Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam otisla na porod sa + 25 kg onih 15 kg sam izgubila odmah negdje na pocetku a +10 kg sam vukla sve do prije par dana, dakle bebi je 10 mjeseci i ja sam se oficijalno rijesila trudnickih kila, sad jos moram da se rijesim onih predtrudnickih i da urahatim
jasam takode u 23 nedelji al sam se udebljala malo vise tacno 9 kg sad sam na dijeti
I ja sam u plusu 9kg, 24 sedmice, posljednji mjesec dobila 4kg doktor me naruzio, s pravom naravno. Pa sad idem na dijetu, tj.reduciranje i promjenu ishrane, pa vidjecemo kako ce se odraziti Sretno nam
uuuuuuuuuuh blago vama ja sam na početku -15+5 i dobila 8 kg........cccccccccccc dr.me ruzio pravo.....sta da radim ....pomagajte,nisam pusač i volim da jedem i izgleda da mi jos trudnoča dodje kao izgovor za jelo pretjerano....molim vas kako dijeta i sta jedete inače prije trudnoče imala sam normalnu kilazu za svoju visinu.....cccccccccccc
uuuuuuuuuuh blago vama ja sam na početku -15+5 i dobila 8 kg........cccccccccccc dr.me ruzio pravo.....sta da radim ....pomagajte,nisam pusač i volim da jedem i izgleda da mi jos trudnoča dodje kao izgovor za jelo pretjerano....molim vas kako dijeta i sta jedete inače prije trudnoče imala sam normalnu kilazu za svoju visinu.....cccccccccccc
Ne znam smijemo li ovdje o ishrani i normalisanju kilaze, jer to nije tema, mozda bolje postavi novu temu, pa da se raspisemo, i iznosimo iskustva, razmjenujemo recepte
Na porod otisla sa 71 kg,sto je + 16 kg tokom trudnoce.Kad sam izasla iz bolnicevec sam bila na -15. Imam 56 kg,jedan kg vise nego prije trudnoce. Sve mi se cini da bi mogla pasti i na 50 kg,bit ce nam veselo narednu godinu.
18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija
uh i ja muku mucim s tim kilogramima, sad sam 21. sedmica i na +7kg sam sto se naravno doktorici ne svidja.. pa se pridruzujem curama na temi dijeta
ama ne znam sta se njoj tu ne sviđa, u 5 si mjesecu, eto nek si cetvrti..to je po mjesecu 1, 5 kg..to nije puno
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
Na porod otisla sa 71 kg,sto je + 16 kg tokom trudnoce.Kad sam izasla iz bolnicevec sam bila na -15. Imam 56 kg,jedan kg vise nego prije trudnoce.user posted image Sve mi se cini da bi mogla pasti i na 50 kg,bit ce nam veselo narednu godinu.user posted image
eh Hanice, blizanci mashallah...blago tebi...meni je poslije prvog poroda otislo samo 6 kg, beba+pl.voda+posteljica... Sad sam 34+2 i u plusu sam 13 kg i ja prezadovoljna s tim da sad moram pazit da ne dobijem puno u 9-tom...a s koliko cu doci nakon poroda abd javim vam
hej zenice da vam to ostane naaaaaaaaaaaajveca briga do kraja trudnoce, eto to vam zelim, ja sam evo nabrala 15--16kg a 37sedmica i nimalo me nije strah niti mislim koliko ce ostati-otici, samo da hairli docekam svoje bebce
pa problem je sto prvih dva mjeseca dobila 1kg a u trecem 3kg i u cetvrtom 3kg, pa se dr. brine da necu tako nastaviti svaki mjesec po 3 kg mada meni to nista ne smeta ni hoce li ostati posle ili ne, neka je bebac samo ziv i zdrav i neka napreduje
uh i ja muku mucim s tim kilogramima, sad sam 21. sedmica i na +7kg sam sto se naravno doktorici ne svidja.. pa se pridruzujem curama na temi dijeta
ama ne znam sta se njoj tu ne sviđa, u 5 si mjesecu, eto nek si cetvrti..to je po mjesecu 1, 5 kg..to nije puno
pa problem je sto prvih dva mjeseca dobila 1kg a u trecem 3kg i u cetvrtom 3kg, pa se dr. brine da necu tako nastaviti svaki mjesec po 3 kg mada meni to nista ne smeta ni hoce li ostati posle ili ne, neka je bebac samo ziv i zdrav i neka napreduje
ja sam u tvojim sedmicama dobila ravno 10kg, i to po 4kg dva mjeseca nabrala, i dr me ruzila i sl, doduse ja sam lezala pa se ljepilo, i onda mi se pomalo smanjivao apetit, i od 21 sedmice evo do 37 sam dobila jos svega 5kg, tako da se ne sekiras, kad te beba pritisne pa te pocnu zgaravice a i smanji se apetit, neces tako brzo dobivati, ja npr sad u 9tom mogla bih da nikako ne jedem, ne jede mi se, al iz straha za bebu NASILU jedem, eto zamisli, a u tvojim sedmicama sam jela i prejedala se
radim ženo ko crnac što se kaže. mene je uhvatilo sa nekih 1,5 mjesec i u prošloj i u ovoj trudnoći. popustilo je sa oko 4 mjeseca prošli put, valjda će i ovaj. išla dr jednom na obični pregled u 8 sedmici, sutra aBd na uzv prvi put idem. radila nalaze krvi i urina, coombsov test jer sam rh - i sve mi je hB u redu (po mom i dr. google tumačenju) vidjećemo šta će dr sutra reći kad joj odnesem nalaze. jesi li ti išla na uzv? nadam se da te bljakica neće ni uhvatiti.
ja sam jela sto jest jest, u odnosu na sad je prejedanje bilo al tad mi je izgledalo da normalno jedem 2-3 obilna obroka plus mm mi pravio tufahije, pa jela quattro sladoled svaku noc(bilo ljeto) al valjda sam sve zestoko jela, kad pocnu kiseline neces moci puno slatko ni zacinjeno ni masno, onda vremenom hrana postane bljutava i zatvori se apetit, ni ne jede se covjeku nista
a probaj kad si gladna bar jednom sedmicno da jedes PURU i fino se najedi, zalij mlijekom i nemasnom pavlakom, slobodno toga neces se udebljati a sita ces biti(samo nemoj sad pretjerati da jedes vise od 2 puta sedmicno), isto skuhaj grah i jedi dok mozes, on je zdrav, vlaknast, najesces se a neces se debljati,ja ga nekad i 2 put sedmicno jer su mi svasta nesto zabranili doktori, ribu i pire jedi, izbjegavaj fasirano, izbjegavaj przeno, izbjegavaj VRHNJE u kuhanju,ono je masno, i sve masnoce zivotinjskog porijekla
Udebljala sam se 8 kg sad sam nepunih 26 sedmica. Ucini mi se puno jer sam zadnja dva mjesa dobila dosta - oba po 3,5 kg al kad skontam i u prosloj trudnoci sam imala skoro istu kilazu u 26 sedmici bas gledala nalaze:) Samo imama jedan kg vise a proslu trudnocu sams e isto ovako ko Bebica debljala u sredini najvise po 3,5- 4 kg mjesecno sesti i sedmi mjesec i onda se usporilo iakos u me prepadali da ce tek onda krenuti. Nadams e da ce i sada biti tako. Navece ne jedem nikad ... al istaina je d ami se apetit poboljsao sta cu ... gledem da ne jedem gluposti i suho al opet pojedem ponekad i cesce pomalo. Sad ako vako nastavi stvarno moram poceti paziti.... MEni je probava uzas i to mi je najgore pa se zato i kilogrami vise ljepe. Eto ode mi Bebica nece mi stici odgovoriti sta jos da jedem onako da me zasiti a e deblja toliko u ovim narednim mjesecima. ( kg nije ni toliko puno , al opet ja sam niska i bojims e da se ovaj put ne razvalim previse. Prosli put sam se udebljala 15-16 kg i za 6 mjeseci sam bila super ... ista ... :)