Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 21:50:00
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo
Ma ne treba da stane,nego da krene da ga ima za cjelo porodilište .Meni nije bilo 4 dana mljeka ni kapi,i neko mi je rekao stavi liske kupusa,ja stavila u grudnjak i s tim prenoćila.Ujutru se mljeko razlilo po kupusu i grudnjaku.Eh onda sam uzela pumpicu i vremenom podojila porodilište
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 22:10:09
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: gerberka
Ma ne treba da stane,nego da krene da ga ima za cjelo porodilište .Meni nije bilo 4 dana mljeka ni kapi,i neko mi je rekao stavi liske kupusa,ja stavila u grudnjak i s tim prenoćila.Ujutru se mljeko razlilo po kupusu i grudnjaku.Eh onda sam uzela pumpicu i vremenom podojila porodilište
meni mlijeko doslo dok sam izala iz intezivne.
Ne znam s cim to ima veze?! Mozda ako je cr blizu termina, sta li.
Ali da znate da imaju homeopatske bobe, koje sluze da se pokrene neki hormon koji se aktivira prilikom poroda, koji se nekim zenama ne aktivira. Moja prijateljica koristila i bas joj pomogle.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 22:15:59
Anoniman
bebica , nista strasno i normalno je da krvaris posle pregleda . Kakvi su sad bolovi, da ti nije opo secer pa ti se zamantalo pojedi nesto slatko , otvori malo prozor uzmi zraka bit ce dobro abd .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 22:22:44
Bebica11
IZVORNA PORUKA: felix
bebica , nista strasno i normalno je da krvaris posle pregleda . Kakvi su sad bolovi, da ti nije opo secer pa ti se zamantalo pojedi nesto slatko , otvori malo prozor uzmi zraka bit ce dobro abd .
lakse mi je malo, stajala sam na prozoru, bio mi pritisak 130 a ja niskotlakas, normalan izmedju 100-110 i sad je spao na 115 hvala Bogu, bole me ledja i probode dole...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 23:49:06
Lulu_08
Drage moje, bila kod dr. utvrdjena trudnoca, mala mrvica je tu u pupi i ceka da naraste. Sljedeci pregled za mjesec dana osim nedaj Boze bilo kakvih promjena.
Trebalo bi da se ticker sada vidi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 0:04:50
animagical
Ako se prirodno porodite,mlijeko brže nadolazi u dojke,nego ako se porodite na carski.Tom problemu ćete doskočiti ako na dojke stavite svježe liske kupusa i prenoćite s tim oblogama.Ovo je 100% provjereno,ja koristila
ovo nije tacno sto kazes za kupus...tebi je mlijeko nadoslo jer mlijeko svakoj majci nadodje ali nekome za dan, nekome za dva, tri. pet... kupus se koristi npr kod mastitisa kao obloga, a evo vam jedan tekst o njemu sa Rode
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 0:09:31
gerberka
pa i ja sam ih stavljala kad me mucio pms, pa mi bude lakse...zato mi nije bilo jasno kako nadođe kad se koristi kao obloga..et
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 0:51:25
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Djana
Drage moje, bila kod dr. utvrdjena trudnoca, mala mrvica je tu u pupi i ceka da naraste. Sljedeci pregled za mjesec dana osim nedaj Boze bilo kakvih promjena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 1:14:50
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Ali da znate da imaju homeopatske bobe, koje sluze da se pokrene neki hormon koji se aktivira prilikom poroda, koji se nekim zenama ne aktivira. Moja prijateljica koristila i bas joj pomogle.
Neće se aktivirati samo ženama koje mogu imati zdravstvene probleme sa hipofizom. Znači zdravim ženama se aktiviraju svi potrebni hormoni, makar i nakon CR. Homeopatske bobe vjerovatno djeluju na oksitocin, homon koji je odgovoran za otpuštanje mlijeka koji je blokiran stresom. Zato se opustite, mlijeka imate, mlijeka će biti onoliko koliko beba bude kvalitetno dojila. Opustite se, sigurno neće biti savršeno na početku, sigurno nećete odmah uspjeti. Sve to treba i to je normalno i ispravno. Važno je da znate da će te uspjeti, i važno je da kod svakog podoja težite ispravnom položaju, i što dužem kvalitetnom podoju.
Jedini dokazan način da mlijeko brže nadođe (kako kažete) je da je beba non stop na dojci, da joj se dojenje stalno nudi, da je bukvalno stalno držite na golim grudima!
I u dojkama ima mlijeka prije nego se beba i rodi. Nema puno, ali njoj puno i ne treba. Vi ga možda nećete vidjeti jer ga ne možete izvući iz bradavice, ali beba će ga sigurno povući. I to prvo mlijeko, kolostrum je bebin adapter na svijet izvan stomaka. Neprocjenjivo je važno da dobijete priliku da ga date bebi prije ičeg ostalog što bi med. osoblje moglo bebi dati! Insistirajte na prvom podoju bez davanja ičeg prije toga! Ne boj te se dojenja! Ne bojte se bebine gladi! Nije beba uvijek uznemirena zbog gladi, ali dojka je utjeha za sve zbog čega je beba uznemirena pa joj je zbog toga uvijek ponudite.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 25.11.2011 1:17:49 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 1:23:58
gerberka
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Neće se aktivirati samo ženama koje mogu imati zdravstvene probleme sa hipofizom. Znači zdravim ženama se aktiviraju svi potrebni hormoni, makar i nakon CR. Homeopatske bobe vjerovatno djeluju na oksitocin, homon koji je odgovoran za otpuštanje mlijeka koji je blokiran stresom. Zato se opustite, mlijeka imate, mlijeka će biti onoliko koliko beba bude kvalitetno dojila. Opustite se, sigurno neće biti savršeno na početku, sigurno nećete odmah uspjeti. Sve to treba i to je normalno i ispravno. Važno je da znate da će te uspjeti, i važno je da kod svakog podoja težite ispravnom položaju, i što dužem kvalitetnom podoju.
Jedini dokazan način da mlijeko brže nadođe (kako kažete) je da je beba non stop na dojci, da joj se dojenje stalno nudi, da je bukvalno stalno držite na golim grudima!
I u dojkama ima mlijeka prije nego se beba i rodi. Nema puno, ali njoj puno i ne treba. Vi ga možda nećete vidjeti jer ga ne možete izvući iz bradavice, ali beba će ga sigurno povući. I to prvo mlijeko, kolostrum je bebin adapter na svijet izvan stomaka. Neprocjenjivo je važno da dobijete priliku da ga date bebi prije ičeg ostalog što bi med. osoblje moglo bebi dati! Insistirajte na prvom podoju bez davanja ičeg prije toga! Ne boj te se dojenja! Ne bojte se bebine gladi! Nije beba uvijek uznemirena zbog gladi, ali dojka je utjeha za sve zbog čega je beba uznemirena pa joj je zbog toga uvijek ponudite.
mozes ovo pojasniti mislis na hiperprolaktinemiju i sl
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 1:25:18
gerberka
moja je sestra sigurno odmah uspjela dva puta..cuj sigurno necete odmah uspjeti nista meni nije jasno
a prijateljici je pedijatar strogo zabranio stalno nuđenje dojke kako kazes, sad malena mora na dijetu..malo gukne, na siku u usta..ne valja vala ni to
< Poruku je uredio gerberka -- 25.11.2011 1:27:33 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 9:13:13
anđelo
IZVORNA PORUKA: animagical
Ako se prirodno porodite,mlijeko brže nadolazi u dojke,nego ako se porodite na carski.Tom problemu ćete doskočiti ako na dojke stavite svježe liske kupusa i prenoćite s tim oblogama.Ovo je 100% provjereno,ja koristila
ovo nije tacno sto kazes za kupus...tebi je mlijeko nadoslo jer mlijeko svakoj majci nadodje ali nekome za dan, nekome za dva, tri. pet... kupus se koristi npr kod mastitisa kao obloga, a evo vam jedan tekst o njemu sa Rode
Čuj nije tačno!Naravno da je tačno,jer moje mlijeko je kasnilo zbog poroda u 34 nedelji.Meni je za kupus rekla babica u porodilištu koja je takvih slučajeva imala i prije i ja sam je hvala Bogu poslušala.Nisam se pokajala jer se pokazao u mom slučaju djelotvornim,a i slučaju drugih porodilja koje su rodile .ranije svoje bebice!!!!U ljekovitost kupusa ne sumnjam,pa ni to da je dobar za mastitis..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 9:51:16
Arina
jutricccccc.... Kako ste mi bombice moje....
Bebice.....jesil u hrpi.....kako je stanje....imal pomaka
Ovo jutro idem malo sopingovati ....pa cu vam samo mahnuti...pozeliti sve najbolje.....i pohvaliti se da smo usli u 8. mjesec...masallah.... .....sad smo ozbiljna gegalica.... .....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:06:38
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: jelenaT
IZVORNA PORUKA: Djana
Trebalo bi da se ticker sada vidi?
Hahha jedino me jelena primjetila, moram definitivno vratiti neki avatar ovako me niko ne primjeti hahahahahaha...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:48:16
animagical
ja ne kazem da kupus nije ljekovit...meni je puno pomogao kod mastitsa...ali ne sluzi da potice produkciju mlijeka...bas suprotno...ja nadjoh izvor na koji se pozivam, a strucnijih od roda i nasih savjetnica na ovom podrucju ja ne znam..... a znam da medicinsko osoblje-sestre i babice ili ne znaju ili ih briga...slusala sam u porodilistu savjet protiv mastitisa-izdajanje do kraja! pa stvarno...
gerbo, mislim da nije problem kod hiperprolaktinemije...iz licnog iskustva...meni je prije trudnoce prolaktin bio na nekih hiljadu i po..a znamo uostalom da prolaktin djeluje na stvaranje mlijeka, samo mu ime kaze...mozda bas suprotno,ako ga nema dovoljno....?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:48:58
dush
Dobro jutro !
Djana . Zelim ti najljepsih 9 mjeseci!!!
Kod mene se sinoc na gacicama pojavio smedje/crveni isjedak ?! Ali evo danas nema jos nista. Zvala sam ginekologa, ali se ne javljaju. Ne znam da li da cekam hoce li se opet pojaviti ili da i dalje pokusavam da ih dobijem. Nista me ne boli. Jeste vi imale ovakvih iscjedaka? Ja sam danas 20+6.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:52:18
Lulu_08
Hvala dush puno! Nadam se naravno da ce sve biti okej i eto da cu se druziti sa vama na dalje....
Sto se tice iscjedka da li ste TM i ti imali odnos? Moguce je prilikom odnosa da grlic malo tako smedjkasto prokrvari. Inace ako primjetis i dalje ti pravac hitna, ako dr. vec ne radi?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:54:35
dush
Imali smo, ali prije 2 dana, zar moze tako kasno da se pojavi? Doduse, jucer sam spremala puno po stanu, jer su mi gosti dosli preko vikenda... Mozda sam malo pretjerala Ali svejedno, ako ih ne dobijem i pojavi se opet, pravac hitna... Malo me panika hvata, nisam nikada u hitnoj niti u bonici bila