Bebica11
|
jutro zene Samo vi spavajte dok jos mozete, ja sam se naspavala onih 9mj za narednih 9 odspavam 2-3 puta po sat, sat i pol i ja kao nova Da vam rekoh napisem koju dok beba spava. Porod je prosao teze. Iako sam bila veliki optimista SAD znam sta je indukovani porod, ne valja, vjestacki je al eto kod mene je bio na vakat jer se i pored svih komplikacija bebi bila obmotala pupcana oko vrata i tako se i rodila. Od ujutro do navecer sam se otvarala, sat-dva po cenat, i to vjestacki, daj gel-otvorio me cenat(uz bolove), daj probij vodenjak otvorio me cenat uz JAKE bolove, daj jednu tabletu pa za par sati drugu, ma dever zivi, i onda uvecer, nakon 4h na stolu dosla je bebica uz veliku epiziotomiju, i onda tek nastaju pravi belaji Posto sam taj dan bila 12. koju moja dr poradja, ona me zasila brzo da joj ispadnem iz ruku , i nije mi zasila neki krvni sud koji je presjekla ili je pukao, ja sam tad dobila ludjacke bolove(poslije tako teskog poroda zamislite) i NIKO mi nije vjerovao da me toliko boli, ja sam se valjala i nisam se mogla smiriti i pored analgina i onda nakon 20sati od toga me operisu jer su preko dana otkrili da imam hematom koji se punio prema maternici, a najveci strah sam imala od anestezije na koju sam alergicna al divna zena anesteziolog Katica mi je smiksala svega-sedativa, analgetika, i malo me uspavala da bih podnijela operaciju Puno sam krvi izgubila 4 boce sam primila, i dr su mi rekli da sam sklona infekcijama zbog tog i naravno i to me zakacilo jer prljava krv iz maternice "upalila" je ranu pa sam imala temp od petka pa evo do danas tek se smiruje pomalo...sve u svemu da sam isla na CR ne bih imala ovoliko belaja, prvo porod, pa onda operacija, i jos rana na nezgodnom mjestu gdje se upaljuje od krvi maternice, da je rana na stomaku brze bi zarasla i ne bi se palila jer bi je mogla odrzavati cistom i suhom a ovako je malo patnje al hajde.....kad vidite bebu sve vas prodje Gerberka moram se pohvaliti da sam ostala dosljedna da nikome ne dam ni KM , doduse koliko sam bila morala bih pola osoblja potkupiti Silver niposto ne mijenjaj dr, ona me operisala L.Imsirija, i ja sam FASCINIRANA zenom, prvo me spasila od unutrasnjeg krvarenja, drugo dobro me uradila hB, i trece SVAKI DAN me obilazila i njoj se opet moram javiti da mi vadi konce PUNO sam razocarana s mojom dr Abadzic, koja je na neki nacin "kriva" jer me smlatila pri sivanju pa se javio hematom, i onda dosla 2 puta da me vidi i zadnju sedmicu se nije nikako pojavila!!! a toliko sam joj se para nadavala privatno joj iduci, stvarno sam razocarana i da jos nesto, malo cu vas razocarati al oni tipovi disanja mozete okaciti macku o rep , mozda pali kod nekog kad dodje 7 prsti otvoren pa se za pola sata porodi, al ja sam primjenjivala SVE skolski, malo vam olaksa "psiholoski" kao da vi kontrolisete tok i znate sta je u pitanju, al npr kad sam primjenjivala tip 2 SATIMA jer sam imala predug porod to je uticalo na los ctg, bebi nije dolazilo kisika jer to kratko predisavanje je na to uticalo da meni olaksa al bebi bude teze, i onda je babica na mene zavristala kako sam sebicna, sta bebi radim a ja ostala u cudu ucili nas tako plus jedna mlada dr me podrzala....pa ja je pitam PA KAKO kaze DUBOKO disi, i to je bolnije majci al bebi je odmah ctg bolji bio, eto ko se duze bude poradjao nek pazi na to