|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  192 193 [194] 195 196   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
25.11.2011 10:57:07   
animagical
djana cestitamuser posted image taj pocetak user posted image je tako drag...ti znas i smjeskas se, a niko i ne sluti...user posted image zelim ti sto manje mucnineuser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 4826
25.11.2011 10:59:21   
Lulu_08
animagical ne mora znaciti da je to samo pred kraj prihvatljivo, ukoliko je grlic nize (sto u nekih zena jeste) moze se u toku cijele trudnoce desiti. Moja rodica je trenutno 5 mjeseci trudna i desilo joj se bas to neki dan, otisla na detaljan pregled i ustanovljeno do cega je, malo nize nosi pa se od sada do 9og mjeseca mora cuvati odnosno suzdrzati od odnosa.

A takodjer se dobro sjecam lezanja u bolnici da je jedna zena za vrijeme moje 2 sedmice tamo dolazila puta zbog krvarenja, i da joj je doktorica govorila da joj je vec ranije receno da ne smije imati odnose (a bila je 6 mjesec) hehehe.

Tako da bilo kako bilo dush, ti doktorici i reci i za odnos i za spremanje stana i sve pa ces vidjeti sta ce ti vec reci.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

Neposredna veza do poruke: 4827
25.11.2011 10:59:55   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: animagical

djana cestitamuser posted image taj pocetak user posted image je tako drag...ti znas i smjeskas se, a niko i ne sluti...user posted image zelim ti sto manje mucnineuser posted image

Hvala bas je sladak, ja i zaboravila kako je sladak hehehe. Prvenstveno sto L. nije bila planirana pa je nekako taj prvi mjesec prosao u neznanju! hahahaha...

Neposredna veza do poruke: 4828
25.11.2011 11:00:41   
dzenyA
Jutro user posted image user posted image user posted image a jest nekad lijepo i odmarat u kuci, napravila sam sirnicu,sad cu kinder tortu da pravim, a zene cijelu noc sam sanjala da se poradjam ,indukciju a joj jesam se napatila user posted image u snu...
Djana zelim da ti lahku i hairli trudnocu,Arina pa u jedan dan samo razlika user posted image
ma Dush ne sikiraj se ,ne mogu da vjerujem da nam nema jos bebice i gerbe

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4829
25.11.2011 11:01:22   
Anoniman
Djana cestitke od user posted image i zelim ti urednu, skolsku trudnocu.

Zenice bembelice jutro user posted image
Vec davno sam se pozdravila od spavanja tako da sve kad se sabere spavala sam cijelu noc oko 2 sata user posted image
Grlobolja i dalje prisutna a s temperaturom se borimo. Jos uvijek nedamo da predje 37.

Neposredna veza do poruke: 4830
25.11.2011 11:04:49   
animagical
IZVORNA PORUKA: gerberka

moja je sestra sigurno odmah uspjela dva puta..cuj sigurno necete odmah uspjeti user posted image nista meni nije jasno user posted image

a prijateljici je pedijatar strogo zabranio stalno nuđenje dojke kako kazes, sad malena mora na dijetu..malo gukne, na siku u usta..ne valja vala ni to

lejla je mislila na neslazanje na pocetku, kad ti daju bebu u bolnici na podoj, pa kad dodjes kuci i pstanete sami...ja sam se prva jedva ziva snasla...user posted image svu teoriju znala ali sad sta s bebomuser posted image slabo koga znam da je bio toliko snadjen da nije imao ni problema s bradavicama, ni kakav zastoj ili ne daj Boze mastitis ili blister ili bilo sta...to su pocetne poteskoce koje se uz pravu informaciju lahko prevazidjuuser posted image   ja sam imala mastitis, i nisam bas bila snadjena, jer tesko je razmisljati gdje si sta procitao s temperaturom 40...i hB na lejli koja mi je tih dana toliko pomogla da se mastitis rjesio za  2 danauser posted image i nije nista strasno ne uspjeti iz prve...bitno je uspjeti... moja beba iskljucivo doji od rodjenja, bez ijedne bocice ad-a, pa ni u porodilistu... mislim da je kod nas problem sto se pravi savjet, s provjerenim informacijama, cesto zanemari, da ne kazem ismije...jer se vise vjeruje tetisnoj od komsinicine snahe...ja jednu trudnicu koju poznajem nikako da ubijedim da ne moze zena da nema mlijeka, ako je zdrava naravno...jok...u nje niko nije imao mlijeka pa nece ni ona...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4831
25.11.2011 11:05:31   
anđelo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Djana,čestitam,da sve prođe ako Bog da u najboljem redu.Uživaj u ostatku trudnoće.          Animagical,ja veliku važnost pridajem izvorima,(to mi je profesija)i ne vidim šta fali izvoru koji si ti pronašla.No ne mislim da baš babice "nemaju pojma".Babica koja svoju penziju zaradi u porodilištu i sa svim se susretne  tokom radnog vjeka itekako ima pojma.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4832
25.11.2011 11:08:39   
Lulu_08
Hvala hvala user posted image .

Elem, doktor Balic nije nesto bio raspolozen za pricu sinoc a doktorica bila sprijecena, pa nista nije pitao ni da li radim, ni gdje ni u kakvim uslovima, nista? A kod mene na poslu grijanja nema, nemam pojma sta da radim. Nastavicu raditi nije problem, ali se jako bojim upala raznih, od urinarnih do respiratornih user posted image .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4833
25.11.2011 11:12:11   
animagical
kako gdje i kako koja...o dojenju slabo da imaju pojma, jer bi u tom slucaju uz ispravan pocetak puno vise mama dojilo svoje bebe...i slabo bi koja, ako ijedna, dosla kuci s zacepljenjem, ragadama i sl...mislim da je logicnije pokazati porodilji kako da ispravno postavi bebu na dojku, nego da se kunu u silikonske bradavice...ja sam svojim ocima u baby friendly porodilistu vidjela toliko pogresnih savjeta...user posted image kao npr onaj o izdajanju do kraja da sprijeci mastitis...ako si dojila znas da to samo odmaze i uzrokuje jos vecu proizvodnju? elem, moj zakljuc vezano za kupus-sve hladne obloge uzrokuju sjupljanje kanalica te pruzaju olaksanje kod prepunjenosti...a kupus se savjetuje kod prestanka dojenja ili mastitisa...

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4834
25.11.2011 11:19:30   
anđelo
Elem,kako god ,meni je pomogao,i pakujem ga ovaj put u torbu za porodilište ako Bog dauser posted image user posted image user posted image .Tako da ga imam odmah prvi dan,a ne 4-ti kao u prvoj trudnoći.

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

Neposredna veza do poruke: 4835
25.11.2011 11:36:57   
Lulu_08
Grozno, ja sam prosula jabukovo sirce koje sam namjeravala baciti, stavivsi ga u kesu a nije bio cep zatvoren, sada sve smrdi ne mogu ni brisanjem ni spricanjem istjerati smrad, crknut' cu od muke user posted image

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4836
25.11.2011 12:00:11   
jakosretna
zenice moje veliki user posted image za vas.Ma jedva uspijem da citam kako ste brze user posted image ,ja sam juce bila na kontroli i sve je ok i vidjela sam moju bebicu.Ali ja sam tek u 4 mijesecu ko ce da naceka do 9 ufff user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 4837
25.11.2011 12:06:41   
Bebica11
Zdravo zenice

jos sam 2u1user posted image , imamo malo menstrualnih bolova al nista znacajno, krvaruckanje je prestalo, i naspavala sam se pa mi se ne manta viseuser posted image

djana super za mrvicu, a i tebi jakotuzna, proletice vrijeme samo polahkouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu jakosretna)
Neposredna veza do poruke: 4838
25.11.2011 12:06:43   
Mrgica
Jautro drage moje,kako ste mi jutros? Gdje su nam Bebica i Drznica dal spavaju jos ili su mozda vec sa svojim bebicama???user posted image
Djana drago mi je sto su se tvoje zelje ispunile i da je i dr to potvrdio, zelim ti lijepu trudnocu...user posted image
Jakotuzna super da je sve ok, a proci ce brzo tih 9mj vidjet ces, ja kao da sam juce ostala trudna, a evo hvala Bogu vec 5mj...user posted image
Pusa za sve user posted image

Neposredna veza do poruke: 4839
25.11.2011 12:07:47   
Mrgica
Ih meni jutro, a tek vidjeh da je 12 sati...user posted image

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4840
25.11.2011 12:10:08   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Mrgica

Ih meni jutro, a tek vidjeh da je 12 sati...user posted image

desavalo se i meniuser posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Mrgica)
Neposredna veza do poruke: 4841
25.11.2011 12:30:37   
jakosretna
`jeste li vi lijene kao ja moj stan krs a ja nemogu da ustanem da idem u akciju sva sam nesto iscrpljena samo bi sjedila i lezala istezajuci se user posted image Neka smo mi hvala bogu zapamtile a bice polako zacas to proletti ,ali iskreno kako koji dan sve me vise i vise strah poroda...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4842
25.11.2011 12:42:38   
Mrgica
Jakotuzna i ja sam bila lijena sve do nedavno, sve mi nekako bilo tesko i mrsko, sada imam vise energije i sve mi je lakse tako da vjerujem da ce i kod tebe ta bezvoljnost proci...Sto se tice poroda, no sikiriki, pa sve mi imamo strah od nepoznatog, u ovom slucaju od poroda, posebno mi sto prvi put radjamo, al s hajrom i to ce proci...Ako si iz Sarajeva kreni na vjezbice za trudnice, tamo se uci kako da dises pravilno na porodjaju i jos svasta nesta, mnoge zene kazu da to puno pomogne...Ja aBd uskoro krecem na vjezbice da naucim stagod korisno...

Neposredna veza do poruke: 4843
25.11.2011 12:43:32   
Binka84
Djana i od mene cestitke...
I ja sam planirala svasta nesto uraditi po kuci ali mi se bas neda...
Vec par dana me bolucka zub ali od juce je katastrofa...nisam oka sklopila...vise nisam sigurna da je samo zub, mozda je i upala desni jer mi cijela vilica trni...uglavnom nenaspavana sam.
Zna li neko sta smijem korisitit? Bas me smara.user posted image

..."postoje u nama neke stvari neprevodive u reči"...

Neposredna veza do poruke: 4844
25.11.2011 12:46:10   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: jakotuzna

`jeste li vi lijene kao ja moj stan krs a ja nemogu da ustanem da idem u akciju sva sam nesto iscrpljena samo bi sjedila i lezala istezajuci se user posted image Neka smo mi hvala bogu zapamtile a bice polako zacas to proletti ,ali iskreno kako koji dan sve me vise i vise strah poroda...

meni je stan odavno krs, jer sam morala lezati, sad sam se haman i navikla, muz tu najvise poteze, sredjuje, a ja sama sebe iznenadim kako sam oguglala na sve touser posted image ne znam kako ce biti poslije, valjda nece ostaviti posljedica ovo mirovanjeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 4845
25.11.2011 12:47:09   
plava72
dobar dan ženice user posted image
sretan vam praznik user posted image ...moj muž kod kuće pa se sve poremetilo,sve kontam vikend user posted image

djana čestitam user posted image  i naravno želim ti školsku trudnoću user posted image

ja nisam imala problema sa dojenjem...čim je beba naučila dojiti (a nije dugo trebalo) ja sam je po savjetu dr.dojila svaka 2h i mlijeko je samo nadolazilo sve više...čak toliko da sam umjesto blaznica morala stavljati peškiriće user posted image

kod mene nikakvih promjena još ..

šta je sa drznicom da se nije već porodila user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

Neposredna veza do poruke: 4846
25.11.2011 12:50:43   
jakosretna
mrgice nisam iz sarajeva daleko sam od vas ,i meni je druga trudnoca prva beba mi je umrla.
Necemo se sikirati bice sve akobogda kako treba to je malo bola i user posted image nase u rukama imamo.user posted image .

Binka84 velika je mogucnost da te zubi bole od trudnoce ,jer znam da je moja mama vadila zdrave zube i posle joj rekla da je samo trebala ,ijeko da pije da je to nedostatak kalcijuma i slobodno probaj da pijes mlijeko mozda ti pomogne.a u kojem sta vi mijesecu trudnoce?

(odgovor članu Binka84)
Neposredna veza do poruke: 4847
25.11.2011 13:10:39   
Binka84
ja sam 23+4
pa i jeste mi malo cudno da me boli zdrav zub...zato nisam ni isla doktoru...ali od juce sam pocela razmisljati da odem...

..."postoje u nama neke stvari neprevodive u reči"...

Neposredna veza do poruke: 4848
25.11.2011 13:12:46   
dush
Pricala sam sada sa doktorom, rekao je da ako ne prestane do sutra da idem u bolnicu. user posted image
Nadam se da ce prestati....

Neposredna veza do poruke: 4849
25.11.2011 13:13:01   
Bebica11
cula sam i ja da moze od nedostatka kalcija boliti zub pa malo pojjacaj

hej zene meni se opet pojavljuje narandzasto rozi iscjedak, jel moguce od jucer ujutro ili je nesto drugo?

(odgovor članu Binka84)
Neposredna veza do poruke: 4850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  192 193 [194] 195 196   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  192 193 [194] 195 196   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *