|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
8.12.2011 10:43:58   
soraya
bebice ti nikako da se rijesis lijevog boka user posted image  ja mislim da ti lezanja na l. boku dosta za cijeli zivot.

Sonji sretno!

ja jutros bila na kontroli u DZ i sve hB u najboljem redu, prednjaci glavica-nadam se da ce tako ostati do kraja iako sam sad 34. sedmica, beba gledala prema gore i udarala kao da je znala da je gledamo, mahalusica mamina. a sinoc mm naslonio glavu na stomak i dobio je takav udarac u obraz od svoje nerodjene kcerkice. Govori mi draga sta je ovo ovoliko, neka neka vidi kako je meni kad bebara krene praviti dar-mar po stomaku :)))

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5851
8.12.2011 11:02:15   
anđelo
user posted image user posted image Bebice ,hvala što si nam se javila,da ne brinemo više.Znam koliko imaš sad obaveza i koliko si zauzeta.Žao mi je što si sve doživjela,ali bitno je da se oporavljaš i da si sa svojom princezom.Nedavno sam ja baš čitala na nekom forumu o toj dr.Abadžić,gdje se žena žalila da joj je pri porodu ostavila posteljicu i pustila je kući.Žena imala temperaturu ,a na gaku je nisu htjeli primiti,te tek kad su je kola hitne pomoći dovukla i oni medicinari se počeli s njima svađati,prime je jedva.Na kraju otkrili upravo to da joj je ta Abadžićka ostavila posteljicu.Znam da ih je žena i tužila al ne znam kako je to sve završilo.Ljubi svoju princezu,a tebi velikiuser posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu soraya)
Neposredna veza do poruke: 5852
8.12.2011 11:15:46   
Mrgica
Pozdrav drage moje. Nema me 2 dana a vi vec bukvar ispisale user posted image .
Bebice drago mi je da si ponovo sa nama, a i jako zao sto su te toliko napatile, ali polako uskoro ces ti aBd biti ko nova i uzivati 100% sa svojom bebicom. Jesil se ti na GAK-u poradjala, ne upratih dobro?
Mina zao mi je zbog nalaza, mada nisam u toku o cemu se radi, ne daj se draga, saljem ti jedan veliki user posted image
Ja jos cekam z.knjizicu i uzasno sam ljuta, moram da cekam na pregled zbog njihove glupe administracije kao da sam iz dr dzave dosla,a ne iz dr kantona, uh...
Ljubim vas sve od rada, a mojoj "terminusi" koja viri saljemo jedan vejiki user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5853
8.12.2011 11:15:54   
mama21e
Bebiceee duso draga, ne mogu ti opisati koliko si me obradovala sto si se javila user posted image Puno mi je zao sto si se toliko namucila ali hvala Allahu pa je to sve ruzno sad iza tebe. Sad imas najveci razlog za srecu, imas svog malog melekcica pored sebe. Zelim ti najbrzi moguci oporavak, da uzivas u potpunosti sa svojim zivoticem malenim, jer stvarno to zasluzujes. Ljubi je za nas user posted image
Dobrodosla nazad svojoj RR raji user posted image user posted image user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5854
8.12.2011 11:21:15   
mama21e

IZVORNA PORUKA: mina23

Zdravo zene moje slatke , samo da vam javim da sam radila test i bio je pozitivan, ali se sad bojim jer sam jucer malo krvarila a danas imam blago smedjkast iscjedak vrlo malo.
A jucer mi je bio termin menstruacije, ipak se bojim user posted image

Pozz mina i dobrodosla user posted image Kod mene je ista situacija bila, uradila test i user posted image bio, poslije pocela krvariti, i bas tako sutradan smedjkasti iscjedak. I odem dr. i vidi mi na uzv krvarenje, dobila terapiju i hvala Bogu prestalo. Tako da nemoj da se brines, opusti se. Ako hoces sacekaj jos koji dan pa ponovo uradi test. Zelim ti da si user posted image user posted image

(odgovor članu mina23)
Neposredna veza do poruke: 5855
8.12.2011 11:22:45   
veki_aki
e zene moje toliko se topline ovdje osjeti, stvarno ste super svima veeelikiuser posted image !
Mama21e ne rece ti sta je sa kontrakcijama nadam se da je bolje.
Mrgice zar te jos peglaju za knjizicu, a jojuser posted image saljem velikiuser posted image !
Evo cekam na poslu neku corbicu sto smo narucili i crkoh od gladiuser posted image  pa sve ove keksove pozderahuser posted image
Jos jednom mahanje a tebi bebice svaka cast sta si sve prezivjela!user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5856
8.12.2011 11:24:42   
veki_aki
i da zxaboravih pozeljeti dobrodoslicu MINIuser posted image , nadam se da ce biti sve ok. Ja sam u prvoj trudnoci 2 puta krvarila i nist posebno, dobroston i cak ni mirovanje nije trebalo. Drzim fige da si vec user posted image !

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5857
8.12.2011 11:24:45   
Sandrich
gdje si bebice moja draga, bas mi je drago sto te opet vidim na forumu user posted image ...saljem ti jedan velikiiiiiii zagrljaj user posted image  za svu tvoju hrabrost. Znam kroz sta si sve prosla u trudnoci i opet te zadesio tako tezak porod i jos operacija...bas mi je zao....nadam se da sada idu bolji dani, da ces se uskoro u potpunosti oporaviti i samo uzivati uz bebu user posted image  i da, rijesiti se lezanja na l. boku user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5858
8.12.2011 11:26:54   
mama21e
veki_aki tek sad vidjeh post, malo me bebica iznenadila svojom pojavom pa sam na preskake citala user posted image
Hvala Bogu kontrakcija nema, malo me noge bole ali nista strasno user posted image I nisam vec 2 jutra povracala user posted image mozda me prolaze ove mucnine user posted image
Jesi osjetila bebicu ili si jos u iscekivanju user posted image
user posted image veliki da je danas aBd osjetis. user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5859
8.12.2011 11:30:49   
Mrgica
Veki aki gdje si drugo user posted image , kako si mi?Mrda li se user posted image kad mene majo nekad baloncici letaju user posted image al kazu deblja si,a i posteljica sprjeda pa se slabije osjeti. A za z.knjizicu, ma peglaju mila ko da vadim ne znam ti sta , odem na biro ovjere mi oni, kontam sad u socijalno i kraj, kad sipak, ukuca moj maticni broj u comp, kaze nema jos nista, a s obzirom da se prebacujete iz dr kantona to zna potrajati dugo, kaze nije do njih.Al eto srece naki fin ciko radio tamo pa mi dao br da nazovem i provjerim dal je doslo, kaze da ne hodas djabe trudna po ovoj kisi, bas me iznenadi ljubaznost od ljudi jer sam navikla na drskost, al eto hvala Bogu jos ima dobrih dusica...Pusa najveca
P.S Mi juce usli u 20 sedmicu, masalah...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5860
8.12.2011 11:35:51   
mama21e
Mrgice user posted image za 20. sedmicu user posted image
A nisam upratila sto vadis z.knjizicu, jesi je izgubila ili?
user posted image da je sto prije dobijes aBd!

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 5861
8.12.2011 11:41:46   
Sandrich
mama21 super da si bolje user posted image
veki-aki nadam se da ces uskoro jesti, ja pobudalim kad sam gladna user posted image user posted image
mrgice cestitke na novoj sedmici user posted image
sonji zelim sto laksi porod i da sto prije ugleda svoju mrvicu user posted image
posebna cestitka ide mojoj priji Gerbi koja je ja mislim danas usla u 8-mi mjesec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja danas idem dr u 13h da mi pogleda bubreg. Juce i danas me nesto ziga oko gospodje dole pa nadam se da nije nista opasno user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5862
8.12.2011 11:44:15   
veki_aki
EJ terminuse moje....
Mama21e drago mi je da napokon krece sve kako treba, zelim ti da tako i nastaviuser posted image  Ja nisam sigurna dal nekad nesto osjetim, kao nesto malo, ko grcic, ma ne znam ni sama, mislim da stalno nesto ocekujem i onda vise neznam jesu li to cerijeva il user posted image
Mrgice fakat se nadam da ce ti to vise rjesit, mi i nasa administracijauser posted image
Jutros sam pricala sa nekom trudnicom iz BanjaLuke i ona jos ovdje nema dr.al je vadila nalaze i tek treba doci da zivi ovdje al je imala knjizicuuser posted image sad nista nekontam

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5863
8.12.2011 11:44:53   
veki_aki
i zaboravih ti mrgice cestitat na novoj sedmiciuser posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5864
8.12.2011 11:49:12   
veki_aki
e sandrich razumijemo seuser posted image  ja upravo jedem i pisem, meni sad odmah muka ako nejedem cim mi prahne, a to je cesto!!!
Pozzzzzzzzzzzzzzzz

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5865
8.12.2011 11:50:48   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: mama21e

Mrgice user posted image za 20. sedmicu user posted image
A nisam upratila sto vadis z.knjizicu, jesi je izgubila ili?
user posted image da je sto prije dobijes aBd!

Nisam izgubila draga, vec se prijavila u Sarajevo posto sam se tu udala, a inace sam dosla iz HNK kantona, pa sad cekam.Hvala na cestitkama...user posted image
Veki aki ja nista nisam mogla sa starom knjizicom, kao da je i nemam, samo kazu drugi kanton i ne moze...Hvala i tebi draga moja i Sandrich takodje, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5866
8.12.2011 12:40:05   
pauza
zenice moje, sta znaci leukociti u mokraci 3-4?? je li to lose, dobro ili...??

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 5867
8.12.2011 12:50:38   
dush
Dobar dan vam zelim moje drage user posted image !

Sto se tice prvih bebinih pokreta koje osjetite... Kod mene je bilo kao neki baloncici u stomaku, negdje oko 18te sedmice cini mi se. A i meni je posteljica na prednjoj strani tako da sam ih i slabije osjetila. Mada ni sada ne osjetim nesto previse. Kazu da je tako normalno kod zena koje su malo deblje i kojima je posteljica naprijed.

Bebice, zao mi je sto si kroz sve to prosla, a drago da se oporavljas... Jos koji dan i onda ce biti samo uzivancija!

Ja sam bas nesto lose raspolozena ovih dana... Vec sam vam pisala da su mi u bolnici otkrili da bebino srce kuca sporije nego sto bi trebalo i da ima aritmije i rekli mi da idem kod nekog specijaliste u Ljubljanu. I nazovem ih jucer da se narucim i kazu mi da ne mogu da se narucim, nego da me neko mora pregedati u nekoj od bolnica  i da onda taj doktor nazove i naruci ako je nesta hitno, jer oni primaju samo hitne slucajeve i da svakako sada imaju sve puno do iza nove godine. I nazovem svog ginekologa da vidim sta sada, on kaze ja ti nista ne mogu tu, ja sam samo napisao uputnicu, jer su ti tako rekli ovi iz bolnice i kaze zovi bolnicu. Danas sam citav dan zvala bolnicu, ali nisam dobila doktora, naravno kod njih uvijek guzva.... Mislim, kao da sam ja sama smislila da trebam tamo ici.... Koji kreteni.... Ovo zdravstvo u Sloveniji je stvarno katastrofa....

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 5868
8.12.2011 12:53:39   
Anoniman
Bebica  vratila si seuser posted image user posted image user posted image falila si ja sam stalno pitala virkala dje mi je ona bebica jesul dosle kuci ....
Ljubi pile malo od nas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zao mi je sto se toliko ispati jbm.u al imas svoje pile proce to iza tebe je sve .....uzivaj sa user posted image
Sonja sretno user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 5869
8.12.2011 13:00:27   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: emy24

zenice moje jeste mi se naspavale,ja sam jutros uzasnauser posted image user posted image user posted image cijelu noc nisam mogla spavati,moram u wc,da piskim konstantno mi muka,ako ne jedem ne mogu da sam gladna a ako jedem muka mi,okretala sam se cijelu noc,sve mi je ovo novo jer u prvoj trudnoci nisam nikad imala ni nagon za povracanje niti sam povracalauser posted image user posted image ,ali eto sve ce se izdrzati abd,jer mi smo sve hrabreuser posted image user posted image user posted image

Eh nije mi drago sto imas mucnine ali mi je drago da nisam jedina, meni je ova trudnoca za ovih prvih 7-8 sedmica totalno drugacija od prve. Neke stvari poput prvih simptoma su iste (grudi vece i osjetljive i bolovi u stomaku). Medjutim mucnine i averzije prema odredjenoj hrani nisam prvi put imala, a sada me muci i kiselina i mucnine, i averzije i zatvor i problemi sa probavom, totalno drugacije nego prvi put. Ja se iskreno nadam da ce to u narednih par sedmica proci, za sada mi je malo bolje nego u prosloj i pretprosloj sedmici kada su mucnine trajale cijeli dan i u toku noci, sada su samo u odredjenim trenucima.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu emy24)
Neposredna veza do poruke: 5870
8.12.2011 13:05:59   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: pauza

zenice moje, sta znaci leukociti u mokraci 3-4?? je li to lose, dobro ili...??

Draga i kod mene je isto tako, dr rekao sve ok, haman pa normalno, samo malo vise caja od brusnice. Pusa.

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5871
8.12.2011 13:15:15   
dush
IZVORNA PORUKA: Djana

Eh nije mi drago sto imas mucnine ali mi je drago da nisam jedina, meni je ova trudnoca za ovih prvih 7-8 sedmica totalno drugacija od prve. Neke stvari poput prvih simptoma su iste (grudi vece i osjetljive i bolovi u stomaku). Medjutim mucnine i averzije prema odredjenoj hrani nisam prvi put imala, a sada me muci i kiselina i mucnine, i averzije i zatvor i problemi sa probavom, totalno drugacije nego prvi put. Ja se iskreno nadam da ce to u narednih par sedmica proci, za sada mi je malo bolje nego u prosloj i pretprosloj sedmici kada su mucnine trajale cijeli dan i u toku noci, sada su samo u odredjenim trenucima.

Djana, za to pomaze kivi i Donat :) Ja sam isto imala problema, pogotovo kada sam bila u bolnici, jer sam non stop lezala i onda su mi rekle cure koje su bile samnom u sobi da jedem nekoliko kivija i da pijem donat (inace bi mi sestre dale one cepice sto stavis u guzu pa te brzo protjera, a meni nesto bilo to odvratno). Tako da draga moja, jedi preko dana nekoliko kivija, navecer popij jednu casu donata, ujutro kada se porbudis 2 case, znas kako pomaze user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5872
8.12.2011 13:36:23   
animagical
Bebice, hB pa ste kuci, sad ce to sve biti bolje...znam kako je, ali prodje brzouser posted image za 10-15 dana se neces prepoznati

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 5873
8.12.2011 13:48:21   
mina23
Neznam sama sta da radim dali da odem dr. odmah ili da sacekam par danauser posted image
Hvala Mama21 na lijepom odgovoru, koji si ti mjesec? poz i pusa
ah da i sad nema nista osim blagog skroz malo svijetlo smedje ali samo kad se obrisem papirom user posted image

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5874
8.12.2011 13:55:41   
raja_ringe
Drage user posted image ,
samo sa vas sve pozdravim, posebno Mrgicu terminusu ;).. Meni sedmi dan mirovanja, polahko sam se navikla, sada se brinem kako cu se vratiti aBd u normalu :) (ubjedjena sam da cu se vratiti sa bolovanja iako nisam uspjela upratiti od ovih koje su sa kontrakcijama, je li moguce da prestanu i da se ponovo mozemo kretati i funkcionisati kao do sada?). U onom šoku, nisam ništa ispitala dr. zato u subotu idem privatniku pa ću ga ispitati sve. Napokon i bebaru osjetim, ujutro prije nego sto doruckujem, valjda i ona gladna :D.

Forumasice koje imaju problema sa stolicom, probajte sa suhim sljivama (mozete ih samo preko noci pokiseliti, ali ja vise volim kompot pa ga skuham) 100% pomaze.

P.S. Što ja nemam ove emotikone kao što su zagrljaji, slonići i sl. :)

Novopecenim mamama zelim sto brze da zaborave sve porodjane muke i poljubite vase bebice u nonu :).

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 5875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *