|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
27.12.2011 13:57:44   
Sandrich
ja sam soraya kupila te jesy gacice u DM, ja mislim da dodje 5kom......
nista od moje setnjeuser posted image  pocelo mi se povracat, javili se bolovi kad ustanem i bas neki pritisak dole tako da sam ostala kuci...

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7951
27.12.2011 14:03:16   
gerberka
IZVORNA PORUKA: soraya

Gerberko skontal ti sta ces za dorucak user posted image  s

user posted image user posted image user posted image

pa sta mislite sto me nema sa postovima user posted image

mm i ja doruckovali.jutros sam podkuhavala tijesto i sad ispržim uštipke + sve mazalice ( slatke i slane ) + čaj user posted image
jedite žene, dr kaze da ne valja ni kad se malo dobije na kilaži..al nemojte ni žderat kao ja user posted image

ej od početka trudniće do sada meni je hrana ukusna kao postaču kad se omrsi..oni prvi zalogajitako je kod mene..sve mi se topi user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7952
27.12.2011 14:08:45   
Sandrich
meni naumpale spagete, al ne one klasicne vec ja to smuckam svega kao za picu su sastojci tako da sam poslala tatu da kupi sta treba pa da pravim user posted image user posted image  daj gerbo dobaci koji ustipak sa sirom do rucka sta si se stisla user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7953
27.12.2011 14:10:30   
gerberka
neJma sandrich, nestalo user posted image zar mislis da bih ja bila u + 13,5 da ostane iza mene user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7954
27.12.2011 14:14:15   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: gerberka

neJma sandrich, nestalo user posted image zar mislis da bih ja bila u + 13,5 da ostane iza mene user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  dobacit cu ti jecmicak sto ne ostavi bar jedan user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7955
27.12.2011 14:16:45   
gerberka

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 7956
27.12.2011 15:13:10   
Silver
Dinamitna user posted image user posted image user posted image sretno danas! U mislima smo uz tebe!

Ja sad iz grada, bila u skafi, uzela jos 10 tetra pelena, pamucnu dekicu i peskiric jedan jos, i onda u merkatoru, bebanu uzela njegovu prvu jaknicu user posted image Pastelno braun boje, a unutra nebo plava, ma prelijepa ja se istopilaa i morala je uzeti!

Eh sad da vam se malo zalim ja...
Pocelo da me boli po dnu, tako me sasijeca i toliki osjecam pritisak dole, kao da ce sad izletjeti, izgleda da se on pravo namjesta...jos ja hodala danas...svako malo sam morala stati jer zaboli bas...eto nebih rekla da su porodjajni user posted image ali najavljuju da smo blizuuu...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7957
27.12.2011 15:26:23   
soraya
Gerberko, ustipci njam njam.... da mi je sad koji sa sirom pa malo sa eurokremom, ja se taman pripremila da ti trazim koji ustipak a ti kazes nestalouser posted image   meni se danas cijeli dan nesto jede a ne znam ni ja tacno sta....

Silver ista sam ti takva i ja, krsta bole, pritisak dole, svaki cas letim u WC da piskim, krsta me razvaljuju, ne mogu dugo da hodam i kad hodam krecem se kao pingvin...Ovo su kod nas pripreme za dan D, cini mi se....

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7958
27.12.2011 15:29:11   
gerberka
silver koliko su tetra pelene?
soraya i ja samo razmisljam o hrani jede mi se a ne znam sta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7959
27.12.2011 15:30:16   
gerberka
kaze meni mm kako cu ja znati sta se tebi jede kad ne znas ni ti sama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7960
27.12.2011 15:32:58   
pauza
IZVORNA PORUKA: Silver

Dinamitna user posted image user posted image user posted image sretno danas! U mislima smo uz tebe!

Ja sad iz grada, bila u skafi, uzela jos 10 tetra pelena, pamucnu dekicu i peskiric jedan jos, i onda u merkatoru, bebanu uzela njegovu prvu jaknicu user posted image Pastelno braun boje, a unutra nebo plava, ma prelijepa ja se istopilaa i morala je uzeti!

Eh sad da vam se malo zalim ja...
Pocelo da me boli po dnu, tako me sasijeca i toliki osjecam pritisak dole, kao da ce sad izletjeti, izgleda da se on pravo namjesta...jos ja hodala danas...svako malo sam morala stati jer zaboli bas...eto nebih rekla da su porodjajni user posted image ali najavljuju da smo blizuuu...

kaze tebi prija tvoja heheh.... nama sutra dolazi krevetac, a i madrac za dan dva cemo kupiti i tako se radujeeeem:-))) ne mogu da se nakanim da peglam, ledjka me bole, ali eto jos to i apoteka i spremni smo 100%:-)
danas opet bila na ctg, sve ok, kaze dr nece porod jos, posteljica tek I stepen zrela, beba visoko, sve je hB ok, ali nece krenuti ranije kako sam ja mislila.... mjerice mi karlicu da vide mogu li roditi prirodno, a beba sad ima 2750gr, pa da ne jedem puno da je ne bih bas puno udebljala, a ja nemam kud manje jesti jer ne mogu od kiseline, a inace bi sve pred sobom  opuhala:-( 

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 7961
27.12.2011 15:34:28   
pauza
e zene, koliko nam treba ulozaka vir80 ukupno, ne samo za bolnicu, nego koliko pakovanja ukupno da kupim.... znam da moze muz dokupiti, ali eto otprilike??

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7962
27.12.2011 15:48:21   
treće
pa krvarenje može trajati nekom 7 nekom 40 dana, kupi2-3, pa dokupljuj a zavisi i je li ti prod. blizu

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7963
27.12.2011 15:51:03   
treće
mm skonto da ja sebi nagađam pa kad pitam šta ćeš ti sve isto ko i ti, a prije nešto smišljo pa vidi da se zezne svaki putuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 7964
27.12.2011 15:53:08   
Nina_Lana
Drage moje, samo da vas pozdravimo...najprije hvala vam na cestitkamauser posted image ...Greba vam je vec pisala da mi je u nedjelju u 16h pukao vodenjak, te se ja uputila u bolnicu da me pregledaju...dosla 2 cm otvorena i voda curila, tako da su me ostavili...porodila sam se brzo zaista, otvarala se brzo, a kad je doslo do 8 cm, dr. Nenad Miseljic im narede da mi ukljuce drip...uzalud moje negodovanje i nagovaranje babice da zaista nije potrebno, samo sto ga je prikljucila morala me odvest u salu user posted image user posted image jer sam se ionako otvarala..Nakon 3 napona rodila sam sina, i nije toliko nista boljelo kao epizotomija, jer sam od bijelog pranja navodno puno pukla, a i morali su me malo rezati..Medjutim nevjerovatno evo ni to me ne boli kao prvi put kad su me samo malo rezali, sjedim, hodam, bas kao da se nisam ni porodila...

Izasli smo jutros, jer sam se kasno u nedjelju porodila,,uzalud moje odlaganje poroda da ne budem u bolnici preko vikenda hahahuser posted image ....Svega sam se nagledala, svakakvih poroda...Ja od srca vama svima zelim porod kao sto je bio moj...

Dinamitna mila moja ti si jos tu...user posted image Nek ti je sretno i tebi i Silver i svim ostalim forumasicama

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7965
27.12.2011 15:54:02   
Sandrich
ja sam pauzo gledala onaj spisak sto su zenice  napravile sta treba sve kupiti i koliko pa tam pise 10 pakala jer kao navodno  kad se krvari mora se stavljat ispod sebe i po 4-5 ulozaka pa sad ne znam user posted image
gerbo kod na su 2,50km komad tetra pelene ja kupila 10 kom zasad

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7966
27.12.2011 15:54:53   
soraya
Pauzo ja sam za pocetak kupila 4 pakovanja ulozaka nek se nadje sa sobom cu ponijeti 2 pakovanja  a kasnije je lahko dokupiti ako zafali...

Gerberko ja sam u Tradeliju platnene pelene placala 10 kom 14 maraka i to su dvostruko obrađene pa su krajevi uredni, nazalost kupila samo 1 pakovanje. kasnije kada sam u svom gradu trazila da kupim iste nisu bile, pa sam kupila 10 doduse od istog proizvodjaca ali su samo jednom obradjene i te bsam placala 10 kom 18 km. I neka mi neko kaze da se ne isplati otici u Tradeli i tamo sve pokupovati za bebu, usteda je poprilicna...

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 7967
27.12.2011 16:00:04   
soraya
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

Drage moje, samo da vas pozdravimo...najprije hvala vam na cestitkamauser posted image ...Greba vam je vec pisala da mi je u nedjelju u 16h pukao vodenjak, te se ja uputila u bolnicu da me pregledaju...dosla 2 cm otvorena i voda curila, tako da su me ostavili...porodila sam se brzo zaista, otvarala se brzo, a kad je doslo do 8 cm, dr. Nenad Miseljic im narede da mi ukljuce drip...uzalud moje negodovanje i nagovaranje babice da zaista nije potrebno, samo sto ga je prikljucila morala me odvest u salu user posted image user posted image jer sam se ionako otvarala..Nakon 3 napona rodila sam sina, i nije toliko nista boljelo kao epizotomija, jer sam od bijelog pranja navodno puno pukla, a i morali su me malo rezati..Medjutim nevjerovatno evo ni to me ne boli kao prvi put kad su me samo malo rezali, sjedim, hodam, bas kao da se nisam ni porodila...

Izasli smo jutros, jer sam se kasno u nedjelju porodila,,uzalud moje odlaganje poroda da ne budem u bolnici preko vikenda hahahuser posted image ....Svega sam se nagledala, svakakvih poroda...Ja od srca vama svima zelim porod kao sto je bio moj...

Dinamitna mila moja ti si jos tu...user posted image Nek ti je sretno i tebi i Silver i svim ostalim forumasicama

jos jednom ti cestitam i sve vam najljepse zelim. drago mi je zbog brzog i lahkog poroda i sto se nisi napatila, da nam svakoj bude takav kao sto je bio tebi. Sada uzivaj sa svojom djecicom! Pozdrav i puno user posted image

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 7968
27.12.2011 16:04:49   
gerberka
IZVORNA PORUKA: treće

mm skonto da ja sebi nagađam pa kad pitam šta ćeš ti sve isto ko i ti, a prije nešto smišljo pa vidi da se zezne svaki putuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 7969
27.12.2011 16:05:03   
Anoniman
Zenice user posted image mene negdje prbiljezite u historiju RR user posted image jos sam 2u1.

Naravno, bila sam upravu user posted image pogresno mi termin odredili pa sam molila danas da jos jednom prekontrolisu. Po uzv pregledima bebac je napredniji, to ih je zavaralo, medjutim po posljednjoj menstruaciji meni je zvanicno termin DANAS.
Maleni se spustio u porodjajni kanal i imamo jos vremena da cekamo da porod otpocne prirodno bez indukcije user posted image Otvorena prst i pol i malo me zigucka, cak malo vise nakon pregleda. Niko sretniji od mene user posted image

Nina user posted image ljubni pile malo za mene! Kako se zove mrvica draga?

(odgovor članu soraya)
  Neposredna veza do poruke: 7970
27.12.2011 16:06:48   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Zenice user posted image mene negdje prbiljezite u historiju RR user posted image jos sam 2u1.

Naravno, bila sam upravu user posted image pogresno mi termin odredili pa sam molila danas da jos jednom prekontrolisu. Po uzv pregledima bebac je napredniji, to ih je zavaralo, medjutim po posljednjoj menstruaciji meni je zvanicno termin DANAS.
Maleni se spustio u porodjajni kanal i imamo jos vremena da cekamo da porod otpocne prirodno bez indukcije user posted image Otvorena prst i pol i malo me zigucka, cak malo vise nakon pregleda. Niko sretniji od mene user posted image

Nina user posted image ljubni pile malo za mene! Kako se zove mrvica draga?

super da jos koji dan pricekas ako je sve ok i neka siuser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7971
27.12.2011 16:14:23   
Anoniman
Bebice mila meni nikako nije jasno kako zene olako pristaju na indukciju i koliko je jos slucajeva kao moj da pogresno odrede termin, a zene sute i slijepo vjeruju doktorima.
Da sam slijepo slusala njihove upute sad bi silili i mene i bebaca user posted image
Bas dok sam cekala na pregled dr. Katica nagovori dvije zenice da ih inducirano porodi jer je dezurni user posted image Jednoj termin danas, a druga prosla termin 1 dan. Koliko sam shvatila jedini razlog za porod je njegova dezura user posted image
Razumijem jedino indukciju u slucajevima kao sto je bio tvoj, drugacije nikako.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 7972
27.12.2011 16:16:00   
ivannna
Nina_Lana user posted image , super, žao mi je što su te ipak rezali, al nek sve završi na tome, porod ti je za poželjet, uživaj sada sa svojim mišićem.

Dinamintna, nemas pojma kako si me obradivala, od jutros mislim na tebe, i nadam se da neces na indukcijju, vidis ti sve ce to ici svojim tokom, i želim ti da imaš lagan porod kao Nina_Lana.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 7973
27.12.2011 16:17:26   
ajnur
Da pomognem koliko mogu moj savjet jednokratne gacice iz dm meni valjale samo tako ja sam ih dosta uzela csak sam i djelila zenama halal bilo a tih ulozaka sto vise jer stvarno trebaju,3-4 spavacice,gel za tusiranje i japanke jer ce vas sestra tusirati posle poroda,peskir to sam ja ponijela e ovaj put cu dodati i pelene za bebu inshallah i maramice da ne molim nikog da presvuce jer se "zna kad se bebe presvlace" a beba ne ceka.Kad se sjetim meni se beba uneredila ja zovem da pitam kaze daj joj sisu...glupaca da je sad vidim na ulici cini mi se pljunula bi je

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 7974
27.12.2011 16:26:23   
ajnur
Meni su ukljucili indukciju sat vremena jar beba nije htjela da se spusti a ja otvorena sve...samo cu reci ne daj Boze vise nikad.Bolje vam je osim ako mora tako.user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 7975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  317 318 [319] 320 321   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *