|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  256 257 [258] 259 260   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
13.12.2011 17:13:37   
senka27

Senka

Kad ides opet na pregled?
Dinamitnaaa ja danas bila na ctg-u pa cu vjerovatno opet u petak gore na Jezero

moram ih sutra zvati da provjerim...kakva si mi ti?

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6426
13.12.2011 17:13:58   
senka27

IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

Jutro drage moje,
Veli_aki, uganjaj dr. kad ti je dezurni i idi u dezuru, pa ti nece trebati uputnica...Bar ja tako radim jer nemam vremena svaki put ici po uputnicu i cekati na zakazani termin kod dr. u dz...jucer sam cak skontala da mi ni knjizica nije ovjerena, pa moram otici danas da ovjerim, jer ako krene porod onda ce morati mm da ide i po uputnicu za porod i ot bolovanje, pa i knjizicu jos da mi ovjerava nema smisla user posted image ...

Ja sam se za razliku od preksinoc sinoc kao i naspavala, jucer cijeli dan s bolovima, sinoc umanjili tako da sam i odspavala malo...divno se osjecam...bice neprospavanih noci kad beba dodje...Jos kako smo preselili u novi stan nesto mi rano da mi Lana spava sama u svojoj sobi koju smo maksuz za nju namjestili, jer je trebala da oslobodi krevetic bebi..Medjutim ona spava s nama u krevetu koji smo isto iz slicnog razloga kupili vecih dimenzija da se i ona moze smjestit s nama dok jos malo ne poraste da sama spava..Cijelu noc gura mm, udara ga nogama, sinoc se on nije naspavao user posted image , pa sad razmisljam da unesem i njen krevet u spavacu, ili da se ja s bebom iselim u njenu sobu na neko vrijeme kad se rodi abd...

Ima li koja zenica koja se porodila nedavno, zanima me ova bol u guzovima, da li su grcevi ili se otvaram...Pretpostavljam da se pripremam za porod i da se kosti razdvajaju, ali opet ako ima koja sa slicnim iskustvom nek se javi plizzzz
:*

ja ovako planiram uraditi za pocetak...a za guzove ti ne znam nista reciuser posted image user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 6427
13.12.2011 17:49:25   
Silver
Hej curkee...

Neko rece da je snizenje u TL-u??? Jesu li i AS snizene i kolica??? To bi mi bio pun pogodak!

Danas sam radima briseve, cerviksa vagine i nosa ( na mrsu), dobila neke vaginalete na bazi joda kaze moja dr. da budem dole cista kao suza user posted image I pregledala me je kaze cerviks centriran i otvorena jedan prst user posted image to je za nas pomak jer sam bila skroz zatvorena do sad! Savjetovala me je da ne idem na Jezero prije vremena, da ne trazim nikakve veze, da odem kad zaboli na 5 min. ili manje, da se krecem do kraja itd. a slijedece sedmice onda uzv!

Eh toliko od nas sto se novosti tice user posted image Cekam krevetac doduse, rekli su naajkasnije sutra, tj. sutra user posted image jer nevjerujem da ce sad zvati! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 6428
13.12.2011 17:53:07   
Anoniman
Senka cijeli dan imam osjecaj da ce user posted image svaki tren user posted image Nadam se samo da me nece nocas uhvatiti da izguram sutra do kontrole user posted image

Nina_Lana to s guzom se meni desava user posted image Kao da me neka igla probode ili ostri zig. Meni su rekli da su to lazni bolovi.

(odgovor članu senka27)
  Neposredna veza do poruke: 6429
13.12.2011 17:53:59   
jakosretna
bebele moje jeli od vas neka dozivjela da joj je prva beba umrla i posle toga da je jos rodila da je sve bilo ok

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6430
13.12.2011 18:01:29   
Anoniman
Silver moje misljenje je da je bolje otici na Jezero prije i raspitati se o doktorima, eventualno koji pregled da obavis gore. Meni je 10x lakse i super se snalazim s doktorom jer sam gore, a i na svim ostalim pregledima je lakse sa sestrama.

Briseve nikakve nisam radila user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 6431
13.12.2011 18:31:45   
ellam
IZVORNA PORUKA: Silver

Hej curkee...

Neko rece da je snizenje u TL-u??? Jesu li i AS snizene i kolica??? To bi mi bio pun pogodak!

Danas sam radima briseve, cerviksa vagine i nosa ( na mrsu), dobila neke vaginalete na bazi joda kaze moja dr. da budem dole cista kao suza user posted image I pregledala me je kaze cerviks centriran i otvorena jedan prst user posted image to je za nas pomak jer sam bila skroz zatvorena do sad! Savjetovala me je da ne idem na Jezero prije vremena, da ne trazim nikakve veze, da odem kad zaboli na 5 min. ili manje, da se krecem do kraja itd. a slijedece sedmice onda uzv!

Eh toliko od nas sto se novosti tice user posted image Cekam krevetac doduse, rekli su naajkasnije sutra, tj. sutra user posted image jer nevjerujem da ce sad zvati! user posted image

jeste draga sve je snizeno u pola cijene. tako su meni javili. ja cu otici da kupim njihovu kadicu za kupanje i vrecu za pajanje

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 6432
13.12.2011 18:35:37   
anđelo
IZVORNA PORUKA: jakotuzna

bebele moje jeli od vas neka dozivjela da joj je prva beba umrla i posle toga da je jos rodila da je sve bilo ok

Jakotužna žena od mog rođaka je imala dva spontana u 3 mjesecu,nakon toga je rodila bebu koja je umrla,zatim je ostala trudna ,rodila bebu i opet joj je umrla.Prije nešto više od godinu dana je rodila dječaka ,zdravog pravog.Ništa to ne znači i sve je to individualno.Ti se nemoj bezrazložno brinuti,sve će to aBd biti dobrouser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 6433
13.12.2011 18:40:08   
Silver

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Silver moje misljenje je da je bolje otici na Jezero prije i raspitati se o doktorima, eventualno koji pregled da obavis gore. Meni je 10x lakse i super se snalazim s doktorom jer sam gore, a i na svim ostalim pregledima je lakse sa sestrama.

Briseve nikakve nisam radila user posted image

radila sam ja 4-5 UZ-a gore i poznajem dobro par babica user posted image privatno! Nije da idem nespremna, ukoliko zatreba i muz mi radi na klinickom, pa nije tesko doci do dr.-a! Ali drzacu se moje Rade iz Skerliceve...jako je temeljita i ljubazna, bar prema meni!

A tnx za info o TL-u, i meni treba kadica, koliko su njihove inace???

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6434
13.12.2011 18:47:08   
anđelo

radila sam ja 4-5 UZ-a gore i poznajem dobro par babica user posted image privatno! Nije da idem nespremna, ukoliko zatreba i muz mi radi na klinickom, pa nije tesko doci do dr.-a! Ali drzacu se moje Rade iz Skerliceve...jako je temeljita i ljubazna, bar prema meni!

prema meni je predzadnji put bila grozna ,a sad u ponedeljak ,kao druga žena.Ne znam šta joj je bilo prošli put,ja sam bila zatečena.Popravila se

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 6435
13.12.2011 18:49:53   
Silver

IZVORNA PORUKA: anđelo

prema meni je predzadnji put bila grozna ,a sad u ponedeljak ,kao druga žena.Ne znam šta joj je bilo prošli put,ja sam bila zatečena.Popravila se

zato i napisah ovo "prema meni" cula sam da ni ona nije uvijek za 10, ali iskreno koji dr. narocito u ovim drzavnim ustanovama jeste...ja sam isla kod dr. imsirije...ono cula sve najbolje i sama se uvjerila, ali jednom je bila tako odvratna, ne znam sta joj bi! Svi oni imaju svoj dan user posted image , svak ga ima izgleda user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6436
13.12.2011 19:14:30   
treće
znam za slučaj nisu dugo imali djece i čak im prvi srodnik dr,na GAKu iu devetom se omotala pupčana mrtvorođeno, sad imaju dvoje djeceuser posted image , koliko hoćeš slučajeva samo preveniraj potencijalne rizike bićeuser posted image

< Poruku je uredio treće -- 13.12.2011 19:15:14 >

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 6437
13.12.2011 20:57:08   
pauza
drage moje da vam se i ja javim:-)) prvo, danas na pregledu sve bilo ok, beba se konacno okrenula dole glavom i smjesta se polako... mudrica moja:-)) mjere su ok, samo me jako pritisce dole glavicom, pa nekad boliiiii... ali izdrz'o je Mujo i gore:-)) dr mi kaze, pa gojis li se ti ikako zgodnice moja??user posted image  ja inace nisam stidljiva, ali sam se ipak malo unezgodila jer to je rekla pred nekim trudnicama, doktorima, sestrama, a moj muz kao sav ponosan:-))
a onda smo maloprije isli do Turbo limaca, tacno je da je snizenje na bas cijeli asortiman, ali se jako brzo kupuje, tj. nestaje:-( tako da ko zeli otici, cim prije:-))
silver duso, i AS su snizene ali ih je pravo malo ostalo, ne znam koju si imala namjeru uzeti, ali idi sto prije....
gerbo mila, cini mi se da si pitala za vrece za spavanje umjesto skafandera?? u TL imaju diiivne (bar meni), roze tj. lila i plave i ima samo broj neki 65... bar ovih lila... plave nisam gledala... ima ih dosta, bar je bilo prije 2 sata, a kostaju samo 7,5KM sa popustom.... ako si zainteresovana vrijedi kupiti svakako, a ako nemas nekoga ovdje da ti kupi, reci, pa cu ja to za tebe uraditi:-))
eto bebele moje, podnesoh vam ja detaljan izvjesaj:-))
ljubim vas i ljubim pupe slatke:-*

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6438
13.12.2011 21:16:31   
Sandrich
ja dok odem do TL kod nas sve ce poskupiti user posted image user posted image user posted image  mada je u tz slab izbor,mogu mislit kako u sarajevu svega ima,uhhhh user posted image
ja maloprije bila u zari i bingu uhvatilo me neko ludilo pa kupila majicica,benkica,carapica,ma svega bebi,cak sam i neku vecu igracku kupila al sam skontala da meni moze posluziti dok se beba ne rodi da namjestim stomak na nju jer je jako mekana user posted image user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6439
13.12.2011 21:19:42   
Lulu_08
Ja vam sinoc imala tackasto krvarenje, isla doktorici danas kad vide se malo na materici tragovi krvarenja, ali se vidi i bebolini, aaaaaj ima mini rucice i mini nozice, i "MINI" glavicu, elem jos je punoglavac ali neka, vec sad meni najljepsa beba hiihihihihihihihihihih.

Elem sva sam happy, dobila Dabroston + mirovanje, pa mi treba savjet od "drustva sa lijevog boka" o polozaju u kucanju, da li da lezim sa laptopom u krilu ili kako?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6440
13.12.2011 21:26:23   
teacher75
hmmmm, ja ga malo stavim na krevet pored sebe dok lezim na boku, pa kad mi dosadi stavim ga na krilo, pa na grudi itd.. mm me ruzi jer kaze da zraci, pogotovo wireless

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6441
13.12.2011 21:27:18   
Nina_Lana
Djana mila, odmaraj, miruj user posted image user posted image user posted image ...

Drago mi je da ima jos vas sa bolovima u guzovima user posted image ...pretpostavila sam da su lazni jer preksinoc nisam mogla spavat koliko me boljelo, cak sam posumnjala da ce me jucer i oni pravi uhvatiti, ali nista...beba se toliko gura i vrti prema dole da me toliko zabole pokreti uzas jedanuser posted image , ne mogu naci odgovarajuci polozaj...

Valja se strpit do kraja...meni je kontrola u cetvrtak abd

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6442
13.12.2011 21:27:46   
Anoniman
djana hb da je sve o.k sa bebomuser posted image user posted image a lap pored sebe stavis i tipkas nikako ne na noge ni na sebe .....

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 6443
13.12.2011 21:29:38   
Sandrich
ja sam djana pored kreveta stavila neku klupicu i na njoj drzim laptop kad sam na l. boku

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6444
13.12.2011 21:40:54   
teacher75

IZVORNA PORUKA: felix

djana hb da je sve o.k sa bebomuser posted image user posted image a lap pored sebe stavis i tipkas nikako ne na noge ni na sebe .....

ja stavim povremeno i na sebe mada ne valja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6445
13.12.2011 21:51:48   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: felix

ja stavim povremeno i na sebe mada ne valja

i ja kad lezim na ledjima...al je cudno kad god mi je lt blizu stomaka zaboli me

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6446
13.12.2011 21:56:50   
gerberka
pauzo, nisam ja iz sa user posted image bilo bi super da mi kupis tu plavu ako je vec sniženje i ako su lijepe.
a mila koliko si se udebljala, to je super da cujes od svoje dr user posted image
pa svaka čast user posted image

a ja bila malo u setnji sa mm, dosao s posla, pa kaze hajmo malo na zrak , zao mu da sam cijeli dan u stanu ..i tako mi šetali user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6447
13.12.2011 22:02:18   
Lulu_08
Da se ima gdje naruciti onaj kao "stolic" za privuci sto se nekada reklamirao na TVu, ali ne mogu da nadjem, a mislim da bi mi to bila super stvar sada, hmm ali hajde mozda nesto skontam.

Trenutno sjedim za stolom, mada ne smijem dugo, strah me pa malo lezim pa malo pisem i et...

Inace sutra idem otvoriti bolovanje, mogu misliti komentara na poslu koji ce biti, grrrrr....

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 6448
13.12.2011 22:15:45   
pauza
gerbo mila, znam da nisi iz Sa (je li ono bi Zenica?), ali reko' ako nemas nekog od rodbine ili sl, mogla bih ti ja kupiti i poslati ili npr. kad mi brat i snaha podju u Zenicu pa da ponesu.... i nemoj puno hodati, samo eto zelja da te mine:-)
ove vrece su meni slatke, ja kupila za svoju mišicu malu:-) tople, mekane, doduse bez rukava ali jako fine.... ne znam ovdje postaviti sliku, pa ti mogu poslati na mail ako zelis:-))

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6449
13.12.2011 22:15:49   
Sandrich
samo ti djana ajde na bolovanje bas te briga ko ce sta reci,kuci ti je najbolje dok bebi ne ojaca

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  256 257 [258] 259 260   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  256 257 [258] 259 260   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *