Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
trudnocu sam pocela s 63 kg....pa sam prva 3 mjeseca smrsala 8 kg....jer sam imala uzasne cjelodnevne mucnine i non stop sam povracala...izgubila mnogo tecnosti...nalazi bili uzas...eh nakon ta tri mjeseca...dosla sebi...do 7 mjeseca se zdebljala nekih 5-6 kg, eh onda od 7 mjeseca i evo do 9 sam se pocela pravo deblajt i sad imam 77kg
Caos svima Ja sam 16 -ta nedelja i smrsala sam sa 61 kg na 59kg i evo juce se merim i ugojila sam se na 60 kg posle 3 meseca :)) znaci 1 kg sam dobila do 4 meseca nadam se da se necu jako ugojiti...Doktor mi je rekao da je individualno ali da se ni jedna zena ne bi trebala ugojiti vise od 12 kg za 9 meseci.
caooooo.............. ja sam 24-ta sedmica i udebljala sam se 5,5 kg......pa sad ne znam dal je to ok...inace ovo mi je prva trudnoca i obicno kazu da se tada malo vise udeblja, ali ja imam osjecaj da se i od vode debljam... pozdraviiiii
chuci, jesi isla dr? sta kaze? znaci povracanje je u toku, bljak , mene jos nije uhvatilo nadam se da nece nikako ali budemo vidjeli, radis li ti?
radim ženo ko crnac što se kaže. mene je uhvatilo sa nekih 1,5 mjesec i u prošloj i u ovoj trudnoći. popustilo je sa oko 4 mjeseca prošli put, valjda će i ovaj. išla dr jednom na obični pregled u 8 sedmici, sutra aBd na uzv prvi put idem. radila nalaze krvi i urina, coombsov test jer sam rh - i sve mi je hB u redu (po mom i dr. google tumačenju) vidjećemo šta će dr sutra reći kad joj odnesem nalaze. jesi li ti išla na uzv? nadam se da te bljakica neće ni uhvatiti.
I ja rintam mila, a mucnine imam ali u vidu kiseline i averzije od odredjene hrane, povracanje ne.
Bolje kasno nego nikad - vidjeh tek sada ovaj post, zene drage ja sam vam tek u 8oj nedjelji, a imam sigurno +3kg. I to sve zahvaljujuci losoj probavi. Naime, ne idem vankaaaa, a inace svakodnevna redovna stolica. Poludjet' cu, evo me k'o zaba sam!!! Od sutra pura svaki drugi dan . Ako imate jos neki savjet dobro je dosao!!!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
ja sam 33 sedmica + 7 kg,al zato sad mi se slatko jede ajme boze Djana ja sam na pocetku svaki dan puru jela ma nesto mi odgovarala,bile one vrucine uhhh kad se sjetim
Ja sam 33 . sedmica,i odavno sam prestala da se vagam ,na početku trudnoće sam imala 67 kg,sa oko 86 kg ,znači blizu 20 kg . Nadam se da ću moći poslije poroda skinuti kile,nije mi zbog težine ,već bole me leđa, vene se proširuju , nemam kondicije ,itd . Tokom trudnoće nisam imala nikakvih mučnina,sasvim nešto malu u 2 mjesecu ,nisam nikad ni povratila,sve mi se jelo ,imala apetita i slabo se kretala,zato sam se i dovela do velike kilaže.
sve zavisi koliko si visoka, odnosno jesi li bila krupna prije sa tih 67. Ja sam ušla sa povišenim BMI u tr. u početku izgubila 3kg, ali zato dobila evo do 6.mj. 6kg. U 1. tr. nisam previše dobila ali mi je dr. uveo dijetu u 7.mj, pa sam skroz izbacila slatko i sireve i masnoće,preporučio mi je umjereno kretanje- šetnj, ja sam se svakako kretala,dosta voća i povrće kuhano i to mi je zaustavilo rast 1-2 mj. VALA NIJE LAKO skinuti kile poslije poroda, 5 je otišlo s bebom i posteljicom ali ostalo uhh ... 3mj. uopšte nisam slatko okusila naveče nisam lijegala sita i za 18 mj sam izgubila 10 kg, ali same od sebe nisu spadale dooobro sam se namučila, Još sam imala tegobno iskustvo s epiziotomijom pa sam iza poroda dobila 2kg, jer sam morala dosta ležati,konci otpali rana nije zarasla pa lezžala da izbjegnem ponovno šivanje. u 2. tr. nisam previše dobila suzdržavala se koliko sam mogla ali dio opet ostane. Tako ne treba se opuštati bolje ranije leći, nego kasno jesti, ako si gladna popiti frape ili jogurt da popuniš želudac , ali valjda se razvali želudac pa zjapi rupetina... uvijek sam nekako gladna
Ma ja sam se zeznula nekad oko 6. mjeseca,tad sam i najviše jela i najviše dobila kila ,u ostalim mjesecima sam dobijala po par kila mjesčano ,ali u tom periodu sam sigurno dobila oko 10 kg ,jednostavno nisam se mogla kontrolisati . Visoka sam oko 167 cm ,i stvarno je ovo previše za mene .
najveć ti je šok poslije poroda ostane stomak ko da si 6.mj a žene po navici kažu " ti ko da nisi rodila" ja počela zezat "je li to pohvala ili uvreda?" a u ogledalu...
37+3 15 kg, i ujedno se odjavljujem s ove teme ...drage moje forumasice, ne brinite se o skidanju kg poslije poroda odu same vremenom, najbitnije je da su nam bebice zive i zdrave, a i mi zajedno s njima...
radim ženo ko crnac što se kaže. mene je uhvatilo sa nekih 1,5 mjesec i u prošloj i u ovoj trudnoći. popustilo je sa oko 4 mjeseca prošli put, valjda će i ovaj. išla dr jednom na obični pregled u 8 sedmici, sutra aBd na uzv prvi put idem. radila nalaze krvi i urina, coombsov test jer sam rh - i sve mi je hB u redu (po mom i dr. google tumačenju) vidjećemo šta će dr sutra reći kad joj odnesem nalaze. jesi li ti išla na uzv? nadam se da te bljakica neće ni uhvatiti.
I ja rintam mila, a mucnine imam ali u vidu kiseline i averzije od odredjene hrane, povracanje ne.
Bolje kasno nego nikad - vidjeh tek sada ovaj post, zene drage ja sam vam tek u 8oj nedjelji, a imam sigurno +3kg. I to sve zahvaljujuci losoj probavi. Naime, ne idem vankaaaa, a inace svakodnevna redovna stolica. Poludjet' cu, evo me k'o zaba sam!!! Od sutra pura svaki drugi dan . Ako imate jos neki savjet dobro je dosao!!!
Raja zaista je zatvor grozna stvar. Poslje "ciscenja" crijeva koje je trajalo jedno 2 dana je vaga pokazala opet predtrudnicku kilazu tako da sam sa srecom jos na +0, sto se nadam da ce i ostati narednih jos par sedmica bar. Mada sumnjam, jer evo opet par dana je zatvor u toku....
Evo i mene I ja sam 21+4 udebljala se oko 8kg, ali tjesim se da sam dosta visoka 183cm, pa da i nije puuno, a i drugi kazu da sam skoro kao i prije trudnoce, samo mi pupo raste, al kontam mozda me samo tjese Ali kako kaze Nina Lana - najbitnije je da su nam bebice zive i zdrave, a i mi zajedno s njima...
i ja sm imala probleme s nesvakodnevnom stolicom prva 3 mj, koristila čaj slimx 3B Brčko,ima ga u dosta hipermarketa sadrži manji procenat senne od ovih čajeva za otvaranje( ja od tih čajeva dobijem grčeve i poderu me) kamilicu, koru krkovine, malo nane,stolisnik i preslicu , uglavnom naveče čaj- ujutro rahat, pa pogledaj sastav na na netu mislim da ne izaziva kontrakcije, meni nije.
Evo da se i ja javim na ovu temu, trenutno sam 26+5 i imam 83 kg,,, prije trudnoce sam imala 60 kg i visoka sam 174,,, tjese me svi da se to ne primjeti al ja osjetim jer nikad nisam imala vise od 60 kg. Znaci do sada 23 kg, prosjecno sedmicno 1 kg. Pozzz
< Poruku je uredio malaZara -- 19.12.2011 0:27:32 >