|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
24.11.2011 21:50:00   
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo

Ma ne treba da stane,nego da krene da ga ima za cjelo porodilišteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Meni nije bilo 4 dana mljeka ni kapi,i neko mi je rekao stavi liske kupusa,ja stavila u grudnjak i s tim prenoćila.Ujutru se mljeko razlilo po kupusu i grudnjaku.Eh onda sam uzela pumpicu i vremenom podojila porodilišteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4801
24.11.2011 22:02:25   
Bebica11
Hej zenice meni se pravo zamantalo, bas sam se prepalauser posted image

evo bila malo na prozoru, krvaruckam pomalo i imam bolove a mozda mi je i umor, par noci ne mogu da spavam fino samo po par satiuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4802
24.11.2011 22:07:07   
Miracle*3
A je li ok to sto krvaris?
Mislim, ne znam, samo me zanima

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4803
24.11.2011 22:10:09   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: gerberka

Ma ne treba da stane,nego da krene da ga ima za cjelo porodilišteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Meni nije bilo 4 dana mljeka ni kapi,i neko mi je rekao stavi liske kupusa,ja stavila u grudnjak i s tim prenoćila.Ujutru se mljeko razlilo po kupusu i grudnjaku.Eh onda sam uzela pumpicu i vremenom podojila porodilišteuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

meni mlijeko doslo dok sam izala iz intezivne.

Ne znam s cim to ima veze?! Mozda ako je cr blizu termina, sta li.

Ali da znate da imaju homeopatske bobe, koje sluze da se pokrene neki hormon koji se aktivira prilikom poroda, koji se nekim zenama ne aktivira. Moja prijateljica koristila i bas joj pomogle.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4804
24.11.2011 22:13:50   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Miracle*3

A je li ok to sto krvaris?
Mislim, ne znam, samo me zanima

ma od pregleda se moze prokrvariti, ne krvarim puno, ono uprljam gacice da izvines

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4805
24.11.2011 22:15:59   
Anoniman
bebica , nista strasno i normalno je da krvaris posle pregleda . Kakvi su sad bolovi, da ti nije opo secer pa ti se zamantalo pojedi nesto slatko , otvori malo prozor uzmi zraka bit ce dobro abd .

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 4806
24.11.2011 22:22:44   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: felix

bebica , nista strasno i normalno je da krvaris posle pregleda . Kakvi su sad bolovi, da ti nije opo secer pa ti se zamantalo pojedi nesto slatko , otvori malo prozor uzmi zraka bit ce dobro abd .

lakse mi je malo, stajala sam na prozoru, bio mi pritisak 130 a ja niskotlakas, normalan izmedju 100-110 i sad je spao na 115 hvala Bogu, bole me ledja i probode dole...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4807
24.11.2011 22:33:24   
Bebica11
postavila sam sliku, jer sam obecala, kako mi je nestalo pl vode ne vidi se razlika izmedju 32 i 37 hefti bar po meniuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4808
24.11.2011 23:49:06   
Lulu_08
Drage moje, bila kod dr. utvrdjena trudnoca, mala mrvica je tu u pupi i ceka da naraste. Sljedeci pregled za mjesec dana osim nedaj Boze bilo kakvih promjena.

Trebalo bi da se ticker sada vidi?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4809
25.11.2011 0:04:50   
animagical

Ako se prirodno porodite,mlijeko brže nadolazi u dojke,nego ako se porodite na carski.Tom problemu ćete doskočiti ako na dojke stavite svježe liske kupusa i prenoćite s tim oblogama.Ovo je 100% provjereno,ja koristilauser posted image

ovo nije tacno sto kazes za kupus...tebi je mlijeko nadoslo jer mlijeko svakoj majci nadodje ali nekome za dan, nekome za dva, tri. pet...  kupus se koristi npr kod mastitisa kao obloga, a evo vam jedan tekst o njemu sa Rode

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=238&Show=2369

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4810
25.11.2011 0:09:31   
gerberka
pa i ja sam ih stavljala kad me mucio pms, pa mi bude lakse...zato mi nije bilo jasno kako nadođe kad se koristi kao obloga..etuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4811
25.11.2011 0:19:54   
animagical
ma nema veze, vazno da se ne zeznes pa ne daj Boze sebi napravis problem i ugrozis dojenjeuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4812
25.11.2011 0:51:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Djana

Drage moje, bila kod dr. utvrdjena trudnoca, mala mrvica je tu u pupi i ceka da naraste. Sljedeci pregled za mjesec dana osim nedaj Boze bilo kakvih promjena.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
  Neposredna veza do poruke: 4813
25.11.2011 1:14:50   
Lejla Ka

Ali da znate da imaju homeopatske bobe, koje sluze da se pokrene neki hormon koji se aktivira prilikom poroda, koji se nekim zenama ne aktivira. Moja prijateljica koristila i bas joj pomogle.

Neće se aktivirati samo ženama koje mogu imati zdravstvene probleme sa hipofizom. Znači zdravim ženama se aktiviraju svi potrebni hormoni, makar i nakon CR.
Homeopatske bobe vjerovatno djeluju na oksitocin, homon koji je odgovoran za otpuštanje mlijeka koji je blokiran stresom.
Zato se opustite, mlijeka imate, mlijeka će biti onoliko koliko beba bude kvalitetno dojila. Opustite se, sigurno neće biti savršeno na početku, sigurno nećete odmah uspjeti. Sve to treba i to je normalno i ispravno. Važno je da znate da će te uspjeti, i važno je da kod svakog podoja težite ispravnom položaju, i što dužem kvalitetnom podoju.

Jedini dokazan način da mlijeko brže nadođe (kako kažete) je da je beba non stop na dojci, da joj se dojenje stalno nudi, da je bukvalno stalno držite na golim grudima!

I u dojkama ima mlijeka prije nego se beba i rodi. Nema puno, ali njoj puno i ne treba. Vi ga možda nećete vidjeti jer ga ne možete izvući iz bradavice, ali beba će ga sigurno povući. I to prvo mlijeko, kolostrum je bebin adapter na svijet izvan stomaka. Neprocjenjivo je važno da dobijete priliku da ga date bebi prije ičeg ostalog što bi med. osoblje moglo bebi dati! Insistirajte na prvom podoju bez davanja ičeg prije toga! Ne boj te se dojenja! Ne bojte se bebine gladi!
Nije beba uvijek uznemirena zbog gladi, ali dojka je utjeha za sve zbog čega je beba uznemirena pa joj je zbog toga uvijek ponudite.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 25.11.2011 1:17:49 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 4814
25.11.2011 1:23:58   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Neće se aktivirati samo ženama koje mogu imati zdravstvene probleme sa hipofizom. Znači zdravim ženama se aktiviraju svi potrebni hormoni, makar i nakon CR.
Homeopatske bobe vjerovatno djeluju na oksitocin, homon koji je odgovoran za otpuštanje mlijeka koji je blokiran stresom.
Zato se opustite, mlijeka imate, mlijeka će biti onoliko koliko beba bude kvalitetno dojila. Opustite se, sigurno neće biti savršeno na početku, sigurno nećete odmah uspjeti. Sve to treba i to je normalno i ispravno. Važno je da znate da će te uspjeti, i važno je da kod svakog podoja težite ispravnom položaju, i što dužem kvalitetnom podoju.

Jedini dokazan način da mlijeko brže nadođe (kako kažete) je da je beba non stop na dojci, da joj se dojenje stalno nudi, da je bukvalno stalno držite na golim grudima!

I u dojkama ima mlijeka prije nego se beba i rodi. Nema puno, ali njoj puno i ne treba. Vi ga možda nećete vidjeti jer ga ne možete izvući iz bradavice, ali beba će ga sigurno povući. I to prvo mlijeko, kolostrum je bebin adapter na svijet izvan stomaka. Neprocjenjivo je važno da dobijete priliku da ga date bebi prije ičeg ostalog što bi med. osoblje moglo bebi dati! Insistirajte na prvom podoju bez davanja ičeg prije toga! Ne boj te se dojenja! Ne bojte se bebine gladi!
Nije beba uvijek uznemirena zbog gladi, ali dojka je utjeha za sve zbog čega je beba uznemirena pa joj je zbog toga uvijek ponudite.

mozes ovo pojasniti user posted image user posted image user posted image mislis na hiperprolaktinemiju i sluser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4815
25.11.2011 1:25:18   
gerberka
moja je sestra sigurno odmah uspjela dva puta..cuj sigurno necete odmah uspjeti user posted image nista meni nije jasno user posted image

a prijateljici je pedijatar strogo zabranio stalno nuđenje dojke kako kazes, sad malena mora na dijetu..malo gukne, na siku u usta..ne valja vala ni to

< Poruku je uredio gerberka -- 25.11.2011 1:27:33 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4816
25.11.2011 3:14:09   
Miracle*3
vidite li u koja se doba dezurauser posted image

Kazuser posted image em ti Gerberka, nemoj nista da brinesuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4817
25.11.2011 9:13:13   
anđelo
IZVORNA PORUKA: animagical

Ako se prirodno porodite,mlijeko brže nadolazi u dojke,nego ako se porodite na carski.Tom problemu ćete doskočiti ako na dojke stavite svježe liske kupusa i prenoćite s tim oblogama.Ovo je 100% provjereno,ja koristilauser posted image

ovo nije tacno sto kazes za kupus...tebi je mlijeko nadoslo jer mlijeko svakoj majci nadodje ali nekome za dan, nekome za dva, tri. pet...  kupus se koristi npr kod mastitisa kao obloga, a evo vam jedan tekst o njemu sa Rode

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=238&Show=2369

Čuj nije tačno!Naravno da je tačno,jer moje mlijeko je kasnilo zbog poroda u 34 nedelji.Meni je za kupus rekla babica u porodilištu koja je takvih slučajeva imala i prije i ja sam je hvala Bogu poslušala.Nisam se pokajala jer se pokazao u mom slučaju djelotvornim,a i slučaju drugih porodilja koje su rodile .ranije svoje bebice!!!!U ljekovitost kupusa ne sumnjam,pa ni to da je dobar za mastitis..

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4818
25.11.2011 9:51:16   
Arina
jutricccccc....
Kako ste mi bombice moje....

Bebice.....jesil u hrpi.....kako je stanje....imal pomaka user posted image user posted image

Ovo jutro idem malo sopingovatiuser posted image ....pa cu vam samo mahnuti...pozeliti sve najbolje.....i pohvaliti se da smo usli u 8. mjesec...masallah....user posted image user posted image .....sad smo ozbiljna gegalica....user posted image user posted image user posted image user posted image .....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4819
25.11.2011 10:06:38   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: jelenaT

IZVORNA PORUKA: Djana

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahha jedino me jelena primjetila, moram definitivno vratiti neki avatar ovako me niko ne primjeti hahahahahaha...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4820
25.11.2011 10:48:16   
animagical
ja ne kazem da kupus nije ljekovit...meni je puno pomogao kod mastitsa...ali ne sluzi da potice produkciju mlijeka...bas suprotno...ja nadjoh izvor na koji se pozivam, a strucnijih od roda i nasih savjetnica na ovom podrucju ja ne znam..... a znam da medicinsko osoblje-sestre i babice ili ne znaju ili ih briga...slusala sam u porodilistu savjet protiv mastitisa-izdajanje do kraja! pa stvarno...  

gerbo, mislim da nije problem kod hiperprolaktinemije...iz licnog iskustva...meni je prije trudnoce prolaktin bio na nekih hiljadu i po..a znamo uostalom da prolaktin djeluje na stvaranje mlijeka, samo mu ime kaze...mozda bas suprotno,ako ga nema dovoljno....?

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4821
25.11.2011 10:48:58   
dush
Dobro jutro user posted image !

Djana user posted image user posted image user posted image . Zelim ti najljepsih 9 mjeseci!!!

Kod mene se sinoc na gacicama pojavio smedje/crveni isjedak ?! Ali evo danas nema jos nista. Zvala sam ginekologa, ali se ne javljaju. Ne znam da li da cekam hoce li se opet pojaviti ili da i dalje pokusavam da ih dobijem. Nista me ne boli. Jeste vi imale ovakvih iscjedaka? Ja sam danas 20+6.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4822
25.11.2011 10:52:18   
Lulu_08
Hvala dush puno! Nadam se naravno da ce sve biti okej i eto da cu se druziti sa vama na dalje....

Sto se tice iscjedka da li ste TM i ti imali odnos? Moguce je prilikom odnosa da grlic malo tako smedjkasto prokrvari. Inace ako primjetis i dalje ti pravac hitna, ako dr. vec ne radi?

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4823
25.11.2011 10:54:35   
dush
Imali smo, ali prije 2 dana, zar moze tako kasno da se pojavi? Doduse, jucer sam spremala puno po stanu, jer su mi gosti dosli preko vikenda... Mozda sam malo pretjerala user posted image
Ali svejedno, ako ih ne dobijem i pojavi se opet, pravac hitna... Malo me panika hvata, nisam nikada u hitnoj niti u bonici bila user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4824
25.11.2011 10:54:55   
animagical
di ti ipak dr...taj iscjedak poslije odnosa je prihvatljiv samo pred kraj trudnoce...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *