|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  188 189 [190] 191 192   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.11.2011 13:27:08   
Mrgica
Drznice meni dr rekao da se Mg ne pije, tj nije preporucljivo piti od 9mjeseca, zato sto on sprecava kontrakcije svih misica u tijelu, a i materice, a tebi bas to treba, i rekao je jos da se ne pije da ne bi doslo do pretjeranog krvarenja pri porodu (ne bih da te strasim ,tako on kaze), eto pa da znas...Veliki user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4726
24.11.2011 13:30:28   
drznica
Ja prestala pit pocetkom 9. i grcevi haos navece ukocim se...I pitam ja svoju dr.(privatnika) smijem li ja to piti kaze ma naravno pij, nema to veze...Ja pijem onaj u kesicama. Ne znam ni sama sta da radim, mozda sam od tog zatvorena hahaha...A i Guticki sam rekla da pijem mg...nije reagovala user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4727
24.11.2011 13:35:39   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Mrgica

Drznice meni dr rekao da se Mg ne pije, tj nije preporucljivo piti od 9mjeseca, zato sto on sprecava kontrakcije svih misica u tijelu, a i materice, a tebi bas to treba, i rekao je jos da se ne pije da ne bi doslo do pretjeranog krvarenja pri porodu (ne bih da te strasim ,tako on kaze), eto pa da znas...Veliki user posted image

da, ali se preporucuje u trudnoci tj ovim mjesecima, a u 9 mj zna se ssta se ceka user posted image i kontrakcije su pozeljne user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4728
24.11.2011 13:39:52   
Mrgica
Eh ne znam tako meni moj dr rece, al haj ga znaj jedni kazu ovo jedni ono, al reko da te upozorim ako ne znas...user posted image
Gerbo da i meni je isto receno do 9mj preporucljivo, poslije ne...Kako si ti danas? user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4729
24.11.2011 13:40:54   
drznica
Mozda me to i zakocilo...mada nisam pila 2 dana i sinoc moradoh jer ti grcevi se nisu salili. STrah me kad podju bolovi da se ne ukocim...bas stisne user posted image
Eto necu vise piti!!!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4730
24.11.2011 13:46:08   
mama21e
drznice ja tek sad vidim 2 days to go user posted image Ti ces mozda i veceras user posted image ima li kakvih znakova? Mazi pupu jos malo user posted image user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4731
24.11.2011 13:47:13   
drznica
IZVORNA PORUKA: mama21e

drznice ja tek sad vidim 2 days to go user posted image Ti ces mozda i veceras user posted image ima li kakvih znakova? Mazi pupu jos malo user posted image user posted image

Nista jos, eto sinoc malo bilo, pa ja popih mg...i stade...Cekamo...mazimo se...udara se dijete ko da je n8.mjesec user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4732
24.11.2011 13:53:37   
mama21e
Dusici malenoj mozda vise tijesno pa hoce da izadje i udara te. Jesi ti ono govorila da hoces u vodi da se porodis?

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4733
24.11.2011 13:54:53   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Mrgica

Ovo je tacno, ima i na netu o tome clanaka, ja sam jednom nekog upozorila pa su me naruzili i nisam vise nikome spominjala, svako ima svog dr pa su neki pitali i bilo im je drugacije receno

ja znam da se cak ne preporucava od 32.sedmice pa nadalje, da se polahko grlic sprema, pa ja licno nisam pila, imam ponekad grceve i u nogama al se pretrpim, al doduse ruku na srce nisu mi bas za plakanje bolniuser posted image bas mi je zao ko ima bolne grceveuser posted image

ja krvaruckam pomalo jos od pregleda, al podnosljivo i probada me rodnicauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4734
24.11.2011 13:57:21   
Bebica11

I bebice dugujes nam sliku user posted image Nemoj da nam odes a da te ne vidimo u zadnjem izdanju. user posted image

stize sad aBd, samo da iskopam aparat, slikala sam se al nisam nikako postavila

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4735
24.11.2011 13:58:41   
drznica

Dusici malenoj mozda vise tijesno pa hoce da izadje i udara te. Jesi ti ono govorila da hoces u vodi da se porodis?

Daaa, bas mi dr. Puzic rece da danas gledam OBN bice on na TV-u i pricati o porodu u vodi. Nalazi su spremni za to...nadam se da ce bit sve kako treba i da cu moci...bar da se otvaram u vodi, kazu da je manje bolno pa...eto ...pisat cu vam user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4736
24.11.2011 14:03:52   
animagical
koliko sam ja cula, samo izgon ide u vodi? moza su me pogresno informisali?

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4737
24.11.2011 14:05:00   
mama21e

IZVORNA PORUKA: drznica

Daaa, bas mi dr. Puzic rece da danas gledam OBN bice on na TV-u i pricati o porodu u vodi. Nalazi su spremni za to...nadam se da ce bit sve kako treba i da cu moci...bar da se otvaram u vodi, kazu da je manje bolno pa...eto ...pisat cu vam user posted image

EE super, u koliko ce biti da i ja gledam? user posted image Jedva cekam da citam tvoju porodjajnu user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4738
24.11.2011 14:05:52   
mama21e

IZVORNA PORUKA: Bebica11

I bebice dugujes nam sliku user posted image Nemoj da nam odes a da te ne vidimo u zadnjem izdanju. user posted image

stize sad aBd, samo da iskopam aparat, slikala sam se al nisam nikako postavila

user posted image cekamo user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4739
24.11.2011 14:10:38   
gerberka
bebiceeee user posted image user posted image user posted image druze u dezuri

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4740
24.11.2011 14:12:21   
mama21e
gerbo pa gdje si ti? Udara li user posted image jos u zeludac? user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4741
24.11.2011 14:26:36   
anđelo
Pozdrav mojim trudnjačama, i pusa za user posted image .Vidim bebica još malo ako Bog dauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Ja jedva čekam da vidim sliku bebača user posted image user posted image user posted image .BIĆE TO BEBICE SVE OK user posted image .

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4742
24.11.2011 14:28:06   
gerberka

gerbo pa gdje si ti? Udara li user posted image jos u zeludac? user posted image

danas i jucer ne, ali zato udara sa strane user posted image
kako si ti srce moje?

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 4743
24.11.2011 14:39:54   
drznica
IZVORNA PORUKA: animagical

koliko sam ja cula, samo izgon ide u vodi? moza su me pogresno informisali?

Znas kako po pravilu bi trebalo da se otvaras u vodi... a taj izgon mozes u vodi ili izaci kako zelis. E sad zavisi kako dr.budu raspolozeni. Moram biti otvorena 5-6 cenata da bih usla u vodu. Nadam se da cu uspjeti snjima to sve dogovorit.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4744
24.11.2011 14:54:04   
ksena
Pozdrav svim mamama, i sadašnjim i budućim user posted image .
Hoću da se prijavim na temu; trenutno sam 7. nedelja, termin je 10.07. 20012.
Za sada ide super, sem konstantne gladi. Moj muž kaže da pojedoh noge ispod sebe user posted image
Imam neku čudnu mučninu, traje par sekundi, i to meni više liči na neku vrstu grčeva u želucu. Čitala sam negdje da  je mučnina povezana sa štitnom zlijezdom, a pošto sam ja štitnu izvadila, možda zato imam tako čudan oblik.
Uglavnom, veeeeliki pozdrav svima i svima vam želim ugodnih i školskih 9 mjeseci.

Nije srećan onaj ko ima šta želi, već onaj koji ne želi ono što nema.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4745
24.11.2011 14:57:48   
sas23102010
Pozdrav svim buducim mamicama!
Evo da se vam i ja pridruzim, ja sam trudna dva ipo mjeseca, trenutno prezivljavam teske dane al kazu poslije treceg mjeseca, da ce biti bolje, stomacic se malkice primjeti, u ponedeljak za 4 dana idem prvi put na ultrazvuk jedva cekam!!!!! vec sada ne spavam!!! kako ste vi svi?
pozz veliki svima

(odgovor članu ksena)
Neposredna veza do poruke: 4746
24.11.2011 15:19:09   
dzenyA
Zeneice evo mene ja isla po nalaze i na bocu...
Veki-aki to je penicilinski preparat,primam drage moje na 21 dan,ja neku erythemu nodosum dobila u trudnoci jedva mi otkrli sta je,inace to je upala potkoznog tkiva,na ticale mi noge i tako.....
Bebice blago tebi,sad ces ti aBd brzo user posted image
Nego drage moje moje meni leukociti uurinu 12-15 user posted image a u pon cu dr.ne boli me nista,Gerbo koliki su kod tebe bili?Nove user posted image dobro nam dosle,da vam sto laksa trudnoca bude, ami smo danas po mjesecima usli u 8 mj.,Arina kako si ti onako,Mama 21 vjeruj da ces to povracanje vrlo brzo zaboravit,ja kao da nikad nisam povratila,ma i ne sjecam se pocetka trudnoce,vrijeme brzo leti user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4747
24.11.2011 15:31:45   
sas23102010
Zna li itko, u kojem mjesecu ili sedmici moze da se vidi na ultrazvuku kojeg pola je bebica??? ja idem sad u ponedeljak pa me strasno interesuje  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pozz

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 4748
24.11.2011 15:32:52   
veki_aki
ej zene! Kako ste mi? Ja sve ocekujem ljepse vrijeme a nikako ne prestaje ovo sto sipi. Ja uzela sutra slobodan dan i ne zanima me ja moram dje hodat ova 3 dana, dok jos imam vremena za ovog velikog da iskoristim.
DzeniA znam ja sta je extancilin, ko mala sam se naprimala i njega i pencilina, guza trni 2 sata kasnije, sretno ti s tim, nadam se da ces uskoro zavrsit.
Dobrodosle nove mamice Ksena i sas23(ne ljuti se mrsko mi pisat sve brojeve)user posted image user posted image user posted image !
A sto spominjete to zderanje, ja sam ko usisivac postala. Stalno nesto grickam. Cim mi je prazan zeludac muka mi, valjda ce i to proci.
Pozzzzzzzzzzz svima, odo malo jos radit!

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 4749
24.11.2011 15:35:10   
veki_aki
ej sas23 ja sam taman na dan uz ulazila u 16-u sedmicu i otprilike mi je rekao da je musko, s tim da je to individualno, nekad tek kasnije kazu. Sretno na pregledu!

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 4750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  188 189 [190] 191 192   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  188 189 [190] 191 192   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *