|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  255 256 [257] 258 259   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
13.12.2011 14:52:15   
soraya
IZVORNA PORUKA: gerberka

u čemu iznijeti zimsku bebu tj u januaru ili februaru user posted image
molim za odgovor..skafander mi se ne isplati ..da cujem misljenja drugih žena
kiss, kiss

gerberko meni je termin 20. januara i ako Bog da planiram kupiti plisani kompletic, uz takve kompletice vidjela sam da dodje pamucni bodi, kapica obavezno i mozda jos  dodam papice ali nisam 100% sigurna. Vec sam ranije kupila dekicu koja ima drikere pa  moze biti i vrecica. Posto smo uzeli kolica 3u1, iznijet cu je u onoj korpici koja ima unutra mali jastuk, tendu i navlaku. Bebi ne bi trebalo biti hladno a svakako cemo je unijeti u zagrijano auto i iz auta pravac u kucu.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6401
13.12.2011 15:02:39   
palachinken
Gerberko, kupi zimsku vrecu za spavanje i kompletic ako hoces srediti bebu. Vrecu es bolje iskoristiti od skafandera.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6402
13.12.2011 15:02:50   
treće
user posted image soraya

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6403
13.12.2011 15:04:40   
veki_aki
ej zene moje, tu steuser posted image
Mama21euser posted image Ja uopste nisam sigurna dal osjecam bebu, al stomo ocito raste i nalazi su ok, pa kontam da je sve ok,zar neuser posted image   Ponekad osjetim ko neki grc mali, ne znam, opisat, al fakat nisam sigurna jel to beba il crijeva. Nadam se da je beba pa ne znam prepoznat, ipak sam sad uslau 19-u sedmicu al eto tjesim se da sam nabacila i slauf preko stome pa zato slabije osjetim.
A ti osjetis li bebija?

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6404
13.12.2011 15:06:45   
gerberka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Gerberko, kupi zimsku vrecu za spavanje i kompletic ako hoces srediti bebu. Vrecu es bolje iskoristiti od skafandera.

imam zimsku vrecu, doduse polovna ali ko nova..mada bih ja novu user posted image
i planiram plisani kompletic..dakle odustajem od skafandera user posted image
hvala puno

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6405
13.12.2011 15:10:39   
anđelo
IZVORNA PORUKA: palachinken

dobra ideja

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 6406
13.12.2011 15:16:47   
veki_aki
DzenyA nesekiraj se zbog posla, taman ces naci kad bebi bude spreman da s nekim ostane. S sinom sam bila do njegovih 2god i 9 mjeseci i tad je krenuo u vrtic i taman bilo, a sad moram krenut na posao nakon nepunih 6mj, moram nekako nagurat bar na 6, a sta ces tako kod nas. Nikad neznas zasto je nesto dobro, mozda te ceka bolji posaouser posted image
Jednom sam pitala i niko ne odgovori pa da pokusam ponovo posto nigdje nisam nasla konkretno podatak, da li postoji neka odredjena sedmica do kad se mora osjetit pokret bebe?

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6407
13.12.2011 15:17:03   
soraya
Gerbo ne znam moze li se ta tvoja vreca za spavanje koju imas pretvoriti u dekicu kao ova moja, ali mogu ti reci da je ovo sto ja imam jako prakticna stvar, pa kad beba preraste vrecu istu cu moci koristiti kao dekicu u kolicima i sl. To imas u svakoj radnji, konkretno ja sam svoju kupila u FISu i nije bila preskupa oko 20-25 km, proizvodjac je iz Hrvatske, pa ako budes imala vremena skokni do Fisa da vidis!

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6408
13.12.2011 15:18:11   
Mamolina
Drage moje drugarice, samo da vam mahnem ... moja Hanna i ja vas pouno ljubimo .. iz dana u dan sve bolje i bolje danas nam je 2,5 mjs. Cestitam novim mamama, mjesece i sedmice ... pusica

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6409
13.12.2011 15:24:14   
soraya
Veki aki kao da sebe gledam kad sam bila u tvojim sedmicama. Osluskivala sam svaki zvuk i pokret u stomaku, i nikad nisam bila sigurna jesu li u pitanju crijeva ili bebica. Nemoj se opterecavati, nema neko odredjeno vrijeme kad bi se trebao osjetiti pokreti bebe, doktori obicno kazu da je to oko 17-18 sedmice iako ima slucajeva kada su zene pocele osjecati bebi  sa 20 sedmica, zene koje su ranije radjale obicno osjete bebicu ranije od prvorotki. Nemoj se sekirati, sve je to indvividualno . Budi strpljiva sacekaj jos koji dan i vidjet ces da ces ubrzo poceti osjecati leptirice i lagano skakiljanje po stomaku koje ce u pocetku biti rijetko a kasnije sve cesce i cesce dok ne doju na red pravi bokserski udarci pa ces moliti Boga da prestanu user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6410
13.12.2011 15:31:45   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

user posted image evo me
Cijelu noc sam imala bolove kao da cu dobiti, a bebac vise ne udara visoko pod rebrima vec lagano micanje osjetim po sredini stomaka. Jutros kad sam isla na wc nisam mogla stisnuti medju nogama jer lijepo osjetim nesto tvrdo user posted image
Ako ne krene danas ili nocas, sutra imam kontrolu na GAK-u pa cemo vidjeti, ali ja sam 99% sigurna da je bebac zauzeo polozaj user posted image

Dinamitna - sretno!!! da sve prodje kako treba.
ostale user posted image da pozdravim. nadam se da ste dobro.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6411
13.12.2011 15:33:23   
ellam
evo taman mi javise da je u bbi u turbo limachu 50% snizenje na sve artikle. kaze vreca za spavanje 7km. ja cu otici pogledat mozda se nesto i nadje ko zna :)

izgleda da danas niko nece na vjezbe user posted image user posted image ni ja ne mogu stici...

pozz svima i veliki user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 6412
13.12.2011 15:42:03   
Bebica11
mama21e nisam vidjela, sad ne stizem sve ni citati, izviniuser posted image

ako imas konstantne bolove dan dva, javi se dr, pogotovo ako krecu od krsta!!!! ja sam lezala u bolnici zbog istih

pij Mg direct, i odmaraj sto vise

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6413
13.12.2011 15:44:05   
mamajednogdjecaka
Drage zene,ima li iko savjet kako da navece zaspim.Ne spavam vec 15 dana,bebica se vrti pa moram ici u wc stalno,pa se iznerviram.Caj od mente ne pomaze ocigledno,apaurine ne zelim da pijem.imate li neki savjet?

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6414
13.12.2011 15:45:07   
veki_aki
e soraya user posted image ma s prvim nisam znala ni za nuhalni nabor, nit sam sta brinula nit citala, radila diplomski, i opremala kucu, trudnoca je bila usputuser posted image  a sad kako svasta citam samo sebi neku suhvu vezem, pa kad jos procitam da prvorotka manja sedmica od mene osjeca bebu, uf...bas se nesto prepadnem. Al hajd izdrzat cu do pregleda 26.12...da bar ima kakv detektor bebi pokreta pa da znam jel ja umisljam il ovo bude user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6415
13.12.2011 15:46:18   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: ellam

evo taman mi javise da je u bbi u turbo limachu 50% snizenje na sve artikle. kaze vreca za spavanje 7km. ja cu otici pogledat mozda se nesto i nadje ko zna :)

izgleda da danas niko nece na vjezbe user posted image user posted image ni ja ne mogu stici...

pozz svima i veliki user posted image

kod nas na zalost TL zatvoren .

imam ja dekicu - vrecu, obucicu joj plisanu postavljenu trenerkicu, preko ovaj plisani "skafander"
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/product.html#!/Babies//Erstlingsbekleidung/Outfits%20&%20Sets/70544/2

i u korpu. mislim da joj nece biti hladno.

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6416
13.12.2011 15:46:20   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mamajednogdjecaka

Drage zene,ima li iko savjet kako da navece zaspim.Ne spavam vec 15 dana,bebica se vrti pa moram ici u wc stalno,pa se iznerviram.Caj od mente ne pomaze ocigledno,apaurine ne zelim da pijem.imate li neki savjet?

izbjegavaj lijevi bok, meni se bebica uvijek umirila kad legnem na desni, kad si na lijevom njoj je dotok kisika veci i hrane i zivlja je, pij kamilicu, brusnicu mozda imas i neku upalicu pa sto vise caja da isperes,

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mamajednogdjecaka)
Neposredna veza do poruke: 6417
13.12.2011 15:47:50   
lejlaze
Bebice kako bibicin nosic? jeli bolje? 

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6418
13.12.2011 15:47:52   
Miracle*3
ja vas ne mogu sve iscitat.

Samo da vam se javim da sam sad iz bolnice izasla, i to na molbu ako bas bas bas ne moram da idem kuci. Evo na brzaka da vam se javim i odo spavati. Gore nema spavanja

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6419
13.12.2011 15:49:15   
mamajednogdjecaka
Pijem samo cajeve,od kako se drogiram brusnicom i poceli su mi ti problemi sa mokrenjem,pretpostavljam da izlazi upala.na nalazima nije pokazalo ni bakterije ni upale,ne znam kad sam se stigla nahladiti.Hajd sto po danu idem cesto u wc,ali navece kad se trebam odmaratim,ja svu noc dezuram:)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6420
13.12.2011 15:49:38   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lejlaze

jeste, manje hropti, samo kad zaplace, pedijatar nam rekao da ukapamo SUNCE MOJE MALO kapi, pomogle suuser posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6421
13.12.2011 15:50:25   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: lejlaze

jeste, manje hropti, samo kad zaplace, pedijatar nam rekao da ukapamo SUNCE MOJE MALO kapi, pomogle suuser posted image

user posted image user posted image user posted image super

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6422
13.12.2011 15:58:52   
dush
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

ja vas ne mogu sve iscitat.

Samo da vam se javim da sam sad iz bolnice izasla, i to na molbu ako bas bas bas ne moram da idem kuci. Evo na brzaka da vam se javim i odo spavati. Gore nema spavanja

Miracle, sta bi? Sto si bila u bolnici?
user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 6423
13.12.2011 16:10:50   
gerberka
a sto nemate vremena za vjezbe..ja te vjezbe nekako jedva cekam slj cas! user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 6424
13.12.2011 16:15:42   
gerberka
ma gdje si drznice puška te ne ubila user posted image
nedostajes ! user posted image

a ovo sam za pušku naucila upravo na RR-u user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  255 256 [257] 258 259   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  255 256 [257] 258 259   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *