|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
25.11.2011 13:15:58   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: dush

Pricala sam sada sa doktorom, rekao je da ako ne prestane do sutra da idem u bolnicu. user posted image
Nadam se da ce prestati....

dush lezi na lijevi bok i popij Mg i smiri se malo, i reduciraj odnose ako imas problema s grlicem, bice sve ok a ni bolnica nije nista toliko lose, ja sam cak za bolnicu u nekim situacijama bolje nego se sekirati kod kuce, i ja sam 2 puta lezala pa evo me, nista se ne briniuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4851
25.11.2011 13:16:21   
Anoniman
Bebice meni mama rece da je imala roskasti iscjedak kada joj je krenuo porod sa mnom user posted image i to joj je bio jedini znak pa je krenula put bolnice.
Da nije i tebi krenulo? user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4852
25.11.2011 13:18:18   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Bebice meni mama rece da je imala roskasti iscjedak kada joj je krenuo porod sa mnom user posted image i to joj je bio jedini znak pa je krenula put bolnice.
Da nije i tebi krenulo? user posted image

Uh da hoceuser posted image i jos me prati uz njega bol u krstima al nista ritmicno

a opet kontam nije valjda od jucer, al da je od jucer bilo bi valjda smeckasto-stara krv...a mozda se samo jos otvaram pomalo, da bar jos koji cenat naberem prije gelauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4853
25.11.2011 13:25:57   
jakosretna
bebice nemoj da brines za to ija sam imala to isto pa sam skoro isla doktoru nista strasno kaze da je normalno opasno je tek kada pocnes da krvaris jako,tako nemoj da se sikiras
user posted image

binka ti slobodno od sada mlijeko da pijes ,jer moze da ti pomogne.

Dush sta tebe sada boli user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4854
25.11.2011 13:27:23   
anđelo
Na vježbama su nas učili da bolovi menstrualni u krstima znače da je porod blizu.bez obzira što su ti rekli da dodješ u nedelju,ti budi oprezna i broji kontrakcije,odnosno vremenski razmak između kontrakcija.user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4855
25.11.2011 13:29:06   
Binka84
bebice samo ti polako...to se sigurno jos otvaras i pripremas....

ja vec odavno pijem kalcij i magnezij...smijem li sad uzeti nesto da mi smanji bolove...pretpostavljam da ne smijem...ali ne mogu vise da trpim....

..."postoje u nama neke stvari neprevodive u reči"...

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4856
25.11.2011 13:31:04   
mama21e

IZVORNA PORUKA: anđelo

Na vježbama su nas učili da bolovi menstrualni u krstima znače da je porod blizu.bez obzira što su ti rekli da dodješ u nedelju,ti budi oprezna i broji kontrakcije,odnosno vremenski razmak između kontrakcija.user posted image user posted image user posted image

Kad smo kod bolova u krstima, ja sinoc nisam mogla spavati od tih bolova user posted image Sto li mene boli a nisam pred porod? user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4857
25.11.2011 13:31:36   
jakosretna
bebice kada ti je termin,mozda i dolaze ti bolovi za porod zena moze za par sati da se otvori daj kakve srece user posted image sto pre da se rijesis akobogda user posted image .
A ja sam mjuce bila na pregledu radila samm kolo dopler ,i pregledala me veginalno trajalo je mozda pola sata da izvinete jos me dole boli od pregleda zar je to moguce.

Neposredna veza do poruke: 4858
25.11.2011 13:33:20   
Anoniman
Binka ono bi nesto oko zuba ako sam dobro upamtila?
Jedino paracetamol ili nesto na bazi paracetamola ako ti to uopce pomaze.
Meni paracetamol nikad nije pomogao oko bolova, dok vecini pomogne.

(odgovor članu Binka84)
  Neposredna veza do poruke: 4859
25.11.2011 13:35:26   
mama21e
Djana dobrodosla user posted image Zelim ti najljepsih user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4860
25.11.2011 13:35:56   
Mrgica

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

mrgice nisam iz sarajeva daleko sam od vas ,i meni je druga trudnoca prva beba mi je umrla.
Necemo se sikirati bice sve akobogda kako treba to je malo bola i user posted image nase u rukama imamo.user posted image .

Jakotuzna zao mi je zbog bebice...user posted image ne daj se mila, sa ovo ce aBd biti sve ok, sve cemo mi izdrzati za nase maje user posted image
Binka 84 ja koliko znam smijes paracetamol, eh sad on i nije bas za bolove, nazovi dr ,ako mozes pa pitaj...
Dush jel ponovo bilo krvi ili samo jutros, boli li te sta?Ne daj se, postupi kako ti je dr rekao, pusa mila user posted image

Neposredna veza do poruke: 4861
25.11.2011 13:36:21   
Binka84
Dinamitna ni meni paracetamol ne pomaze...sta cu...valja trpiti dok ne prodje...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4862
25.11.2011 13:36:44   
Mrgica
Ode sve u citat sorry.

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4863
25.11.2011 13:37:19   
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical

gerbo, mislim da nije problem kod hiperprolaktinemije...iz licnog iskustva...meni je prije trudnoce prolaktin bio na nekih hiljadu i po..a znamo uostalom da prolaktin djeluje na stvaranje mlijeka, samo mu ime kaze...mozda bas suprotno,ako ga nema dovoljno....?

problemi sa hipofizom su povezani izmedju ostalog i sa hioerprlolaktinemijom i znam da mi je ekspert iz zg rekao da ima i dobra strana - dobro dojenje...

a za kupus ne znam zene drage mozda stvarno ima dvojsno desjtvo..da sanira upale ili otakne mlijeko..ko ce zbati..Bog je tako velik!

npr utrogestan tablete imaju dvojsno dejstvo..i podrzavaju trudnocu i poticu cikus ako kasni a nema trudnoce...pusa

< Poruku je uredio gerberka -- 25.11.2011 13:42:40 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4864
25.11.2011 13:40:29   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Binka84

Dinamitna ni meni paracetamol ne pomaze...sta cu...valja trpiti dok ne prodje...user posted image

Sad sam se sjetila sta je men olaksalo user posted image
Svako malo mi se upali meso oko osmica jer su napola izasle i to uzasno boli dok je pod upalom i dok se ne vrati meso na svoje mjesto.
Pravila sam jak caj od zalfije/kadulje i time ispirala dan dva ali cesto, pa skoro svakih sat vremena. Bitno je da je caj topao. Kadulju ne smijes piti u trudnoci ali mozes ispirati.

(odgovor članu Binka84)
  Neposredna veza do poruke: 4865
25.11.2011 13:41:15   
Hurma
dan drage... jutros sam bila na pregledu i rece mi ovako:

VANJSKO SPOLOVILO VIŠEROTKE, VAGINA PROLAZNA ZA 2 PP, PVU ODRŽANO 50%, PVU RAZMEKŠAN, VU ULOŽIVO ZA JAGODICU PRSTA, UTERUS MEKAN... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

je li ovo strasno? hvala puno

< Poruku je uredio Hurma -- 25.11.2011 13:42:31 >

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4866
25.11.2011 13:43:53   
gerberka
ej meni sestra sad rece na mob da je i ona potakla mlijeko i dojenje oblogama od kupusa user posted image user posted image user posted image

savjet od prijateljice, neonatologa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 4867
25.11.2011 13:44:35   
Binka84
Hvala...probat cu odmah...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4868
25.11.2011 13:45:20   
dush
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Dush jel ponovo bilo krvi ili samo jutros, boli li te sta?Ne daj se, postupi kako ti je dr rekao, pusa mila

Nista me ne boli (srecom ili ne srecom, ne znam ni ja vise user posted image ). Samo se jucer navecer prvo pojavio taj iscjedak, evo danas i krv (ono malo krvi, kao prvi dan menstruacije). Ako do kraja posla jos jednom bude krvi, odoh odmah u bolnicu, necu cekati sutra. I onako su doktori nervozni kada im dodjes vikendom user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4869
25.11.2011 13:47:17   
Mrgica
Dush otidji ti kod dr neka te pregleda, bar ces biti mirna.

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4870
25.11.2011 13:59:15   
jakosretna
jeli se vama gadi meso i poneka hrana kao meni i perfemi mi smetaju,sto se tice cigara volila sam cigaru vise nego jesti ali sad je nemogu ocim da pogledam ..

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4871
25.11.2011 14:05:53   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Mrgica

Dush otidji ti kod dr neka te pregleda, bar ces biti mirna.

i ja ovo savjetujem..svako krvarenje se treba provjeriti..npr ako nisko nosiš ide terapija..lrvarenje bilo kakvo - doktoru..hajd ti mila, sve je ok, al radi sebe i bebe idi user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4872
25.11.2011 14:07:05   
gerberka
jakotuzna i meni se gadilo muzev miris na pocetku, mucnine, cigare ostavila user posted image sad zamirisu ponekad user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4873
25.11.2011 14:17:57   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

jeli se vama gadi meso i poneka hrana kao meni i perfemi mi smetaju,sto se tice cigara volila sam cigaru vise nego jesti ali sad je nemogu ocim da pogledam ..

meni su se gadila Boze mi oprosti PILETINA i JAJA na pocetku trudnoceuser posted image , sad jedem PONEKAD al ne kao prijeuser posted image

dush ja da sam na tvom mjestu vec bih se javila u bolnicu, takva samuser posted image s krvarenjem u tvojim heftama nije se igrati, ostalo ti je malo do sigurne zone, pripazi sebe i bebu

Neposredna veza do poruke: 4874
25.11.2011 14:19:47   
Bebica11
gerberka jel ti imas iskustva s visokim prolaktinom???

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *