|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
1.12.2011 10:19:11   
ellam
andjelo  inace se u prva tri mj trudnoce preporucuje izbjegavati lijekove bilo koje. puno je bezbjednije kasnije kad se beba vec razvije. medjutim u odredjenim situacijama je bolje uzeti tbl nego dozvoliti da bolest prouzrokuje probleme. i aksef 500 i klavax1000 su antibiotici pa mi nije jasno zasto si oba uzimala. pretpostvaljsm da jedan nije pomogao pa si onda presla na drugi... ne moras se brinut jer su oba antibiotika iz grupe penicilina i cefalosporina a oni su "dozvoljeni" u trudnoci. postoje i oni  koji se ne smiju nikako uzimat. nemoj razmisljat o nusefektima, to su alergije (sto bi se odmah pokazalo) i muucnine,  proljev, povracanje, osipi i sl. nadam se da sam pomogla, pusa

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5351
1.12.2011 10:19:35   
veki_aki
Irena dobro dosla!!!user posted image
Kao sto rece Arina ovdje ces sve da saznas i da se ljepo druzis s nama! Cestitam na crticama!
Jel se meni cini il se Miracle danas jos nejavlja, valjda je ok sve sa pritiskom...
Ja evo 17-a sedmica jos mi niko nije mjerio pritisakuser posted image , jest da mi je u prosloj bio u prosjeku 70-110, pa ni ne pitam.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5352
1.12.2011 10:23:32   
veki_aki
a joj DzenyA sta te strefilo?user posted image  Nadam se da ce terapija pomoci a i sad kad si kuci pa se ljepo utoplis i odmoris vjerovatno ce biti bolje, saljem veliki user posted image !

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5353
1.12.2011 10:28:20   
anđelo
IZVORNA PORUKA: ellam

andjelo  inace se u prva tri mj trudnoce preporucuje izbjegavati lijekove bilo koje. puno je bezbjednije kasnije kad se beba vec razvije. medjutim u odredjenim situacijama je bolje uzeti tbl nego dozvoliti da bolest prouzrokuje probleme. i aksef 500 i klavax1000 su antibiotici pa mi nije jasno zasto si oba uzimala. pretpostvaljsm da jedan nije pomogao pa si onda presla na drugi... ne moras se brinut jer su oba antibiotika iz grupe penicilina i cefalosporina a oni su "dozvoljeni" u trudnoci. postoje i oni  koji se ne smiju nikako uzimat. nemoj razmisljat o nusefektima, to su alergije (sto bi se odmah pokazalo) i muucnine,  proljev, povracanje, osipi i sl. nadam se da sam pomogla, pusa
Ellam,živa nam i zdrava bila,jedan dan sam uzela jednu tabletu,a pošto nije bilo poboljšanja uzela sam drugi dan drugu tabletui bilo mi je puuuuno bolje.Nisam više ništa dalje uzimala jer sam prešla na limun.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 5354
1.12.2011 10:30:03   
senka27
eh Arina evo i ja se pripremam...ispeglano i slozeno...krevetic jos pripremit i jos par prnjica popeglati

a u petak sam se osisala i izvukla pramencice smedje da mi priblizi mojoj boji kose...opet sam smedja

i svidja mi se :) (bila na plavkasto :)) kupila sebi za bolnice sto mi je bilo potrebno...vir uloske,dm kremu za bradavice,

jednokratne gackove,jos papuce da kupim a ostalo imam spavacice,ogrtac itd.

jos bebacu par sitnica treba i sve je spremno za dan "P" user posted image a tek u petak sljedeci idem na UZ ali vidim da je sve ok

bebac se vrti,nalaze radila sve ok...jucer vadila bris nosa grla zbog mrse da se osiguram...et jos otici po uputnicu za ctg...

mozda u ponedjeljak

imam ja Sonju na fb nema nista na zidu...cini mi se da se javljala jedno kaze da nema internet pa se ne javlja...a valjda nam neko javi

uh sto se napisauser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5355
1.12.2011 10:31:46   
irena82
hvala vam na dobrodošlici, a pošto mi je ovo prvi put da sam na vašem forumu ne znam kome je koja beba po redu . Meni je 4 (još uvijek ne vjerujem), imam troje od 11,7 i 4 g. Pa ako vas šta zanima o porodu slobodno me pitajte.

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5356
1.12.2011 10:34:35   
senka27
irena dobro nam dosla i bravo za user posted image user posted image user posted image blago se tebi...

meni je drugiuser posted image

Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu irena82)
Neposredna veza do poruke: 5357
1.12.2011 10:41:27   
Arina
irena kraljiceuser posted image user posted image ....meni je trecauser posted image ....ja sam jos gora sa razlikom.....14,8...user posted image user posted image user posted image .....al eto....ovo ce biti velika nasa maza....svi se radujemo ko ne znam ti cemu.....user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 1.12.2011 10:42:04 >

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 5358
1.12.2011 10:43:47   
Arina
senka....koje vir uloske...koje boje ima ih cini mi se tri boje....kakvi su unutra jel oni vateni sa mrezicom ...ili neki obicni ...zasto svi forsiraju VIR

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5359
1.12.2011 10:47:12   
anđelo
Irena svaka čast.Ja mislila ti prvorotka vidim piše Irena 82,pa reko garant 82 godište.Svaka čast za djecu,danas se teško odluče na više djece,al ja baš volim velike porodice.Meni je druga beba.Sin nedavno napunio 6 godinauser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5360
1.12.2011 10:49:51   
senka27
arina vir 80 cini mi se da su rozi i da vateni i preko mrezica

pa oni su ti bas prirodni bez plastike ikakve...da gospodja moze rahat disat i ukoliko ima epiziotomije oni su mekani i njezni et user posted image

Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5361
1.12.2011 10:50:09   
dzenyA
Irena dobro nam dosla user posted image svaka cast za djecicu, A  Miracle nam jos nema,a i meni je pritisak zene bio 135/90 i krajnja granica je 140 rekla mi je  dr,i to josuser posted image a jel neko koristio vaginalete aloe vera i propolis

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5362
1.12.2011 10:50:14   
anđelo
IZVORNA PORUKA: Arina

senka....koje vir uloske...koje boje ima ih cini mi se tri boje....kakvi su unutra jel oni vateni sa mrezicom ...ili neki obicni ...zasto svi forsiraju VIR
Ja sam isto koristila vir 80 uloške.Roza pakovanja,meni ih je na vježbama babica preporučila i stavrno su udobni i mekani i ne mogu potpariti gospođu jer su prirodni,vatica+mrežicauser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5363
1.12.2011 10:53:37   
irena82
pa i nama če biti velika maza , pošto če za 8 mj najstarija kčer biti 12, srednja 7 ipo i sin 5. Jedino ne znam kako če oni reagirati , suprug me iznenadio nije bio toliko vesel ni kad sam mu rekla da sina nosim(3), iako smo mi u jednu ruku ovo i planirali. A mislim da če i klinci biti ok, pošto sam ih već pripremala i uvijek su govorili da bi voljeli da imamo bebu u kući, nadam se da če sad biti stvarno takouser posted image .

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5364
1.12.2011 10:56:11   
ellam
molim vas je li iko uzimao cryo save maticne celije? jeste li se odlucile za skuplju ili jeftiniju varijantu? treba ugovor da potpisemo pa se jos dvoumimo...

vir ulosci su br 80, rozi, oni su materijalom i velicinom najprikladniji nama user posted image

irena svaka ti cast za tri user posted image  a i cetvarta nek ti bude sa srecom, divim ti se :)

"O, ženo čista, majko plemenita, tvoja materica je mjesto ove počasti, posjećuje te melek, tu započinje stvaranje, pa se boj Stvoritelja i zahvaljuj Mu, ibadet mu čini, da bi tebe i tvoje potomstvo uveo u vječni Džennet!"

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5365
1.12.2011 10:58:02   
lejlaze
dobar vam dan zenice moje.... nadam se da ste vi bolje spavale od mene. bol u ledjima me probudila u 2 sata i nisam vise mogla zaspati user posted image .
irena svaka cast! user posted image za svaku pohvalu. i ja sam uvijek htjela bar 3.

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5366
1.12.2011 11:02:15   
veki_aki
irena svaka cast!!!Ja se jedva za drugo odlucila, eno moja se nana vec brine kako cu sve stizat kad ni sa ovim veliki nemam vremena ni za stauser posted image . Jucer sam citala porodjajne price i gleam ima drugorotki kojima nije bilo epiziotomije, ljudi jel to tako cesto
bude? mene je s prvim rana malo zezala, pa sam sad sebe ubjedila da cu proci i bez rezanja mozdauser posted image

(odgovor članu irena82)
Neposredna veza do poruke: 5367
1.12.2011 11:05:49   
irena82
meni je kod prvog i drugog porođaja rađena epiziotomija, a kod trečeg nije , a treća beba mi bila najteža. Ja mislim da nema pravila .

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5368
1.12.2011 11:06:15   
veki_aki
mrgice virisuser posted image Kako si ti danas?

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5369
1.12.2011 11:28:49   
Arina
e pa sad sto se tice tih ulozaka vir 80 to mrezica i vatica ...super....ali ne znam koliko je to kod CR bitno...jer kad te otvore...barem kod mene osim sto te porode fino te isciste...ja oba puta nisam imala nikakvih odljeva niti nekog sad krvarenja....bas -bas..vec ono ko malo obilnija i duza menstruacija.....kupicu dva paketa i ostalo onih svojih standardnih ja najvise volim one libres roza....najpamucniji mi izgledaju a ne da su plasticni....user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5370
1.12.2011 11:31:08   
Arina
IZVORNA PORUKA: irena82

pa i nama če biti velika maza , pošto če za 8 mj najstarija kčer biti 12, srednja 7 ipo i sin 5. Jedino ne znam kako če oni reagirati , suprug me iznenadio nije bio toliko vesel ni kad sam mu rekla da sina nosim(3), iako smo mi u jednu ruku ovo i planirali. A mislim da če i klinci biti ok, pošto sam ih već pripremala i uvijek su govorili da bi voljeli da imamo bebu u kući, nadam se da če sad biti stvarno takouser posted image .
uh...irena ne brini se vecina djece vole to...ja imam i curu i momka i oboje su skakali od radosti.....user posted image

(odgovor članu irena82)
Neposredna veza do poruke: 5371
1.12.2011 11:32:17   
ivannna
Cure moje, ja se nisam na ovu temu dugo javljala, nekako ne stignem ni pročitati sve postove koliko ste vi vrijedne user posted image . Al procitah da su se Drznica i Bebica porodile, moram da čestitam sretnim mamicama i taticama user posted image .
Isto vidjeh da Djana ima problema sa grlom, pa posto ja zadnjih godina, a isto i sada u trudnoći muku mučim sa grloboljama, pa čak i anginama, imam jedan recept koji smijemo mi trudnice, a efikasan je stvarno, da mi nije toga garant bi do sada bilo i antibiotika. Uglavnom fazon je u propolisu i medu. Kupi negdje 30% propolis ili bar 20% uzmi soljicu u nju stavi jedno dvije-tri kašike domaćeg meda i nakapaj nekih 50-60 kapi propolisa, dobro izmješaš i uzmeš kašičicu malu svako dva sata i uvijek poslije jela. Pošto je propolis prirodni antibiotik, grlobolja me svaki put prestala u roku od 2-3 dana u potpunosti user posted image . Obavezno probaj, ima tih mješavina i za kupiti, al jeftinije i sigurnije je sam sebi napraviti.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5372
1.12.2011 11:32:29   
mama21e
Jutro bembelice user posted image

Prvo da vas pitam u kojem mjesecu mucnine prestaju?? Mene jos muce, svako jutro povracam user posted image

veki_aki draga meni se stomo jos ne primijeti (ma samo malo) a kamoli da osjetim bebine pokrete user posted image A ne brini kad se najmanje budes osjetit ces aBd, zato ne nadaj se user posted image user posted image user posted image Veliki user posted image da sto prije osjetis svoje malo pile.

irena82 cestitam user posted image Zelim ti najljepsih user posted image dobrodosla user posted image I bravo za ostalu djecicu, meni je prvo ali bih isto voljela imati puno djece user posted image user posted image user posted image

Gerbo mila kako si?

Gdje li su nam Bebica i drznica, je li se neko cuo sa njima?

Ostale zenice veliki user posted image .

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 5373
1.12.2011 11:38:27   
Arina
IZVORNA PORUKA: mama21e

Prvo da vas pitam u kojem mjesecu mucnine prestaju?? Mene jos muce, svako jutro povracam user posted image

veki_aki draga meni se stomo jos ne primijeti (ma samo malo) a kamoli da osjetim bebine pokrete user posted image A ne brini kad se najmanje budes osjetit ces aBd, zato ne nadaj se user posted image user posted image user posted image Veliki user posted image da sto prije osjetis svoje malo pile.

irena82 cestitam user posted image Zelim ti najljepsih user posted image dobrodosla user posted image I bravo za ostalu djecicu, meni je prvo ali bih isto voljela imati puno djece user posted image user posted image user posted image

Gerbo mila kako si?

pa draga....moglo bi skoro prestati ili urijediti bar....ali moze i potrajati na zalost i duze pa i sve do kraja....ali eto nadati se da ce stati ubrzo....meni je stajalo polako....iako nisam povracala ali sam se jako mucila....to je mozda jedan braco....uh ja sad ko baba gatara...ali mislim da se vise povraca sa muskim bebama .....iako nema pravila...ali eto malo da se nasmijesuser posted image user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5374
1.12.2011 11:40:34   
anđelo
IZVORNA PORUKA: mama21e

Gerbo mila kako si?

¸Mama 21,sve je to individualno,sa prvom trudnoćom sam povratila sve ga 3 ili 4 puta,ali mi je bilo muka,i mučnine su prestale krajem 3-eg mjeseca.U ovoj trudnoći sam se ispovraćala nenormalno,i sve je prestalo ulaskom u 5-mjesec.Eto nadam se da sam pomogla bar malouser posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *