|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  249 250 [251] 252 253   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
12.12.2011 11:50:06   
Anoniman
Senka user posted image

Kad ides opet na pregled?

(odgovor članu senka27)
  Neposredna veza do poruke: 6251
12.12.2011 11:53:48   
jakosretna
gdje ste mi user posted image moje,kako ste mi vi.
Ja sam bolesna gripa me uhvatila kosti glava ma sve boli me nista nesmijem popiti,skroz lose se osjecam.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6252
12.12.2011 11:56:25   
raja_ringe
Samo da i ja šarnem. Od jutros nisma ništa :)
Ja danas htjela vaditi nalaze pa prespavala. Sutra ću valjda biti vrijednija.

Dinamitna baš me naljutila firma tm, pa ti ljudi nemaju dušu, ako znaju da čekate bebaru a ne produže mu ugovor. Znam da te sada ništa ne može utješiti, ali pokušaj biti pozitivna i odma tražite neka rješenja. Ako je tm bio prijavljen duže od pola godine imat će i on sa biroa naknadu. Ja mislim da čovjek mora uvijek biti spreman  na sve. U najgorem slučaju, možeš se ti vratiti na posao, a muž čuvati bebu. Muškarci danas lakše nađu posao, pa će i tm aBd brzo naći i bolji.

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 6253
12.12.2011 12:02:53   
gerberka
cure ja ispušila dvije cigare sjele mi ko nikad, a ne pusim u trudnoci user posted image user posted image
nemojte me galamit, necu vise..tako su mi zasmekale bas trudnicki hir

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6254
12.12.2011 12:04:45   
mamina princeza
ej zene pozdrav
kako ste mi vi?
evo kod mene radno pocelo krecenje polako ... pa ja nesto pripremami odoh kod mame danas sutra da ne udisem.

djana:) meni i dalje bas drago kad te vidim na ovoj temi nekako sam te cekala i cekala:) meni je stomo poceo ovaj put brze da raste al ima tu i sve sto je subjektivno ja sam se nakako jedno vrijeme osjecala krupnije dosta mada nisam bila al kako sam mirovala valjda se naekako osjecala tesko a sad evo kad mamo bas puno radova i kad sam smrsala poslije stomacne ni ne osjecam se nesto veliko .. a i kilazom sam tacno ista kao i s dz u ovim sedmicama. Stomak mi je solidan al opet se svi cude cuj sedmi mjesec pa onda valjda i nije toliko veliki :))

Ja se ovih dana bas nerviram oko curicinog ponasanja. Jos kako je bila bolesna sva se razmazila. Al najgore od svega mi je njen odnos s tetom koja je cuva.... to je bas ruzno jer moj akcerka prema njoj se odnosi bez postovanja a ova dopusti ni rjec ne kaze. I svasta joj gocori ma bas ruzno postaje i ide mi na zivce jako, jako......
Razgovrala sam nedavno s tetom oko toga i jos nekih stvari koje je pocela ona da zabusava da se popravi al ovo je ostalo isto ... ona je pusti, a onda ona pocinje to ponasanj i na drugim da primjenjuje i ja se jako jako izviciram. mislila sam inace ovu tetu da zadrzim dod aljnjeg mozd ai za iducu bebu al sad ne vjerujem jel vidim da se niko tu nece d amjenja....
ja dosta nisma u kuci i akos am na bolovanju cesto odem na posao i imam nekih privanih mnogo obaveza i zato nisma razmisljala da tetu sad otpustim a bice mi neophodna period poslije poroda dok curica ne krene u vrtic opet .. al sd zaista mislim da cu je odmah dati cjeli dan jer ovo mi samo ide na zivce..... pa kad bude trebalo drugu tetu trazit i eto... sta cu... ovako sam umorna od svega ... od iste price a nista se ne mjenja....

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6255
12.12.2011 12:06:15   
gerberka
senka , dinamitna user posted image jos 9 to go user posted image

dinamtina molim te ne brini, nena ima svoju nafaku a takvim ljudima bez srca koji ostavljaju takve ljude bez poosla na dusu..odbije se to bona na drugom aspektu...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6256
12.12.2011 12:08:09   
Nina_Lana
grebooo, welcome to the clubuser posted image user posted image user posted image , sta se pravdas 

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6257
12.12.2011 12:10:12   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

grebooo, welcome to the clubuser posted image user posted image user posted image , sta se pravdas 

no, no, nooo user posted image user posted image da se razumijemo ne pusim ja..ovo je bilo ne znam sta je user posted image mozda ukupno 1o kom do sad..kad sam bila u bolnici, sad, tako poneka prilika user posted image
moram se vama pravdat kome  cu user posted image

valjda ce se jos neka javit user posted image

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 6258
12.12.2011 12:14:47   
gerberka
maminaprinceza, vjerovatno joj teta to dopusta jer joj treba novac i zeli zadrzati posao, a ne zato sto nema svoje ja.
ja opet mislim da roditelji trebaju korigovati ta ponašanja potkrepljivanjem i ukazivanjem na pozitivne primjere , nagrađivanjem za pristojno ponašanje i sl
radila sam sa djecom i ona koja nemaju uspostavljene granice Boga mi slabo prolaze među vrsnjacima

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6259
12.12.2011 12:15:22   
teacher75

IZVORNA PORUKA: gerberka

cure ja ispušila dvije cigare sjele mi ko nikad, a ne pusim u trudnoci user posted image user posted image

ja ne bih nikako mogla, meni pravo smrdi dim, bas mi smeta, i u prosloj trudnoci mi se povracalo kad neko zapali pored mene a kamoli da ja probamuser posted image a nisam doduse nikad ni bila neki pusac, ja sam znala zapaliti samo uz kafu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6260
12.12.2011 12:15:56   
soraya
Zdravo! al se vi napisete tokom vikenda tako da vas ja ponedjeljkom ujutro jedva "uhvatim".

Dinamitna bas me rastuzila tvoja prica, kako su ljudi bezobrazni i bezosjecajni, ali trudi se misliti pozitivno, na kraju uvijek sve ispadne bolje nego sto se covjek nada. Tu su i roditelji, pa ce se predeverati sve na kraju nekako. Eto i meni ugovor na poslu istice 15.12. tj u cetvrtak i nece mi biti produzen, ali posto sam u 35. sedmici trudnoce to mi i nije toliko tesko palo, najvaznija je bebica a i muz mi radi tako da cemo sve to pregurati zajednicki.

A sad malo o vedrijim temama:mi u subotu kupili kolica tj. dobili na poklon od mojih roditelja ali po nasem izboru! U  pitanju su kolica cam famili combo 3u1, crvene boje sa cirkoncicima ma nesto predivno!!!!! jedva cekam da nasa bebara stigne pa da je vozikamo u njima. svake sekunde idem u sobu diviti se kolicima user posted image  jesmo mi buduce mamice lude!

Kako vi deverate s danasnjim danom? ja sam grozna, nemam koncentracije ni malo, imam osjecaj da me svaka kost u tijelu boli.

Neposredna veza do poruke: 6261
12.12.2011 12:17:09   
Miracle*3

Ja sam prestala cim sam zatrudnila, iskreno nisam ni bila neki pusac. A sinoc SAAAANJAAAAAAAM ja u granapu i kupujem neke slim nove, sa ljubicastim cvjetovima na kutijiuser posted image user posted image user posted image

Nije da mi se ne cefne, ma nekad mi se bas cefne, da mi je, jos kad vidim nekog kako s merakom, jos slimusu, aaaaaaaaaaj, hocu i jaaaaaaaaaaaa.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6262
12.12.2011 12:17:23   
jakosretna
grebo ja pusim godinama i cigare volim uh cigaru nista nemoze zamjeniti a u trudnoci cim zapalim gade mi se povraca mi se od cigara..user posted image
ali neka si izvoljila dvije nista to nije ima zena po kutiju na dan puse a trudne.user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6263
12.12.2011 12:20:15   
gerberka
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja ne bih nikako mogla, meni pravo smrdi dim, bas mi smeta, i u prosloj trudnoci mi se povracalo kad neko zapali pored mene a kamoli da ja probamuser posted image a nisam doduse nikad ni bila neki pusac, ja sam znala zapaliti samo uz kafu

meni su jutros zamirisale i eto user posted image user posted image user posted image
sad ko da nisam ni ispusila, nit mi se traze, nit smrde, nit mirišu user posted image
nije mi zao, sjele su mi ko blenti samar

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 6264
12.12.2011 12:21:38   
teacher75
odoh na posao, ne radi mi se nikakooooouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6265
12.12.2011 12:21:43   
gerberka
IZVORNA PORUKA: jakotuzna

grebo ja pusim godinama i cigare volim uh cigaru nista nemoze zamjeniti a u trudnoci cim zapalim gade mi se povraca mi se od cigara..user posted image
ali neka si izvoljila dvije nista to nije ima zena po kutiju na dan puse a trudne.user posted image

i meni isto..sad u 8 mj vala nesto drugacije..jutros..budemo vidjeli sutra user posted image

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 6266
12.12.2011 12:25:13   
soraya

hehe, znas kako kazu trudnica ne smije nicega ostati zeljna. ma neka si ti malo, samo nemoj pretjerivati u tome!
Svaka od nas ima svojih "ispada", mene vuce da jedem fast food i sve slatko pogotovo kolace i cokolade mogla bih 2 odjednom pojesti bez problema pa nekad uspijem odoliti iskusenju a nekad popustim.....pa se kasnije kajem.... ne kazu djabe ljudi drugo stanje!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6267
12.12.2011 12:27:50   
gerberka
ma da..ja jutros ustala ma nema platila bih za taj cejf i tako su mi bile ukusne i ja sam odoljevala stala na dvije..nakon pola sata želje nigdje  user posted image

user posted image

idem sad po kolac do frizidera user posted image

eno moj pupo na temi foto nasih stomacica user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6268
12.12.2011 12:29:56   
jakosretna
znate sta moje drage ja jedva cekam da dodjem u bosnu da jedem,bureke iz buregdzinice cevape ,pitu presnac i tulumbe mmmm toga sam bas zeljna u trudnoci.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6269
12.12.2011 12:37:23   
Anoniman
Zenice moje, upade mm u krug od 40 ljudi koji imaju ugovor na odredjeno pa svi odletise s posla, bez obzira sto je najbolji radnik u svojoj jedinici i sto se svi sefovi bore da ostane, ali dzaba. Onaj stranac tamo direkor niti ga zna niti zna da ocekujemo prinovu, tako da...
Malo sam bolje. Bitno je da hoce raditi, vec cemo mu nesto naci, samo nam je to veliki sok jer smo oboje na dobrim radnim mjestima s dobrim platama bili, a vidi sad... ode sve u helac za par dana.
Ima ljudi i u gorim situacijama od nas, a mi sreca imamo i roditelje koji ce nam pomoci i nesto ustedjevine. Dok to potrosimo vjerujem da cemo mu naci drugi posao.
Sad je stvarno najbitnije da user posted image nama lijepo stigne i da se mazimo s njim, cijeli dan samo to ponavljam user posted image

Mazite svoje user posted image i puponje user posted image

(odgovor članu soraya)
  Neposredna veza do poruke: 6270
12.12.2011 12:43:14   
gerberka
dinamitna, upravu si 100%
kad se sjetim prosle godine muz ostao bez posla, ja imala spontani, ugovor mi isticao, pa sterilitet...user posted image ...a onda se sve počne slagati..sva šteta u gubitku posla neka bude..bit ce posla! i sto kazes, on hoce da radi, to je najvaznije!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6271
12.12.2011 12:43:29   
ellam
drage moje zelim da vam zazelim lijepe i bezbolne nove dane i sedmice user posted image   mi smo od danas u 34.sedmici user posted image user posted image user posted image user posted image    pa eto jos dvije izgurat i onda kad god :))))

ja sam u nekoj guzvi i nemam vremena samo sam htjela da vas  pozdravim i user posted image   i da zazelim da se svima odagnaju problemi, problemcici, tuzne misli i sve negativno. nek smo svi zdravi i veseli s nasim malim user posted image user posted image user posted image ...

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6272
12.12.2011 12:48:47   
Anoniman
Gerbo user posted image user posted image

Ellam user posted image i ja sam tako brojala do 37. sedmice pa sad jedva cekam kad ce napolje. Cijelu trudnocu strahovala da ranije ne rodim, kad gle sad, nece user posted image da se pocne spustati. Jos cu prenijeti user posted image
Jutros odem u prodavnicu kad one tete sve u mene blenuse user posted image "zar jos nisi" user posted image

(odgovor članu ellam)
  Neposredna veza do poruke: 6273
12.12.2011 12:53:22   
Mrgica
Pozdrav drage moje, kako ste mi danas.Ja tek dosla kuci,isla po z.knjizicu i odmah kod dr na pregled.A dr tiha jeza, bas je nekakav fuj, udjem kazem d.dan on nista, ja glasnijim tonom d.dan kako ste, jedva izusti-dobro.Helem prepadoh se odmah od njega, mjeri mi sestra pritisak 150/80 ona sva fina pita sine jesil se prepala reko da, kaze polako nisam ja tako strasna, i opet kasnije mi mjerila,kaze opada vidi se da si se prepala, za to vrijeme dr samo suti niti sta pita, ma nnista, kaze hajde lezi, i ja na UZ on gleda i gleda i samo suti, ja ucim u sebi samo molim Boga da je sve ok. Gledam ga u facu on pravi grimase, je umirem od straha.Pita jel ti muz visok reko jeste skoro 2 m.Kaze beba ima duze noge 2 sedmice u odnosu na glavicu, ja umirem kontam sta sad to znaci, kako, on suti, tek kasnije kaze bit ce bebica visoka.Ustanem obucem se, samo rece on manje -vise sve ok, ma kontam sta manje-vise jel sve ok il ne. Reko vi mene prepadoste, to sto bebica ima duze noge, kaze ova sestrica, pa duso, ima i tebe masala, nis se ne sekiraj.On samo progovori pa rekao sam ti da ce biti beba visoka, al odvratnim tonom fuj.Jedva sam cekala kad cu izaci van.Rekla sam nikad vise kod njega ne idem.Mislim mozda sam ja preosjetljiva, al ocekujem bar ljubaznost, a ne kao da sam mu sve zivo pobila.Ne mora mi sad tepati, al ocekujem da prica ko covjek samnom.Pa logicno je da sam prestrasena 1 put sam trudna, brinem se da sve bude ok, sve me interesuje.A ovakvog dr ne mozes nista ni pitati. Bas me oneraspolozi haos.Jos se sad i brinema za te nogice,mada kazu da ne trebam,al hajd. user posted image Izvinite na dugom postu, morala sam se nekom izjadati.Pusa svima idem da vas citam.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6274
12.12.2011 13:00:11   
mamina princeza

maminaprinceza, vjerovatno joj teta to dopusta jer joj treba novac i zeli zadrzati posao, a ne zato sto nema svoje ja.
ja opet mislim da roditelji trebaju korigovati ta ponašanja potkrepljivanjem i ukazivanjem na pozitivne primjere , nagrađivanjem za pristojno ponašanje i sl
radila sam sa djecom i ona koja nemaju uspostavljene granice Boga mi slabo prolaze među vrsnjacima

ona je u vrticu zaista imala super ponasanje .... al ipak mi je zdravlje bilo prece od toga. kod moje tete ti je sad obrnuto. ja je molim da stegne malo i da joj samo kaze ne smijes mi se tako obracati. jer ja s curicom inace sve postignem dogovorom i ona zaista ide faza da ispituje prema kome moze biti takva jer joj se svidja da bude prma teti....
i ond aja stalno idem kad god cujem da joj govori ruzno kazem opomeni je ovo ono .. i vise se umorim.. sta ce mi onda teta ....

roditelji jes u glavni al u sustini ona s tom tetom provodi u normalnim uslivima vrijeme od 8-16 i to j eopet vecinski dio dana. ne odobravam ja da teta vice i tuce ne dja bize djecu al moraju biti neke grenice postavljene. ne trezim ja da ih ona postavlja samod aih odrazava a to ne mozemo nikako da uskladimo evo vec pola godine.... bas sam nezadovoljna time....

teta je dugo godina kod nas u porodici i prilicno smo slobodni u dogovorima i ona i ja. zato a sve kazem al nista se ne mjenja i mislim da c emi to sve vise i vise ici na zivce. kad se zamislim u situaciji da curica opet ide u vrtic a pola dana teta i dalje dolazi(jer bi i ja nju sacuvala i ona posao da preguramo do bebinih 8-9  mjeseci da njega preuzme) vidim samo nervozu. vise se umorim s njom cini mi se.... da imam bilo koga ko ne radi da moze uskociti u kriznim momentima kad ja ne mogu al nemam bas nikog -  otkazala bih joj ...

opet mozda je sve ovo i njena rekacija ne abebu samo uranjena jel vidi  iona ja rsatem priprema se nsto kreci se vade se krevetici posteljine pere se nesto .. nije blesava i ona zna da dolazi beba samo ne zna tacno koliko je to jos dva tri mjesea:)

ih sad sam ja ovdje fulila temu trebala sma o tetama da pisem .. hihihi .... al sta cu to me muci dok ocekujem bebu :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  249 250 [251] 252 253   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  249 250 [251] 252 253   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *