Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:06:00
dush
Jos to, zaboravih, za ove koje leze... Meni je laptop na krevetu i citam sa lijevog boka, ponekad nakucam desnom rukom, ali vecinom stavim laptop na noge kada sam na ledjima, u nekom polusjedecem polozaju i pod koljena stavim jedan veci jastuk.
I to da imamo laptop blizu ili na sebi nista ne znaci i nije opasno, toliko ima okolnih sijevanja da nam od laptopa nece biti nista. U ostalom ekrani laptopa se uglavnom lcd ili led, nisu to vise kao oni stari monitori. Ne se sekirati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:11:10
Mrgica
Ej zene moje da vas pitam , naime mene bole prepone, tj boli me tacno gdje su noge "nikle". Naravno kontam sta je sad ovo, kaze mm mozda se siris, a mene neka suha puca dal je to "normalno"? Citala sam da je takodje neke od vas boljelo isto,ali ako se ne varam u kasnijim mjesecima trudnoce? Pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:14:47
gerberka
Mrgice, svaki bol u tom periodu trudnoce treba prijaviti dr. mene je boljelo u dnu stomaka, ja msilila širi se stomo, a ovako se počela otvarati..ne znam ja bih otisla..ipak je doktor doktor
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:25:47
gerberka
evo sad sam saznala da mi je papa potpuno uredan, te da je nalaz hematologa ( nesto niži trombociti ) također potpuno uredan
I am so happy
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:30:42
Anoniman
grebo, super sretna sam zbog tebe moj papa nije bio o.k pa sam ga ponavljala cim stane menga idem ponovo na pregled i podic papu gotov je dosad al ne ide mi se dok ne rijesim se menge .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:32:24
gerberka
i sad mi javi muz, leukociti 15 u krvi a jooj vise skoro sam luda, 100 info u jendom danu bili su normalni
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:34:49
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Ej zene moje da vas pitam , naime mene bole prepone, tj boli me tacno gdje su noge "nikle". Naravno kontam sta je sad ovo, kaze mm mozda se siris, a mene neka suha puca dal je to "normalno"? Citala sam da je takodje neke od vas boljelo isto,ali ako se ne varam u kasnijim mjesecima trudnoce? Pusa
rano je tebi Mrgice za bol u preponama, javi se ti dr da si mirnija pogotovo ako bol potraje jer moje iskustvo je da nijedna bol do 34 sedmice nije "normalna" vec je signal da se treba javiti dr
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:39:51
gerberka
IZVORNA PORUKA: irena82
pozz gerberka! ne sekiraj se za leukocite, nije to ništa strašno , vjerovatno imaš neku laganu upalu , grla ili tako nešto.
draga moja ja sam zbog 14 bila u bolnici dvije sedmice, primila 22 injekcije plus antibioptike kod kuce..znam ja vrlo dobro zasto placem tebi ipak hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:41:40
irena82
oprosti onda nisam mislila da to zna biti tako , znam da sam ja imala 12 i dr. mi je rekla da sam se prehladila. Samo sam te htjela malo utješiti da se ne sekiraš.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:48:22
gerberka
12 je uredno u trudnoci cak se trudnicama tolerise i do 13..
13 znaci 13000 leukocita u krvi a meni je 15 tj 15000 leukocita u krvi..razlika zar ne?
znam da si me htjela utješiti, hvala ti, ali ja sam toliko u tome da vise znam ocitati svaki podiok na svakom nalazu sto se tice ginekologije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 13:50:38
smajli80
gerbo,stvarno mi nije jasno šta se dešava,najbolje da sačekaš da ti dok.očita nalaz,možda nije nešto toliko strašno
Kako ste mi vi ostale danas ? Juče sam bila na kontroli,nečekala sam se kao budala ,milijardu žena je bilo u čekaoni.Sreća pa dok.nešto izašao i vidio me,kaže aj ti mala što miruješ odmah ulazi a ove ostale kad me nisu .Rađen mi samo UZ I hB.dobar .Ušla sam u 33ned i krizni period je prošao-juuuupi . Međutim,nalaz urina nije baš sjajan i na granici je upale.Nije mi dao nikakve antibiotike jer sam ih se naprimala u bolnici i pila ih kući.Zato mi je rekao da se nalijevam čajevima(uvinim,brusnicom)i ako osjetim i najmanji bol da dolazim po recept. Sledeća kontrola 5.1.tad ulazim u 9 i onda sam rahat.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:01:41
mama21e
Bembelice Ja se maloprije probudila Ne mogu da vjerujem da sam ovoliko spavala, sama se sebi smijem kako sam uspjela Hvala Bogu nista me ne boli Nadam se da ce tako ostati do kraja dana. Jucer kupila dioptrijske naocale pa sam sva happy , pa ko nosi naocale u optici LORIS ima snizenje 50%, izbor predobar i pravo povoljne cijene
veki_aki ti grcevi su mozda bebicini udarci Ne brini mila uadrit cete ono aBd A ni ja nista jos nisam osjetila osim bolova
Dinamitna draga sretno, da aBd cujemo samo najbolje vijesti Uz tebe smo
Miracle bolje nemoj jos nigdje izlaziti a pogotovo ne sama, ne dao Bog ako ti skoci ponovo pritisak. Odmori jos koji dan dok ti se ne stabilizuje aBd
AMELIC i pauzo pa kakve su vas to viroze strefile Da vam aBd sto prije prodju
Mrgice i ja sam imala te bolove i to prejake nisam mogla stati, i pocela piti Mg direkt i hvala Bogu nema vise. Ali u svakom slucaju konsultuj se s doktorom. Da ti aBd sto prije prodje
Gerbo mila pa sta sad bi Samo da covjek rahat ne bude. Polahko duso nemoj da places onda i bebica place Veliki
andjelo ima li te? sta ima kod tebe?
jakotuzna nadam se da je prehlada prosla i da si bolje
Ostale veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:02:27
smajli80
IZVORNA PORUKA: gerberka
12 je uredno u trudnoci cak se trudnicama tolerise i do 13..
13 znaci 13000 leukocita u krvi a meni je 15 tj 15000 leukocita u krvi..razlika zar ne?
Gerbo nemoj se puno sikirati možda je neka blaža upala-ovo dobro znam jer sam dosad već 3x ležala u bolnici.Kad sam prvi put ostala nalaz urina je pokazivao 22-23l a puštena sam kući nakon 10 dana sa nalazom 13l i da pijem zinat 500mg/2x1 10 dana.
Potpuno te razumijem ali pokušaj se malo smiriti i pričeka dok.mišljenje.Nemoj sama sebe sikirati to sad nije potrebno,jer osjeća ono što i majka. Glavu gore draga moja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:22:35
treće
vozdra žene gerberka ja bih za svaki slučaj nazvala dr. opet i pitala u vezi leukoc, neće te valjda pustiti da čekaš 8 d, ako treba kakve terapije bolje na vrijeme mrgice mene isto prepone boljele pa prošlo, nešta se svašta pomjera i isteže al ti najbolje znaš kakav je bol jačinom, ja nekako osjetila tetive ili ligamente tako nešto, trajalo nekoliko dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:23:37
Anoniman
Zenice evo me, pustili me kuci
Nije bilo mog dr. nesto mi je zbrljao kad da dodjem, uglavnom sutra je dezurni pa idem opet.
CTG pokazuje da ce napolje, spustio se pravo medjutim ja uloziva tek za vrsak prsta. Doktorica koja me pregledala kaze da mogu ocekivati svaki tren ako se podjem otvarati je spreman. Bila je uzasno gruba pa sad kad sam dosla kuci vidim krv na gacicama . Izletim sva zbunjena i kazem mm i svekrvi, ali me ona umirila. Kaze to je od pregleda. Menstrualne bolove osjecam po cijele dane ali nista bitnije. E sad me ta doktorica zbunila i s bijelim pranjem Kaze ne bi ga smjela imati, a moj dr. nije reagovao na proslom pregledu, zene mi govore da je to normalno pred kraj.
Sve u svemu dosadilo mi je da me rove tamo dolje . Moja gospodja je svima na izvolite . Nakon pregleda hodam ko robotex
Idem malo prileci pa cu upasti da vidim ima li kakvih novosti kod vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:25:15
gerberka
hvala vam cure moje cula sam se sa dok isti dan sam radila u dz nalaz i leukociti pšoslije bolnice su bili 10.9 tj super. to sam radila ujutro a dva sata poslije toga na hematologiji mi urade razmaz perferne zbog trombocita i dr kaze ponovit cemo i ovdje krvnu sliku kad vec vadimo krv..i taj isti dan ( to su ovi sto sam danas digla ) su leukociti 15,1. na nalatzu hematologa crvena loza eritrociti uredni, bijela loza ( gdje se gledaju leukociti ) uredni zakljucak mog dr je da je potpuno nemoguc skok i da je greska u aparatu labaratorije u kojoj su mi i trombiciti bili nizi. kaze on da je najvalidniji periferni razmaz krvi, tu bi se vidjelo na bijeloj ozi da imam tako visoke leukocite ponovit cu krvnu sliku slj sedmice morala sam se isplakati jer sam vise umorna..i mene su zbog leukocita 14 prvi put strpali u bolnicu ijednostavno su mi se slike vratile, umorna sam od uboda i ganjanja..morala sam dusu olaksati. isti dan u dvije labarotirije tolika ralika 10.9 i 15.1 je nemoguca kaze dr aparati su aparati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:27:52
gerberka
i da..moj dr kaze da bih imala temperaturu da imam 15000 leukocita u krvi, i on je šokiran kaže da nije isti dan urađeno na dva mjesta covjek bi se zapitao.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:45:04
veki_aki
e draga gerbo stalno nesto naidje, al hajd vidis da je ipak ok, nemoj se nervirat imaju oni i vecih propusta. Saljem puno !!! Mama21e , pa super , znaci tebi definitivno na bolje, mozda uskoro i mirovanje da se izbaci, ide li to tako? Drzim fige. Mogu mislit kako su naocale sjele fino Da li sam te dobro skontala da ni ti jos sigurno ne osjecas bebija? Ja mozda i osjecam a da ne znam da osjecam Amelic, Pauzo nadam se da je to ona viroza sto prodje za dan, dva, saljem puno dobrih vibrica da nam ozdravite do sutra Mrgice nadam se da ce bolovi skoro prestati. Pusa svima! Odo malo radit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 14:54:41
treće
dinamitna i u mene tako poslije pregleda s prvim bilo, mm htio dr-a da bije , ali počela i sluz sa krvi pa se ispostavilo da je čep počeo polako.., ja sve čekam kad će ova tvoja bebi na slici propuzati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 15:08:06
veki_aki
ej bebice kako noso mali, jel jos pun. Nama su u bolnici zeznuli nosic ,radi jednog dana sto je ostao radi onog zutila oni ga hranili kroz nos jer im mrsko na flasice, pa smo imali problema do 6 mjeseci. Al tebi ce to brzo proci .Kako sa grcevima?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 15:31:50
pauza
hvala vam drage moje na podrsci mene ovo bas slomi:-( muka mi strasno, od kiseline uopste ne mogu da legnem, odmah se dize i ugusi me... ma ne znam vise sta cu od sebe, a tacno osjetim da sam gladna:-(((
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.12.2011 15:32:39
AMELIC
Hvala vam curke ja sam danas malo bolje HB,a nadam se da ćeš i ti Pauzo biti dobro Kupila sam i drveni(s patkicom neki) i putni krevetić (plavi sa muzikicom ),ma presladak Kolica su Bebe confort-Loola up,meni su predobra, još ću samo naručiti iz Zg ili Osijeku za njih košaru (ovdje ih nemaju, malo su poskupe oko 2000 kn ) pa će biti sve po mom čejfu Gerbo mila nemoj se puno sekirati, biće to aBd dobro