|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.11.2011 15:36:12   
veki_aki
bebice vidim da viris ima li sta?
Drznice osjetis li ti sta?

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4751
24.11.2011 15:38:20   
gerberka
dzenya meni su prvi ut u urinu biki 20, a slj put 25 i strpali me u bolnicu..u krvi bili 13..to ti ukazuje na upalu, urinoinfekciju, ali sve zavidsi od dr..mozda ti dadne antibiotike..dobro se mila raspitaj, jer infekcije mogu praviti otvaranje, zato sam ja i dobila kontrakcije..ali ja sam imala i eritrocite..mislim da ti je nalaz bolji od mog..s tim da su mi urinokult bile sterilne..pa dok nisu skontali pijesak u ububregu..ljubim te i ne brini

sas2310... ti si davno trebala otici na uzv...spol je najmanje vazan i dobro nam dosla da sve bude okuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4752
24.11.2011 15:40:32   
zanzibarka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Hej zenice evo mene

bila na komisiji, bila mi dr.Lejla Imsirija i dr.Nikulin, Lejla me pogledala vaginalno, OTVORENA SAM PRSTuser posted image (malo sam joj "bjezala" sa stola i sama se sebi smijem i kontam kako cu se poroditi kad me strah vaginalnog, al mene istravilo sto neki kazu da boli kad gledaju grlic AL NE BOLI NIKAKO da znate da se ne ofirate kao ja), SKRACEN GRLICuser posted image al cvrst jos, bebici je glavu napipala i to je nekako zvucala pozitivno valjda sto je beba nisko, u fazonu da sam "taman za gela" jedino da ce potrajati na sta je Nikulin rekao da ima jos do nedjelje da se omeksa i otvori.

REZERVISALA sam gel u dezurnoj apoteci(nisam znala da to moze), htjela ja danas kupiti pa u frizider medjutim muz mi rece da ne zurimo jer moze porod sam krenuti samo da se raspitam imaju li na zalihi i ja tako kazem u apoteci kad vele moze se rezervisati, bas superuser posted image

Javila sam se svojoj dr, dogovorile smo se da dodje u nedjelju aBd u pola osam, ETO, jedva cekamuser posted image

i da....ja sad gore kad moja drugarica 35 plus nesto, ZA NOC se otvorila,prokrvaria i poradja se, pa sve kontam moza i meni tako odjednom krene aBduser posted image

Masallah, masallah, ide to polahko, a sto ce ti gel, jel to njena-N.ideja? Ja mislim da ce to insallah polahko samo krenuti! Kreci se sto vise sad, vise nije rizicno za mirovanja, vjeruj mi da ti je to najbolje za otvaranje? Insallah da sto prije krene i da u narucju drzis svoju malu bebicu, ljubim puno

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4753
24.11.2011 15:40:42   
drznica
IZVORNA PORUKA: mama21e

IZVORNA PORUKA: drznica

IZVORNA PORUKA: mama21e

Dusici malenoj mozda vise tijesno pa hoce da izadje i udara te. Jesi ti ono govorila da hoces u vodi da se porodis?

Daaa, bas mi dr. Puzic rece da danas gledam OBN bice on na TV-u i pricati o porodu u vodi. Nalazi su spremni za to...nadam se da ce bit sve kako treba i da cu moci...bar da se otvaram u vodi, kazu da je manje bolno pa...eto ...pisat cu vam user posted image

EE super, u koliko ce biti da i ja gledam? user posted image Jedva cekam da citam tvoju porodjajnu user posted image

Sad sam citala, naša forumašica Ena23 koja se porodila u vodi, napisala je da je u petak na OBN-u kod Dejane talk show o ovom...e sad ja znam da Dejana ima show subotom i vidim da tema nije vezana za porod...mozda ima neko specijalno izdanje sutra. I Ena ce bit u emisiji, pricati o porodu...user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4754
24.11.2011 15:42:57   
drznica
IZVORNA PORUKA: veki_aki

bebice vidim da viris ima li sta?
Drznice osjetis li ti sta?

Osjetim samo bebu da se vrti i vrti...tijesno 100%user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4755
24.11.2011 15:43:35   
Miracle*3
Vidim svi su na broju, hehehehe, neka neka, polahko, kad bebe budu spremne krenuce ako Bog da.

Novim clanovima zelim dobrodoslici i i da uzivaju u svojoj trudnoci.user posted image

Spol se moze vidjeti ja mislim od 15-16 nedjelje, znam da je meni dr pravo rano vidjela i ja je prvi put nisam ni uzela bas zdravo za gotovo, ali eto ispostavilo se da je bila u pravu.

Bebiceuser posted image user posted image user posted image pa neka te s nama bona jos malo

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4756
24.11.2011 15:44:55   
nanika
Drage zenice zelim vam brz i lagan porod, kao sto su bila moja oba.
Sretnoooouser posted image

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4757
24.11.2011 15:46:43   
Miracle*3
Ellam, hvala ti na odgovoru za kupku.
A ja sam mislila da se ne smije zbog kontrakcija i krvarenja, nisam uopste pomislila na infekciju.

A masaza je pomoglauser posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 4758
24.11.2011 15:49:32   
gerberka
IZVORNA PORUKA: sas23102010

Pozdrav svim buducim mamicama!
Evo da se vam i ja pridruzim, ja sam trudna dva ipo mjeseca, trenutno prezivljavam teske dane al kazu poslije treceg mjeseca, da ce biti bolje, stomacic se malkice primjeti, u ponedeljak za 4 dana idem prvi put na ultrazvuk jedva cekam!!!!! vec sada ne spavam!!! kako ste vi svi?
pozz veliki svima

aj srce izvini, kad citam 2 i po mjeseca ucini mi se puunooo, a to je 10 sedmica user posted image taman ti je da ides na pregled, u 12 se mjere nuhalni nabori..sretno i ne zamjeri..mene lupa glupitis user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu sas23102010)
Neposredna veza do poruke: 4759
24.11.2011 15:52:49   
sas23102010
ahhhhuser posted image nista onda ja sam u 12. sedmici ja mislim, tako mi je izracunalo prema mojoj ovulaciji, jedva cekam pregled ne mogu da spavam, toliko sam stvari nakupovala user posted image jednom kupujem za djevojcice drugi put za djecacice user posted image uzima li iko od vas bedoxin?

< Poruku je uredio sas23102010 -- 24.11.2011 16:01:07 >

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4760
24.11.2011 15:57:32   
sas23102010
Ma nista geberkauser posted image a onda znaci da mogu da znam koji je pol? 

Neposredna veza do poruke: 4761
24.11.2011 16:14:32   
dush
Ksena, Sas, dobro nam dosle user posted image user posted image user posted image

Sas, gdje si ranije pocela kupovati user posted image user posted image user posted image

Nama je dr na nuhalnom u 12oj sedmici rekla da je curica, pa ja jos uvijek ne vjerujem (i kolegi s posla su rekli, pa su dobili decka) user posted image Vidjet cemo za 12 dana kada budem isla na sljedeci ultrazvuk (oko 22 sedmice)... Mi jos uvijek nismo nista kupili za bebu, ne namjeravam dok ne prodje morfologija... A i ne znamo sta je user posted image Hocu onako s merakom da odem kupiti jedan plavi ili jedan roza bodi ili carapice user posted image  

Neposredna veza do poruke: 4762
24.11.2011 16:19:10   
sas23102010
Ma jednostavno ne mozes da odolis kada vidis nadpise kao sto su MAMIN PRINC mamina ljubav TATINA PRINCEZA hehehhe ma ja uzimam pa sta bude bude mozda mi dobro dodje kod druge bebe hehheh, ja samo uzimam gegice i sipercice za sad znam da je rano al ne mogu da okrenem glavu od onih preljepih stvari za bebiceuser posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4763
24.11.2011 17:27:20   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Masallah, masallah, ide to polahko, a sto ce ti gel, jel to njena-N.ideja? Ja mislim da ce to insallah polahko samo krenuti! Kreci se sto vise sad, vise nije rizicno za mirovanja, vjeruj mi da ti je to najbolje za otvaranje? Insallah da sto prije krene i da u narucju drzis svoju malu bebicu, ljubim puno

user posted image otisla mi voda zanzibarko, ima neki naziv moja dijagnoza oligohidro.....neshuser posted image a jos najvise ce me idukovati zbog posteljice jer se boji abrupcije, a moram na l.boku lezati zbog nje pa ne znam sad ni dal da hodam il da lezim kao sto mi je recenouser posted image

mene prenijelo, spavam jedva sam dosla sebiuser posted image

trcim u wc svako malo i samo sto odem moram opet i sto drznica kaze osjetim bebaca da se vrti pravo

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 4764
24.11.2011 17:41:16   
Anoniman
Zenice, uhvatilo me grlo i nos user posted image
Temperetura 37, ona glupa od koje me svaki dio tijela boli.
Smijem li sta popiti? user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4765
24.11.2011 17:43:07   
Anoniman
smijes, paracetamol to smiju i mame dojilje piti user posted image  

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4766
24.11.2011 17:48:11   
Bebica11
evo hodam ko muha bez glave po stanu, cim hodam boli meuser posted image , da mi se bar na 3-4 prsta otvoriti do nedjelje pa da ide glat ostatak aBd ako vec moram s gelom

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4767
24.11.2011 17:50:16   
Miracle*3
Ja mislim da smijes paracetamol.

Ja sam prije dvije sedmice kad sam bila u 18 nedjelji, zbog zuba, nazvala gak i rekla sta mi je i Rovcanin se javio i izdiktirao mi sta sve smijem popit. A nije na odmet uzeti malo caja sa dosta meda i limuna, ja na jednu solju limiun iscijedim, jer stalno imam problema sa grlom i to mi pomogne

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4768
24.11.2011 17:51:23   
Miracle*3

evo hodam ko muha bez glave po stanu, cim hodam boli meuser posted image , da mi se bar na 3-4 prsta otvoriti do nedjelje pa da ide glat ostatak aBd ako vec moram s gelom

Mene nesto strah da hodas zbog posteljice. Kad ti stave gel, ja mislim da moras lezati dva sata posle toga i onda hodaj.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4769
24.11.2011 17:58:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Mene nesto strah da hodas zbog posteljice. Kad ti stave gel, ja mislim da moras lezati dva sata posle toga i onda hodaj.

eh superuser posted image user posted image user posted image

smiricu onda, sta cu, al znas kako mi hodanje utice na bolove, ja cim malo hodam SVE zaboli, krsta stomak, rodnica, da mi je uredna trudnoca ja bih samo setala al eto primiricu se kad sam lezala cijelu trudnocu mogu jos i 3 dana aBduser posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4770
24.11.2011 18:00:21   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Zenice, uhvatilo me grlo i nos user posted image
Temperetura 37, ona glupa od koje me svaki dio tijela boli.
Smijem li sta popiti? user posted image

smijes kako su ti rekle ALI NIJE PREPORUCLJIVO da ista pijes na tako niskoj temp

ja sam se bila razbolila i moja dr s GAKa Abadzic mi je rekla da smijem paracetamol AKO TEMP PREDJE 38

i ja sam se mucila cio jedan dan, tijelo se samo izborilo najvisa mi je bila 37,4 al me pravo izmrcvarilo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4771
24.11.2011 18:05:29   
Miracle*3
Pa jeste to, inace se temperatura do 38 ne skida nekim medikamentima, ali nisam znala da i za trudnocu vazi isto

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4772
24.11.2011 18:08:12   
Anoniman
Zenice, suzdrzat cu se koliko budem mogla. Ja skoro nikad nemam visu temperaturu od 37 user posted image a svaka upala grla mi zavrsi na gnojnoj angini ako odmah ne ukljucim antibiotik. Bar je tako bilo prije trudnoce. Nadam se da sad nece kad sam dogurala dovde bez ijedne prehlade. Ne znam sta mi sad bi pred kraj.
Bombardujem se cajem, medom, limunom i kivijem.
Imam sirup od islandskog lisaja za grlo, ali nista ne pise smije li se u trudnoci user posted image u biti je iskljucivo napravljen od ekstratka tog lisaja.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4773
24.11.2011 18:14:17   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Zenice, suzdrzat cu se koliko budem mogla. Ja skoro nikad nemam visu temperaturu od 37 user posted image a svaka upala grla mi zavrsi na gnojnoj angini ako odmah ne ukljucim antibiotik. Bar je tako bilo prije trudnoce. Nadam se da sad nece kad sam dogurala dovde bez ijedne prehlade. Ne znam sta mi sad bi pred kraj.
Bombardujem se cajem, medom, limunom i kivijem.
Imam sirup od islandskog lisaja za grlo, ali nista ne pise smije li se u trudnoci user posted image u biti je iskljucivo napravljen od ekstratka tog lisaja.

to za lisaj pitaj nekog strucnog, meni su dali za kasalj septolete isla i to sam cuclala al to su mi samo u jednoj apoteci dali i to zvali nekog nadredjenog magistra farmacije i on je rekao da smijem, mene strah bilo al kad je prigustilo 2--3 sam upotrijebila

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4774
24.11.2011 18:14:43   
Anoniman
uh, evo net kaze da je dozvoljen islandski lisaj trudnicama user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *