Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 9:22:52
Nina_Lana
Jutro drage moje, Veli_aki, uganjaj dr. kad ti je dezurni i idi u dezuru, pa ti nece trebati uputnica...Bar ja tako radim jer nemam vremena svaki put ici po uputnicu i cekati na zakazani termin kod dr. u dz...jucer sam cak skontala da mi ni knjizica nije ovjerena, pa moram otici danas da ovjerim, jer ako krene porod onda ce morati mm da ide i po uputnicu za porod i ot bolovanje, pa i knjizicu jos da mi ovjerava nema smisla ...
Ja sam se za razliku od preksinoc sinoc kao i naspavala, jucer cijeli dan s bolovima, sinoc umanjili tako da sam i odspavala malo...divno se osjecam...bice neprospavanih noci kad beba dodje...Jos kako smo preselili u novi stan nesto mi rano da mi Lana spava sama u svojoj sobi koju smo maksuz za nju namjestili, jer je trebala da oslobodi krevetic bebi..Medjutim ona spava s nama u krevetu koji smo isto iz slicnog razloga kupili vecih dimenzija da se i ona moze smjestit s nama dok jos malo ne poraste da sama spava..Cijelu noc gura mm, udara ga nogama, sinoc se on nije naspavao , pa sad razmisljam da unesem i njen krevet u spavacu, ili da se ja s bebom iselim u njenu sobu na neko vrijeme kad se rodi abd...
Ima li koja zenica koja se porodila nedavno, zanima me ova bol u guzovima, da li su grcevi ili se otvaram...Pretpostavljam da se pripremam za porod i da se kosti razdvajaju, ali opet ako ima koja sa slicnim iskustvom nek se javi plizzzz :*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 9:28:19
sweet BaBy
Samo da pozdravim staru raju cestitam koje su vec postale mame, cestitam nove sedmice i zelim dobrodoslicu novim Nadam se da uzivate. Mi zivimo 200 km na sat hehehe jos nisam stigla ni porodjajnu pricu napisati:):) Ljubim vas sve.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 9:42:02
treće
za porod i za prijem treba velika uputnica, za uz, patološke probleme i sl. mala uputnica ali mora biti navedeno da je za bolnicu npr. GAK, OPĆA, ako samo stave UZ onda te mogu ko od šale vratiti. Ma znam ja da se još ne mora okrenuti ali sad u ove dvije hefte je standard jer se uspostavlja centar za rav, a doktor isto kaže da je dobro da ima dovoljno vode i mjesta da se namjesti, već mi je u prošloj trud. u 5.mj bilo naglavačke i ostalo tako do kraja, što je i meni lakše jer kad me dole prema grliću gruhne nogom, OČI da ti ispadnu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 10:39:01
veki_aki
hvala trece i jesu mi naglasili ginekologija ob i da je kontrolni pregled, al eto sta znas. Nadam se da ce ti se beba okrenuti na vrijeme i da ce sve biti ok.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 11:53:14
ellam
pozdrav svima
vidim danas je ok raspolozenje, sto je super :)))
gerbo ostala sam duzna informaciju iz cryo save-a. onaj "kit" koji nosis u bolnicu dobije se kad uplatis prvi dio tj. depozit od 210eura.
moj mene izudara lopovcic mali moj :)))
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:13:38
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam
gerbo ostala sam duzna informaciju iz cryo save-a. onaj "kit" koji nosis u bolnicu dobije se kad uplatis prvi dio tj. depozit od 210eura.
moj mene izudara lopovcic mali moj :)))
hvala, a kad nakon uplate..ja cu sutra na razgovor..mislim da se dobije za dva dana nakon uplate sta su tebi rekli...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:17:20
gerberka
dobro jutro jesam se ja ono žalila na nesanicu?
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:22:35
gerberka
kupili smo sinoć komplet Moji starci najbolji u gradu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:24:46
Mrgica
D.dan drage moje. Jestel se naspavale? Ja onako na intervale spavala, a nije ni cudo poslije jucerasnjeg dana. Raja ringe i ja sam otisla da se narucim kod one dr sto si mi rekla, medjutim kaze sestrice ne treba se narucivati, bas imate srece dr je tu i odmah ce vas primiti, i teko to bi.Kontam, vala bas sam imala srece. Ne rece mi nista za tezinu bebe. A i meni je Skerliceva podaleko, i vec kontam sigurno ce mi biti mrsko da odem. Kupuslivada taj dr se preziva Dedeic.S. ne znam mu ime.Ima negdje i privatnu ordinaciju na Kosevskom brdu,pa mu mozda krivo sto nisam niti jednom dosla u njegovu privatnu ambulantu.Moja prijateljica je isto kod njega,ali ona kaze da je njoj extra, i totalno dugaciji nego sto je meni bio juce. A mozda je to sto se onako "malo bolje" znaju.Jos mi ona kaze mozda je takav sto si dosla kod njega tek sada tj u pola trudnoce,a ne odmah,jer kao jos je cula za jedan takav slucaj kad mu je neka zena dosla u 5-6mj da je bio neljubazan prema njoj, sta li. Htjela sam vas pitati koliko cesto vi vadite nalaze krvi i urina, ja sam do sada radila samo 1 put.Juce mi ovaj ne dade uputnicu ni za to, akontam da bih trebala ponoviti nalaze, jer sam ih radila prije 2mjeseca?Jel mi treba uputnica od ginekologa da odem vaditi te nalaze ili mogu otici kod dr opce prakse po nju?I da li vama nakon UZ pregleda dr dadnu neki nalaz sa mjericama bebija i sl. Meni je do sada ovaj moj (privatnik) davao svaki put takav nalaz sve fino ispisano na papiru.Ovaj juce nista.Pita me mm pa kolika je duzina femura sta je rekao, reko nemam pojma, pa kaze imas li ikakav papir dje pise jel ti dao, rekoh ne.On planuo,kaze ma oticu mu ja u ambulantu pa ce vidjeti svoje. Ljubim vas sve i
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:28:03
gerberka
Mrgice da ti kazem nesto za tezinu bebe..ja jos nikad nisam saznala koliko mi je beba teska..moj dr kaze bukvalno ovako "zasto se teretite tezinom bebe, to je u narodu navikano što veca beba to zdravija beba. Međutim, deblje bebe imaju vece sanse da razvijeu dijebates i ne treba zuriti da ima 5 kg! Beba od 2,5 kg moze biti jača i zdravija od bebe koja ima 5 kg. Tako da se molim te ne brineš za kilažu. ja kad sam razmislila covjek je 100% upravu, vise i ne pitam
ja sam do sada bezroj puta uradila nalaze krvi i urina jer je to jako vazno u trudnoci i tako smo i skontali da imam upalu i da se pocinjem otvarati zbog toga i da..uvijek trazim nalaz, moj dr mi dadne sve po mjerama, a jednom u bolnici me neko pregledao i bez nalaza ostadoh
< Poruku je uredio gerberka -- 13.12.2011 12:30:39 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:30:43
ellam
mm je bio jucer i potpisao ugovor. rekli su mu kad uplati i donese uplatnicu da ce odmah dobiti.
"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:40:01
KupusLivada
Mamich, imaju na vojnickom, nasla sam termine na webu, danas idem prvi put pa cu da provjerim termine.
mrgice, ja krv i urin radim svaki mjesec, trazim uputnicu od dr opste prakse, vrlo je bitno, a ovi se ne sjete sami (nego se sjete da pitaju gdje ti je kad nemas)... Ginekolog se npr sjeti samo urina, a ja trazim i za krv zbog secera, hemoglobina i sl...
Gerbo, potpuno se slazem za tezinu, sad kad sam bila na ovoj skoli dojenja, pedijatrica kaze da je to bolest naseg naroda, kao mi mislimo da je sto je teze to bolje... da ne duzim ovdje, tezina je bitna jedino kad se beba prerano rodi, a mi to necemo dozvoliti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:43:21
Sandrich
pozdrav curke Ja danas super raspolozena, tata narucio komodicu i ormaric za bebu pa sam bas happy, a ja mislim da mi je danas onaj magicni broj 69 kad se sjetim kako su druge trudnice pricale o njemu mislila sam da nikad necu docekat a evo vrijeme zacas proleti saljem vam svima veliki odoh da usisam jos dnevnu sobu pa se vracam Gerbo jesil to uzela MC ??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:46:09
Sandrich
ma ne treba se opterecavat tezinom i mjerama bebe...ja citala da vecina beba od 900gr koje se rode prezive, i sve hB bude uredu....kao sto gerba kaze ne valja ni da je beba prekrupna..moja beba ima jakoooooo duge noge, a s obzirom da smo i ja i MM visoki ja cu garant roditi bebo oko 60cm
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:46:54
gerberka
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
Gerbo, potpuno se slazem za tezinu, sad kad sam bila na ovoj skoli dojenja, pedijatrica kaze da je to bolest naseg naroda, kao mi mislimo da je sto je teze to bolje... da ne duzim ovdje, tezina je bitna jedino kad se beba prerano rodi, a mi to necemo dozvoliti
stiskatćemo mi noge do termina
moj dr uvijek traži KKS, DKS, urin a pošto sam imala upale morala sam na uzv bubrega, crp, a zbog nesto niszih trombocita ponavlajti trombocite i razmaz prefierne krvi na plocice kod hematologa pregledana od glave do pete
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:48:22
gerberka
sandrich cestitam na 69 nemoj usisavat, ebem li ti patka ! jesi jos na ginipralu?
a za MC tek cu sutra na dejt
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:53:49
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka
Mrgice da ti kazem nesto za tezinu bebe..ja jos nikad nisam saznala koliko mi je beba teska..moj dr kaze bukvalno ovako "zasto se teretite tezinom bebe, to je u narodu navikano što veca beba to zdravija beba. Međutim, deblje bebe imaju vece sanse da razvijeu dijebates i ne treba zuriti da ima 5 kg! Beba od 2,5 kg moze bitijača i zdravija od bebe koja ima 5 kg. Tako da se molim te ne brineš za kilažu. ja kad sam razmislila covjek je 100% upravu, vise i ne pitam
ja sam do sada bezroj puta uradila nalaze krvi i urina jer je to jako vazno u trudnoci i tako smo i skontali da imam upalu i da se pocinjem otvarati zbog toga i da..uvijek trazim nalaz, moj dr mi dadne sve po mjerama, a jednom u bolnici me neko pregledao i bez nalaza ostadoh
istina Sandric A. se rodio dug samo 43 cm MM je visok ja nisam ..... Nemora znaciti a i moze genetski Grebo , kako si mi ti draga jesil se rijesila upala .Svaki put kad A. stavim u krilo tipkam udjem na ovu temu on zapazi tvoju macu i vice " didi mama eno maja paca "
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:53:59
Mrgica
Ma ne opterecujem se ja tezinom bebija, meni je samo bitno da dr kaze da je sve ok.Eto kao i kod Sandrich bebi ima duze nogice,ali i ja i mm smo bas visoki. Sto se tice nalaza krvi i urina i ja koliko znam da treba vaditi ih svaki mjesec, i ovaj moj prijasnji dr mi napisao sta sve trebam uraditi od tih nalaza,ja ovom juce govorim,kaze on ne treba ti to. A cekala tu z.knjizicu da ne placam bezveze jos i to.Nego,ja cu fino sad koji dan kod dr opste prakse po uputnicu za lab.nalaze, nece on mene zaeb sa tim ne treba ti,Pa kad ,ne daj Boze,nesto ne bude ok,kaze sto nisi radila i te nalaze.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:56:22
gerberka
kupus mila koliko si se udebljala ti?
za trombocite, vadila ih i taj razmaz u cetvrtak..rekli ako ne daj BOze ne bude to uredu nazvat ce, ako bude regularno da dođemo po nalaz u srijedu tj sutra..niko nije zvao ja kazem mm ako budu zvali ti se nemoj javiti nadam se da su ok..nemam vise zivaca da se sekiram majke mi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 12:56:39
dzenyA
djeste drage moje,kako ste mi ,ja i nisam bas najbolje,danas mi ugovor istekao i valja na biro .... ja sam na mirovanju al se malo podignem pa znam i usisat,hej samo mi se nesto jede
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 13.12.2011 13:02:12
gerberka
felix kod mene sve mirno dolje, bez svrbeza, sekreta, peckanja i slicno..mirno kao mrtvo mora...jos niko ne ometa ima..uhuu huuuu
poljubi A od mene!