|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
12.12.2011 18:02:21   
mamina princeza
ja se obicno javim nekog koga znam....mada ja rjetko pisem nesto na forumu sto ne bih uzivo imala snage da kazem ... jedino sto ovakopisem bez razmiljanja pa mozda izgleda grublje al u sustini nemam dlake n ajeziku :)

nekad ranije sam pislaa kod aje forum neka tajna pa sma se onda osjecala bez veze i mjenjala i na ovom forumu nick i svasta nesto. mada sad opet moj nick je opstepoznata tajna:) i z aporodicu i prijetelje i sve:)tako kohoce moze uvijek procitati sta pisem... ne bi mi bilo pravo d aznam d aneko bas "spijunira" sta pisem a usuti se tamo d aj ane znam  ko je i zato ja obicno se i javim kad nekog prepoznam na ovom forumu. na drugim i nisam aktivna pa ih nespominjem :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6326
12.12.2011 19:27:32   
ivannna
Vecer svima, bas ste se rapsisale, dugo mi trebalo da sve isčitam što sam propustila od neki dan.

Dinamitna, zao mi je kako je sve ispalo sa vašim poslovima, pogotovo kad imas iole dobre poslove, i odjednom sve se sruši, al ako nista bili ste pametni, ostavili neku ušteđevinu pa sada možete od toga živjeti dok se ne nađe nešto. Samo se ti nemoj sada sekirati, bebica u prvi plan user posted image

Mrgice nemoj se sekirati oko mjera, i kod mene su do nedavno sve mjere bile u različitim sedmicama, al sada vec kad sam oko 30-ak sedmica, malo se sve to uredilo i približilo, a koliko znam važno je da femur nije puno manji, a vecii, pa bit ce zgodna i visoka bebica :)

Bebice, kupi ako možeš taj aspirator na usisivač, moje sve prijateljice koje su rodile u zadnje godinu dvije, se kunu u to kazu spasilo ih svih muka s nosićem.

Ja sam danas isla malo gledati robicu za bebu, istopila sam se živa, šta sve ima i kako je slatko, i hajd se ti sada suzdrži i kupi samo ono što nam stvarno treba user posted image . Jel zna neko od vas gdje ima kupiti tanjih frotirnih odjelaca onih sto idu preko bodija sa stopalima???

Grebooo kako želudac?

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6327
12.12.2011 19:32:04   
anđelo
Ja stigla s pregleda.Dala mi je dr. da radim urinokulturu,tri jutra moram nositi u stari grad.Pauza je ja mislim isto nosila ,samo nisam upratila nešto za bočice ,jel se mogu kupit u apoteci ili uzimat od njih?I da dr. sam isparičala kako su me isprepadali s bradikardijom na jezeru i da sam išla i u vojnu ,te da je dr.rekao da je sve uredu.Onda je dr.slušala otkucaje bebinog srca sa onim aparatićem,i otkucaja srca ima 140user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6328
12.12.2011 19:38:18   
gerberka
user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6329
12.12.2011 19:38:40   
anđelo
Ja da kažem Bebici ,stavi jednu kesicu čaja od kamilice u vodu na radijator  u sobi gdje spava beba,to će ovlažiti zrak a i prijatan je miris.Meni je taj nosić stvarno puno briga zadavao, i kad god se nos mom sinu začepi,njemu se upali grlo,tako da je taj aparatić tad postojao sigurno bih ga kupila.Bitno je da ću ga aBd kupit sad, da muku ne mučim više.
Treće,ako prepoznaš nekog ,ja mislim da bi trebala da mu se javiš,bar ja jesam ,na obostrano zadovoljstvouser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6330
12.12.2011 19:43:06   
pauza
uh jeste se raspisale, jedva vas upratih:-))
moje misljenje sto se tice tete cuvalice i vrtica da je dobro imati malo tetu, dok je beba mala, jer su jaslice bas nuzno zlo, ali cim dijete moze u vrtic, treba u vrtic.... ipak tamo uci da se druzi sa svojim vrsnjacima, da se druzi, igra, dijeli, ponasa lijepo.... jeste da fasuje svaku mogucu bolest, ali ne moze njega teta nauciti svemu sto treba za taj uzrast (ma kako teta dobra bila)... ali eto ne znam ni sama sta mene ceka.... mozda kad je teta neka super zena, po preporuci, pa eto pokusati, ali ja planiram vrtic jednog dana, pa cemo vidjeti....:-)
sto se vjezbi tice, ja idem u Skerlicevu, ali sam se prebacila na cetvrtak, jer su tada ove malo "naprednije" trudnice, a ja sam sutra punih 34user posted image user posted image

a urino kulturu sam nosila u Vojnu, uspjela sam preko rodice srediti da tamo nosim, jer mi je pravo blizu, za razliku od Vijecnice ili Ilidze.... danas mi nalaz bio gotov, sve sterilno hB:-)) sutra idem na kontrolu na Jezero... jedva cekam da vidim svoje pileuser posted image
ovih sam dana u strasnim dilemama oko AS, kolica, torbe za mame.... pojma nemam sta uzeti??? srecom pa sam krevetac i madrac odabrala, samo jos da odem kupiti heeh... a ove male stvari, bodici, pelene, gegice, kapice, deka, kadica, to je skoro sve vec kupljeno:-)))) malo malo pa idem u sobu i sirim to da se divim... koja ludaca:-))) muz mi se sve smije, kaze sta sad radis... reko' kombinujem komleticwe sta s cim moze nositi:-))))

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6331
12.12.2011 19:45:40   
pauza
a casicu sam kupila u apoteci, 0.35KM kosta jedna.... prvi dan odmah ponijela sa sobom urin, a onda mi oni dali svoje casice, mada su na isti fol kao ova iz apoteke, nista posebno, samo cep druge boje:-))

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6332
12.12.2011 19:46:54   
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza

uh jeste se raspisale, jedva vas upratih:-))
moje misljenje sto se tice tete cuvalice i vrtica da je dobro imati malo tetu, dok je beba mala, jer su jaslice bas nuzno zlo, ali cim dijete moze u vrtic, treba u vrtic.... ipak tamo uci da se druzi sa svojim vrsnjacima, da se druzi, igra, dijeli, ponasa lijepo.... jeste da fasuje svaku mogucu bolest, ali ne moze njega teta na

pozpisujem 100 %
sto se tice  viroza dijete mora razviti imuno sistem i sve sa drugom djecom user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6333
12.12.2011 20:04:01   
anđelo
Kad smo kod viroza ,moj sin ,kad je krenuo u vrtić sa 2 godine i 9 mjeseci(duša moja),bio je tako utučen,tužan .Nije plakao za nama,ali je to za njega bila velika promjena,jer je promjenio sredinu.Prva dva mjeseca je šutio,teško se uključivao,i stalno je bio bolestan,stalno na antibioticima ,pa kući.Nakon 2 provedenih u vrtiću 2 mjeseca više se nikad do danas hB nije razbolio.U vrtiću su pored njega kasnije djeca kihala,slinila,(pila čak i sirupe antibiotike-što nam je rekla teta u vrtiću)a on nikad ništa više nije pokupio,tako je jak imunitet razvio.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6334
12.12.2011 20:10:21   
pauza
djeca mog brata su odlican primer.... starije prvo cuvala nana, pa vrtic, on sav povucen, nedrustven, neda nikome nista, nije drustven uopste.... mladje dijete odmah u vrtic, ona ga pravi mali zvrk, zdraviji, veseliji, nije lukav, ide vec na nekakv ples, ama skroz drugo dijete... ali da nisu sve bolesti pregurali - jesu:-(

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6335
12.12.2011 20:51:00   
treće
javila se ja kolegici
prvo dijete je često povučenije od drugog, valjda se drugo mora za sve izboriti

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6336
12.12.2011 20:52:34   
treće
ja sam pune 23 beba još sjedi, kad se vama beba smjestila naglavačke?

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6337
12.12.2011 20:56:46   
anđelo
IZVORNA PORUKA: treće

ja sam pune 23 beba još sjedi, kad se vama beba smjestila naglavačke?
hej i ja sam danas tačno 23 nedelje,kad ti je terminuser posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6338
12.12.2011 21:00:33   
treće
negdje 9.4. negdje 11.4. tu smo

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6339
12.12.2011 21:02:31   
anđelo

negdje 9.4. negdje 11.4. tu smo
tisi moja terminuša,meni po tikeru 9.4.,a po računanju dr.11.4.zadnja menstruacija bila 4.7.user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6340
12.12.2011 21:04:07   
treće
i meni 4.7 zadnja

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6341
12.12.2011 21:05:23   
anđelo

i meni 4.7 zadnja

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,vidiš da smo terminušeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6342
12.12.2011 21:06:42   
treće
pa je l naglavačke?

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6343
12.12.2011 21:33:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pauza

djeca mog brata su odlican primer.... starije prvo cuvala nana, pa vrtic, on sav povucen, nedrustven, neda nikome nista, nije drustven uopste.... mladje dijete odmah u vrtic, ona ga pravi mali zvrk, zdraviji, veseliji, nije lukav, ide vec na nekakv ples, ama skroz drugo dijete... ali da nisu sve bolesti pregurali - jesu:-(

ne mora znaciti, mene cuvala nana, isla sam u vrtic samo mjesec dana pa sam susta suprotnostuser posted image i previse drustvena osobauser posted image a moja rodica isla u vrtic skoro sve vrijeme i puno drugaciji tip od mene, dosta zatvorenija osoba, sve je to karaktera

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 6344
12.12.2011 22:47:28   
raja_ringe
IZVORNA PORUKA: Mrgica

.Vidjela sam da radi ona dr sto si mi ti govorila da je ok, pa od sada idem kod nje, zapisala sam kad su joj smjene.Gdje ides na vjezbice, u koliko sati?Sutra su u Skerlica u 16.30h, jel na te ides?Ja ovaj put aBd dolazim.

To se u tvom dz ne narucuje?? Ja gdje god sam bila morala sam zakazati termin. Danas sam mislila  ici na Otoku na vjezbe ( u 16:30h su), ali sam bila pravo lijena. Ako ne budem sutra puno hodala, doci cu u Skerlica, ali mi je podaleko. Eh veceras idem ranije leci, ujutro vadim nalaze.

Laku noc drage forumasice

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6345
13.12.2011 8:22:19   
veki_aki
dobro jutro drage moje! Kako ste ovog kisovitog,al toplog, jutra? Meni se tako spava a tek se zakuhava na poslu...pa skontala sam da smo usli jucer u 19-u sedmicu, bar po UZ. Isla sam po uputnicu za vojnu kod ginekologa i bila sestra pravo ljubazna, 15-ak min je pricala sa mnom pa nisam imala srca da se svadjam, al rece ona meni da je guticka napisala nekakav dopis svim DZ da za vojnu ide samo velika uputnica za porod i ako je patoloska trudnoca,tako da nijedan DZ nedaje upitnice. Sda ja sam objasnjavala da od pocetka tamo vodim trudnocu al ona me ubjedjuje da mi ni jedan ginekolog nesmije dati uputnicu za gor jer im je tako naredjenouser posted image  E sad hajd vi meni recite, bar one koje idu u vojnu, sa kojom uputnicom idete? Ja sam do sad sa najobicnijom od dr.opste prakse i ovaj cu put, pa nek me samo vrate. Nekontam ih nece  me sad na pola trudnoce prebacit nekom dr, al sto je glavno za jezero daju uputnicu jer naravno nema  UZ na ilidzi tako da to mogu ganjat samo besposlene trudnice super zdravlja i zivaca, jer se po 100 pute nesto narucuje i ideuser posted image
Zravstvo nam je katastrofa!

(odgovor članu raja_ringe)
Neposredna veza do poruke: 6346
13.12.2011 8:55:37   
anđelo

pa je l naglavačke?

Ne znam jel naglavačke,mislim da ni ne treba biti sad,još je jako rano.Ima trudnoća gdje se beba okrene naglavačke tek pred porod.Tako da je to sve individualno.
Veki aki,ne znam šta više hoće s tim uputnicama,čuj samo teži slučajevi trudnica da se tu vode.Ja mislila ganjat da se u vojnoj porodim u vodi,ne znam samo za koga je onda taj porod u vodi rezervisanuser posted image Za teške patološke slučajeveuser posted image Zbunjena sam

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6347
13.12.2011 8:57:57   
anđelo
Ja kad sam išla u vojnu na ultrazvuk prije 15-tak dana išla sam sa uputnicom od dr.iz skerlića

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6348
13.12.2011 9:09:41   
veki_aki
hvala andjelo znaci da oni ipak primaju sa obicnim uputnicamauser posted image  Prosli put mi je sestra rekla , cak i napisala na stroj uputnici da moram od sad imat uputnicu od ginekologa a eto oni ne daju, ma kontam se valjda ce me primit, jer ipak sam sad peti mjesec i cjelu trudnocu tamo vodim jos od 4-5 sedmice.
Kako si ti? koliko sam skontala tebi mali jedva ceka bracu jel? Ovaj moj lafo jedva ceka i sve ljubi stomu al u zadnje vrijeme, sto prije nije, pokazuje ljubomoru prema drugoj djeci pa se sve bojim da je to priprema za bracuuser posted image
Mama 21e dje si ti? Ima li kontrakcija?

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6349
13.12.2011 9:17:16   
anđelo
IZVORNA PORUKA: veki_aki

hvala andjelo znaci da oni ipak primaju sa obicnim uputnicamauser posted image  Prosli put mi je sestra rekla , cak i napisala na stroj uputnici da moram od sad imat uputnicu od ginekologa a eto oni ne daju,

[/quot
Veki aki,uputnica koju sam ja dobila iz skerlića jeste bila od ginekologa.Nismo sigurni još 100% za spol bebe,jer nam nekad kažu dječak ,a nekad djevojčica,user posted image nek je samo zdravo.Braco se raduje bebi,priča joj priče,ljubi stomu,kupuje bodiće i pitali smo ga šta bi htio da mu beba donese iz porodilišta ,on je rekao robota.Tako ćemo aB i uraditi,stavit ćemo robota u nosiljku s bebom.Ja se nadam da se ponašanje njegovo neće promjeniti ,ako se promjeni ja ću tražit savjete od Gerbeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  252 253 [254] 255 256   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *