloa,pocelo ponestajati mlijeka pa sam pumpala svakih sat i mlijeko se vratilo!! Onda sam pumpala kad trebamo negdje, a necu da dojim pred ljudima, onda izpumpam i drzim u termo torbi, samo mu dam kad je gladan i to je to. najbolja stvar koju sam kupila, ali je izgubim u selidbi!! I sada evo skoro skroz nestalo mlijeka, a ja nisam imala pumpice :-( I slucajno na nadjem na piku zena prodaje nove novcate za 75 KM, ja do sad nisam vidjela tu ispod 100KM, cak su polovne 60!! neko ima bebu koja sve to obavlja bez problema, ali je moj bio na svoju ruku, nekad hoce da doji nekad ne, tako da je meni to najbolja kupljena stvar ikad... Ali svako ima razlicita iskustva!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:46:10
KupusLivada
uh ma sa prvim sinom sam se napatila i imala malo mlijeka, mislim 10 ili 20 jedva rucnom izdajalicom... on je po rođenju dobio zuticu, spavao, nije jeo i zavrsio u bolnici a ja izbezumljena kao izvlacila ali nista nije bilo mlijeka... a kao kazu mora biti mlijeka bla bla... hele on je morao na flasicu jer je morao kakiti i rijesiti se zutice i ja kontajuci nema mlijeka (sto se i pokazalo rucnom izdajalicom) odustanem od dojenja i gotovo....
cuj mora biti mlijeka? grrrrrr pa mora par kapi, da ti nisu rekli mozda koliko litara mora biti? majcino mlijeko je odlicno i za zuticu...
poenta je, ne kupuj unaprijed, ako ti zatreba neka ti neko donese... svi hvale ove rucne aventove, ali tu neka ti se javi neko sa iskustvom...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:47:22
Hurma
da mi je da je kupim i bacim, majke mi... niko od mene ne bi bio sretniji... ali obzirom da imam to neko iskustvo sa sinom... lezim u sobi sa jos tri mame i bebe one doje, navukle mlijeko u 16 jarane a moj nista... nece pa nece... jao ters... i danas dani je ters na hrani... a koliko je medela ili avent? (za njih sam citala da su najbolje) jesu fakat preko 200... ja sam mislila do 150..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:50:55
Hurma
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
uh ma sa prvim sinom sam se napatila i imala malo mlijeka, mislim 10 ili 20 jedva rucnom izdajalicom... on je po rođenju dobio zuticu, spavao, nije jeo i zavrsio u bolnici a ja izbezumljena kao izvlacila ali nista nije bilo mlijeka... a kao kazu mora biti mlijeka bla bla... hele on je morao na flasicu jer je morao kakiti i rijesiti se zutice i ja kontajuci nema mlijeka (sto se i pokazalo rucnom izdajalicom) odustanem od dojenja i gotovo....
cuj mora biti mlijeka? grrrrrr pa mora par kapi, da ti nisu rekli mozda koliko litara mora biti? majcino mlijeko je odlicno i za zuticu...
poenta je, ne kupuj unaprijed, ako ti zatreba neka ti neko donese... svi hvale ove rucne aventove, ali tu neka ti se javi neko sa iskustvom...
ma imala ja nekoliko tih rucnih... jer tada nisam mogla i nisam znala da kupim elektricnu... bile su nula bodova, bradavice krvave, nista mlijeka... muz se patio... ja plakala... jao kad se sjetim... uh...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:51:00
KupusLivada
da mi je da je kupim i bacim, majke mi... niko od mene ne bi bio sretniji... ali obzirom da imam to neko iskustvo sa sinom... lezim u sobi sa jos tri mame i bebe one doje, navukle mlijeko u 16 jarane a moj nista... nece pa nece... jao ters... i danas dani je ters na hrani... a koliko je medela ili avent? (za njih sam citala da su najbolje) jesu fakat preko 200... ja sam mislila do 150..
hurma, jesi li iz sa? cini mi se da je rucna u dm-u bila do 90 km. ako ne, vidi koliko su u bebi centru u bbi. ja sam na vjezbama dobila kupon za 15% popusta na neke njihove stvari, i rado cu ti ga pokloniti, ali dobro vidi isplati li ti se u toj radnji, jer su oni dobro skuplji od sviju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:51:15
Mamasta
pa ja imam iskustva s aventovom, pomogla mi je da ga dojim do og mjeseca... A moj malac dobije osi od vjestackog, tako da ga je spasilo ovo moje izdajanje kad nije htio na siku. Ja samo kazem svoje iskustvo.. Za chiccovu ne znam, medelina je super, a i aventova. Za chicco ne znam.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 29.12.2011 16:56:05
Hurma
hurma, jesi li iz sa? cini mi se da je rucna u dm-u bila do 90 km. ako ne, vidi koliko su u bebi centru u bbi. ja sam na vjezbama dobila kupon za 15% popusta na neke njihove stvari, i rado cu ti ga pokloniti, ali dobro vidi isplati li ti se u toj radnji, jer su oni dobro skuplji od sviju...
hvala ti puno, DM samo odavno prestala posjecivati osim njihovih proizvoda... ne da im je sve skuplje nego uzas zivi.. a te rucne mi se nisu pokazale, koristila sam ih... i rucna 90 KM... auuuuu najradije ne bih kupovala kao sto kazes, ali kontam ako bi mi pomogla.... ma nemam pojma...