|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
12.12.2011 13:40:26   
treće
m. princeza
još će to vjerovatno doći više do izražaja kad dođe prinova,spremi se, možda ćeš kao novu promjenu i vrtić morati odgoditi. Meni je najluđe bilo kad mi dođe mama ili neko u pomoć kad sam rodila drugo to živxce ti pokida s ponašanjem, skroooz drugo dijete- pravi tiranin. Jedina pomoć mi je bila da je izvedu napolje i onda je sve bilo super, ali čim sam se pridigla morala sam i ja imati trenutke s prvom i izvoditi je a ostavljati bebu makar na kratko samo da se prva ne bi osjećala loše, čak je počela i žmigati pa smo išli kupovali krede crtali po igralištu, pravili posebne frizure i sreća prestade

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6301
12.12.2011 13:42:57   
gerberka
ma ja kad si rekla da te brine ponasanje prema teti ja sam mislila na pljuvanje, udarce i to user posted image user posted image user posted image pa sam skontala da teta treba to ukrotiti..a ono ni blizu toga user posted image

inace kad se primjenjuju kazne treba ici po principu koliko godina toliko minuta kazne..npr 4 godine 4 minute kazne u sobi...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6302
12.12.2011 13:43:59   
gerberka
IZVORNA PORUKA: treće

m. princeza
još će to vjerovatno doći više do izražaja kad dođe prinova,spremi se, možda ćeš kao novu promjenu i vrtić morati odgoditi. Meni je najluđe bilo kad mi dođe mama ili neko u pomoć kad sam rodila drugo to živxce ti pokida s ponašanjem, skroooz drugo dijete- pravi tiranin. Jedina pomoć mi je bila da je izvedu napolje i onda je sve bilo super, ali čim sam se pridigla morala sam i ja imati trenutke s prvom i izvoditi je a ostavljati bebu makar na kratko samo da se prva ne bi osjećala loše, čak je počela i žmigati pa smo išli kupovali krede crtali po igralištu, pravili posebne frizure i sreća prestade

user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6303
12.12.2011 13:52:04   
mamina princeza
neam toga hvala Bogu mada je znala ustinuti i jednom dva puta ujesti i onda to isto ponovi i meni u huju a ja s njom ne pricam i presatalo je to vrlo brzo. vise je na rjecim i komadovanju.. ja kazem njoj teta dodje ko ispusni ventil.... ko da ona nju cuva :)
teti n esmeta ne smeta ni meni onda al mene strah da to ne predje unaviku i prema drugima e to je to.

meni sve nesto rano da je pocela ovo da radi. ja sam sedmic mjesec i evo tek danas smo poceli ono bas vidno priprme tip akrecenje i premjestanje pa polako ce krenuti tek sada. nije po necem izuzev sto sma ja malo pazila trudnocu osjetila da braco stize - al valjda to oni osjete nisi prva koja mi to kaze i to ja imam u glavi.

Ima 3,5 godine -mala jeste al ko advokat prica:))) hihihi .... ma u biti ja sam kriva jer se previse opteretim necim i onda sto bi se lijeo igrali i vrijeme potrosili ja brbljam li brbljam i ponasanju prema teti i nekako sam nesretna sto se to ne moze promjeniti. trebaa bi da dignem rucnu ako teta se ne buni sta cu... :)

a sto se tice vrtiva i odlaganja to imamo u vidu zato je necem ni dati u martu kako smo ustvari trbali nego mjesec ili vise polslije vjerovatno . d ane bude odoh ja iz kuce dosao brat. mada njoj je u vrticu lijepo cim s emalo navikne i u sustini puno zanimljivije nego ovako.

uh zene pisuci ja smazah cijelu picu... kupila moleru pa i sebi i reko ostavicu muzu pola al kako se zamislih pojednoh sve, aaaaaa nisma imala namjeru. user posted image user posted image user posted image

a neko spomenu cigare....
ja sam od 15 godina pusila ono pravo po utiju dvije.... i kad sam ostala prvi pt trudna smucile mi se al ne toliko al se natjeram i pretanem ... poslije sma ponekad uz kafu. u medjuvremnu hb imuz prestane pusiti i skorz se odviknemo. sad ne dam nikom da pusi blizu mene .. fino mi muka. a kako tek odjeca smrdi ako smo bili negdje gdje se pusi....aaaaa.....
nevjerovtano mi da smo mi pusili oboje toliko ... i da nam je onda sve smrdilo garant.
inace meni u ovoj trudnoci sve vise puno smrdi nego u prosloj. nedavno sam digla uzbunu da pusta ventil za plin i hitno je zmajenjen - naravono da je bilo moje umisljanje al sta cu kad mi je nesto smrdilo user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6304
12.12.2011 13:54:42   
mamina princeza
ja planiram abd poslije porda cim se malo pridignem curicu pod ruke i u park jer toga je zeljna s moje strane a teta nek uzme malu bebu izmedju dodjenja malo ili neko drugi ko uleti. kaze meni mama tako ti sad mislis a kadse ovo a neces drugo rodi onda ni njega neces moci ostaviti kao sto ni nju nisi dal aprvih skoro godinu nikome.
a ja mislim da ovaj put hocu nekako sam hrabrija a i imam nju koja trazi svoje. samo da hairli sve prodje i da budemo zdravi proci ce i ovo :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6305
12.12.2011 13:55:23   
treće
m. princeza
i obavezno nastoj bebu ostavljati i kad spava i plače, nekom makar 15 min. dnevno da budeš nasamo s princezom da imate SAMO VAŠE vrijeme i rituale-crtanje, lakiranje noktiju, čitanje ... da ima još uvijek SVOJ svijet s mamom. Bebu ispočetka ne hvali, ne ljubi pred njom, a i druge upozori da se prvo njoj obraćaju makar prvih mjeseci.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6306
12.12.2011 13:55:40   
raja_ringe
Mrgice super što si riješila knjižicu user posted image . Baš mi je žao da si na takvog naletila. Taman sam pomislila vidi super što si dobila termin isti dan, kad ono doktor horor. Srećom pa ginekologa možeš birati, ako ti ne odgovara niko u tvom dz imaš pravo u bilo kojem drugom. Kontrole su ti sada otprilike mjesečno, pa nije problem i malo dalje putovati. Ja bi tako voljela da doktori rade na procenat, koliko imaju pacijenata, toliko plate (a da pacijenti biraju kod koga ce). Kako bi se onda ljudski ponašali. Čini mi se da se to želi postići sa dr opće prakse i stomatologom (oni formulari što smo svi popunjavali oko izbora dr), ali trebaju to uraditi i sa ginekolozima i ostalima. Dakle naša drugarica ce biti vitkica prava user posted image user posted image . Je li ti rekao težinu bebe?

Mamina princeza slažem se u potpunosti sa tobom. Tu nije riječ o uspostavljanju autoriteta nego o odgajanju, a njen posao nije samo da joj pravi društvo.

Anđelo jesi li se odlučila? Ideš li na vježbe danas? Još neka sa foruma? 

< Poruku je uredio raja_ringe -- 12.12.2011 13:56:58 >

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

Neposredna veza do poruke: 6307
12.12.2011 14:23:49   
ellam
IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Evo i sada bebica krupnija za 10 ak dana glavica za preko dvij sedmice... sad ne brinem .. valjda ce liciti na sestr hihihih:)

mojoj bebi za deset dana krupnija glavica..sta je ovo sve glavata djeca..valjda pametna, ko kad su im mame stalno za racunarom, nesto citaju i uce user posted image user posted image user posted image

pa jesul to prave bosanske glavice ili ne??? user posted image user posted image user posted image user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6308
12.12.2011 14:25:29   
gerberka
IZVORNA PORUKA: ellam

IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Evo i sada bebica krupnija za 10 ak dana glavica za preko dvij sedmice... sad ne brinem .. valjda ce liciti na sestr hihihih:)

mojoj bebi za deset dana krupnija glavica..sta je ovo sve glavata djeca..valjda pametna, ko kad su im mame stalno za racunarom, nesto citaju i uce user posted image user posted image user posted image

pa jesul to prave bosanske glavice ili ne??? user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6309
12.12.2011 14:34:00   
Lulu_08
Iskreno pronađoh i sebe i mnoštvo vas u onome što je gerberka rekla, pa dijete je to samo. Možda nekada previše i očekujemo od njih.

Evo primjera situacije, juče kod sveki i svekra poslje ručka, L. se igrala i djed je ružno se našalio, kada je nena spomenula novu oklagiju kako je lijepa djed je rekao kako će on nenu sa oklagijom istući. Nena se smijala i rekla kako je djed seljak ako tako nešto kaže. Sve su to oni ha-ha pi-hi-hi kroz šalu govorili.

Ustaje L. sa svojim ogromnim okicama obzirom da je čula stvari koje ne čuje kod kuće (udaranje, i reći nekome da je seljak) i smije se grohotom i kaže "HAHA djed je seljanka" (povezala sa seljanka umjesto seljak).

Svi su se bukvalno valjali od smijeha.

Ja sam se samo blago nasmiješila, i kada su ušutili zovnula L. da dođe meni, reko OK neka ste se nasmijali, ali to ne želim više da čujem da govoriš je li okej? Ona fino blago se nasmija i kaže OKEJ mama. Ja joj poslje kod kuće objasnim zašto je to ružno, i da ako se odrasli šale međusobno da neke stvari ne trebaju djeca da ponavljaju.
A za sveki i svekra je bila dobra lekcija kako da se izražavaju pred njom user posted image .

Onda ranije su oni puštali neke stvari da L. radi kao naprimjer diranje daljinskog, što ja kod kuće ne dozvoljavam. Pokušala objasniti njima bez efekta. Onda se daljinski pokvario, kada je L. druge prilike htjela opet uzeti daljinski djed galami i ne da joj. Na što sam ja rekla da nije pravedno od njega jer joj je prošli put dao i da ne može mjenjati pravila kako je njemu ćejf. Onda fino L. objasnila zašto se daljinski ne smije dirati, i kako se prošli pokvario itd itd.

Mislim da je to konstantna bitka između autoriteta roditelja, i veze majčinske sa djetetom na jednu stranu, i sa užitkom popuštanja zbog ljubavi prema djetetu od strane nene-djedova ili teta i sl. na drugu stranu.

Elem, SREĆA pa je ovaj PDF CHAT inače bih već bila davno u o.t. hahahahahahahaha...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 6310
12.12.2011 14:46:39   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Djana

Ja sam se samo blago nasmiješila, i kada su ušutili zovnula L. da dođe meni, reko OK neka ste se nasmijali, ali to ne želim više da čujem da govoriš je li okej? Ona fino blago se nasmija i kaže OKEJ mama. Ja joj poslje kod kuće objasnim zašto je to ružno, i da ako se odrasli šale međusobno da neke stvari ne trebaju djeca da ponavljaju.
A za sveki i svekra je bila dobra lekcija kako da se izražavaju pred njom user posted image .

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6311
12.12.2011 14:54:20   
lejlaze
Pozdravljam vas moje zenice, kako ste mi? evo da se prijavim .... zadnja 2-3 dana sam teska ko ingot (sto se kaze) jutros isla pred komisiju da zatvorim trudnicko bolovanje i bez problema to uradila i po ko zna koji put sebi kazem uvijek se unaprijed sikiram za neke stvari, i na kraju sve prodje kako treba.
odoh vas sad citat. 

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6312
12.12.2011 15:12:48   
veki_aki
dobar dan drage moje! Citav dan vas iscitavam izmedju obavezxa na poslu i vise ne znam nista sam procitalauser posted image
Dush draga naadam se da ce sve biti ok na tom pregledu, nemoj brinut previse, mozda i oni preuvelicavaju.Ovim mojim pomalo bolesnim zelim da sto prije budu bolje. Vidim i o omeksivacima ste pricali, ja samo mogu reci da meni nisu mogli koristiti radi alergije na doticne i moj sin isto. Pa kako ko voli nek izvoli ja generalno nisam za njih i vise ih uopste ne koristim. Sto se tice bebi kozmetike mi sinu evo seedma godina koristimo iskljucivo niveu, i sad se sa 6 god kupa sa bebi kupkom i najbolja je,a ja za svoju osjetljivu kozu takodjer samo bebi niveu koristim.
Mamina princezo nadam se da ce sve na kraju ispast super, razumijem te, meni je mali isao u privatni vrtic na Ilizdi i opet to planiram jer je super, i sto se tice odgoja i sto se tice hrane, tako da mislim za djete nemoze teta biti bolje od vrtica nikako. Sad kad mi mali bude kod tate jer ide u skolu u kojoj nema produzenog pravo se razmazio, i puno cesce ide u kaznu i svadjamo se, a ja sam pravo stroga. Iskreno nema nista gore osd razmazenog djeteta, kad se moras negdje crvenit, zato ja sam stroga i volim ga i on to zna al se nikad necu zacrvenit radi njega.Dzana sve se slazemuser posted image
Mrgice draga nemoj da te taj dr. sekira njih jednostavno ima takvih koji mrze sebe kad se probue, da nesto nije ok on bi ti rekao, prema tome vidjela si malog user posted image  i ne brini.
Dinamitna ne brini situacija se uvijek sredi. Kad sam rodila svog sina nas troje smozivjeli od 650km(to je sa toplim) i opremali kucu kojoj je sve falilo, a sad Hb sve imamo! Bas svako djete ima svoju nafaku!
Ostale moje veliki user posted image , toliko sam vas iscitaval da vise ne znam ni stauser posted image
Eto ja se ispisah sad....
Ja jos nisam sigurna ljudi da li ja osjecam bebu il su ovo crijeva i sad vise ne mogu prestat mislit o tomeuser posted image Do kad bi se najkasnije treballi osjetiti prvi pokreti?
Pusa svima!

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6313
12.12.2011 15:20:58   
Bebica11
hello zenice

samo da mahnemo, bebici pun nosic, pa oko toga mucimo, bas nikad covjek rahat al eto, ljubim vas, nadam se da ste mi sve okuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6314
12.12.2011 15:29:01   
veki_aki
ej bebice proce to ne brini, aqua maris i polako, bar smo mi to prije 6 god. Ijos kasnije i stapicima ces rovit, e da ti to hoce bit najveci problem. Pusa oboma!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6315
12.12.2011 15:29:06   
lejlaze
Bebica11, drago mi je da je sada sve bolje. za nosic ti mogu preporuciti aspirator mislim da se zove ARIANNA... to je super stvar, vrijedi svake marke.
ja sam se razrahatila odkakko sam ga kupila. malo strasno zvuci jer se stavlja na usisivac, ali nije strasno. isprobali smo mm i ja to prije nego smo sincicu to uradili. i moje radne kolegice su kupile i znam da su koristili kod malih beba.
na kutiji pise da moze od 0 do 6 godina. ovdje u zenici ga ima kupiti samo u jednoj apoteci.

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6316
12.12.2011 15:35:25   
Anoniman
Meni rodica kaze da je svojim sinovima uspricavala fiziolosku otopinu pomocu sprice za injekcije kada ih je mucio nosic. Kaze malo manje od pola sprice i ubrizga u nozdrvicu i sve izadje i procepi se.
Ja nemam iskustva jos, ali eto kazu svaka mama se cesto susrece s problemcicem nosica.
Gledala sam na you tube-u ima snimak kako se rukuje s tim aspiratorom za nosic sto se natakne na usisavac.

(odgovor članu lejlaze)
  Neposredna veza do poruke: 6317
12.12.2011 15:44:26   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lejlaze

Bebica11, drago mi je da je sada sve bolje. za nosic ti mogu preporuciti aspirator mislim da se zove ARIANNA... to je super stvar, vrijedi svake marke.
ja sam se razrahatila odkakko sam ga kupila. malo strasno zvuci jer se stavlja na usisivac, ali nije strasno. isprobali smo mm i ja to prije nego smo sincicu to uradili. i moje radne kolegice su kupile i znam da su koristili kod malih beba.
na kutiji pise da moze od 0 do 6 godina. ovdje u zenici ga ima kupiti samo u jednoj apoteci.

ja imam neku NUKovu pumpicu, slabo izvlaci, pogotovo sto je bebici to izgleda negdje dublje jer kad pogledam unutra nista nema, mozda je i do zraka, sad ce muz kupiti neku spravicu za mjerenje vlaznosti, dever je ovo sa zimskim bebicamauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 6318
12.12.2011 15:55:06   
lejlaze
kupili smo bili i mi tu NUK-ovu, ali je probali i vise i ne znam gdje je. a ovo je u opticaju non stop. posto kod mene sin ima cesto problem sa nosicem. pa tako da je stvarno spas. 

mamin princ 08.09.2008

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 6319
12.12.2011 15:59:43   
anđelo
Hello žene moje.Ja jutros ranom zorom ustala,i put jezera s mužem krenula.On prva smjena al mu u pola deset počinje posao.Nađu mog doktora,portir ga nazove nakon pola sata potrage i čujem se ja s njim na tel.kaže on meni imamo težak patološki slučaj,čekaj me ispred ambulante sad ću ja odmah doć ,al samo na 2 minute da ti pogledam te nalaze.Ja kažem ok,čekam vas.I čekala ja pola sta još,i on nije došao.Ja ljepo na vrata i izađem ,imala još nekog posla rješavat a i muž morao na posao.Eto profesionalizmauser posted image grrrrrrrrrr.  Sad odoh gore u skerlića ,opet mi vježbice propadoše ,tek u srjedu se valjamuser posted image
Gerbo uživala sam čitajući tvoje postove,i dosta naučilauser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6320
12.12.2011 16:28:33   
Mrgica
Jos jednom hvala svima na utjesnim rijecima, zaista ste mi popravile dan.user posted image
Raja ringe i ja sam mislila bas imam srece sto me odmah primi,a ni guzve nema.Poslije kontam mozda bas zbog toga sto je ters niko i ne dolazi kod njega.Vidjela sam da radi ona dr sto si mi ti govorila da je ok, pa od sada idem kod nje, zapisala sam kad su joj smjene.Gdje ides na vjezbice, u koliko sati?Sutra su u Skerlica u 16.30h, jel na te ides?Ja ovaj put aBd dolazim.
Puzo znam da ti takodje ides u Skerlica, jel dolazis sutra?Pusa za sve user posted image .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 6321
12.12.2011 16:30:19   
veki_aki
samo jos jednom da vvam mahnem odem kuci, tj odo po uputnicu od ginekologa, drzite mi fige da se ne moram svadjat.
Pusa!

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6322
12.12.2011 17:18:03   
mamina princeza
Bebice samo polahko ..  tako ti je na pocetku uvijek te nesto zadesi..... Primjetila sma da mnoge bebe imajuprobleme s nosice sto od prehlade sto eto samo tako .. ko ce znatimozda od plodne vode ili necega. I mis mo s curicom u sred ljeta imali problema tako s slinicama koje su negdje duboko i tesko su se vadiel tad smo i mi koristili sjecam se tu nuckovu ppumpicu i sunce moj emalo kapi. To vjerovtano i niej bila prehlada kasnije sam vidjela sta je prehlada... sa godinu smo kupili babyvac ariane i ddan danas kad joj je 3,5 godine jako mnogo koristimo kad god je prehladjena. Zato mislim da je zaista to super stvar i sigurno isplativo ulaganje kosta oko 45 KM ua poteci na socijalnom ....
Ne znam kako izgleda kad se korsiti kod male beb al u svakom slucaju znam da moze je rna njemu pise od 0.

dojite li?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 6323
12.12.2011 17:23:44   
mamina princeza
vidim ima vas jos sto ste bile nekad u mojim situacijama s ponasenjem djeteta.
ili tet hajd sad znaj :)

ja jesam stroga al ne bas sad tolko smije ona meni stosta diratis to vjerovatno ne bi smjela kod drugih al sam na nekim stvarima bas ustrajna a poseb nno na ponasanju, pa se onda jedem z ato ... al eto...
Opet se tjesim jer iako pokazuje isapde prema drugima svi se prilicno trudimo da joj to ne dopustimo pa je u sustini super kad je s bilo kim. Samo eto tda se covjek moze opustiti kad vec imam i placam tetu.(znam da zvuci grubo i ruzno al tako je jer dobar dio svojih primanja odvojim za nju ) .

vrtic je po svemu super i dobro djeluje na djecu ja sam to naucila na nasem primjeru jer ovoga u vrticu nikad za par mjeeci nije bilo...poponasanju je skoro uvijek bila djevojcica dana , djevojcica sedmice i samopohvale dobivala. Iako u tom vrticu znamd a znaju biti strogi u slucaju nekog loseg ponasanja prem anjoj stvarno nisu nikad bili jer ocito nije zasluzila.

Samo Bogamolim da bude boljeg zdravlja kad bude vrijeme, da se moze uklopiti u vrtic. Tad ce svakako biti curetina i vrijeme joj je:) Da nije problema s bronhitisom i plucima ne bih ja ovo ni pricala al kako znam kako je bilo strah me je  - jer ako opet bude islo bronhitis i upala pluca naravno da necu navaljivati jer zdravlje mi je najprece i vazznije od ponosanja.

< Poruku je uredio mamina princeza -- 12.12.2011 17:32:56 >

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6324
12.12.2011 17:44:11   
treće
šta kad nađete na forumu, odnosno prepoznate, nekog koga već znate? Meni nekako logiččno da se javim toj osobi mislim da ima u vidu da se znamo, da ne bih saznala nešto, slučajno, što ni jedna ne želimo da se zna o kome se radi. Nekad ljudi pišu i intimnije stvari i žele osjećaj anonimnosti.

Neposredna veza do poruke: 6325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  251 252 [253] 254 255   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *