|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  250 251 [252] 253 254   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
12.12.2011 13:00:23   
gerberka
jpj mrgice idiota od covjeka i doktora user posted image
no coment...samo se probaj opustiti..ljubim te

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6276
12.12.2011 13:02:40   
Anoniman
Mrgice dont sikirli user posted image

Moj bebac je isto imao pravo duge noge na svakom ultrazvuku, a kako je trudnoca odmicala razlika u mjerama se smanjivala, tako da je sada sve ok, ali i dalje ce biti na svog tatu dugonog user posted image

(odgovor članu Mrgica)
  Neposredna veza do poruke: 6277
12.12.2011 13:04:59   
Arina
duso draga...mogu misliti samo kako ti je bilo....mrzim te situacije i take konjusine od doktora....trebaju taki raditi u zatvoru sa kriminalcima...fuj
Nista se ti ne sekiraj  sve je to ok....nadji fino drugog dotora raspitaj se koji je fin i ljubazan ...i ja volim ko i sve mi zene da nam fino protabiri i poprica s nama ....pa nema vece brige i strepnje nego materine....od prvog dana zaceca treperis i brines....bilo u redu ne bilo uvijek se brines za nesto....oni znaju biti ko konji....da izvine konji....

Bice sve to ok....kod moje malene su govorili da je glavata....user posted image user posted image ....i bila je samo krupnija..imas beba sitnijih glavica i krupnijih....a uz 4 kg pa i ne ide  sitna glava...jel tako....to ce biti majkin kosarkas ili kosarkasica  ako Bog da

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6278
12.12.2011 13:05:46   
mamina princeza
joj gerbo tak sad bolje procitah sta si mi napislaa:) ti mislis da mi trebamo korisgovati njeno ponasanje prema teti ... i ja sam to mislila .. al kako kad ja nisma tu stalno ... i ja odm ona pocen po svome a teta je cak i prikrije. i bukvalno smo sad us ituaciji da ja prisluskujem kad sma tu i onda uletim i izruzim je .... i sta ja postignem tim d amoje djete place vristi ja se nasekirma morm apopoti apaurin ona se ispalce zao mi je poslije bude a teta opet u istoj situaciji ne reaguje ni jednom jedinom rjeci... ne znam ...
ja vise nemam snage za to .. jer se umorih od toga ... kazem gore  nekad nego da tet anije ni dosla.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6279
12.12.2011 13:08:56   
Arina
Hej...zene koju cete vi kozmetiku kupiti za bebe....ono samponcice i to ....ja se nikako ne mogu odlucitikoji mi je finiji...svidja mi se Nivea....onaj Bibchen(ne znam kako se pise)...ali lijepo mirise.....fin mi je beby love....oni su nekako njezni nije da sad nesto mirisu ali su fini pod kozom ja sebi kupila kupku pa bas mi fina....sta vi kontate ...

Mozda sam najvise za Niveuuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6280
12.12.2011 13:10:32   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Mrgica

Pozdrav drage moje, kako ste mi danas.Ja tek dosla kuci,isla po z.knjizicu i odmah kod dr na pregled.A dr tiha jeza, bas je nekakav fuj, udjem kazem d.dan on nista, ja glasnijim tonom d.dan kako ste, jedva izusti-dobro.Helem prepadoh se odmah od njega, mjeri mi sestra pritisak 150/80 ona sva fina pita sine jesil se prepala reko da, kaze polako nisam ja tako strasna, i opet kasnije mi mjerila,kaze opada vidi se da si se prepala, za to vrijeme dr samo suti niti sta pita, ma nnista, kaze hajde lezi, i ja na UZ on gleda i gleda i samo suti, ja ucim u sebi samo molim Boga da je sve ok. Gledam ga u facu on pravi grimase, je umirem od straha.Pita jel ti muz visok reko jeste skoro 2 m.Kaze beba ima duze noge 2 sedmice u odnosu na glavicu, ja umirem kontam sta sad to znaci, kako, on suti, tek kasnije kaze bit ce bebica visoka.Ustanem obucem se, samo rece on manje -vise sve ok, ma kontam sta manje-vise jel sve ok il ne. Reko vi mene prepadoste, to sto bebica ima duze noge, kaze ova sestrica, pa duso, ima i tebe masala, nis se ne sekiraj.On samo progovori pa rekao sam ti da ce biti beba visoka, al odvratnim tonom fuj.Jedva sam cekala kad cu izaci van.Rekla sam nikad vise kod njega ne idem.Mislim mozda sam ja preosjetljiva, al ocekujem bar ljubaznost, a ne kao da sam mu sve zivo pobila.Ne mora mi sad tepati, al ocekujem da prica ko covjek samnom.Pa logicno je da sam prestrasena 1 put sam trudna, brinem se da sve bude ok, sve me interesuje.A ovakvog dr ne mozes nista ni pitati. Bas me oneraspolozi haos.Jos se sad i brinema za te nogice,mada kazu da ne trebam,al hajd. user posted image Izvinite na dugom postu, morala sam se nekom izjadati.Pusa svima idem da vas citam.

Boldirano isto bilo kod mene sa L. baš sinoć naletim na UZV kada sam je nosila, 34 sedmice po kalendaru, glavica za 33 sedmice a noga tj femur za 35 sedmica, ništa strašno eno i jeste pomalo dugonoga ehehehe, ali zgodnica pa šta ćeš user posted image .

A doktor je taj grozan stvarno je fujfujfujfufjujfuj, nema smisla, a ti se smiri mila i KO GA ŠIŠA!!!

IZVORNA PORUKA: Arina

Hej...zene koju cete vi kozmetiku kupiti za bebe....ono samponcice i to ....ja se nikako ne mogu odlucitikoji mi je finiji...svidja mi se Nivea....onaj Bibchen(ne znam kako se pise)...ali lijepo mirise.....fin mi je beby love....oni su nekako njezni nije da sad nesto mirisu ali su fini pod kozom ja sebi kupila kupku pa bas mi fina....sta vi kontate ...

Ja sam sa L. sve Niveino koristila i bila sam baš zadovoljna, mada mi se kasnije i HIPP i Bubschen svidio, samo neka Švabo proizvodi hahaha..

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 6281
12.12.2011 13:11:52   
mamina princeza
Mrgice ne brini se ... jo doktora sta sve znaju reci .... meni je curica recimo uvijke bila glavata i svaki put sam citala sta to moze biti. rodila se tako glava veca al nista upecatljivo samo sto nije bila krupna kako su ocekivali s obzirom na glavicu... 3400 teska sto i nije krupno za terminski porod. i uvijek je glavica malo veca- kapice nam sve vece uvijek trebale al vremenom nekako doslo na taman broj :) Tako da .. ma to j esve individulana stvar i nismo svi isti samo sto dokotri tako neoprezno nekad kazu da se mi prepadnemo ....

Evo i sada bebica krupnija za 10 ak dana glavica za preko dvij sedmice... sad ne brinem .. valjda ce liciti na sestr hihihih:)
I meni sad isto moj dokotro na jednom pregledu kaze krupnija beba ... i ja se trznem fino kaze sad zaboravi da sam ista rekao ja to onako rekao a ti se odmah prpeadnes. Krupnija al u granicama normale...
Pa nismao svi isti ... ni mi... nekm noge kratk enekom duge... tako je to ... i uzv vala nekad zna samo isprepdatai :) Samo opusteno to je sve bez problema aBD:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6282
12.12.2011 13:12:29   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

joj gerbo tak sad bolje procitah sta si mi napislaa:) ti mislis da mi trebamo korisgovati njeno ponasanje prema teti ... i ja sam to mislila .. al kako kad ja nisma tu stalno ... i ja odm ona pocen po svome a teta je cak i prikrije. i bukvalno smo sad us ituaciji da ja prisluskujem kad sma tu i onda uletim i izruzim je .... i sta ja postignem tim d amoje djete place vristi ja se nasekirma morm apopoti apaurin ona se ispalce zao mi je poslije bude a teta opet u istoj situaciji ne reaguje ni jednom jedinom rjeci... ne znam ...
ja vise nemam snage za to .. jer se umorih od toga ... kazem gore  nekad nego da tet anije ni dosla.

Joj mamina princezo znam kako ti je, ja sam tu situaciju imala sa nenom odnosno sveki, a obzirom da joj nisam uspijevala dokazati svoje stavove, odnosno njena tvrdoglavost i nepromisljenost je bila jaca, ja sam smanjila L. boravak kod nje, te smo samo skupa tamo, pa ja mogu sve korigovati na licu mjesta.

To je zaista tesko, konstantan je to dvoboj izmedju linije lakseg otpora i roditeljskog autoriteta.

Ja sam stava da je bolje sprijeciti nego lijeciti, pa kada vidis da neko ne zauzima adekvatan stav prema djetetu ja bih sigurno mjenjala, ukoliko vec nakon nekoliko pokusaja ne mogu uticati na tu osobu.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 6283
12.12.2011 13:12:56   
gerberka
maminaprinceza ti znas kako ces i sta ces. ja sam samo dala svoje misljenje iz nekog skromnog iskustva, a koje se potvrdilo jako tacnim jer djeca u tim godinama tek grade osjecaj prema autoritetu, a jedini autoriteti i orvi koji se grade su roditelji. samo mislim da ne trebamo ocekivati od drugih ono sto trebamo kao roditelji izgraditi.
to je moje misljenje, a na tebi je sta ces i kako ces, hoces li je otkazati, naci nekog, odluciti se za obdaniste..ili nesto vec peto.

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

Neposredna veza do poruke: 6284
12.12.2011 13:13:47   
Arina
user posted image user posted image user posted image Djana ......je je ...eto ne znam....ali reko da vidim sta raja najvise koristi....posto cu skoro ici kupiti i touser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 6285
12.12.2011 13:13:55   
mamina princeza

Prosli put sam bila bas belasava pa gomilu love davala na mustelu ineke aman specijalne kreme i mlijeka i na kraju m ije curica stvarno imala preosjetljivu kozu d aje smao to i moglo do dvije godine. Sada i njoj koristim niveu za kupanje i mlijeko za tjelo pa kontam i bebici cu to. MEni su super od nivee...
Na pocetku smo ponekad koristili hipp al mi je sad nekako nivea draza pa kontam d aim zajedno koristim :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6286
12.12.2011 13:15:31   
gerberka
maminaprincezo nemoj nam malu princezu ruziti..ona je malena, ako kaze sta ruzno dijete je to, milo dijete drago..samo je treba nagraditi kad je fina prema teti..tako ce nauciti.
djana, to je vec druga prica jer je tu sveki u igri, to je ipak nana nije teta

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6287
12.12.2011 13:17:15   
gerberka

Prosli put sam bila bas belasava pa gomilu love davala na mustelu ineke aman specijalne kreme i mlijeka i na kraju m ije curica stvarno imala preosjetljivu kozu d aje smao to i moglo do dvije godine. Sada i njoj koristim niveu za kupanje i mlijeko za tjelo pa kontam i bebici cu to. MEni su super od nivee...
Na pocetku smo ponekad koristili hipp al mi je sad nekako nivea draza pa kontam d aim zajedno koristim :)

ja sam za niveu također user posted image

jeste vidjele na dnevniku sto je zena kupila dezoderans a ispod folije na bocici pise sprej  za komarce...ipak je nivea provjerena marka user posted image

Neposredna veza do poruke: 6288
12.12.2011 13:18:23   
treće
mamina princezo
sumnjam ja da se curica isto ponaša kad si ti prisutna i kad te nema, ispitaj tetu kako je kad tebe nema. Vjerovatno osjeća potrebu da se postavi u nadređen položaj. Moja djeca su tako znala i nanama provoditi i tražiti da još kaznimo nane jer su ih valjda prihvatale kao sebi ravne(npr nana mi je dala čipsa ili kafu-u mlijeko- kazni je), ali smo mi stalno naglašavali da tako ne smije sa starijim. Nekad su i nane i dede to odobravali pa su ih i djeca znala tući- moraš govoriti i jednoj i drugoj strani šta želiš, s djetetom malo duže traje. Ako je u drugim aspektima dobra radi s njom, bolje da je i blaža nego da joj ćuške pali.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 6289
12.12.2011 13:18:52   
gerberka
nemojte me pogreso shvatiti..sto se tice ovog oko teta, nana i sl..meni bi bilo neugodno i smatram da nemam pravo zagalamiti ni na cije dijete, ne bitno, na maminu princezu ili djaninu L..ja bih se isto povlacilo i cekala da roditelj reaguje..smatram da sutra ni teta ne smije da se dere na moje..ja sam tu..da se derem koliko me volja user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6290
12.12.2011 13:20:24   
treće
bebylove definitivno, dijete imalo probleme s kožom a ova se kolekcija pokazala

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 6291
12.12.2011 13:20:28   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: gerberka

maminaprinceza ti znas kako ces i sta ces. ja sam samo dala svoje misljenje iz nekog skromnog iskustva, a koje se potvrdilo jako tacnim jer djeca u tim godinama tek grade osjecaj prema autoritetu, a jedini autoriteti i orvi koji se grade su roditelji. samo mislim da ne trebamo ocekivati od drugih ono sto trebamo kao roditelji izgraditi.
to je moje misljenje, a na tebi je sta ces i kako ces, hoces li je otkazati, naci nekog, odluciti se za obdaniste..ili nesto vec peto.

m aznam gerbo .. ne znam ni ja sta cu jos:) d aznam ne bi kukala .. najgore kad pokusavas naci nacin za sve dobar a nema ga... zato i pisem sto ne znam sta cu. da me savjetujete. i ja sam zaista misljenja skoro istog kao i ti da su roditelji jedini koji tu mogu biti autoritet - ne moze ona uspostaviti pravila al ne moze ih ni rusiti....

i u svemu tako ...
evo tipican primjer .. moja curica odano oblaci pape sama i jednostavniju gardarobu i meni je to puno znacilo u periodu kad sam bas lezala i moral alezati a s njom nije imao ko biti jedno 3 sata kad teta ode nego ja . i ona se sam obuce i to. sama popne na solju d aj eoperem i to. al teti ona provodi obuci mi pape , ponesi me do wc .. i tako milion stvari koje ja sa stomakom sve i d ahocu sad ne mogu. a opet ja ostanem sama s njom ...
nij e tu stvar uspostvaljanja autoriteta nego odzravanja.
hajd sad stvarno ako imad konkretan savjet da mi das ako imas iskustva u radu s djecom kako da ja postavim tetu na mjesto u curicinoj glavi gdje treb aako ona nista ne govori. Al  ozbiljno puno bi mi znacilo ... sve sto sam ja mislila da pali pada u vodu uvijek dodjemo na isto u posljednje vrijeme a ja zaista za dva - tri mjeseca necu biti u stanju petljatis e toliko u to. i iskreno ako imam tetu zelim biti postedjena bar dumanja o tome u prvom periodu ....

a vrtic nas neminovno ceka... samo molim Boga da bude boljeg zdravlja nego prosle godine.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6292
12.12.2011 13:22:03   
gerberka

Evo i sada bebica krupnija za 10 ak dana glavica za preko dvij sedmice... sad ne brinem .. valjda ce liciti na sestr hihihih:)

mojoj bebi za deset dana krupnija glavica..sta je ovo sve glavata djeca..valjda pametna, ko kad su im mame stalno za racunarom, nesto citaju i uce user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 6293
12.12.2011 13:23:59   
Mrgica
Hvala vam drage moje od srca. Bas me fino utjesiste, ma sta bih ja bez vas.Volim vas sve i user posted image A kod doticnog konja od dr, ne idem vise ni pod razno.Vratila sam se ispred vrata ambulante samo da zapisem smjene, da ne bih slucajno potrefila opet kad je on.Idem kuhati pitu jos jednom vam hvala od srca.user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6294
12.12.2011 13:24:43   
treće
Mrgice, ja bila u srijedu na uz doktor bio super, ali isto kaže glava 2 sed. ispred, i onda uze mjere iz drugih uglova i kaže nije ipak odgovara. sve to zavisi i od položaja bebe i od ugla iz kojeg snima i od genetike. Prijateljici mi jedan doc. rekao velika beba na sljedećoj kontroli drugi kaže njemu opet mala bitno je da je morfološki svwe ok

Neposredna veza do poruke: 6295
12.12.2011 13:27:56   
gerberka
a to meni nije strasno sto ona trazi od tete, ne vrijeđa zenu, ne pljuje je..tako slicno sto odbija od "uklapanja"
ja bih rekla da je to "nadoknađivanje" pažnje..ako trazi sve sto je nekad dobivala od tebe..djeca su pametna..vidi ona da ti imasbebu u stomaku i koliko god se majke trudile djeca sebi u glavi grade osjecaj "gubitka prvog mjesta"
ja bih je, iskreno, pustila..vjerovatno to teta i osjeca pa joj ne prigovara a ti joj mozes reci da ako joj je teret da se strpi jer curica nadoknađuje paznju..ja je ne bih kudila, ruzila..rekla bih joj da je ona moja kraljica i princeza i da nista bez nje necu moci oko bebe, da mi je prijeko potrebna njena pomoc da pazimo na bebu user posted image

ja sam "maknuta sa trona" user posted image i znam koliko mi je znacilo sto sam sa mamom presvalcila brata user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6296
12.12.2011 13:28:02   
mamina princeza
Ova teta je dugo kod nas ... pa se i to malo vjerovatno osjeti jer je prije radila u mojoj pordici pa smo bliski. Teta je bila nekad super sad iskreno mozda i ja vise ocekujem o dnje nego ona moze dati ... jer dosle su i godine i neke njen obaveze pa je sad recimo prilicno ok nakon par razgovra mada ja znam da moze i bolje jer je bila al hajd to na stranu....

Curica se prema njoj ponasa gore kad sam ja tu to ja znam al ima tog ponasanja i kad nisam provjereno samo manje. Al sta cu.. ja cu biti tujos dugo... sad i izadjemi odem kasnije kako cu nervno izdrzati taj period. JEdino da je bas pustim sto bi za moje zdravlje i boilo najbolje al ne mogu ....

mi nemamo toliko probelama s nanama iako i kod njeih u zadnje vrijeme bude cesto jer ona iako razmaze opet imaju svoje neke principe i ok je trenutno.

Prije mjesec dna aja sam s tetom vodila razgovor o svemu necem i izmedju ostalog i o ovom . Rekla sma joj sta ja ocekujem d ami je bitno da se malo pstavi i ona je rkla da hoce i tako ... tad sam imala vremena da nadjem drugu tetu.Al nista se skoro promjenilo nije... ma sto moj muz kaze nemas sta sad pusti trpi pa kad dodje april vrtic i donesei odluku vidi kako ce biti. I tako ce i biti . Samo sto cemo do tada s ovom situacijom i ja i ona bezveze proliti milione suze. A nepotrebno .. jer ona nije bezobrazno djete ( nije sto je moja)  i zna se ponasati kad se usmjeri i uz dogovor sve.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 6297
12.12.2011 13:34:10   
mamina princeza

a to meni nije strasno sto ona trazi od tete, ne vrijeđa zenu, ne pljuje je..tako slicno sto odbija od "uklapanja"
ja bih rekla da je to "nadoknađivanje" pažnje..ako trazi sve sto je nekad dobivala od tebe..djeca su pametna..vidi ona da ti imasbebu u stomaku i koliko god se majke trudile djeca sebi u glavi grade osjecaj "gubitka prvog mjesta"
ja bih je, iskreno, pustila..vjerovatno to teta i osjeca pa joj ne prigovara a ti joj mozes reci da ako joj je teret da se strpi jer curica nadoknađuje paznju..ja je ne bih kudila, ruzila..rekla bih joj da je ona moja kraljica i princeza i da nista bez nje necu moci oko bebe, da mi je prijeko potrebna njena pomoc da pazimo na bebu user posted image

ja sam "maknuta sa trona" user posted image i znam koliko mi je znacilo sto sam sa mamom presvalcila brata user posted image

hajde mozda si i u pravu.... puno i ja mislim na to... jer ona osjeca .. i mi sve djelimo i pricamo i abd i mi cemo ucestvovati zajedno.
A teta ni n esmtra da je njoj to tesko teta je takva to su njene metode i prem anjenoj djeci vjerovtano... pusti .. samo eto moje nisu .. ja volim da ima svoje granice.
Sad nekad napisah vjerovatno i meni teta ide na zivce zbog nekih drugih stvari pa onda i hormoni i sve i ja to vidim duplo ... zato i necu reagovati dok se hormoni ne smire... hihihihihi....

Ispisah ja svasta ... ja stvarno obecam sebi da necu regovati iduci put al moram. Meni bi u sutini bilo najbolje da tete nema cijeli dan nego samo dio al onda nisam u mogucnosti da j eplcam punu platu koja joj je solidna a njoj ne bi odgovralo umanjenje i tako ...
hvala na razumjevanju sto sam zachatavala temu drugom pricom :) ja sam jedinica pa mozda i ne mogu razumjeti sta moja curica osjeca. jos je bio veliki period kad sam ja bila kuci a prije smo nas dvije lutale hodale svuda svaki dan ... pa sad pripreme iako se ja trudim da ona ne osjeti puno neki nedostatak ipak me nekad snaga izda i jednostavno puno se toga prebacilo na babu sto prije nikad nije bilo.

Ipak imas iskustvo s tim skidanjem s trona - pa hajde pokusat cu i ja biti blaza. Izgurali smo vecinski dio izguracemo i ova dva tri mjeseca :) Hvala

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6298
12.12.2011 13:35:25   
mamina princeza

nije bas da je ne vrijedja al ne tipa da psuje nego eto recimo - smrdis mi user posted image i tako nesto ------dosadna si mi tipa toga sto ja ne dam da nama govori nikako

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 6299
12.12.2011 13:38:43   
gerberka
iz potpisa vidim da princeza ima 3,5 godine..nemojte mi na princezu jeste culi user posted image malešna je, mrva mala, ko joj god da pažnju treba joj..osjeti dijete da beba dolazi..moja sestricna je plakala bez razloga..sestra mislila boli je nesto..dosle kod mene, ja joj dala olovku i pair hajd rekoh tetki nacrtaj svoju porodicu..mamu, babu..sebe..ona nacrtala babu nasmijanog, mamu također nasmijanu sa stomakom ( veliki krug ) u krugu beba ( ono kao čičagliša user posted image ) i dobro prekrižila bebu u stomaku crvenom bojom user posted image user posted image user posted image
a uvijek je govorila najvise voli bebu u stomaku ( vidjela da tako treba )..ja sam njoj pricala da ce beba biti tako mala, da je ona glavna, morat ce je slusati, da se beba bezveze ukaki, ne moze ni u kafic ici..dijete tek onda pocelo uzivati u iscekivanju prinove user posted image

a onda kad je dosla beba..bila sretna jedan dan i opet ono ponasanje "dobro, guštali ste, okrenite se prema meni" user posted image user posted image

ja i ne sumnjam da je tvoja princeza dobro odgojena, od majke koja izrazava brigu za ponasanje djeteta moze se samo ocekivati odgojeno dijete jer to dokazuje da s euvijek brines za njene postupke i svaka cast na tome user posted image user posted image user posted image

jedan moj prof je rekao "odgajajte slobodnu djecu"
ja ne volim onu strogo odgojenu djecu dobro jutro komsinice, dobro vecer komsija..to je nama odraslima lijepo, ali djeca su u okovima..imam utisak da je tvoja princeza koja odrasta zdravo i normalni i sa tri i po godine je ok da fursa user posted image

uh al vas umorih..sorry user posted image

Neposredna veza do poruke: 6300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  250 251 [252] 253 254   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  250 251 [252] 253 254   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *