Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:07:43
Sandrich
Trece kako ti i tvoja bebica nikad nam ne pricas Teacher ja dok sam radila u vrticu isto smo imali problema kad dodje djeda mraz,dosta djece se uplasi,place,nece paketic.....tako da to nije nista za zabrinut se...vjerovatno se malo prepala,jos ako je neki glasan djed mraz.... u svakom slucaju ne treba djecu ni nasto siliti sto ne zele jer se tako samo stvara jos veci strah i otpor....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:09:17
teacher75
anđelo, moja kolegica je isto i ima malog koji je 1.osnovne i zal ise da je skroz podjetinjio, hoce da pije opet iz flasice, nekidan se igrao sa mojom 2-godisnjom kcerkom ko da su vrsnjaci, brukali nas po gradu, krveljio se, ganjao se s njom, ona poludjela- kaze jadna ja kad rodim, jos kod nje opet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:11:10
teacher75
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Trece kako ti i tvoja bebica nikad nam ne pricas Teacher ja dok sam radila u vrticu isto smo imali problema kad dodje djeda mraz,dosta djece se uplasi,place,nece paketic.....tako da to nije nista za zabrinut se...vjerovatno se malo prepala,jos ako je neki glasan djed mraz.... u svakom slucaju ne treba djecu ni nasto siliti sto ne zele jer se tako samo stvara jos veci strah i otpor....
dijete nam je interesdjija pravi, sad mm zove i kaze da je htjela kod DM cim je vidjela da dijeli paketice doduse nije htjela u krilo, al uspio je slikati pored, dobro je da je ikako htjela, ja zadovoljna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:15:46
Sandrich
IZVORNA PORUKA: teacher75
dijete nam je interesdjija pravi, sad mm zove i kaze da je htjela kod DM cim je vidjela da dijeli paketice doduse nije htjela u krilo, al uspio je slikati pored, dobro je da je ikako htjela, ja zadovoljna
pa bitan je paketic,slikanje je nevazno ma djeca su carevi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:25:49
anđelo
Ni moj sin kad je bio tako mali nije htio DM,al je obavezno uzimao paketić,on će svoj dobiti sutra .Neki dan je čak pisao pisma (naglašavam pisma) za DM,pitam ga što sine ne napišeš jedno pismo,što će ti 10?Kaže on meni,pa to je zato da DM pomisli da u ovoj kući živi 10 djece,pa da dobijem 10 paketića. Koja je to mudrica.Evo ga se upravo izlegao iz jajeta ,i sad je opet veliki dječak Nego htjedoh vas pitati,neki dan spominjale da piju neki preparat za željezo.Spomainjala se tothema i još nešto ferum.....,pa me interesuje kako se tačno ovaj drugi zove.Kaže mi dr. da ga uzmem uskoro (na recept se dobija besplatno)jer će beba počet vuć sad više.Pa ako neka zna kako se tačno ovaj preparat zove nek prijavi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:51:12
Miracle*3
Andjelo, ja ti preporucujem da pokusas zeljezo sa hranom i vocem i biljnim preparatima popraviti.
Ja upravo jedem med sa sjemenkama zare. U pola tegle meda pomijesa se 50 gr sjemena od zare i nekoliko puta dnevno uzimam to. Dobrog je ukusa, a kazu da je najbolje. I kombinuj c vitamin uz sve jer bez c vitamina ne moze se zeljezo vezati u organizmu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:53:30
gerberka
ja ću se zguzlati, kran će me morati sa ovog drugog sprata snijeti kad dođe termin.zima mi strah me prehlade pa ne izlazim, spavala, pa jela evo me opet lezim
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:55:41
teacher75
IZVORNA PORUKA: treće
ma ne smijem pričati sve mašAllah, po školski ono što se vidi pregledima ja sam ti hB od onih samo na prenatalu, evo ispraćamo virozu kućile
super, lijepo je cuti kad je kod nekog hB sve ok
i kod mene je za sada hb sve ok, zeljezo mi je oko 22 cini mi se, imaju neka mala odstupanja ali kazu da je to normalno u trudnoci, i ja pijem prenatal i od skoro sam ukljucila omegu 3 i magnezij direkt
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:57:15
teacher75
ja jedem dosta mesa, pa mi je valjda zato zeljezo dobro mada ne znam ni kako se uspije absorbovati jer ne jedem nista skoro od voca, ali zato ima u prenatalu c vitamin, pa valjda on pomaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 19:58:29
Sandrich
IZVORNA PORUKA: gerberka
ja ću se zguzlati, kran će me morati sa ovog drugog sprata snijeti kad dođe termin.zima mi strah me prehlade pa ne izlazim, spavala, pa jela evo me opet lezim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 20:06:16
gerberka
ko pije totemu..jel na recept besplatno?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 20:14:38
mamina princeza
ne vjerujem da je besplatna ... a opet ako jest nek mi neko javi. ja dosad pila nekoliko puta u zivotu a nika dmi niej palo da probam na recept.
ja se smrza pravo. djete me potjeralo u 5 i isli tamo u park kod svjetlosti da se vrtimo na onim spravicama i obidtzemo po stoti put sve.. vratili s etaksijem a opet mi pravo hladno bilo brrrrrr
stos e tice termina .. meni nije samo stalno mjenjanje po uzv nego po svemu vjerovtano , ono prosjek svih vrijednosti, ukljucujucii cinjenicu da je meni ovulacija bila oko 10 dc tako da i to dodje par dana ranije nego po menstruaciji. a i cinjenica da sam otvoren aduze vrijem navodi da c eprije. mada sad na zadnjem pregledu i dokotr nije bio kao do sada isprepadan s tim. beba je visoko i osjetim i sama da je visoko trebace da se spusti.... mada s tim terminima nikad nije tacno . i proslu trudnocu sam ovulaciju imala ranije i porodila se na termin tacno a voda bil ajako zelena sto bi znacilo da je vjerovatno sve bilo prije...
kako vrijeme odmice ja sve nesto ne mislim vise da cu prije... hihi.. valjda lakse da odlozim pa sad ba smislim da ce tako pocetak marta da doce abd druga bebica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 20:22:09
teacher75
i ja sam prosli put rodila 6 dana prije termina a imala sam osjecaj da cu prenijeti pricam nekidan sa drugaricom koja je isto i govori kako joj je dodijalo, kako jedva ceka da se rijesi, da ce traziti indukciju cim udje u 9.mj.samo da se sto prije rijesi, a ja joj kazem da ce tek tada muke prave poceti,ko da ce se rijesiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 21:13:15
gerberka
jest mi dajadio ovaj forum, sve mi se nesto u zeludcu okreće redovne dezure vec par mjeseci, al to mi je jedini izbor
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 21:20:59
anđelo
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Andjelo, ja ti preporucujem da pokusas zeljezo sa hranom i vocem i biljnim preparatima popraviti.
Ja upravo jedem med sa sjemenkama zare. U pola tegle meda pomijesa se 50 gr sjemena od zare i nekoliko puta dnevno uzimam to. Dobrog je ukusa, a kazu da je najbolje. I kombinuj c vitamin uz sve jer bez c vitamina ne moze se zeljezo vezati u organizmu.
A gdje da nađem te sjemenke od žare ,i kad ih nađem koliko da stavim tih sjemenki u pola kile meda Inače mi je željezo zasad 11,nešto,al beba će sad vući više pa da ne opadne.Što se tiče toga da ga održavam hranom ja sam slab ljubitelj zeleniša,a svaki obrok mi se svodi na meso.Ručak bez mesa je nezamisliv .Ne znam Gerbo jel tothema besplatna na recept,nego je ovaj drugi sirup ili šta već što se zove ferum .....i još nešto.On je kaže dr bolji od totheme i njegova ga trudna žena pije i on je besplatan na recept
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 21:32:25
gerberka
joj ove pogani u apoteci, nisu mi rekle ni ginipral ni za ovaj ferum sirup..sreca pa sam za ginirpal davno saznalafuj sve naplacuju đubrad--hvala ti anđelo..uzet cu recept
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 21:34:30
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: anđelo
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
A gdje da nađem te sjemenke od žare ,i kad ih nađem koliko da stavim tih sjemenki u pola kile meda Inače mi je željezo zasad 11,nešto,al beba će sad vući više pa da ne opadne.Što se tiče toga da ga održavam hranom ja sam slab ljubitelj zeleniša,a svaki obrok mi se svodi na meso.Ručak bez mesa je nezamisliv .Ne znam Gerbo jel tothema besplatna na recept,nego je ovaj drugi sirup ili šta već što se zove ferum .....i još nešto.On je kaže dr bolji od totheme i njegova ga trudna žena pije i on je besplatan na recept
Od feruma odose zubi, tako sam cula, i ja ga ne pijem. Ovaj recept sam dobila od zene koja s ovim popravlja KS da bi mogla primiti kemoterapiju. Na pola tegle meda ide 50 gr sjemenki, a ja sam ih kupila u badem butiku. Mislim da ih ima i u biljnim apotekama. A nema popravljanja KS bez mesa i to crvenog.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.12.2011 21:36:19
gerberka
ej ovo je sirup samo ga popijes ukusan je