|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Koliko ste se udebljale?
28.11.2011 12:48:42   
Ombra
trudnocu sam pocela s 63 kg....pa sam prva 3 mjeseca smrsala 8 kg....jer sam imala uzasne cjelodnevne mucnine i non stop sam povracala...izgubila mnogo tecnosti...nalazi bili uzas...eh nakon ta tri mjeseca...dosla sebi...do 7 mjeseca se zdebljala nekih 5-6 kg, eh onda od 7 mjeseca i evo do 9 sam se pocela pravo deblajt i sad imam 77kguser posted image

(odgovor članu mamajednogdjecaka)
Neposredna veza do poruke: 2176
4.12.2011 18:00:23   
Novopecena
Trudna sam 7tj.izgubila sam 1,5kg,dali je to normalno,ovo mi je druga beba,totalno drugacija trudnoca.

(odgovor članu edita83)
Neposredna veza do poruke: 2177
   RE: koliko ste se udebljale?
4.12.2011 18:02:43   
Novopecena
samo ti jedi imat ces kad mrsavjeti :))

(odgovor članu dada83)
Neposredna veza do poruke: 2178
4.12.2011 18:06:24   
Novopecena
Ja sam u prvoj trudnoci dobila 13,5kg,u ovoj drugoj vidjet cemo.ali mi je u prvoj bebi bilo 4,550 56dug.

(odgovor članu edita83)
Neposredna veza do poruke: 2179
5.12.2011 13:49:22   
Victoria88
Caos svima user posted image
Ja sam 16 -ta nedelja i smrsala sam sa 61 kg na 59kg i evo juce se merim i ugojila sam se na 60 kg posle 3 meseca :)) znaci 1 kg sam dobila do 4 meseca nadam se da se necu jako ugojiti...Doktor mi je rekao da je individualno ali da se ni jedna zena ne bi trebala ugojiti vise od 12 kg za 9 meseci.

"Pucaj, ne mozes mi nista ja sam k''o svemir velik'' pucaj, iz topova trista ovo je srce celik"''''''''''''''''''''''''''

(odgovor članu Novopecena)
Neposredna veza do poruke: 2180
5.12.2011 13:58:34   
Saly
caooooo..............user posted image user posted image user posted image ja sam 24-ta sedmica i udebljala sam se 5,5 kg......pa sad ne znam dal je to ok...inace ovo mi je prva trudnoca i obicno kazu da se tada malo vise udeblja, ali ja imam osjecaj da se i od  vode debljam...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   pozdraviiiiiuser posted image user posted image

(odgovor članu Victoria88)
Neposredna veza do poruke: 2181
5.12.2011 21:23:52   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: Djana

ja sam 13 sedmica i na -2 kg sam.
valjda od user posted image user posted image

chuci, jesi isla dr? sta kaze? znaci povracanje je u toku, bljak user posted image , mene jos nije uhvatilo nadam se da nece nikako ali budemo vidjeli, radis li ti?

radim ženo ko crnac što se kaže. mene je user posted image uhvatilo sa nekih 1,5 mjesec i u prošloj i u ovoj trudnoći. popustilo je sa oko 4 mjeseca prošli put, valjda će i ovaj.
išla dr jednom na obični pregled u 8 sedmici, sutra aBd na uzv prvi put idem. radila nalaze krvi i urina, coombsov test jer sam rh - i sve mi je hB u redu (po mom i dr. google tumačenju) vidjećemo šta će dr sutra reći kad joj odnesem nalaze. jesi li ti išla na uzv? nadam se da te bljakica neće ni uhvatiti.

I ja rintam mila, a mucnine imam ali u vidu kiseline i averzije od odredjene hrane, povracanje ne.

Bolje kasno nego nikad - vidjeh tek sada ovaj post, zene drage ja sam vam tek u 8oj nedjelji, a imam sigurno +3kg. I to sve zahvaljujuci losoj probavi. Naime, ne idem vankaaaa, a inace svakodnevna redovna stolica. Poludjet' cu, evo me k'o zaba sam!!! Od sutra pura svaki drugi dan user posted image . Ako imate jos neki savjet dobro je dosao!!!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2182
5.12.2011 23:19:47   
nermina_
ja sam sada 10. sedmica i udebljala sam se 5 kg. meni to nije puno jer sam zatrudnila sa 4 kg manjka. kako ce dalje biti vidjecemo, ali neopterecujem se ja tim uopste, kako god. user posted image

Kan 28.11.2009 god.
Amani 14.07.2012.god

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2183
5.12.2011 23:28:51   
gerberka
31 sedmica + 11 kg user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 2184
5.12.2011 23:28:53   
dzenyA
ja sam 33 sedmica + 7 kg,al zato sad mi se slatko jede ajme boze user posted image
Djana ja sam na pocetku svaki dan puru jela ma nesto mi odgovarala,bile one vrucine uhhh kad se sjetim

(odgovor članu nermina_)
Neposredna veza do poruke: 2185
13.12.2011 10:28:29   
lana32
Ja sam 33 . sedmica,i odavno sam prestala da se vagam ,na početku trudnoće sam imala 67 kg,sa oko 86 kg ,znači blizu 20 kg . Nadam se da ću moći poslije poroda skinuti kile,nije mi zbog težine ,već bole me leđa, vene se proširuju , nemam kondicije ,itd . Tokom trudnoće nisam imala nikakvih mučnina,sasvim nešto malu u 2 mjesecu ,nisam nikad ni povratila,sve mi se jelo ,imala apetita i slabo se kretala,zato sam se i dovela do velike kilaže.user posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 2186
13.12.2011 11:02:58   
treće
sve zavisi koliko si visoka, odnosno jesi li bila krupna prije sa tih 67. Ja sam ušla sa povišenim BMI u tr. u početku izgubila 3kg, ali zato dobila evo do 6.mj. 6kg.
U 1. tr. nisam previše dobila ali mi je dr. uveo dijetu u 7.mj, pa sam skroz izbacila slatko i sireve i masnoće,preporučio mi je umjereno kretanje- šetnj, ja sam se svakako kretala,dosta voća i povrće kuhano i to mi je zaustavilo rast 1-2 mj. VALA NIJE LAKO skinuti kile poslije poroda, 5 je otišlo s bebom i posteljicom ali ostalo uhh ... 3mj. uopšte nisam slatko okusila naveče nisam lijegala sita i za 18 mj sam izgubila 10 kg, ali same od sebe nisu spadale dooobro sam se namučila,
Još sam imala tegobno iskustvo s epiziotomijom pa sam iza poroda dobila 2kg, jer sam morala dosta ležati,konci otpali rana nije zarasla pa lezžala da izbjegnem ponovno šivanje.
u 2. tr. nisam previše dobila suzdržavala se koliko sam mogla ali dio opet ostane.
Tako ne treba se opuštati bolje ranije leći, nego kasno jesti, ako si gladna popiti frape ili jogurt da popuniš želudac , ali valjda se razvali želudac pa zjapi rupetina...user posted image uvijek sam nekako gladnauser posted image

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 2187
13.12.2011 11:36:42   
lana32
Ma ja sam se zeznula nekad oko 6. mjeseca,tad sam i najviše jela i najviše dobila kila ,u ostalim mjesecima sam dobijala po par kila mjesčano ,ali u tom periodu sam sigurno dobila oko 10 kg ,jednostavno nisam se mogla kontrolisati user posted image . Visoka sam oko 167 cm ,i stvarno je ovo previše za mene .

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2188
13.12.2011 11:46:06   
treće
najveć ti je šok poslije poroda ostane stomak ko da si 6.mj a žene po navici kažu " ti ko da nisi rodila" ja počela zezat "je li to pohvala ili uvreda?" a u ogledalu...

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 2189
13.12.2011 11:52:44   
Nina_Lana
37+3 15 kg, i ujedno se odjavljujem s ove teme user posted image ...drage moje forumasice, ne brinite se o skidanju kg poslije poroda odu same vremenom, najbitnije je da su nam bebice zive i zdrave, a i mi zajedno s njima...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 2190
13.12.2011 15:47:32   
smajli80
32+ 3 13kguser posted image user posted image

Ja prezadovoljnauser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 2191
13.12.2011 15:47:55   
Bebica11
ja sam na dan poroda bila plus 17kg a jos dobro se najela to jutrouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 2192
13.12.2011 15:53:33   
mamajednogdjecaka
Ja sam napokon dobila 300 gr za mjesec dana :) Zatrudnila sam sa 81 kg,spala na 72,i sad imam 72,5 kg-20. sedmica trudnoce.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2193
13.12.2011 22:33:28   
nestoslobodno
zatrudnila sa 74 kg, sad sam 30-ta sedmica i vaga pokazuje 79. ja zadovoljna user posted image

(odgovor članu mamajednogdjecaka)
Neposredna veza do poruke: 2194
18.12.2011 22:24:16   
Lulu_08

ja sam 13 sedmica i na -2 kg sam.
valjda od user posted image user posted image

chuci, jesi isla dr? sta kaze? znaci povracanje je u toku, bljak user posted image , mene jos nije uhvatilo nadam se da nece nikako ali budemo vidjeli, radis li ti?

radim ženo ko crnac što se kaže. mene je user posted image uhvatilo sa nekih 1,5 mjesec i u prošloj i u ovoj trudnoći. popustilo je sa oko 4 mjeseca prošli put, valjda će i ovaj.
išla dr jednom na obični pregled u 8 sedmici, sutra aBd na uzv prvi put idem. radila nalaze krvi i urina, coombsov test jer sam rh - i sve mi je hB u redu (po mom i dr. google tumačenju) vidjećemo šta će dr sutra reći kad joj odnesem nalaze. jesi li ti išla na uzv? nadam se da te bljakica neće ni uhvatiti.

I ja rintam mila, a mucnine imam ali u vidu kiseline i averzije od odredjene hrane, povracanje ne.

Bolje kasno nego nikad - vidjeh tek sada ovaj post, zene drage ja sam vam tek u 8oj nedjelji, a imam sigurno +3kg. I to sve zahvaljujuci losoj probavi. Naime, ne idem vankaaaa, a inace svakodnevna redovna stolica. Poludjet' cu, evo me k'o zaba sam!!! Od sutra pura svaki drugi dan user posted image . Ako imate jos neki savjet dobro je dosao!!!

Raja zaista je zatvor grozna stvar. Poslje "ciscenja" crijeva koje je trajalo jedno 2 dana je vaga pokazala opet predtrudnicku kilazu tako da sam sa srecom jos na +0, sto se nadam da ce i ostati narednih jos par sedmica bar. Mada sumnjam, jer evo opet par dana je zatvor u toku....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2195
18.12.2011 22:25:55   
Lulu_08
A da dodam, BMI mi je na "gornjoj granici normalne tezine" odnosno oko 24,8.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2196
18.12.2011 22:39:50   
raja_ringe
evo da se i ja ovdje pribilježim ;).. 21+4, do sada sam dobila oko 6kg.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2197
18.12.2011 22:56:42   
Mrgica
Evo i mene user posted image I ja sam 21+4 udebljala se oko 8kg, ali tjesim se da sam dosta visoka 183cm, pa da i nije puuno, a i drugi kazu da sam skoro kao i prije trudnoce, samo mi pupo raste, al kontam mozda me samo tjese user posted image Ali kako kaze Nina Lana - najbitnije je da su nam bebice zive i zdrave, a i mi zajedno s njima...

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 2198
19.12.2011 0:26:19   
treće
i ja sm imala probleme s nesvakodnevnom stolicom prva 3 mj, koristila čaj slimx 3B Brčko,ima ga u dosta hipermarketa sadrži manji procenat senne od ovih čajeva za otvaranje( ja od tih čajeva dobijem grčeve i poderu me) kamilicu, koru krkovine, malo nane,stolisnik i preslicu , uglavnom naveče čaj- ujutro rahat, pa pogledaj sastav na na netu mislim da ne izaziva kontrakcije, meni nije.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 2199
19.12.2011 0:26:36   
malaZara
Evo da se i ja javim na ovu temu, trenutno sam 26+5 i imam 83 kg,,, prije trudnoce sam imala 60 kg i visoka sam 174,,, tjese me svi da se to ne primjeti al ja osjetim jer nikad nisam imala vise od 60 kg. Znaci do sada 23 kg, prosjecno sedmicno 1 kg.
Pozzz

< Poruku je uredio malaZara -- 19.12.2011 0:27:32 >

Radujemo se martu i nasem prvom zlatu :)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 2200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *