|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.11.2011 18:16:03   
Miracle*3
zivio netuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4776
24.11.2011 18:16:16   
Bebica11
geberka ima na sarajevo-x krizaljka uveli odnedavno, dobro dodje nama umirovljenicama pa rekoh da znasuser posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4777
24.11.2011 18:24:45   
Bebica11
miracle, hoce li me u nedjelju staviti na patologiju ili porodjajno kad budem legla da primim gel???, ja bih voljela na patologiju gore se niko ne dereuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4778
24.11.2011 18:25:51   
Anoniman
Da ne bude da slusam samo net user posted image bit cu uzorna trudnica do kraja.
Poslala sam sms tetki koja radi ovaj sirup u farmaceutskoj tvrtki, pa ce mi nadam se reci iz prve ruke smijem li ili ne user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4779
24.11.2011 18:26:49   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Da ne bude da slusam samo net user posted image bit cu uzorna trudnica do kraja.
Poslala sam sms tetki koja radi ovaj sirup u farmaceutskoj tvrtki, pa ce mi nadam se reci iz prve ruke smijem li ili ne user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4780
24.11.2011 18:28:26   
Anoniman
Uglavnom javim i vama pa da znaju i ostale user posted image koje grlo zaboli user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4781
24.11.2011 18:32:23   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Bebica11

miracle, hoce li me u nedjelju staviti na patologiju ili porodjajno kad budem legla da primim gel???, ja bih voljela na patologiju gore se niko ne dereuser posted image

Da je stari GAK znala bih sav raspored, tako sam cest gost bilauser posted image da sam svu proseduru upoznala, ali sad ne znam, i mene sestro zanima sve oko prijema i tih novih pravila oko unosenja stvari i sl.

Kad sam ja bila na patologiji, lezala je zena koja je presla termin, i njoj su ujutro stavili i tu se vratila da odlezi, e sad kako ce ti bit, ne znam. Ma ne brini. Ne vjerujem da ces u radjaonu kako god, a i ne cuej se to toliko. Bitno je da nisi u opstoj/vojnoj, tamo je sve zajedno.

Ja posle cr lezim u sobi, prvi dan, dodje zena uklkucise indukciju i kraj mene se skoro porodila i svaki put u sobu gledaju kakvo je stanje i 5 do 12 je odveli u radjaonu koja je dvoja vrata od sobe i ne zatvaraju se, ma sve se cuje, 24 sata dnevno.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4782
24.11.2011 18:41:26   
Bebica11
miracle sad sam lezala 2 puta gore u trudnoci pa sam i ja malo upoznata, znam da gore stave gel zenama koje predju termin na patologiji, eh sad nisam nikog jos upoznala da mu tu stave gel ako nije lezao prije i cekaju pa zato pitamuser posted image

a za CR ti ide sad-dan prije dodjes u bolnicu, prime te na patologiju, ides internisti, ides pricati i potpisati neki papir anesteziologu, jedes do 17h, pijes d 22h navecer, klistiraju te oko 22h, tusiras se plivaseptom, namazu te jodom i zalijepe gazu na stomak, daju neku bocu i tablete, i ujutro spavacicu dobijes od njih i nosis sa sobom samo uloske i vl.maramice, ostale stvari ce ti donijeti naknadno sestre kad sve bude gotovo aBd

< Poruku je uredio Bebica11 -- 24.11.2011 18:42:10 >

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4783
24.11.2011 19:11:38   
anđelo
Hvala Bebice na ovoj informaciji za CR ,mene će porodit na carski,jer sam prvi put rodila tako,al je bilo hitno,i bilo je u starom porodilištu.user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4784
24.11.2011 19:13:12   
Anoniman
Zenice, evo informacija iz prve ruke.
Kod nas ima kupiti sirup islandskog lisaja, tresnjevka laboratorija i dozvoljen je piti trudnicama i dojiljama jer nema nikakvih sastojaka koji bi mogli skoditi.
Eto ako jos neku od vas grlo uhvati.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4785
24.11.2011 19:13:42   
anđelo
Svim novim članicama ,DOBRO NAM DOŠLEuser posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4786
24.11.2011 19:25:24   
Bebica11

Zenice, evo informacija iz prve ruke.
Kod nas ima kupiti sirup islandskog lisaja, tresnjevka laboratorija i dozvoljen je piti trudnicama i dojiljama jer nema nikakvih sastojaka koji bi mogli skoditi.
Eto ako jos neku od vas grlo uhvati.

hvala na infouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4787
24.11.2011 19:31:32   
mamina princeza
hej zene ne stignem vas detaljno citati vidim bebice za nedelju se pripremas... toliko sam samu uspiejla da vidim. moze li mi neko samo reci od vas koje ste pile portaalk sirup za regulisanje probave koliko ste pile - na mom nista ne pise a u apoteci mi isto nisu rekli kad sam kupovala.... opet me zatvor uhvatio a nemam onih kesica sto saam prosli put pila a sirup imama pa da popijem. 

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4788
24.11.2011 19:44:09   
Miracle*3
Bebice, sve sam to prosla, samo nisam znala to za stvari, jer sam cula za nova pravila. Sad se ni mobitel en moze unijet.
A prije nije samo bilo tog tusiranja plivaseptom

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 4789
24.11.2011 19:50:49   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Bebice, sve sam to prosla, samo nisam znala to za stvari, jer sam cula za nova pravila. Sad se ni mobitel en moze unijet.
A prije nije samo bilo tog tusiranja plivaseptom

SVE mozes unijeti na patologiju, ne tolerisu sad torbetinu il kofer al veci ceker slobodno, cak na patologiju ponesi keks ili nesto da grickas do 17h, i veceras u 17h i to je to, i sokove da kasnije pijes do 22h, sutradan ces sa sobom ponijeti samo uloske i vl.maramice znaci TAD neces mob niti ista a ostale stvari ostavis na patologiji, kasnije ce za tobom donijeti stvari vjerovatno kad izadjes iz intenzivne

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4790
24.11.2011 19:57:37   
Anoniman
Meni je torba za porodiliste (GAK) spremna, ali je stvarno puna torba, valjda ce mi dati da unesem user posted image
Dok sam utrpala spavacice, uloske, papuce, toalet papir, vlazne maramice, izdajalicu, carapice, jednokratne gacice, blaznice za dojenje, grudnjak i sl. ma puna ko sibica user posted image . Jos ogrtac mi nedostaje jer ne moze stati, a ne znam i treba li mi ako cu prirodno pa se zadrzim samo 1 dan user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4791
24.11.2011 19:58:19   
Bebica11
a za prirodni porod imaju 2 alternative

1. ako neka zena dodje odmah za sale, ne daju joj nista u salu unijeti osim uloske i vl maramice a ostale stvari naknadno

2. da je prime na patologiju jer se sporo otvara pa onda sve unese al opet kad krene u salu samo ulosci i vl maramice, a ostale stvari naknadno joj nose isto zenama s CR,

eh ja ne znam gdje ce mene primitiuser posted image

i idu njihove spavacice U SALU, i za CR i prirodni, nista zena svoje ne moze unijeti u salu, pokrivene zene moraju imati svijetlu maramu, to nes peglaju, eto tako da znate

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4792
24.11.2011 20:04:09   
Bebica11
Dinamitna ponesi samo stvarno potrebno, ja sam se sad 3.put spakovala, svaki put manje i manje nosim, neke stvari su bespotrebne ili se mogu naknadno unijeti.

Za bebu nista ne nosi, samo ev. 2-3 pelenice. Spavacice max 2 ponesi, ne treba vise, 1 ogrtac, gacice, 1 papuce koje ces odmah obuti u prijemu, peskiric 1 osrednji i sredstva za higijenu, 1 toaletni, vl.maramice, i to je to

ne zaboravite PUNJAC, PLASTICNE CASE, i mali snickers ili neki slatkis za energiju:)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4793
24.11.2011 20:05:51   
Anoniman

Meni je torba za porodiliste (GAK) spremna, ali je stvarno puna torba, valjda ce mi dati da unesem user posted image
Dok sam utrpala spavacice, uloske, papuce, toalet papir, vlazne maramice, izdajalicu, carapice, jednokratne gacice, blaznice za dojenje, grudnjak i sl. ma puna ko sibica user posted image . Jos ogrtac mi nedostaje jer ne moze stati, a ne znam i treba li mi ako cu prirodno pa se zadrzim samo 1 dan user posted image
mislim da ti spavacica ne treba , oni ti gore daju svoju .
Tako je u Zenici bar ,...
Ogrtac Obavezno ponesi i dosta ulozaka da imas  to je najbitnije gacice nama nisu dali nikakve  nedaju nema sanse da vide  da si obukla ih .
Ponesi stavi soka il vode vjeruj kad rodis posle ces traziti kap, vode 
Ja nisam bila gladna samo crkavala od zedji.
Nebitno kako ces se poroditi , i neznas ni sama koliko ce te zadrzat dan dva tri
il jedan neka imas .

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4794
24.11.2011 20:05:53   
Anoniman
Bebice za bebaca da ja nosim 2,3 pelenice ili da mm donese. Jer, to sam vec spakovala u baby torbu da on donese.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4795
24.11.2011 20:08:33   
Bebica11

Bebice za bebaca da ja nosim 2,3 pelenice ili da mm donese. Jer, to sam vec spakovala u baby torbu da on donese.

stavi i ti i u svoje stvari 2-3 jer kazu da NEKAD NEMAJU DONACIJE pa traze a obicno imaju donacije Violeta, Pampers pa dobijes poklon pakete gore

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4796
24.11.2011 20:12:46   
Anoniman
E onda meni opet ne gine puna torba user posted image
doduse jeste ona manja sportska, nije kofercina user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4797
24.11.2011 21:16:19   
anđelo
Ako se prirodno porodite,mlijeko brže nadolazi u dojke,nego ako se porodite na carski.Tom problemu ćete doskočiti ako na dojke stavite svježe liske kupusa i prenoćite s tim oblogama.Ovo je 100% provjereno,ja koristilauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4798
24.11.2011 21:19:48   
gerberka
jel tad krene mlijeko ili stane...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4799
24.11.2011 21:23:39   
anđelo
Ma ne treba da stane,nego da krene da ga ima za cjelo porodilišteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Meni nije bilo 4 dana mljeka ni kapi,i neko mi je rekao stavi liske kupusa,ja stavila u grudnjak i s tim prenoćila.Ujutru se mljeko razlilo po kupusu i grudnjaku.Eh onda sam uzela pumpicu i vremenom podojila porodilišteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  190 191 [192] 193 194   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *