Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:17:44
KupusLivada
dzenyA, sve sto imam reci na trudnice na birou je i drzavu!
gerbo, vjerujes da ne mogu da upratim, nisam sigurna koliko sam imala na pocetku, a ove vage kod doktora svaka svoju politiku vodi... jos ako odem ujutro sva natecena puna vode...
cini mi se nesto vise od desetak kila, al ne zalim se fakat, mirovanje ima svoje posljedice, a sve mi je uglavnom zavrsilo u stomaku i tvornicama mlijeka :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:21:39
Bebica11
hello zenice
kako ste mi? odmarate li se
mrgice sta je to za tezinu, ne brigaj, jos je rano da se oko toga brines a i premala je beba da mjere koje uzmu budu 100% tacne a i koliko ti kazu dodaj odmah jer kazu najnizu mjeru, meni su govorili 2500gr a rodila se 2850gr hB
i jeste glupo jedna kona mi rodila dijete 4,5kg i svi to hvale i govore masaAllah, a kao mene "tjese" da je moja beba cvrsta,zivahna al eto "malo mrsava" i bas se glupo covjek osjeca kad mu kazu tako al hB nek je ona meni zdrava i napreduje
evo samo 1 podatak, vecina beba izgubi na kilazi u prvoj sedmici, a moja beba nije Barekallah, pa sad zamislite koliko su halapljive bebice koje se manje rode
ja sam vam skroz zaposlena oko nje, il cistimo nosic, presvlacimo se, hranimo, kupamo, grijemo stomacic jer je boli, il spavamo, i nekad nabrzinu mama jede i svoju ranu tretira i dan prodje za cas vidjecete aBd
sad joj bijel jezik, moram vidjeti kako to tretirati, stalno nesto novo dolazi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:24:10
Bebica11
ja sam vam otisla sa plus 17kg na porod, s tim da sam to jutro dobro jela, mislim da sam realno plus 16kg imala, sad ne znam koliko imam, kazu da sam smrsala, u bolnici danima nisam jela ni spavala, al sad kako dojim cesce gladnim pa vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:39:27
raja_ringe
Kako mi bude zao kada cujem da trudnici ne produze ugovor, ali Dzeny nemoj biti tuzna, tvoja bebara ima svoju nafaku, bit ce posla. Uvijek je lakse naci posao kada vec imas dijete (ili ako si musko :)).
Mrgice meni uvijek da nalaz UZ sa mjerama i sliku. Kada sam htjela ostaviti nalaz od UZ u kartonu (jer su mi ostali nalazi npr. papa, krv, urin u kartonu), rekla mi je da cuvam ja kod sebe jer mi je to ujedno i uputnica. Eh taj dio nisam skontala uputnica za sta?? Ako neka zna, neka mi objasni :) Mozda sto sam imala kontrakcije pa u slucaju nedaj Boze potrebe da direktno idem na GAK????. Kada su nalazi uredni, rade se mejsecno, a kada nisu onda se rade cesce. Za tezinu sam pitala jer mi je prvi puta dr rekao tezinu, ali sam zaboravila pitati je li to krupnija ili sitnija beba. Meni je tezina bitna samo zbog toga sto se mozda ishranom moze uticati na to, nisam ni mislila da su krupne bebe bolje. Nego cisto da uporedim.
Definitivno ni danas nista od vjezbi :). Umorila sam se samo sto sam otisla vaditi nalaze, sad je vec vrijeme otici po njih.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:46:39
raja_ringe
Eh da, vidjela sam i ostale slike stomačića, ali nas stalno tamo opominju da zachatavamo temu, ovdje cu prokomentarisati :)). Bez izuzetka, svaki stomo je presladak. Ima nas raznih velicina i sedmica, a svi su tako lijepi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:51:04
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Bebice ljubi malu ljepoticu od mene i ako budes gdje slike stavljala obavezno javi da pogledam
i meeniiiiiii
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:54:11
mama21e
Bembelice evo i mene. Mene isto kao da je nesto pregazilo , puno mi se manta... Kontrakcija ima al nisu jake hvala Bogu, i mucnine su napokon prestale Jucer sam malo izasla poslije 2-3 mjeseca mirovanja, ne znam vise ni koliko mirujem i otisla u azel onaj blizu vjecne vatre. Ima preslatkih stvari za bebice, ma zaljubila sam se, i sve je prejeftino. Ma doslo mi da sve pokupujem a jos ne znam ni sta nosim
IZVORNA PORUKA: Sandrich ma ne treba se opterecavat tezinom i mjerama bebe...ja citala da vecina beba od 900gr koje se rode prezive, i sve hB bude uredu....kao sto gerba kaze ne valja ni da je beba prekrupna..moja beba ima jakoooooo duge noge, a s obzirom da smo i ja i MM visoki ja cu garant roditi bebo oko 60cm
Od mog brata curica je nedonosce i rodila se s 900gr, od pocetka njenog malenog zivota ona se naucila boriti, i mashaAllah malena je pravo jaka i brzo dobiva kilice, tako da tezina uopste nije bitna. Nek su nam bebice zive i zdrave to je najbitnije
Bebice ja te neki dan pitah nesto za kontrakcije a ti nista Jesi li imala konstantno bolove? I jubi Naimicu
veki_aki osjetis li bebicu?
Ima li Dinamitne, da se mozda bebica nije spustila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:54:19
Mrgica
Ma sve 5 Raja ringe znam ja da si ti onako pitala, jer smo mi terminuse. Meni su svi dr do sada (privatnici) isto davali te nalaze,osim ovog zadnjeg,o kom sam juce pricala. Bebice l jubi malu Naimicu .Kako ti sa ranom deveras jel bolje?
Nista od vjezbica ni danas, tek pravim rucak, a necu stici dovrsiti do 15.00h kada bih trebala krenuti od kuce.Al hajde, ima fore, ici cemo aBd.KIss za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:01:53
jakosretna
curke moje gdje ste mi,da vas pitam za 4 dana ulazim u 5 mj jeli moguce sa 4 da se moze beba da osjeti sa tim da je meni druga trudnica,imali neka sikustva
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:05:49
dzenyA
Kupus-Livada , raja-ringe hvala vam,ma svako ima svoju nafaku,al covjeku onako krivo, da su mi produzili ugovor nebi bila njima na teretu ,al hB mm radi,
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:11:58
anđelo
IZVORNA PORUKA: jakotuzna
curke moje gdje ste mi,da vas pitam za 4 dana ulazim u 5 mj jeli moguce sa 4 da se moze beba da osjeti sa tim da je meni druga trudnica,imali neka sikustva
Naravno da je moguće,na vakat što bi rekli,ja sam obje svoje bebe osjetila u 16 nedelji ali blago kao mali balončići da su u pupi.Sad već ova beba skakuće fino
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:14:22
gerberka
u čemu iznijeti zimsku bebu tj u januaru ili februaru molim za odgovor..skafander mi se ne isplati ..da cujem misljenja drugih žena kiss, kiss
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:20:32
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mama21e
Bembelice evo i mene. Mene isto kao da je nesto pregazilo , puno mi se manta... Kontrakcija ima al nisu jake hvala Bogu, i mucnine su napokon prestale Jucer sam malo izasla poslije 2-3 mjeseca mirovanja, ne znam vise ni koliko mirujem i otisla u azel onaj blizu vjecne vatre. Ima preslatkih stvari za bebice, ma zaljubila sam se, i sve je prejeftino. Ma doslo mi da sve pokupujem a jos ne znam ni sta nosim
IZVORNA PORUKA: Sandrich ma ne treba se opterecavat tezinom i mjerama bebe...ja citala da vecina beba od 900gr koje se rode prezive, i sve hB bude uredu....kao sto gerba kaze ne valja ni da je beba prekrupna..moja beba ima jakoooooo duge noge, a s obzirom da smo i ja i MM visoki ja cu garant roditi bebo oko 60cm
Od mog brata curica je nedonosce i rodila se s 900gr, od pocetka njenog malenog zivota ona se naucila boriti, i mashaAllah malena je pravo jaka i brzo dobiva kilice, tako da tezina uopste nije bitna. Nek su nam bebice zive i zdrave to je najbitnije
Bebice ja te neki dan pitah nesto za kontrakcije a ti nista Jesi li imala konstantno bolove? I jubi Naimicu
veki_aki osjetis li bebicu?
Ima li Dinamitne, da se mozda bebica nije spustila
evo me Cijelu noc sam imala bolove kao da cu dobiti, a bebac vise ne udara visoko pod rebrima vec lagano micanje osjetim po sredini stomaka. Jutros kad sam isla na wc nisam mogla stisnuti medju nogama jer lijepo osjetim nesto tvrdo Ako ne krene danas ili nocas, sutra imam kontrolu na GAK-u pa cemo vidjeti, ali ja sam 99% sigurna da je bebac zauzeo polozaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:26:16
mama21e
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
evo me Cijelu noc sam imala bolove kao da cu dobiti, a bebac vise ne udara visoko pod rebrima vec lagano micanje osjetim po sredini stomaka. Jutros kad sam isla na wc nisam mogla stisnuti medju nogama jer lijepo osjetim nesto tvrdo Ako ne krene danas ili nocas, sutra imam kontrolu na GAK-u pa cemo vidjeti, ali ja sam 99% sigurna da je bebac zauzeo polozaj
aBd jos malo i eto bebice , nemoj da nam ne javis, reci mm-u da nas obavijesti ako sta iskrsne Jos malo mazi pupu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:28:16
treće
ja nalaze vadim uredno u svakom tromjesečju, ako nema nikakvih problema, nekad imala bakterija pila čajeve pa ponavljala urin i radila urinokulture, ali nisam imala nekih značajnih problema,hB
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:33:47
anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
u čemu iznijeti zimsku bebu tj u januaru ili februaru molim za odgovor..skafander mi se ne isplati ..da cujem misljenja drugih žena kiss, kiss
Evo upravo gledam na netu neki vuneni bebi kompletic, jos plave boje taman za djecacica I u dekicu ga zamotas pa u nosiljku i u auto pravac kucica
djete će dobit toplotni udar, jedino da se iz dekice razmota čim u auto uđe.Mi mame često znamo pretjerivat s utopljavanjem bebe, a idealna temperatura npr.stana za bebu je 22 stepena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:36:36
mama21e
IZVORNA PORUKA: anđelo
IZVORNA PORUKA: gerberka
Evo upravo gledam na netu neki vuneni bebi kompletic, jos plave boje taman za djecacica I u dekicu ga zamotas pa u nosiljku i u auto pravac kucica
djete će dobit toplotni udar, jedino da se iz dekice razmota čim u auto uđe.Mi mame često znamo pretjerivat s utopljavanjem bebe, a idealna temperatura npr.stana za bebu je 22 stepena
sto me nasmija Ma to dok izadje iz bolnice pa do auta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 14:45:44
gerberka
hvalaaa