|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  325 326 [327] 328 329   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
28.12.2011 15:30:34   
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka

anđelo hvala ti mila, al neka hvala user posted image user posted image user posted image

ne volim osjecaj obamrlosti, radije neka boli

hrabra si user posted image

Mene Gerbo niko nije pitao,ja sam morala.user posted image Zato sad insistiram ako Bog da na prirodnom poroduuser posted image user posted image user posted image .Ali ako opet bude morao carski,šta da se radi, nek ima i to hvala Bogu.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8151
28.12.2011 15:32:17   
gerberka
pa ima li potpuna anestezija??? nemoj Boga ti da sad utrnuta a svjesna...
pacijent moze odbiti prijedlog kao sto cu ja inf+dukciju ako mi predloze...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8152
28.12.2011 15:32:50   
Sandrich
uhh andjelo...ja cu mozda morati na carski al ipak ne bih bila budna, nek oni mene prvo dobro uspavaju pa onda nek me cackaju user posted image user posted image
A za novu godinu..ja cu sa dvije prijateljice kod mene u stanu sjedit, posto mi muza nema nazalost, popit pivo il casu crvenog vina, najest se dobro i gledat DM sat user posted image user posted image user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8153
28.12.2011 15:34:41   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: anđelo

anđelo hvala ti mila, al neka hvala user posted image user posted image user posted image

Mene Gerbo niko nije pitao,ja sam morala.user posted image Zato sad insistiram ako Bog da na prirodnom poroduuser posted image user posted image user posted image .Ali ako opet bude morao carski,šta da se radi, nek ima i to hvala Bogu.

a cekaj oni ti rekli da moras biti budna?????????
kod nas ja mislim da cak to i ne moze, nisam nikad cula...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8154
28.12.2011 15:36:16   
anđelo

pa ima li potpuna anestezija??? nemoj Boga ti da sad utrnuta a svjesna...
pacijent moze odbiti prijedlog kao sto cu ja inf+dukciju ako mi predloze...

Eh ,tačno je i da ima opća anestezija ali je meni nisu smjeli dati,a i beba je trebala dobijati puno kisika,tokom operacije.Još sam ja njima kad su me trebali počet šit rekla da dobro pogledaju i da ne povade sve vatice,gazice,makazice skalpelčićeuser posted image user posted image user posted image user posted image ,da slučajno šta ne ostane

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8155
28.12.2011 15:40:49   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Sandrich

IZVORNA PORUKA: anđelo

a cekaj oni ti rekli da moras biti budna?????????
kod nas ja mislim da cak to i ne moze, nisam nikad cula...

Da Sandrich oni su mi tako rekli,da je tako bolje za bebu,jer će dobijati kisika dovoljno,nego ako mi daju opću.Ionako je bilo hitno da ga izvade jer se posteljica pravo puno bila odvojila,pa je postojala realna mogućnost da se djete uguši.Ima to kod nas,eto ja sam tako porođena.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 8156
28.12.2011 15:42:04   
Sandrich
Ahaaa...sad kontam user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8157
28.12.2011 15:46:54   
mama21e
ako bih morala na carski, ne dao Bog, isto bi ko andjelo, ne bih zeljela potpunu anesteziju hocu da cujem bebicin prvi plac, da budem svjesna... andjelo aBd da mognes sad prirodno.

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 8158
28.12.2011 15:52:41   
treće
Još sam ja njima kad su me trebali počet šit rekla da dobro pogledaju i da ne povade sve vatice,gazice,makazice skalpelčiće ,da slučajno šta ne ostane

danas crnjakauser posted image , i ja mislim da im je drugačiji osjećaj kad ih gledaš

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8159
28.12.2011 15:58:25   
Miracle*3
Andjelo a zasto si morala epiduralnu???
Ja sam oba puta imala opstu, i ovaj put sam kontala o epiduralnoj, ali sam odustala, nisam ja toliko hrabra. Imam osjecaj da bi izludila, ma izludim od same pomisli svega toga sto si opisala, a da to osjetis. Ne znam, sto ali ja eto necu, pa me zanima sto si morala ti na ovu anesteziju. Jer i meni je prvi bio hitan CR ali sam isla na opstu

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8160
28.12.2011 15:58:32   
smajli80
Vidi vidi ovih mojih ženica jesu se razblebetaleuser posted image Kako ste mi sve?
Vidim spominjete carski-ja ga ne bi jedino da baš moram.Znam ih puno koje su ga unaprijed tražile i pokajale se.Više boli rana i duži je oporavak nego kod prirodnog porođaja.A onda im bude kasno.
Moj prvi porod trajao je jako dugo i umalo nisam otišla na carski(sva sreća pa nisam).Po sestrinoj priči znam da je carski jako bolan poslije(ona ih je imala 3),a mama je nas dve takođe rodila carskim.Zato fala al*ne bihuser posted image user posted image user posted image

Evo ja sam bolesna imam gripu,user posted image 39, bole me kosti i ukratko raspadam se živa.Dobila sam antibiotike ali još nisu počeli djelovati.Jedva skidam user posted image pijem 2 paracitamola 500mg i tuširam se i jedva malo spadne.Onda dobijem groznicu odskačem 2m od kreveta.
Juče moj gin kaže citiram"Pa jeuser posted image mu miša ima li išta da te zaobiđe,aj što je tebe počelo nervirati al što mene dođe mi da tog maloguser posted image vadim odmah sad".
Reko aj odmah nemam ništa protivuser posted image .
Odo sad na Tea jes*da nije 5 a vi mi budite pozdravljeneuser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 8161
28.12.2011 16:00:03   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Miracle i meni ces pomoci...

Hocu bona, samo se porodi prije meneuser posted image  i ako Bog da zdravlja, ja cu ti umjesto patronazne dolazitiuser posted image user posted image user posted image

Da nece biti kud je upita istauser posted image

hhahahah ... ma jok cekacu ja tebe .. valjda se sjetis sta si rekla hihihihi:)  avaljda cu prije tebe .. trebala bi se kutarisati do pocetka marta valjda nece tebe prije:)

joj crnog humora moja miracle:)) ismijah ti se vala ... dobro je da si takva:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 8162
28.12.2011 16:09:55   
gerberka
ma moja je jetrva jedva zivu glavu izvukla..nisu joj dobro dali injekciju u kicmu, mogla nepokretna ostati.neka hvala

smajli mila da sto prije ozdravis user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 8163
28.12.2011 16:12:35   
Bebica11

Andjelo a zasto si morala epiduralnu???
Ja sam oba puta imala opstu, i ovaj put sam kontala o epiduralnoj, ali sam odustala, nisam ja toliko hrabra. Imam osjecaj da bi izludila, ma izludim od same pomisli svega toga sto si opisala, a da to osjetis. Ne znam, sto ali ja eto necu, pa me zanima sto si morala ti na ovu anesteziju. Jer i meni je prvi bio hitan CR ali sam isla na opstu

sad kad sam imala op bila uzbuna kako ce me jer sam bahsuz alergicna na anesteziju i bila super anesteziolog Katica kaze meni "dacu ti miks, malo sedativa,malo analgetika, lokalnu anesteziju i neki blagi anestetik da kunjas" a ja njoj "hocul ja to biti budna???" mene prepalo da ne budem negdje izmedju jave i sna, pa da ne mogu se buniti a ne zaspimuser posted image , kaze ona "spavaces al ne dubokim snom"....njih 10 oko mene, znas vec kako operacija pocinje kad kaze Lejla Imsirija nekome "daj mi nesto da joj izvadim ove konce", mene vec panika uhvatila i sreca dok su joj dali instrument ja sam izgubila svijestuser posted image tako da....nije bas ugodan osjecaj da si budan a da te radeuser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 8164
28.12.2011 16:13:59   
Miracle*3

ma moja je jetrva jedva zivu glavu izvukla..nisu joj dobro dali injekciju u kicmu, mogla nepokretna ostati.neka hvala

Ma i aj mislim da je taj nacin anestezije kod nas jos u povojima i neka hvala. Cak sam cula, ne znam koliko je istina da nagovaraju pacijente na to, da bi se vjezbali.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 8165
28.12.2011 16:16:55   
Miracle*3
Ma bebice draga, ja se tako isto samo sjecam dr Lejle i pitanje "Hocemo li", maska na lice i klap, ja u hrkanovicima. Probudio me bol kad su me prebacivali sa stola na krevet i onda je pocelo budjenje.

Neposredna veza do poruke: 8166
28.12.2011 16:20:47   
Bebica11

Ma i aj mislim da je taj nacin anestezije kod nas jos u povojima i neka hvala. Cak sam cula, ne znam koliko je istina da nagovaraju pacijente na to, da bi se vjezbali.

ovo je istina, nazalost

ja sam bila gore na patologiji gdje su dolazile zene prije CR i SVAKU nagovaraju na epiduralnu a jedna od njih nam za ruckom pricala kako ima nekog svog od familije na klinici ko joj je rekao da ni slucajno ne pristaje jer kao jos se uce nazalost i eto desi se pokoji slucaj, bilo je i smrtno stradalih(to nam je ta ista pricala, ako laze ona lazem vam i ja) al vecinom sve bude ok..eno anica i jos par forumasica je super proslo s epiduralnom tako da ne znam.....

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 8167
28.12.2011 16:24:49   
treće
ne lažeš ni ti a ni ona nažalost

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8168
28.12.2011 16:58:09   
Mamasta
Ja sam super prosla uz pomoc hipnoze, epiduralna mi nije padala na pamet! nemojte se igrati s tim stvarima. Bol poroda prodje, ali poslijedice e.d. ostaju!!

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8169
28.12.2011 16:59:21   
Mamasta
I da, da vam kazem da sam na piku vidjela monitor za otkucaje srca, znam da bi meni valjao u trudnoci jer sam se ziva isprepadala, pa ako nekom treba! Joj kako vam zavidim, divno je to vrijeme bilo ;-)

(odgovor članu Mamasta)
Neposredna veza do poruke: 8170
28.12.2011 17:32:17   
teacher75

IZVORNA PORUKA: megi

pozdrav zenice
mogu li se i ja prikljuciti

pauza ma ne boli to nista, kratko traje tim kljestima nesto izmjere i kao procjene da mozes prirodno roditi, ne birni se

Silver meni je u prvoj trudnoci pukao vodenjak, koliko vode izadje to je za nepovjerovati, ja po kuci hodala s peskirom medju nogama dok sam se spremalauser posted image

meni ovo nisu radili prosli putuser posted image rodila sam prirodno

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 8171
28.12.2011 17:36:04   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Sandrich

smije li se caj od peršuna piti u trudnoci? kazu da je dobar pravo za urinarni trakt? 

ja mislim da ne, i to bas veliko NE!!! al opet sacekaj jos necije misljenje

i ja sam cula da ne smije

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 8172
28.12.2011 17:44:42   
treće

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: megi

pozdrav zenice
mogu li se i ja prikljuciti

pauza ma ne boli to nista, kratko traje tim kljestima nesto izmjere i kao procjene da mozes prirodno roditi, ne birni se

Silver meni je u prvoj trudnoci pukao vodenjak, koliko vode izadje to je za nepovjerovati, ja po kuci hodala s peskirom medju nogama dok sam se spremalauser posted image

meni ovo nisu radili prosli putuser posted image rodila sam prirodno

možda su dobili savremenu opremu kad su preselili na Jezero

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 8173
28.12.2011 17:57:49   
Hurma
e hello, ima li kakvih novina ovdje, ja uletim svakih par dana... kako stignem i mogu od bolova...

danas sam bila u azelu, ovaj u komsiluku i samo da vam kazem da ima svega... ali ne bih se cudila da vec sutra ne bude jer ljudi iznose vrecicama velikim... ja sam kupila kratki rukav bodija za bebe 3 skroz mala, kako su mekani i lijepi... strava... 4 KM jedan... fakat se ne isplati kupovati igdje drugo... ja uzela i malih skroz i za 3 mjeseca i za 6.. bijeli, unisex... ma fenomenalni za trudnice koje donose djecu na proljeće :)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8174
28.12.2011 18:07:38   
Arina
evo i mene malo.....trece....ma  satra ja hurmiceuser posted image user posted image user posted image ....uh dobre  pravo...

Vidim pricate o epidurali....o tome nemam misljenje nikakvo jer se to kod nas jos ne radi ...ja sam imala dva CR i imacu i treci...ni ja ne bi da nije moralo...ali jeste....nisam imala neko takoooo lose iskustvo.....ono jeste da boli rana ali rez je rez i dole i gore....i konci su u oba reza....ja sam recimo prvi dan prelezal...drugi ustala i polako se sredila...i izasla u posjetu....treci dan vec bila jako dobro....tako da CR nije uopste neki bauk...ako sto mnogi misle....jer ja sam ima i jedan prekid trudnoce koji je isao prirodnim porodom...pa znam sta je i tako roditi....sve uz Allhovu pomoc bude dobro....boliti mora i ovako i onako....user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 8175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  325 326 [327] 328 329   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  325 326 [327] 328 329   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *