Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 16:36:18
Silver
Ninaaaa Dinamitna...bolje je ovako, neka sve ide svojim tokom! Hvala Bogu, ipak on zna najbolje!
Gerbo u skafi jee 10 pelena 17 KM i nesto sitno!
Prijooooo...hvala ti na prijedlogu, sta bi ja bez tebe! Evo oprala sam stvarcice, odoh da rasirim ves, sutra nam stizu pokloni, a ce biti jos jedna tura pranja!
Ja imam 6 pakovanja Vir-a, 2 nosim gore, a ako zatreba na Gak-u ima beby centar i kostaju 2 KM pakovanje! Lako je dokupiti!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 16:38:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ajnur
Da pomognem koliko mogu moj savjet jednokratne gacice iz dm meni valjale samo tako ja sam ih dosta uzela csak sam i djelila zenama halal bilo a tih ulozaka sto vise jer stvarno trebaju,3-4 spavacice,gel za tusiranje i japanke jer ce vas sestra tusirati posle poroda,peskir to sam ja ponijela e ovaj put cu dodati i pelene za bebu inshallah i maramice da ne molim nikog da presvuce jer se "zna kad se bebe presvlace" a beba ne ceka.Kad se sjetim meni se beba uneredila ja zovem da pitam kaze daj joj sisu...glupaca da je sad vidim na ulici cini mi se pljunula bi je
ja sam 12 dana morala moljakati da je presvuku,da joj ociste nosic, da je zamotaju(bila ziva,raskupusa pelene), da je dohrane, da mi sterilisu pumpu za mlijeko(pazi u bolnici nemaju sterilizator na porodjajnom ja se sokirala vec samo neki hepek da pasterizuju, a svu djecu hrane istim dudama,pipama i sl) uzas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 16:52:04
Arina
...ma meni bona jutros nampalo ko trudnoj ....dok ih ne napravi nisam se prosla....sto kaze gerba meni sve ko med medeni u trudnoci,ja sto mi zna nampasti....uh..... Kako je Najmica ....rucka li memuške.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 16:52:44
teacher75
IZVORNA PORUKA: soraya
Gerberko skontal ti sta ces za dorucak sta si fino papala??? a sto se pupcane vrpce tice nadam se da ce ostati ovako do kraja trudnoce.....ali pratit cemo.
Ellam koju si ti vrst gacica uzela ove od 17 km ili od 6 km dm-ove? Ja sam se rukovodila preporukom prodavacice, sto Gerberka kaze zna zena sta se kupuje i trazi...
ja sam prosli pjut uzimala ove jeftinije dm-ove i opet cu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 16:56:42
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Arina
...ma meni bona jutros nampalo ko trudnoj ....dok ih ne napravi nisam se prosla....sto kaze gerba meni sve ko med medeni u trudnoci,ja sto mi zna nampasti....uh..... Kako je Najmica ....rucka li memuške.....
dobro je hB,evo jednom rukom kucam, budi se svakih pola sata, sat,ima grceve pa ne daju joj spavati, cekamo babu da je preuzme, da ruku odmorim, jucer me zigala od ramena do sake
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 17:12:09
treće
IZVORNA PORUKA: Arina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 17:28:54
anđelo
Trudnjače moje,mene krsta bole,i kroz gospođu me povremeno probode neka bol.Malo mi je i stomak otvrdnuo,a tek kako mi je teško se s boka na bok prevrnut ,to je strašno.Stomačni mišići me zabole dok se prevrćem.Malo mi noge imam osjećaj da otiču i nožni prsti.Jel vi imate ove tegobe il se lahko prevrćete. Arina,svaka čast za hurmašice,ako su s orasima ja sam mušterija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 17:56:41
Sandrich
andjelo i meni je sve teze i teze se prevrtat iako mi stomak nije veliki,bas kontam sta ce biti pred kraj trudnoce uhhh...i znam nekada kad ustanem izgubit ravnotezu pa stanem u pozu kao sumo hrvac da nebi tresnula
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:22:26
anđelo
IZVORNA PORUKA: Sandrich
andjelo i meni je sve teze i teze se prevrtat iako mi stomak nije veliki,bas kontam sta ce biti pred kraj trudnoce uhhh...i znam nekada kad ustanem izgubit ravnotezu pa stanem u pozu kao sumo hrvac da nebi tresnula
,cure žive mi bile,vi mene uvjek nasmijete.Meni je tek 25 nedelja,a samo nešto stenjem i otpuhujem,stvarno me zažiga i zaboli.Nisam neka pekava trudnica da se razumijemo i dobro inače podnosim bol,al mi ide na živce ovo moje huktanje ,kontam šta će bit kad u 8 i 9 uđem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:27:51
megi
mogu li i ja da vam se pridruzim u kukanju andjelo tu smo mi negdje po terminu al i ja vec izgledam i puhcem ko da mi je termin za tri dana a ne tri mjeseca
sto se tice vir ulozaka meni je trebalo dosta i ja sam bila kupila oko 6-7 paketa al znam da sam mm slala nekoliko puta po jos
Nina-lana super za brz porod
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:30:44
teacher75
i ja sam virove uloske trosila ko luda, u pocetku sam ih ubacivala po 3 u gace, jer jedan-dva nisu nista pomagali. uh, kad se samo sjetim, samo molim boga da bolje prodjem sa epziotomijom nego prosli put... ja poslala mm i Lanu na paketice i deda mraza koje organizuje zaovina firma, taman super da malo odmorim kod kuce, kad sada zove i kaze da je pobjegla cim je vidjela deda mraza i nece ni predstavu da gleda, place i stoje u hodniku, cekaju da se smiri
< Poruku je uredio teacher75 -- 27.12.2011 18:31:10 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:36:42
teacher75
IZVORNA PORUKA: treće
čizme su mi najteže dok ihuvežem
joj, i meni, i nema mi nista gore kad mi nesto ispadne pa moram se sagnuti da dignem, npr. u prodavnicama, uzas, a u zadnje vrijeme mi stalno nesto ispada, nespretna sam pravo...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:38:13
treće
Dinamitna meni dr. svaki put s krugom po zadnjj menst. računa i sedmicu i termin i svaki put upisuje u karton, to s uz svašta pa svaka beba ima plus minus odstupanje, hajde izlječi se više eto vidiš nema mjesta za strah 1,5 nije šala možeš mrve kupiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:48:39
teacher75
i meni su i u prosloj trudnici i sada racunali termin po zadnjoj menstruaciji, istina UZ pokaze neki svoj termin ali se niko na to nije obazirao. nebuloza mi je po tome racunati termin jer je do genetike i ishrane tokom trudnoce kolika ce beba biti. po tome bi sve bebe kad se rode bile jednako krupne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 18:58:30
anđelo
Ej,a ja sve mislim dda sam jedina trudnica koja ima problema pri oblačenju čizama,čarapa,zbog saginjanja.Cak mi i muž zna reć ,ženo šta će bit u 8 ili 9.Znači da kukam na sav glas ubuduće slobodno . Moram prijavit da mi je sin počeo tepat,mazit se,hoće da se ljulja na nogama,donese mi flašicu s ledenim čajem ,legne mi kao beba u krilo i traži da ga nahranim,a na kraju čak i podrigne,kaže tako to treba. .