Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 18:48:43
Hurma
imam kuhinju onako neke srednje velicine, kazem muzu ubacit cu ja u nju neki dvosjed i razvuci i skupi se... :) bolje disati pecenu pitu nego duhan... ha ja :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 18:54:04
buduca mami
IZVORNA PORUKA: dush
IZVORNA PORUKA: Hurma
ja, ali tada su haman svi tako deverali... a sad kad odem u cilek i vidim one sobiceeeeeeeee voljela bih da je imam gdje staviti u mene je spavaca bas velika.... komotno za dvoje djece... ali mi u dnevni boravak... poslije gostiju i smrada duhana i pica... haj zaspi... a aj muhanata... kukuuuu meni :)
Kod nas se u stanu ne pusi :) To naglasim svima koji dolaze, pa ako im se ne svidja neka ne dolaze. Srecu imam da od mojih prijatelja niko ne pusi. Jedino mama. Ali i nju smo deportovali na balkon kada hoce da zapali. MM ima astmu i dim od cigara nije nikako dobar za astmu. Mirisi od hrane i pica.... To se vec brzo izlufta.
fino ti to dush... no smoking!!!i ja bih da mogu,ali........... moja sveki pusi,a to najvise smeta meniii.a koga briga za to??? naravno ,nikoga!!! ja to pokusavam stavit do znanja na fin nacin al ne ide nikako...e bgm kad bebi dodje,nema pusenja u blizini,pa neka se ljuti ko hoce...nismo stalno zajedno,ja i mm smo na prvom spratu,imamo 2 sobe,kao i neke od vas,sto ste spominjale,malo je skuceno al zivjela sloboda,al kad dodje i jednu cigaru ispusi,smrdi sve 2 dana hmmmmmm bas ne volim smrad....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:03:23
Bebica11
hello zenice
Evo mene s kontrole...eh ovako, nemam kontrakcija,al beba je baaaaaas nisko, pita me imam li bolove,rekoh imam i presutila je.Ginipral pijem jos JEDNU SEDMICU poslije sta Bog da. Eh ono sto me brine jeste sto beba nije za 12 dana nista dobila (trebala je bar 200-300gr) , posteljica je vec III stepen, moram i dalje lezati na l.boku i nista ne raditi radi posteljice i na dijetu bez zivotinjskih masti(jest mi na vakat i rekla ako to ima uticaja ), bas sam down, jedino me tjesi da je protok ok i za 15 dana tek na GAK na ctg, ne znam kako cu se strpiti,bas me strah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:11:12
mamina princeza
E Bebice polako sabura jos malo izdrzala si bas puno pa ces sad i to i eto bebice aBD.
Vidim spominjete pusenje, ja sad ne dam nikom da pusi. Ja sam prestala pusiti u prvoj trudnoci al sam bila pasivni pusac jer mi je muz bas puno pusio, mama svekrva svekar uzas. I kad se curica rodila jedno vrijeme se nije pusilo al brzo se pocelo u dnevnom boravku i cim se jedna zapali gotovo odmah deset i gotovo. Muz mi je prestao pusiti prije godinu hvala Allahu sad smo rahat od cigara. Upocetku sam gostima dozvoljavala da puse al kako mij e curicia imala puno bronhitisa i upalu pluca sad ne dam vise nikom , imam dole jednu sobu na donjem spratu koja se slabo koristi pa ako je bas nekom da ne moze nek dole zapali mada se i to osjeti onda danima. Sad jos ja trudna i bas mi smeta cigara a i eto bebice za par mjeseci i ovaj put cu izlijepiti fino plakate zabranjeno musenje molim ne pustite i zaista se ovaj put necu crveniti kad nekom moram reci da s ene pusi. Ako neko hoce d apusi gdje dvoje djece i to mala beba nek se taj neko crveni. Ako smo nas dvoje bacili cigare onda vala i drugi mogu to da postuju , ako ne mogu sta me briga nek ne dolaze. Mogu reci da otkad se ne pusi svi nam manje dolaze ili budu krace pa cak i mama i svekrva al sta im ja mogu. Ni n ama dvoma nije bilo lako prestati pusiti i sad da trujem djecu koja tu spavaju zbog nekih sjela vala mi ne ide.....
Al je ljepota kad se u kuci ne pusi posebno nakon dva strastvena pusaca..... a i ustedi se puno :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:25:21
Hurma
IZVORNA PORUKA: Bebica11
hello zenice
Evo mene s kontrole...eh ovako, nemam kontrakcija,al beba je baaaaaas nisko, pita me imam li bolove,rekoh imam i presutila je.Ginipral pijem jos JEDNU SEDMICU poslije sta Bog da. Eh ono sto me brine jeste sto beba nije za 12 dana nista dobila (trebala je bar 200-300gr) , posteljica je vec III stepen, moram i dalje lezati na l.boku i nista ne raditi radi posteljice i na dijetu bez zivotinjskih masti(jest mi na vakat i rekla ako to ima uticaja ), bas sam down, jedino me tjesi da je protok ok i za 15 dana tek na GAK na ctg, ne znam kako cu se strpiti,bas me strah
super pregled... ... beba ziva i zdrava... nema kontrakcija... s tim da takvu posteljicu bi trebalo ja mislim malo cesce pregledati... jer je ona krivac ne dobijanja na tezini bebe... ali zeno draga... ti sad kad bi se porodila... NEMA RIZIKA... nemoj se zamarati... ne znam sto moras toliko opet mirovati?? zbog posteljice....???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:27:46
Bebica11
ma ja zbog posteljice, ne daj Boze abrupcije to je opasno po zivot oboje, NE DAJ BOZE, zato na hajr ako Bog da, lijevi bok i lezanje, mada bih ja rado da se ovo bolje prati al eto ....vjeruj sad samo ova hefta da prodje ja bih se rado porodila samo da nema vise belaja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:36:49
Hurma
ma ja zbog posteljice, ne daj Boze abrupcije to je opasno po zivot oboje, NE DAJ BOZE, zato na hajr ako Bog da, lijevi bok i lezanje, mada bih ja rado da se ovo bolje prati al eto ....vjeruj sad samo ova hefta da prodje ja bih se rado porodila samo da nema vise belaja
kako ti je rekla da prestanes piti gynipral? umanjivati dozu ili? meni je moj umanjivao... vidi... ja znam kako je tebi i ti znas kako je meni, znamo obje da smo pod stresom... e svasta si predevarala... halali koji dinar... otiđi negdje nekome ko ce te cesce pregledati, vise posvetiti paznje... smiriti... uputiti... da li drzvana ili privatna nije bitno... kontrakcije i gynipral ti nisu vise bitne... nego posteljica... a kao sto i sama kazes to nije bas za ono... "ma bice ok"... vidi logiku... beba je inside ali ne raste i ne deblja se... zar joj nije bolje biti vani pa da jede??? direktna sam, mozda grijesim... ali takva sam... pa ja zar ne mislis isto?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:41:17
Bebica11
pa najvjerovatnije cu skontati nes, ili da kad isla na CTG uzmem odmah i uputnicu za uzv na GAK-u da to malo bolje pratim, ha ja....nesto cu skontati ako Bog da , ma i ja sam za to da indukuje porod ako bebi ne bude dobro, do sad je dobivala na tezini al sad taj III stepen zeza, na hajr
smanjila je ginipral na 3 dnevno pa iza Bajrama cu na pola i do iduceg vikenda cu ukinuti aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:41:54
Sandrich
hello zenice
budi mi jaka kao i dosad sto si bila, i ja cvrsto vjerujem da ces ti izgurati do kraja i da ce sve biti ok, samo nemoj da se puno sikiras
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:45:59
Bebica11
Bice sve ok, mada sam sa zivcima skoro pa istrosena, zadugo necu planirati 2.dijete samo da ovo hairli iznesem aBd, od pocetka neke sekirancije, ma bice dobro aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 19:55:27
Hurma
sad bas pricam sa mamom o mom spontanom, grozna tema ali nemam stresove kad pricam o tome, jer imam sina zivog i ne mislim na proslost... ali tada da sam ostila po drugo misljenje, trece, bilo bi drugacije... mene je def uhakala gosp. Sabina Čengić... koja je rodica mom svekru... ali i moj muz kaze da je ona odavno trebala u penziju... reći mi da je normalno da krvarim u trudnoci i kad je pukao vodenjak samo da lezim i ne brinem, da uredno idem na posaoo... mislim... nemoš' da biliv loodilooo :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 20:03:34
Sonja
mile moje da vam se samo na brzinu javim jos sam 2u1hB tata mi je bio jako bolestan i imao tesku operaciju pa nisamznala gdje sam al sad je kod kuce i bolje je hB
eto danas sam napokon usla u 9-ti naticu mi noge a ostalo je ok..jesam troma i sve mi tesko ali izgurat cu ako bog da
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:30:52
Mrgica
Ej mle moje cim se vim mazete da bi sprijecile ove ruzne strije, ja maloprije uocim na bokovima pojavile se mazem se becutan mlijekom i nevenovom kremom, eh sad ne znam imal sta efikasno?Sta vi koristite?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:31:07
Anica1
Bebice11 pokusaj se draga malo opustiti, to nerviranje skodi i tebi i bebici. Dogurala si do 9-og, sad i ako se porodis sve ce biti uredu tako da moras pozitivno razmisljati. Ako treba i ranije da krene neka krene, sto kaze Hurma bolje je bebi i vani pa da napreduje lijepo nego unutra a ne dobija na kilazi.I Cicibanku su ranije porodili zbog toga i eno joj bebice ziva i zdrava, lijepo napreduje, zato hrabro dalje i bice sve to dobro ako Bog da!! A ta tvoja doktorica mi se iskreno bas i ne svidja. I gore na GAK-u sam je gledala, bas ima ruzan pristup prema pacijentima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:31:58
Anica1
IZVORNA PORUKA: Mrgica
Ej mle moje cim se vim mazete da bi sprijecile ove ruzne strije, ja maloprije uocim na bokovima pojavile se mazem se becutan mlijekom i nevenovom kremom, eh sad ne znam imal sta efikasno?Sta vi koristite?
HIPP ulje, od pocetka se s njim mazem, prezadovoljna, ni jedne strijice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:33:47
Anica1
IZVORNA PORUKA: Sonja
mile moje da vam se samo na brzinu javim jos sam 2u1hB tata mi je bio jako bolestan i imao tesku operaciju pa nisamznala gdje sam al sad je kod kuce i bolje je hB
eto danas sam napokon usla u 9-ti naticu mi noge a ostalo je ok..jesam troma i sve mi tesko ali izgurat cu ako bog da
sve vas puno pozdravljam i bas sam vas pozelila
Sonja brz oporavak zelim tvom tati. I mi smo prebaceni u 9-ti mjesec, pratim te i ja sam sva troma i sporo se gegam, ali jos malo i finis
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:37:51
Miracle*3
Ja imam tak glup raspored u kuci, da za pusace jedino ostaje balkon. Moj muz pusi, ali i sad kad mi smeta, postuje to. A kad je beba bila i kad bude aBd nema sanse. Mi smo isli ljudima u goste koji su sami, ni trudni ni s djecom, ali kazu ovdje se ne pusi. Meni bude krivo kad mm izadje u haustor i pusi, ja mu kazem ja bih izdrzala 5 minuta pa makar, neces svu noc sjedit.
Cestitam vam na novim sedmicama i mjesecima. Mene malo boli, ali eto malo malo pa legnem.
Da li ste vi imale neke promjene od dobrostona????
Ja sam imace sa hormonima malo grrrrrrrr od kako sam trudna, ali od kako sam na dobrostonu, ozbiljno razmisljam da ne pijem. Rekla sam muzu, molim te izvini ako ja budem imala neki ispad, ali to je od lijekova
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:42:10
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Mrgica
raznim uljima, stalno ih mijenjam....cak sam za neke jako puno novaca dala i opet mi sike popucale,tako da ja mislim da je to sve od osobe do osobe...neko se maze obicnim mlijekom za tijelo pa nijedne strije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:45:57
ciciban26
Vidim na pocetnoj moja Anica se raspisala post za postom pa rekoh da uletim i promahalam sta se to desava,da nije krenulo ..Draga moja cestitke na ulasku u deveti..napokon ..Jos malo pa ce pisuljica mirisna vani a onda frajeri cuvajte se stizemo u skitnju Bebice nemoj da se sekiras kao sto Anica rece ja sam ti zivi primjer da je bolje da se beba rodi ranije nego da pati u stomaku..A sto se hrane tice ne opterecavaj se time,ja sam u bolnici cijelo vrijeme bukvalno svih 20 dana samo jela (hranu koja navodno deblja bebu) i lezala na lijevom boku a ona opet nije napredovala,rodila se s 2,200kg...Samo sam ja fasovala kile koje mi ona sada kao hiperaktivna beba kvalitetno skida . Sad masAllah napreduje,vesela je i zdrava bebica.. Drzimo ti fige i saljemo veliku pusu.. Sonja tvom tati zelimo brz oporavak. Hajmo XXL ne cekajte,selite na temu od 0-1,falite Ostale trudnjacice
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 21:52:42
Bebica11
anice, ciciban ma ne smeta meni da se ranije rodi, nego me muci sama pomisao da bebi nije dobro u pubi, a dr mene isprekida zbog toga i POSALJE KUCI i ja dumam kako mi je beba , ja bih voljela da se to uprati i inducira i porod ako treba, al eto, strpicu se ovu sedmicu onda cu krenuti na GAK gore, i radicu i uzv na svoju ruku aBd, uradicu sve sto je do mene