Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 8:54:28
dzenyA
Dobro jutro, imal zime drage moje,uh ja sad s nalaza pa opet moram u DZ da primim extencilin,uh uh.....bas je hladno. Bebicee sretno a ostalim ugodan dan zelim:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 9:50:44
mama21e
Jutro zeniceee.
Jutros isla vaditi lab. nalaze. Nacekala sam se a i ispovracala A kako je prljavo o tome necu ni da pricam, fuj. Nalazi gotovi u ponedjeljak aBd. Idem sad da spavam, rano sam se nadigla
Binka84 dobrodosla
Ostale nisam vas citala, nadam se da ste dobro. Veliki za sve!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:06:02
Bebica11
Hej zenice evo mene
bila na komisiji, bila mi dr.Lejla Imsirija i dr.Nikulin, Lejla me pogledala vaginalno, OTVORENA SAM PRST (malo sam joj "bjezala" sa stola i sama se sebi smijem i kontam kako cu se poroditi kad me strah vaginalnog, al mene istravilo sto neki kazu da boli kad gledaju grlic AL NE BOLI NIKAKO da znate da se ne ofirate kao ja), SKRACEN GRLIC al cvrst jos, bebici je glavu napipala i to je nekako zvucala pozitivno valjda sto je beba nisko, u fazonu da sam "taman za gela" jedino da ce potrajati na sta je Nikulin rekao da ima jos do nedjelje da se omeksa i otvori.
REZERVISALA sam gel u dezurnoj apoteci(nisam znala da to moze), htjela ja danas kupiti pa u frizider medjutim muz mi rece da ne zurimo jer moze porod sam krenuti samo da se raspitam imaju li na zalihi i ja tako kazem u apoteci kad vele moze se rezervisati, bas super
Javila sam se svojoj dr, dogovorile smo se da dodje u nedjelju aBd u pola osam, ETO, jedva cekam
i da....ja sad gore kad moja drugarica 35 plus nesto, ZA NOC se otvorila,prokrvaria i poradja se, pa sve kontam moza i meni tako odjednom krene aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:14:25
veki_aki
ej bebice pa super, znaci krenulo je polako, sve ok! Eto vidis nakon svega sto si prosla eto tebi tvoje ! Binka 84 dobro dosla! Mama21e sta to ti jos povracas?Ili je nesto jutros u pitanju?Nadam se da si sad bolje... Joj samo kad pomislim na vadjenje nalaza, uf A sta je sa tim uputnicama za vojnu sto kazu mora od ginekologa?Meni su do sad svasta govorili, te nemoze se samo tako kod njih, te mora iduci put velika uputnica, a nikad me jos nisu vratili sa onom obicnom. Nist mi nije jasno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:16:38
plava72
jutro žene
mašallah bebice...pravo lijepe vijesti ...sad će nedjelja za čas a što se bojite vaginalnog pregleda kod mog dr.je to normala ,svaki put prvo gleda grlić pa onda uz pregled,ja sam oguglala na to odavno
kod mene ništa novo još...i da hoće prestat zvat i raspitivati se imal šta novo mislim da bi se porodila odmah
od keksa nebi ništa juče...bolile me prepone da nisam mogla hodati a kamoli raširiti noge a muž se džaba obradovao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:35:50
Nađaa
KAKO SI TI?Jesil prestala piti ginipral?
jutros sam popila zadnju tabletu, vise nemam. odoh danas po uputnicu kod svoje doc, pa cu slj sedmice na kontolu na gak! pa ok sam, bolio me stomak ovih dana dosta...jedino sto me kicma nije bas bolila pa kontam da su lazne kontrakcije... ma nemam vise pojma! svi mi govore da mi je stomak visoko da necu ja jos...a iskreno koliko me strah toliko bi voljela da krene nekad uskoro jer mi je bas previse ovih tegoba :) znaci nedjelja je THE DAY? jesi uzbudjena?? :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:40:06
Mrgica
Pozdrav drage moje, kako ste mi danas? Bebice divne vijesti, sad ce i nedjelja brzo, a i aBd tvoja Ja se danas pravo uspavala, ispratila mm na posao, sa svekrom popila kafu i opet u krevet hrk, hrk... Nesto me od sinoc boli dolje, kao na samom ulazu gospodje i gore kao malo stidne usne, neka blaga bol, nista strasno,al ja opet zabrinuta... Isla bih jod dr, da vadim nalaze,a i na pregled, ali nemam z.knjizicu 15 dana traje procedura dok mi izdaju novu ovdje u Sa jer sam de odjavila u prijasnjem kantonu,a prijavila ovdje.Tako da mi teta na birou rece dodji ti 5.12, da ti popunim knjizicu, ne prije jer dok ovi nesto posalju odjavu, sta li...Ali cim dodje knjizica idem na pregled... Pusa za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:48:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Nađaa
KAKO SI TI?Jesil prestala piti ginipral?
jutros sam popila zadnju tabletu, vise nemam. odoh danas po uputnicu kod svoje doc, pa cu slj sedmice na kontolu na gak! pa ok sam, bolio me stomak ovih dana dosta...jedino sto me kicma nije bas bolila pa kontam da su lazne kontrakcije... ma nemam vise pojma! svi mi govore da mi je stomak visoko da necu ja jos...a iskreno koliko me strah toliko bi voljela da krene nekad uskoro jer mi je bas previse ovih tegoba :) znaci nedjelja je THE DAY? jesi uzbudjena?? :))
opusti se, nece brzo, tek si zabetonirana vidis kako se ja sporo otvaram zbog giniprala, drago mi kad mi bilo sta kazu da grlic reaguje jer imam bolove a dole se nista ne desava
sad sam malkice i prokrvarila od pregleda mada me nije bolio al je valjda taj dio prokrvljen dosta, a jos mi pipala bebi glavu, zamisli
jesam sve se izmijesalo, RADOST, STRAH, UZBUDJENJE, ma sve se pomijesalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:48:51
lejlaze
IZVORNA PORUKA: gerberka
IZVORNA PORUKA: lejlaze
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
a od sinoc me ziga gospodja, jel bi to moglo biti opasno u sedmom mjesecu? bas me ono na momente probada, al vise nekako s vana?
i ja imam te bolove. zadnji put kad sam bila kod doktorice misli da je to od upale, posto meni nalazi urina pokazuju da imam upalu. to je kod mene slucaj.
i meni je bilo od upale... to tebi rekla dr u dz, a sta je sa granicem, sta on kaze?
nekako se to pocelo desavati poslije zadnjeg pregleda kod granica, trebam mu tek ici. ali evo smo sad prehladjeni svi. Daris bolestan, kaslje, mene skroz safatalo bole me desni, curi nos.... katastrofa. pa cekam da budem bolje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:51:47
lejlaze
IZVORNA PORUKA: drznica
Da vam malo razbijem ovu negativnu temu
Meni stigao mail iz firme da je beba stavljena na spisak za paketice, pa pitaju znamo li ime. Tako su me pozitivno iznenadili...a nekako sam se nasla zbunjena...zar cu ja imati da vodim na paketice...jos ne mogu vjerovati. Bicemo najmlađi hehehe. Oni to stvarno super organizuju svake godine roditelji sami kazu sta ce da se stavi u paketic...mislim da budu vrijednosti igracke 50KM plus slatkiši. Ove godine rade sa One2Play...a sta cu ja svom piletu uzeti
Nego ima li sta od ovog keksa??? Dajte recite, da li da probam i ja???
svaka cast za firmu. a muz i ja radimo u istoj firmi i prosle godine imali pravo samo na jedan paketic. (stede ljudi )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 11:53:35
Bebica11
IZVORNA PORUKA: lejlaze
IZVORNA PORUKA: drznica
Da vam malo razbijem ovu negativnu temu
Meni stigao mail iz firme da je beba stavljena na spisak za paketice, pa pitaju znamo li ime. Tako su me pozitivno iznenadili...a nekako sam se nasla zbunjena...zar cu ja imati da vodim na paketice...jos ne mogu vjerovati. Bicemo najmlađi hehehe. Oni to stvarno super organizuju svake godine roditelji sami kazu sta ce da se stavi u paketic...mislim da budu vrijednosti igracke 50KM plus slatkiši. Ove godine rade sa One2Play...a sta cu ja svom piletu uzeti
Nego ima li sta od ovog keksa??? Dajte recite, da li da probam i ja???
svaka cast za firmu. a muz i ja radimo u istoj firmi i prosle godine imali pravo samo na jedan paketic. (stede ljudi )
svasta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 12:19:43
Anoniman
Dobar dan bembele da ne kazem jutro jer meni jeste Tek sebi dolazim uz dorucak i kafu. Izgleda da ce me uhvatiti grlobolja a ni sama ne znam sta smijem uzeti jer mi svaka upala grla zavrsi s gnojnom anginom
Bebice hvala na info za vaginalni , meni je sljedeci petak pa kontam kako cu. Abadzicka mi je bila u 5. mjesecu trudnoce na komisiji i kad mi je zagurala neku zeljeznu napravu umalo mi oci nisu iskocile Sva sreca sad ce biti moj dr. pa nece valjda biti grub.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 12:28:11
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Dobar dan bembele da ne kazem jutro jer meni jeste Tek sebi dolazim uz dorucak i kafu. Izgleda da ce me uhvatiti grlobolja a ni sama ne znam sta smijem uzeti jer mi svaka upala grla zavrsi s gnojnom anginom
Bebice hvala na info za vaginalni , meni je sljedeci petak pa kontam kako cu. Abadzicka mi je bila u 5. mjesecu trudnoce na komisiji i kad mi je zagurala neku zeljeznu napravu umalo mi oci nisu iskocile Sva sreca sad ce biti moj dr. pa nece valjda biti grub.
svima!
Meni je sad bila dr Lejla, al i Abadzicka mi je radila papu u trudnoci,nije bilo toliko strasno, il se ja sirim dole ili ne znam al vjeruj da odavno nisam imala laksi ginekoloski od danas, uopste NE BOLI ni sekunde, eto vidjeces, valjda sto sam 9ti samo sam se bezveze grcila
al moja dr ce mi stavljati gel, mada i ako bude sad gruba, sta je tu je, i trebam se otvoriti, pa je svaka pomoc dobrodosla
sad me probolo dva puta u rodnici, da se hocu jos koji cenat otvoriti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 12:35:04
Anoniman
bebica masallah cestitam draga da se s hajrom otvaras i porodis . Vecinom u bolnicama kazu ajde setaj , po hodnicima da se brze otvaras znaci najbolje je da setas setas , tad se otvaras ako imas stubiste stepeniste jos bolje ..... Sretno bas mi je drago al stvarno nemas pojma koliko sam zbog tebe . Jos malo pa ces upoznat svoju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 12:56:19
Arina
Curke moje bembeleeee.....gdje ste mi
Beb ice ...masallah...eto tebi tvoje srecice .....da to dragi Allah da lagan porod i brz ...da ti tvoja srecica oblije dusu najvecom srecom i radoscu...da na ovaj svijet dodje zdrava i lijepa.....sv to dragi Allah dao sto pozelis...to ti od srca zelim draga......Sva sam se usplahirila i uzvrtila...ko da cu ja .....uh....mogu ti jos samo dodati da su meni stavljali taj gel...nista ne boli....to se samo usprica ne znam s cim dole...ali nista ne boli......
Mi smo ok.....kortljamo se....sutra ako Bog da ulazimo u 8. mjesec.... ....uh ovaj me je 7. prosao ko voz....majke mi .....posto cemo mi prije kraja 9. na CR ....mozda polovinom....ja kontam da imam jos ovaj 8 da se spremim i pripremim....tako da se ja cure moje polako spremam....kupujem pomalo....kontam sta mi sve treba ...okrecili smo......narucili namjestaj.....ovih dana bi trebala izabrati krevetic i tako polako....
E posto se mi volimo slickati....sad cemo vas razonoditi jos jednom nasom slikicom posto se slikamo uvijek na ulasku u novi mjesec....kad vec niko nece da se slika
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:05:19
Bebica11
felix malo hodam al ne smijem puno ne da mi dr radi posteljice, pa sad me probolo kvalitetno par puta kroz rodnicu bas zazigalo pa sam malo setala po stanu da se otvori beba se uzvrtila vidi nesto se desava, neko je pipao vec danas po glavi hahah, kad sam rekla muzu hoce i on da rukom pipne, rekoh "ne moze"
arina Allah te nagradio , bice sve ok aBd, brzo cu ja to u nedjelju pa eto me da vas bodrim aBd a i tebi se eto primice, vi ostali ne mozete do rijeci doci od mene ja najdosadnija ovih dana na RR
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:20:56
drznica
Hajde Bebice, otvori nas heheh....ovo nesto zacepilo pravo...sve mi se cini da cemo nas 3 nekako isti dan Ja sam sinoc mislila da je nesto krenulo...pocelo me boluckati, a prepone...ne da bole nego ne mogu da hodam, jos me grc poceo hvatat za prepone pa sam odmah popila mg i prestalo hB. Mada to je bilo to, zaspala lijepo i spavala do 12 danas... Ja sam sutra aBd na kontroli pa cemo vidjeti da li sam otvorena, koliko, kad cu, sta cu...
Sinoc sam sanjala da sam rodila i to na CR i kao izlazimo iz bolnice i ja onako zbunjena gledam u korpu u bebu i pitam se sto idem ja kuci,moram ostat bar 2-3 dana poslije CR, kaze mama ma samo ti vozi sve je OK! hahahaha