|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
7.12.2011 23:52:20   
ellam
drage moje zelim vam mirnu i prospavanu noc sa nasim user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5826
8.12.2011 0:08:03   
gerberka
laku noc user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5827
8.12.2011 0:59:30   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama21e

veki_aki i ja se nadam da nije sta ozbiljno, vidjet cu za koji dan.
A kako si ti, boli li tebe sta? user posted image

Bebice javi seeeee!!!!!!!

prizva meuser posted image

tek smo danas izasle kuci, malo je bilo komplikacija, imala sam i operaciju al je dobro sad hB

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5828
8.12.2011 6:56:49   
Bebica11
jutro zene

Samo vi spavajte dok jos mozete, ja sam se naspavala onih 9mj za narednih 9user posted image

odspavam 2-3 puta po sat, sat i pol i ja kao novauser posted image

Da vam rekoh napisem koju dok beba spava. Porod je prosao teze. Iako sam bila veliki optimista SAD znam sta je indukovani porod, ne valja, vjestacki je al eto kod mene je bio na vakat jer se i pored svih komplikacija bebi bila obmotala pupcana oko vrata i tako se i rodila. Od ujutro do navecer sam se otvarala, sat-dva po cenat, i to vjestacki, daj gel-otvorio me cenat(uz bolove), daj probij vodenjak otvorio me cenat uz JAKE bolove, daj jednu tabletu pa za par sati drugu, ma dever zivi, i onda uvecer, nakon 4h na stolu dosla je bebica uz veliku epiziotomiju, i onda tek nastaju pravi belajiuser posted image
Posto sam taj dan bila 12. koju moja dr poradja, ona me zasila brzo da joj ispadnem iz rukuuser posted image , i nije mi zasila neki krvni sud koji je presjekla ili je pukao, ja sam tad dobila ludjacke bolove(poslije tako teskog poroda zamislite) i NIKO mi nije vjerovao da me toliko boli, ja sam se valjala i nisam se mogla smiriti i pored analgina i onda nakon 20sati od toga me operisu jer su preko dana otkrili da imam hematom koji se punio prema maternici, a najveci strah sam imala od anestezije na koju sam alergicna al divna zena anesteziolog Katica mi je smiksala svega-sedativa, analgetika, i malo me uspavala da bih podnijela operaciju Puno sam krvi izgubila 4 boce sam primila, i dr su mi rekli da sam sklona infekcijama zbog tog i naravno i to me zakacilo jer prljava krv iz maternice "upalila" je ranu pa sam imala temp od petka pa evo do danas tek se smiruje pomalo...sve u svemu da sam isla na CR ne bih imala ovoliko belaja, prvo porod, pa onda operacija, i jos rana na nezgodnom mjestu gdje se upaljuje od krvi maternice, da je rana na stomaku brze bi zarasla i ne bi se palila jer bi je mogla odrzavati cistom i suhom a ovako je malo patnje al hajde.....kad vidite bebu sve vas prodjeuser posted image

Gerberka moram se pohvaliti da sam ostala dosljedna da nikome ne dam ni KMuser posted image , doduse koliko sam bila morala bih pola osoblja potkupitiuser posted image

Silver niposto ne mijenjaj dr, ona me operisala L.Imsirija, i ja sam FASCINIRANA zenom, prvo me spasila od unutrasnjeg krvarenja, drugo dobro me uradila hB, i trece SVAKI DAN me obilazila i njoj se opet moram javiti da mi vadi konce

PUNO sam razocarana s mojom dr Abadzic, koja je na neki nacin "kriva" jer me smlatila pri sivanju pa se javio hematom, i onda dosla 2 puta da me vidi i zadnju sedmicu se nije nikako pojavila!!! a toliko sam joj se para nadavala privatno joj iduci, stvarno sam razocaranauser posted image

i da jos nesto, malo cu vas razocarati

al oni tipovi disanja mozete okaciti macku o repuser posted image , mozda pali kod nekog kad dodje 7 prsti otvoren pa se za pola sata porodi, al ja sam primjenjivala SVE skolski, malo vam olaksa "psiholoski" kao da vi kontrolisete tok i znate sta je u pitanju, al npr kad sam primjenjivala tip 2 SATIMA jer sam imala predug porod to je uticalo na los ctg, bebi nije dolazilo kisika jer to kratko predisavanje je na to uticalo da meni olaksa al bebi bude teze, i onda je babica na mene zavristala kako sam sebicna, sta bebi radim a ja ostala u cuduuser posted image ucili nas tako plus jedna mlada dr me podrzala....pa ja je pitam PA KAKO kaze DUBOKO disi, i to je bolnije majci al bebi je odmah ctg bolji bio, eto ko se duze bude poradjao nek pazi na to

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5829
8.12.2011 7:50:11   
senka27
Ma Bebiceeeeeeuser posted image user posted image user posted image nedostajala siiii

znas da si me obradovala jutros kad ugledah tvoje postove...zao mi je sto si se ispatila...ali...srecom pa je sve bilo i proslo

sad se fino oporavi i uzivaj i cuvaj se zelim tebi i tvojoj djevojcici sve najboljeuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5830
8.12.2011 8:25:21   
Miracle*3
bebiceeeeeeeee,user posted image user posted image user posted image user posted image pa duso draga, bas mi je zao sve ovo sto procitah, ali eto hvala Bogu, opet je bebi dobro i ti zajedno ste.
Stvarno ti dr kako mogu covjeka zeznuti.

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Silver niposto ne mijenjaj dr, ona me operisala L.Imsirija, i ja sam FASCINIRANA zenom, prvo me spasila od unutrasnjeg krvarenja, drugo dobro me uradila hB, i trece SVAKI DAN me obilazila i njoj se opet moram javiti da mi vadi konce

Ona je moja dr vec 5 godina, i ne bi je mijenjala, nema sanse. Stvarno je covjek, insan, to se vidi. A ova dr A., ja ne znam je li se ona nekom nasmijala. Bezobraznica jedna, zafrkala stvar i ne pojavljuje se...uh

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5831
8.12.2011 8:38:34   
Bebica11
Hehe dan poslije poslije poroda mi nije bilo do zivota, smucilo mi se sve, i onda ove komplikacije, bebu sam samo slala da je hrane ja nisam mogla ustati, guz da izvinete natekao duplo veci od drugog i jedna usnica 3 puta veca od druge bila, SVE CRNO pomodrilo, i sad je spao otok,mogu se kretati, a mm mi maze guzu gdje je ostalo crnilauser posted image

i da vam kazem FUJ je higijena, jadne sestre lickaju krevete, natkasle steriliziraju, dizu dusek, sve one sipkice steriliziraju i sl a "higijenicarke" zene od po 60god koje preko stele neko uvalio samo BRISU POD, lajala sam im i pod, cistiji je on od stola, a WC i tus kabine katastrofa, dignete dasku krvava....SAMO JEDNA cistacica, zovu je "zizi" stvarno cisti wc da je milina uci poslije

Bebu sam zadojila 6-ti dan hB SPONTANOuser posted image , prije toga su mi sestre cupale bradaviceuser posted image , ja silila bebuuser posted image , izgrizla me svu, imala ragade na obje dojke i ja prekinem 2 dana i izmlazala i davala joj i kad su zacijelile ja joj dam i ona povuce, nikakva ni nauka ni tehnika ne treba za to, sve je to "teorija" koja ne pali, kako cu ja uvaliti bebi crni dio kad ne moze zinuti?? kako kad je tvrd, samo su me patile gore, kako sam izmlazala bradavice smeksale i tek sam onda uspjela ubaciti veci dio bradavice odnosno beba ga je sama povukla i dosta stvari cete INSTINKTIVNO raditi, nema tu teorije, nego probas ovo ono dok ne upaliuser posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 5832
8.12.2011 8:49:25   
pauza
bebice draga, svu srecu svijeta zelim tebi i tvom piletu malomuser posted image user posted image  neka taj losi dio poroda bude cim prije zaboravljen i da to bude najveca bol sto ce te ikad u zivotu snaci:-)) posebno mi je zao sto je bas tebe sve to snaslo, ali hvala Bogu pa je proslo i da je mala princeza dobro:-))
sto se tice dr, ja sam takodje prezadovoljna L. Imsirija i svaki put pokaze tu ljudsku stranu pored profesionalne...
liki ljubac saljem tebi i tvom bebiju:-**

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5833
8.12.2011 8:55:48   
Bebica11
hvala vam zenice, vama zelim sto lakse porode i da i vi mazite svoju djecicuuser posted image

mazite se jos u pupi, ja sam dan poslije poroda DVA TRI puta kontala " MA STO ME NE LUPA"user posted image user posted image user posted image i skontam- pa porodila seuser posted image

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 5834
8.12.2011 9:12:44   
Nina_Lana
Bebice draga user posted image user posted image hvala Bogu pa se oporavljas...i bice sve to abd dobro, bitno je da ste obje sad ok i da uzivate jedna u drugoj... Zao mi je sto si se toliko napatila, ali eto kad drzis svoju bebicu na svojim grudima isplati se jel da user posted image ...saljem ti jedan veliki poljubac

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5835
8.12.2011 9:14:24   
veki_aki
Draga Bebice saljem puno user posted image , bas mi je zao sto si se toliko napatila, nadam se da je sve ruzno sad iza tebe i sad samo uzivaj u svojoj user posted image . Ebemu i dr. kakvi su, al hajd sad je proslo, imas svoje malo i ne misli vise na tu nocnu moru. Da znas da si nam falila ovdjeuser posted image
Ostale zenice kako ste mi?Dinamitna jel sta krenulo zaoprave?Drzim fige da sve bude najbolje sto moze! Senka i ti si tu negdje?
Mama21e kako si jutros?Ima li kontrakcija?
Pusice moja prijateljica je radila i sa prvim i sa drugim djetetom amniocentezu i sve je proslo ok. Ako ti dr. preporucuje mislim da je bolje da uradis, kao sto neko rece to je sad rutinska metoda. Ja ti drzim fige da sve i nalazi budu ok.
Zene moje, jutros sam isla vadit nalaza u DZ Ilidza, katastrofa. Prvo je jedna trudnica malo onako ljuta zamolila da se sklone sa vrata za trudnice ove stare i bolesne a oni svi na nju, eto samo si ti trudna, mi bolesni, mi stari, ja vamo cekam uredu i user posted image , a onda ja vidim da ce mene prozvat i dodjem do saltera nest za urin ad pitam a mene ona sestra a sta vi hocete a taman me proziva i onda me napala sta radim tamo gdje su trudnice, pa reko trudnauser posted image , katastrofs i zdravstvo i mentalitet ljudiuser posted image
Sad ako mi bude visok SUK to je radi njih.
Eto sad mi je lakse kad sam se pozalilauser posted image
Odo malo radit pozzzzz svim bembelim i user posted image !

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5836
8.12.2011 9:14:41   
Lulu_08
Jutro ženice, kako ste mi jutros?

Bebice, jako mi je žao čuti da si tako loše prošla u bolnici, sa porodom i komplikacijama poslje. Žao mi je što su te bespotrebno izmučili samo zbog glupe ljudske greške, totalno bezobrazno!!!!

Hvala Bogu pa to sada sve fino prolazi i ti već uspijevaš uživati sa svojom bebicom, čitam dojite, odlično samo naprijed!

Ja sam inače ovih dana bila bljak, prehlada me valjda demotivirala, i onaj zatvor glupi, pa sam bila tako teška i mrzovoljna, jedva se mrdala, samo koliko mora. Evo od juče i jutros iako sam pospana do bola, osjećam se malo bolje, hB, i nadam se da će tako i biti ubuduće!

Brojim sedmice, još 2 pa gagi dolazi na odmor aBd, a još 2,5 pa idemo doktorici aBd!!!! Jedva čekamo!!!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5837
8.12.2011 9:27:21   
Bebica11
zene jos nesto KUPITE lanolin kremu za bradavice, mene je spasila u bolnici vise puta,kad namazete SAMO mlijeko pocne curiti i beba povuce i prelagano ide hBuser posted image ja sam uzela multimam u apoteci

i nemojte kupovati chicco pumpicu UZASNA JE

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 5838
8.12.2011 9:51:49   
pahuljica_25
Bebice draga ovih dana sam svaki dan ulazila na forum da vidim ima li kakvih vijesti od tebe.Hvala Allahu da si sada dobro i da uživaš sa svojom malenom.Veeeliki zagrljaj vam šaljemo D. i ja.user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5839
8.12.2011 9:53:56   
Semica
Zenice moje dobro vam jutro...bebice mila svaka ti casT!!

imam vijesti za vas...SONJI je jutros pukao vodenjak...ima bolove na 5 min i 3cm je otvorena...tako da nam jedan bebac stize u toku dana aBD!!! SVe najbolje SONJA!!! Drzimo fige!!!

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5840
8.12.2011 9:59:26   
soraya
Bebice, evo citam tvoje postove i drago mi je sto si opet sa nama i sto je tvoja bebica s tobom, ali mi je fakat zao sto vidim da si se toliko napatila. Kao da nije bilo dovoljno sto si imala problematicnu trudnocu i sto si toliko morala mirovati sad jos i dodatne komplikacije. Stvarno me iznenadio odnos tvoje doktorice prema tebi :(((( Nazalost, danas je situacija takva da dok doktorima ides privatno i  placas svi su ljubazni prema tebi, fakticki placas njihov osmijeh i  ljubaznost a kad dodjes u ovakvu situaciju kao sto si bila ti onda se doktorica pravi Englez. To me najvise najljutilo dok sam citala tvoje postove. Ipak, divim ti se jer si uz Bozju pomoc sve to predeverala i ostavila iza sebe. Zelim ti da odsad uzivas i da ti se samo lijepe stvari desavaju jer si ti to zaista zasluzila. Cuvaj se maksimalno i uzivaj sa svojom bebicom. Veliki pozdrav!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 5841
8.12.2011 10:00:41   
Semica
Sto se disanja tice...u bolnici u TZ ( ne znam za druge bolnice ) ima veliki plakat na zidu u predradjaoni i sve je objasnjeno...( uspjela sam ga procitati pod bolovima jer sam trazila nacin da olaksam sebi...)...Brzo disanje ( kao na filmovima sto puhću ni slucajno dok se otvarate...samo kada tiskate...pa vam kazu disi,,,,) a dok bolove imate...-kratak udisaj na nos-sto duzi izddisaj na usta...ja sam sve trudove stojeci predeverala disajuci na ovakav nacin...;)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5842
8.12.2011 10:03:38   
Semica
I da..jos jedan savjet za grudi...zenice koje su napocetku trudnoce...uzmite peskir neki mekani i svaki dan nekoliko puta trljajte bradavice...nakon nekog perioda uzmite malo grublji i sve tako...na kraju u devetom mjesecu uzmite najgrublji i radite tako..necete imati prob ni sa ragadama ni sa icim vezano za bolne bradavice....( tako rade u rusiji...ruskinja mi jedna rekla ali kasno...ja vec pred porod bila..)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5843
8.12.2011 10:10:00   
emy24
zenice moje jeste mi se naspavale,ja sam jutros uzasnauser posted image user posted image user posted image cijelu noc nisam mogla spavati,moram u wc,da piskim konstantno mi muka,ako ne jedem ne mogu da sam gladna a ako jedem muka mi,okretala sam se cijelu noc,sve mi je ovo novo jer u prvoj trudnoci nisam nikad imala ni nagon za povracanje niti sam povracalauser posted image user posted image ,ali eto sve ce se izdrzati abd,jer mi smo sve hrabreuser posted image user posted image user posted image

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5844
8.12.2011 10:11:39   
Semica

IZVORNA PORUKA: pusica

molim vas da li mi može neko reći što o aminocentezi s obzirom da i ona nosi  rizik radila sam trpl test i pozitivan je 108:1 imam povećan rizik  pa sam se toliko nasekirala i ja i suprug imam 33 godine da li da radim aminocentezu jer i ona nosi rizik

Amniocenteza je 0,05% rizicna ....znaci skoro nikako...ja sam je radila ( iako je meni 22 a suprugu 27 ) zbog nuhalnog koji je bio 3,7 u 13toj sedmici...iglom ti kroz stomak izvade malo plodove vode...dr.u to vrijeme ultrazvukom gleda gdje je beba kako je ne bi povrijedila...postupak traje svega 2-3 min i nije bolan..( boli kao da inekciju primas)...nakon toga dobijes terapiju da pijes ( tablete za sprjecavanje infekcije i kontrakcija) i mozes raditi sve kao i prije amnio...nalazi se cekaju 3 sed ( u tuzli...i besplatan je "zahvat" za one koji imaju osiguranje .-ponovo naglasavam u tuzli)....Takodje mozes raditi i 4D ( ukoliko te toliko strah amnio-mada je ona najpouzdaniji pokazatelj..)..i da...amniocentezom takodje saznas i spol bebe ;) SRETNO!!!

(odgovor članu pusica)
Neposredna veza do poruke: 5845
8.12.2011 10:13:52   
ellam
sonja nek ti dragi Bog olaksa i da sve dobro prodje

bebice hvala Bogu pa si sad kod kuce i mozes polako da nadoknadjujes snagu sa svojom user posted image . Super je sto mozes dojit nakon svih tih sokova. user posted image

Al ja sam sad tako ljuta kad sam procitala tvoje iskustvo. prije par mj se isti slucaj desio mojoj poznanici al bas isti. zena umalo sepsu fasovala. katastrofa!!!! ako ne znaju raditi svoj posao neka se sklone odatle!!!! treba da nas sve unakaze i napate pa da se nauce!!!!  user posted image

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 5846
8.12.2011 10:21:10   
R&T@
Bebice, user posted image
Pomirisi svoju djevojcicu i za nas...user posted image

Sonja, drzimo ti fige...user posted image
Ti ces to lahko, aBd...user posted image
Samo moram potraziti koji je danas praznikuser posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5847
8.12.2011 10:26:03   
mina23
Zdravo zene moje slatke , samo da vam javim da sam radila test i bio je pozitivan, ali se sad bojim jer sam jucer malo krvarila a danas imam blago smedjkast iscjedak vrlo malo.
A jucer mi je bio termin menstruacije, ipak se bojim user posted image

Sunce mamino stiglo 23.01. 2010 nas mali Saim, Volimo ga puuuuno!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5848
8.12.2011 10:29:32   
veki_aki
sonja sretno draga!!!drzimo fige da sve prodje kako trebauser posted image ! Sto laksi porod zelim!!!

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 5849
8.12.2011 10:31:11   
Bebica11
sretno sonjiuser posted image user posted image user posted image

samo da napomenem da opet lezim i mirujem na l.bokuuser posted image user posted image user posted image desno mi je rana

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *