Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:10:30
soraya
Da se i ja nadovežem na temu ZATVOR. Ranije sam vec pisala kupite Mg u granulama Biolectra Mg Direct, u kutiji dodje pakovanje od 20 kesica, pije se 1 na dan, ima u svakoj apoteci. Dobro za probavu+za smanjenje grčeva. 2-3 puta sam bas imala problema sa zatvorom i pomogla mi je kisela voda Mg Princess tešanjski, popijem 2 čaše toplog kiseljaka i nema zime odmah odcepi. Probajte, vidjet cete da pomaze. za to su dobre i suhe sljive i smokve, ali ovo za kiselu vodu je provjereno!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:10:51
mama21e
IZVORNA PORUKA: mina23
Neznam sama sta da radim dali da odem dr. odmah ili da sacekam par dana Hvala Mama21 na lijepom odgovoru, koji si ti mjesec? poz i pusa ah da i sad nema nista osim blagog skroz malo svijetlo smedje ali samo kad se obrisem papirom
Mozda uradi jos jedan test pa onda idi dr. Ali samo opusteno, nemoj puno da razmisljas o tome. Bice aBd da si trudna A ja sam 16+6, jos malo pa 5. mjesec aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:18:33
mama21e
Sto se tice zatvora meni nije nista pomoglo... ni sljive, ni kivi, ni donat...ma nista. I tako se svaki put zalim dr. i na kraju mi rece da uzmem cepice Dulcolax. I vjerujte veliko olaksanje, ma sve odcepilo I od tad nemam vise problema sa probavom hB. Bembelice koje imate zatvor savjetujte se s dr. svojim, al prvo pokusajte s ovim gore stvarima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:29:30
Čupi
Curke draga, bebmbelice... Ja se osjećam super, ujutro kad se probudim malo se osjećam da me nešto žiga, ali dok se razgibam, sve ok.... muka nemam, a nadam se da mi neće ni doći, sa njih tri sam umirala od povraćanja, mada sam tek 7 tj. sad će to nekad hehhe.... cure pusa velika od mene...uživajte sa svojom djecom i pupom naravno!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:36:00
Hurma
IZVORNA PORUKA: soraya
Da se i ja nadovežem na temu ZATVOR. Ranije sam vec pisala kupite Mg u granulama Biolectra Mg Direct, u kutiji dodje pakovanje od 20 kesica, pije se 1 na dan, ima u svakoj apoteci. Dobro za probavu+za smanjenje grčeva. 2-3 puta sam bas imala problema sa zatvorom i pomogla mi je kisela voda Mg Princess tešanjski, popijem 2 čaše toplog kiseljaka i nema zime odmah odcepi. Probajte, vidjet cete da pomaze. za to su dobre i suhe sljive i smokve, ali ovo za kiselu vodu je provjereno!
ja isto rijesim taj problem magnezijem... doduše ja pijem 2 x 1 magnezij od 250mg, od natural wealth-a i sad svaki dan fino crijeva prazna, ali ja pijem najvise zbog kontrakcija... i da... gazirani sokovi i kisela naravno podsticu kontrakcije... radije popijte sumeci mg ili tabletu... :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:41:42
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: dush Djana, za to pomaze kivi i Donat :) Ja sam isto imala problema, pogotovo kada sam bila u bolnici, jer sam non stop lezala i onda su mi rekle cure koje su bile samnom u sobi da jedem nekoliko kivija i da pijem donat (inace bi mi sestre dale one cepice sto stavis u guzu pa te brzo protjera, a meni nesto bilo to odvratno). Tako da draga moja, jedi preko dana nekoliko kivija, navecer popij jednu casu donata, ujutro kada se porbudis 2 case, znas kako pomaze
IZVORNA PORUKA: soraya
Hvala vam drage moje, Biolectra Mg Direct pijem već i tu i tamo pomogne, Donat i kiselu vodu ne mogu jer sam alergična na sodu nažalost. Za sad radi posao kompot od šljiva i jogurt natural Sensia.
IZVORNA PORUKA: Čupi
Curke draga, bebmbelice... Ja se osjećam super, ujutro kad se probudim malo se osjećam da me nešto žiga, ali dok se razgibam, sve ok.... muka nemam, a nadam se da mi neće ni doći, sa njih tri sam umirala od povraćanja, mada sam tek 7 tj. sad će to nekad hehhe.... cure pusa velika od mene...uživajte sa svojom djecom i pupom naravno!
Ooo pa mi smo po kalendaru samo 2 dana razlike, vidim kod tebe već 4to po redu, bravo super samo naprijed .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:50:05
dzenyA
Kako ste mi drage moje,lijep ovaj dan a meni se neda iz kuce izaci, Pauzo ma to je nista,ne sikiraj se, ja imam 12 do 15 leukocita,upala draga moja. Mama 21 i meni su tako mucnine prestale,valjda ih nece vise ni biti
Bebice dobro nam dosla natrag
Arine nam nema sta li je s njom ? Djana radis li jos,sve ostale sandrich, gerbo, veki-aki, andjelo, ellam, veliki Mino dobro nam dosla u klub
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 14:53:50
Lulu_08
dzeny, radim radim bez prestanka hehe. Namjeravam raditi sve dok imalo budu uslovi dozvoljavali. Ne mogu ni kod kuce, ludim kada nemam obaveza hehe. Ali ako bude veliki minus, hladnoca i to, otici cu kuci. O tom po tom .
I ja se pitam gdje li je Arina, kako je bebica i jesu li pripreme i dalje u toku?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:13:06
jakosretna
mama21 dobro sam masala,po nekada mi dodje lose ali puno mi je bolje nego na pocetku trudnoce,ali kazem opet kriza dodje i prodje . Kako si m i ti imali kod tebe mucnina,kako bebica tvoja znasli sta nosis?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:21:05
mama21e
IZVORNA PORUKA: jakotuzna
mama21 dobro sam masala,po nekada mi dodje lose ali puno mi je bolje nego na pocetku trudnoce,ali kazem opet kriza dodje i prodje . Kako si m i ti imali kod tebe mucnina,kako bebica tvoja znasli sta nosis?
Ja sam bolje danas hvala Bogu, zacudjujuce Ne znam sta nosim, nisam pitala prosli put na pregledu, na iduci tek idem pred novu g. tako da cu tad najvjerovatnije znati, aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:24:02
anđelo
Gdje ste žene moje?Ja vas želila ...Mene evo ufatili neki mali bolovi u krstima,kao kad trebam dobit.Skroz su blagi,al evo kružnim pokretima se masiram i ležim na ljevom boku.To su sigurno opet kontrakcije ebem mu,taman sam mislila prošlo je.Beba se isto slabije pokreće,al osjetila sam je danas 2 puta .Danas sam bila malo i u adaxu,gledali krevetiće i komodice,onaj panda i zebra su mi naj .Rano je još za neku veću kupovinu,al eto nismo mogli odolit a da ne provirimo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:29:54
mina23
sad opet u wc i opet tragovi krvi , nekako mi rano da idem dr ali i sama neznam sta bi, test je pokazao blijedu drugu crticu, mislim i pise da je to trudnoca
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:32:43
Miracle*3
sad opet u wc i opet tragovi krvi , nekako mi rano da idem dr ali i sama neznam sta bi, test je pokazao blijedu drugu crticu, mislim i pise da je to trudnoca
Ako je trudnoca, a imas problem kao ovaj nikad nije rano. Mozda ti da nesto sto ce zaustaviti krvarenje. Ja bi otisla
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:43:21
mama21e
Najbolje idi dr. za svaki slucaj, ne dao Bog da se sta iskomplicira ako je trudnoca, a krvarenje nikako ne valja.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 8.12.2011 16:47:44
anđelo
IZVORNA PORUKA: mama21e
anđelo nek si ti bila u adaxu i provirila, a ko sisa kontrakcije Samo draga lezi i odmaraj, bice bolje aBd
evo pijem magnezijum ,legim i odmaram.Vidjet ćemo,magnezij bi trebao pomoći.Kolica nisam gledala,imamo već kolica,papreno smo ih platili kad je Imranu trebalo,Gracova su i stvarno su kvalitetna.Braco ih je poklonio seki sa zadovoljstvom.Imamo i krevetić koji je Imran koristio,a u njemu je spavao samo 3 mjeseca i to preko dana,po noći nije htio,ali babuka kaže hoće curici kupiti novi krevetić.Ima još vremena do aprila,pa vidjet ćemo još.Meni su fantastične one nosiljke za bebu,a istovremeno su to i autosjedalice.Kaže teta u adaxu da se to sve kupuje u kompletu s kolicima,al da nekad dođe neovisno od kolica,samo se mora češće obilazit