Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:27:08
Mrgica
Drznice meni dr rekao da se Mg ne pije, tj nije preporucljivo piti od 9mjeseca, zato sto on sprecava kontrakcije svih misica u tijelu, a i materice, a tebi bas to treba, i rekao je jos da se ne pije da ne bi doslo do pretjeranog krvarenja pri porodu (ne bih da te strasim ,tako on kaze), eto pa da znas...Veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:30:28
drznica
Ja prestala pit pocetkom 9. i grcevi haos navece ukocim se...I pitam ja svoju dr.(privatnika) smijem li ja to piti kaze ma naravno pij, nema to veze...Ja pijem onaj u kesicama. Ne znam ni sama sta da radim, mozda sam od tog zatvorena hahaha...A i Guticki sam rekla da pijem mg...nije reagovala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:35:39
gerberka
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Drznice meni dr rekao da se Mg ne pije, tj nije preporucljivo piti od 9mjeseca, zato sto on sprecava kontrakcije svih misica u tijelu, a i materice, a tebi bas to treba, i rekao je jos da se ne pije da ne bi doslo do pretjeranog krvarenja pri porodu (ne bih da te strasim ,tako on kaze), eto pa da znas...Veliki
da, ali se preporucuje u trudnoci tj ovim mjesecima, a u 9 mj zna se ssta se ceka i kontrakcije su pozeljne
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:39:52
Mrgica
Eh ne znam tako meni moj dr rece, al haj ga znaj jedni kazu ovo jedni ono, al reko da te upozorim ako ne znas... Gerbo da i meni je isto receno do 9mj preporucljivo, poslije ne...Kako si ti danas?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:40:54
drznica
Mozda me to i zakocilo...mada nisam pila 2 dana i sinoc moradoh jer ti grcevi se nisu salili. STrah me kad podju bolovi da se ne ukocim...bas stisne Eto necu vise piti!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:54:53
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Ovo je tacno, ima i na netu o tome clanaka, ja sam jednom nekog upozorila pa su me naruzili i nisam vise nikome spominjala, svako ima svog dr pa su neki pitali i bilo im je drugacije receno
ja znam da se cak ne preporucava od 32.sedmice pa nadalje, da se polahko grlic sprema, pa ja licno nisam pila, imam ponekad grceve i u nogama al se pretrpim, al doduse ruku na srce nisu mi bas za plakanje bolni bas mi je zao ko ima bolne grceve
ja krvaruckam pomalo jos od pregleda, al podnosljivo i probada me rodnica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 13:58:41
drznica
IZVORNA PORUKA: mama21e
Dusici malenoj mozda vise tijesno pa hoce da izadje i udara te. Jesi ti ono govorila da hoces u vodi da se porodis?
Daaa, bas mi dr. Puzic rece da danas gledam OBN bice on na TV-u i pricati o porodu u vodi. Nalazi su spremni za to...nadam se da ce bit sve kako treba i da cu moci...bar da se otvaram u vodi, kazu da je manje bolno pa...eto ...pisat cu vam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 14:05:00
mama21e
IZVORNA PORUKA: drznica
Dusici malenoj mozda vise tijesno pa hoce da izadje i udara te. Jesi ti ono govorila da hoces u vodi da se porodis?
Daaa, bas mi dr. Puzic rece da danas gledam OBN bice on na TV-u i pricati o porodu u vodi. Nalazi su spremni za to...nadam se da ce bit sve kako treba i da cu moci...bar da se otvaram u vodi, kazu da je manje bolno pa...eto ...pisat cu vam
EE super, u koliko ce biti da i ja gledam? Jedva cekam da citam tvoju porodjajnu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 14:10:38
gerberka
bebiceeee druze u dezuri
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 14:28:06
gerberka
gerbo pa gdje si ti? Udara li jos u zeludac?
danas i jucer ne, ali zato udara sa strane kako si ti srce moje?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 14:39:54
drznica
IZVORNA PORUKA: animagical
koliko sam ja cula, samo izgon ide u vodi? moza su me pogresno informisali?
Znas kako po pravilu bi trebalo da se otvaras u vodi... a taj izgon mozes u vodi ili izaci kako zelis. E sad zavisi kako dr.budu raspolozeni. Moram biti otvorena 5-6 cenata da bih usla u vodu. Nadam se da cu uspjeti snjima to sve dogovorit.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 14:54:04
ksena
Pozdrav svim mamama, i sadašnjim i budućim . Hoću da se prijavim na temu; trenutno sam 7. nedelja, termin je 10.07. 20012. Za sada ide super, sem konstantne gladi. Moj muž kaže da pojedoh noge ispod sebe Imam neku čudnu mučninu, traje par sekundi, i to meni više liči na neku vrstu grčeva u želucu. Čitala sam negdje da je mučnina povezana sa štitnom zlijezdom, a pošto sam ja štitnu izvadila, možda zato imam tako čudan oblik. Uglavnom, veeeeliki pozdrav svima i svima vam želim ugodnih i školskih 9 mjeseci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 14:57:48
sas23102010
Pozdrav svim buducim mamicama! Evo da se vam i ja pridruzim, ja sam trudna dva ipo mjeseca, trenutno prezivljavam teske dane al kazu poslije treceg mjeseca, da ce biti bolje, stomacic se malkice primjeti, u ponedeljak za 4 dana idem prvi put na ultrazvuk jedva cekam!!!!! vec sada ne spavam!!! kako ste vi svi? pozz veliki svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 15:19:09
dzenyA
Zeneice evo mene ja isla po nalaze i na bocu... Veki-aki to je penicilinski preparat,primam drage moje na 21 dan,ja neku erythemu nodosum dobila u trudnoci jedva mi otkrli sta je,inace to je upala potkoznog tkiva,na ticale mi noge i tako..... Bebice blago tebi,sad ces ti aBd brzo Nego drage moje moje meni leukociti uurinu 12-15 a u pon cu dr.ne boli me nista,Gerbo koliki su kod tebe bili?Nove dobro nam dosle,da vam sto laksa trudnoca bude, ami smo danas po mjesecima usli u 8 mj.,Arina kako si ti onako,Mama 21 vjeruj da ces to povracanje vrlo brzo zaboravit,ja kao da nikad nisam povratila,ma i ne sjecam se pocetka trudnoce,vrijeme brzo leti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 15:32:52
veki_aki
ej zene! Kako ste mi? Ja sve ocekujem ljepse vrijeme a nikako ne prestaje ovo sto sipi. Ja uzela sutra slobodan dan i ne zanima me ja moram dje hodat ova 3 dana, dok jos imam vremena za ovog velikog da iskoristim. DzeniA znam ja sta je extancilin, ko mala sam se naprimala i njega i pencilina, guza trni 2 sata kasnije, sretno ti s tim, nadam se da ces uskoro zavrsit. Dobrodosle nove mamice Ksena i sas23(ne ljuti se mrsko mi pisat sve brojeve) ! A sto spominjete to zderanje, ja sam ko usisivac postala. Stalno nesto grickam. Cim mi je prazan zeludac muka mi, valjda ce i to proci. Pozzzzzzzzzzz svima, odo malo jos radit!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 24.11.2011 15:35:10
veki_aki
ej sas23 ja sam taman na dan uz ulazila u 16-u sedmicu i otprilike mi je rekao da je musko, s tim da je to individualno, nekad tek kasnije kazu. Sretno na pregledu!