Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:59:21
Lulu_08
animagical ne mora znaciti da je to samo pred kraj prihvatljivo, ukoliko je grlic nize (sto u nekih zena jeste) moze se u toku cijele trudnoce desiti. Moja rodica je trenutno 5 mjeseci trudna i desilo joj se bas to neki dan, otisla na detaljan pregled i ustanovljeno do cega je, malo nize nosi pa se od sada do 9og mjeseca mora cuvati odnosno suzdrzati od odnosa.
A takodjer se dobro sjecam lezanja u bolnici da je jedna zena za vrijeme moje 2 sedmice tamo dolazila puta zbog krvarenja, i da joj je doktorica govorila da joj je vec ranije receno da ne smije imati odnose (a bila je 6 mjesec) hehehe.
Tako da bilo kako bilo dush, ti doktorici i reci i za odnos i za spremanje stana i sve pa ces vidjeti sta ce ti vec reci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 10:59:55
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: animagical
djana cestitam taj pocetak je tako drag...ti znas i smjeskas se, a niko i ne sluti... zelim ti sto manje mucnine
Hvala bas je sladak, ja i zaboravila kako je sladak hehehe. Prvenstveno sto L. nije bila planirana pa je nekako taj prvi mjesec prosao u neznanju! hahahaha...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:00:41
dzenyA
Jutro a jest nekad lijepo i odmarat u kuci, napravila sam sirnicu,sad cu kinder tortu da pravim, a zene cijelu noc sam sanjala da se poradjam ,indukciju a joj jesam se napatila u snu... Djana zelim da ti lahku i hairli trudnocu,Arina pa u jedan dan samo razlika ma Dush ne sikiraj se ,ne mogu da vjerujem da nam nema jos bebice i gerbe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:01:22
Anoniman
Djana cestitke od i zelim ti urednu, skolsku trudnocu.
Zenice bembelice jutro Vec davno sam se pozdravila od spavanja tako da sve kad se sabere spavala sam cijelu noc oko 2 sata Grlobolja i dalje prisutna a s temperaturom se borimo. Jos uvijek nedamo da predje 37.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:04:49
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka
moja je sestra sigurno odmah uspjela dva puta..cuj sigurno necete odmah uspjeti nista meni nije jasno
a prijateljici je pedijatar strogo zabranio stalno nuđenje dojke kako kazes, sad malena mora na dijetu..malo gukne, na siku u usta..ne valja vala ni to
lejla je mislila na neslazanje na pocetku, kad ti daju bebu u bolnici na podoj, pa kad dodjes kuci i pstanete sami...ja sam se prva jedva ziva snasla... svu teoriju znala ali sad sta s bebom slabo koga znam da je bio toliko snadjen da nije imao ni problema s bradavicama, ni kakav zastoj ili ne daj Boze mastitis ili blister ili bilo sta...to su pocetne poteskoce koje se uz pravu informaciju lahko prevazidju ja sam imala mastitis, i nisam bas bila snadjena, jer tesko je razmisljati gdje si sta procitao s temperaturom 40...i hB na lejli koja mi je tih dana toliko pomogla da se mastitis rjesio za 2 dana i nije nista strasno ne uspjeti iz prve...bitno je uspjeti... moja beba iskljucivo doji od rodjenja, bez ijedne bocice ad-a, pa ni u porodilistu... mislim da je kod nas problem sto se pravi savjet, s provjerenim informacijama, cesto zanemari, da ne kazem ismije...jer se vise vjeruje tetisnoj od komsinicine snahe...ja jednu trudnicu koju poznajem nikako da ubijedim da ne moze zena da nema mlijeka, ako je zdrava naravno...jok...u nje niko nije imao mlijeka pa nece ni ona...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:05:31
anđelo
Djana,čestitam,da sve prođe ako Bog da u najboljem redu.Uživaj u ostatku trudnoće. Animagical,ja veliku važnost pridajem izvorima,(to mi je profesija)i ne vidim šta fali izvoru koji si ti pronašla.No ne mislim da baš babice "nemaju pojma".Babica koja svoju penziju zaradi u porodilištu i sa svim se susretne tokom radnog vjeka itekako ima pojma.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:08:39
Lulu_08
Hvala hvala .
Elem, doktor Balic nije nesto bio raspolozen za pricu sinoc a doktorica bila sprijecena, pa nista nije pitao ni da li radim, ni gdje ni u kakvim uslovima, nista? A kod mene na poslu grijanja nema, nemam pojma sta da radim. Nastavicu raditi nije problem, ali se jako bojim upala raznih, od urinarnih do respiratornih .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:12:11
animagical
kako gdje i kako koja...o dojenju slabo da imaju pojma, jer bi u tom slucaju uz ispravan pocetak puno vise mama dojilo svoje bebe...i slabo bi koja, ako ijedna, dosla kuci s zacepljenjem, ragadama i sl...mislim da je logicnije pokazati porodilji kako da ispravno postavi bebu na dojku, nego da se kunu u silikonske bradavice...ja sam svojim ocima u baby friendly porodilistu vidjela toliko pogresnih savjeta... kao npr onaj o izdajanju do kraja da sprijeci mastitis...ako si dojila znas da to samo odmaze i uzrokuje jos vecu proizvodnju? elem, moj zakljuc vezano za kupus-sve hladne obloge uzrokuju sjupljanje kanalica te pruzaju olaksanje kod prepunjenosti...a kupus se savjetuje kod prestanka dojenja ili mastitisa...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 11:36:57
Lulu_08
Grozno, ja sam prosula jabukovo sirce koje sam namjeravala baciti, stavivsi ga u kesu a nije bio cep zatvoren, sada sve smrdi ne mogu ni brisanjem ni spricanjem istjerati smrad, crknut' cu od muke
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:00:11
jakosretna
zenice moje veliki za vas.Ma jedva uspijem da citam kako ste brze ,ja sam juce bila na kontroli i sve je ok i vidjela sam moju bebicu.Ali ja sam tek u 4 mijesecu ko ce da naceka do 9 ufff
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:06:43
Mrgica
Jautro drage moje,kako ste mi jutros? Gdje su nam Bebica i Drznica dal spavaju jos ili su mozda vec sa svojim bebicama??? Djana drago mi je sto su se tvoje zelje ispunile i da je i dr to potvrdio, zelim ti lijepu trudnocu... Jakotuzna super da je sve ok, a proci ce brzo tih 9mj vidjet ces, ja kao da sam juce ostala trudna, a evo hvala Bogu vec 5mj... Pusa za sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:30:37
jakosretna
`jeste li vi lijene kao ja moj stan krs a ja nemogu da ustanem da idem u akciju sva sam nesto iscrpljena samo bi sjedila i lezala istezajuci se Neka smo mi hvala bogu zapamtile a bice polako zacas to proletti ,ali iskreno kako koji dan sve me vise i vise strah poroda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:42:38
Mrgica
Jakotuzna i ja sam bila lijena sve do nedavno, sve mi nekako bilo tesko i mrsko, sada imam vise energije i sve mi je lakse tako da vjerujem da ce i kod tebe ta bezvoljnost proci...Sto se tice poroda, no sikiriki, pa sve mi imamo strah od nepoznatog, u ovom slucaju od poroda, posebno mi sto prvi put radjamo, al s hajrom i to ce proci...Ako si iz Sarajeva kreni na vjezbice za trudnice, tamo se uci kako da dises pravilno na porodjaju i jos svasta nesta, mnoge zene kazu da to puno pomogne...Ja aBd uskoro krecem na vjezbice da naucim stagod korisno...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:43:32
Binka84
Djana i od mene cestitke... I ja sam planirala svasta nesto uraditi po kuci ali mi se bas neda... Vec par dana me bolucka zub ali od juce je katastrofa...nisam oka sklopila...vise nisam sigurna da je samo zub, mozda je i upala desni jer mi cijela vilica trni...uglavnom nenaspavana sam. Zna li neko sta smijem korisitit? Bas me smara.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:46:10
Bebica11
IZVORNA PORUKA: jakotuzna
`jeste li vi lijene kao ja moj stan krs a ja nemogu da ustanem da idem u akciju sva sam nesto iscrpljena samo bi sjedila i lezala istezajuci se Neka smo mi hvala bogu zapamtile a bice polako zacas to proletti ,ali iskreno kako koji dan sve me vise i vise strah poroda...
meni je stan odavno krs, jer sam morala lezati, sad sam se haman i navikla, muz tu najvise poteze, sredjuje, a ja sama sebe iznenadim kako sam oguglala na sve to ne znam kako ce biti poslije, valjda nece ostaviti posljedica ovo mirovanje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:47:09
plava72
dobar dan ženice sretan vam praznik ...moj muž kod kuće pa se sve poremetilo,sve kontam vikend
djana čestitam i naravno želim ti školsku trudnoću
ja nisam imala problema sa dojenjem...čim je beba naučila dojiti (a nije dugo trebalo) ja sam je po savjetu dr.dojila svaka 2h i mlijeko je samo nadolazilo sve više...čak toliko da sam umjesto blaznica morala stavljati peškiriće
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 25.11.2011 12:50:43
jakosretna
mrgice nisam iz sarajeva daleko sam od vas ,i meni je druga trudnoca prva beba mi je umrla. Necemo se sikirati bice sve akobogda kako treba to je malo bola i nase u rukama imamo. .
Binka84 velika je mogucnost da te zubi bole od trudnoce ,jer znam da je moja mama vadila zdrave zube i posle joj rekla da je samo trebala ,ijeko da pije da je to nedostatak kalcijuma i slobodno probaj da pijes mlijeko mozda ti pomogne.a u kojem sta vi mijesecu trudnoce?