Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 14:26:11
Bebica11
IZVORNA PORUKA: felix
bebica ne brigaj draga ako te sta zanima odma dok sve pitaj kad si tu snjim bit ce to sve dobro abd vidjeces , i da jedi,jedi, jedi ,jedi bebe sad dobijaju najvise na gr kg bogami . I cuvaj se Grebo i za tebe Hannice jos si tu milki pupu i ljubi drugaricu
ma pitala sam je i previse , bolje joj je da mi manje prica rahatnija i ja a i vi sa mnom
nego pojma nemam sta da jedem, sad sam na dijeti od masnoca zivotinjskog porijekla radi posteljice rekla mi dr da moram i jedem evo gljive i spagete danas, pa cu cokolade navaliti jer mi Skvo tako veli, pa vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 14:29:52
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Gerbo moja Ja jutros isla na UZ bubrega. Desni mi bubreg malo zatajio a razlog je beba koja je pritisla mokracni mjehur pa me zbog toga boli, tako da cu se u pon javiti svojoj dr da cujem imal sta pametno za reci a dotad spavanje samo na lijevom boku...
imas i mene kao drugaricu, sinoc sam se "slomila" utrnula sva
uhhh vjerujes da imam brigu, utrnem i vako kad se saltam sa boka na bok
< Poruku je uredio Sandrich -- 5.11.2011 14:30:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 14:37:43
drznica
Ja baš kasnim...nesto mi se ne sprema hehehe. U svakom slucaju imam VIR ulozaka 5 pakovanja sto je najbitnije. Moram jos kupiti gaćica nekih malo vecih da me ne srklete, kupila mi kuma papuce one kroksice... Nego, ja citala da su neke cure nosile analgin, kad se porode ako boli popiju, naravno da ne vide dr. Sta vi mislite o tome???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 16:17:04
ellam
evo da se malo pozalim... ostadoh sama jer ne smijem putovat, tako da mi bas nesto bezze, tuzno... mm dolazi sutra popodne tako da cu bajram sama da budem (ne skroz sama na svu srecu sa svojim pupom :) )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 16:47:53
Anica1
Zenice ima li neko frisko sa carskog ili zna proceduru koliko se lezi na intenzivnoj, nakon koliko dana otpustaju kuci, sta treba ponjeti u bolnicu ukoliko se ide na carski, treba li bebi nositi pelene i garderobicu za sve dane dok je gore.... Sve info su dobro dosle
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:04:10
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Zenice ima li neko frisko sa carskog ili zna proceduru koliko se lezi na intenzivnoj, nakon koliko dana otpustaju kuci, sta treba ponjeti u bolnicu ukoliko se ide na carski, treba li bebi nositi pelene i garderobicu za sve dane dok je gore.... Sve info su dobro dosle
Anice kad ides na CR?
Zenice i meni treba info kako hoda ono sa CTG-om, uzmem veliku uputnicu u DZ i sta dalje, gdje se radi, narucuje li se, kako sta???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:06:57
Bebica11
IZVORNA PORUKA: ellam
evo da se malo pozalim... ostadoh sama jer ne smijem putovat, tako da mi bas nesto bezze, tuzno... mm dolazi sutra popodne tako da cu bajram sama da budem (ne skroz sama na svu srecu sa svojim pupom :) )
nemoj se sekirati, eto muza popodne, a Bajram nije samo sutra
ja sutra idem kod sveki i svekra jer koljemo kurban, doduse ja cu samo lezati i vraticemo se isti dan kuci i mozda eventualno jos odem do mojih i to je to, ostatak moram prelezati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:25:14
Bebica11
kad smo kod bolova...Ja imam konstantnu bol u donjem dijelu ledja, KUKOVIMA,ide na prepone i bedra, citala sam na nekim stranicama da je to bol spustanja bebe ili lightening al meni je beba vec 2 sedmice skroz nisko ne moze se izmjeriti...plasi me da ce me ovo drzati jos danima,heftama do poroda, bas je neugodno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:33:28
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
da nije bebice i kod tebe beba pritisla ti jako mjehur pa te od toga boli.....
meni je dr vec prije 2 sedmice rekla da mi je beba "propala" u zdjelicu, i jucer jedva glavu snimila,beba se zagnjurila dole skroz, hajde sto sam imala bolove prije al sad osjecam kao da se rasklapam , kukovi bole i sl, e sad vele da to zna potrajati a vec mi je pocelo smetati , mjehur osjetim samo kad me udari u njega
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:43:59
Anoniman
i jos nesto da vam kazem
opet ona dr veli da dijete nije na mene , kaze "nema tvoj nos"
tobejarabi zene a kako je to vidjela da nije na teebe bas Nego cuvaj se jos malo i izdrzi kad si na lijevom boku djetu vise dotice kisika i bolje mu je kad si ti u tom polozaju .Lakse dotok krvi dolazi do njega . Cuvaj se jos malo, sve ce to proc pa onda idu slatko-muke kad se rodi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:46:47
Bebica11
IZVORNA PORUKA: felix
i jos nesto da vam kazem
opet ona dr veli da dijete nije na mene , kaze "nema tvoj nos"
tobejarabi zene a kako je to vidjela da nije na teebe bas Nego cuvaj se jos malo i izdrzi kad si na lijevom boku djetu vise dotice kisika i bolje mu je kad si ti u tom polozaju .Lakse dotok krvi dolazi do njega . Cuvaj se jos malo, sve ce to proc pa onda idu slatko-muke kad se rodi
Jednom mi je rekla da je beba pravo lijepa ima dug vrat i duguljasto lice al da nije na mene jer je meni malcice okruglo---a sad veli da nema moj nos
al ovo za nos je VRH ...meni je u svih beba ISTI NOS ili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 17:57:19
Anoniman
evo malo cu vam napisat korisni savjeta iz novina Bebu mozete okrenuti prije porodjaja : Bebi mozete pomoci da se okrene,glavom prema dolje polozaj laksi za porodjaj, provodeci od 34sed neko vrijeme na sve cetiri sjedeci tako da su vam kukovi iznad koljena .
Trudne zene su vruce mame Vase tjelo, radi tezak posao i njima kola dodatna kolicina krvi pa ce vam u sljedeci 9 mjeseci,tjelesna temperatura vjerovatno porasti Da ove zime imat cete vlastito centralno grijanje !
Cudesni ste tjekom trudnoce srce radi pojacano i tjera kroz krv dodatnih 1,5 litar krvi kako bi bebu opskkrbili hranjivim sastojcima koji su joj potrebni. I pluca rade, prekovremeno dostavljajuci dodatne kolicine kisika za oboje Vase tjelo svoj zadatak obavlja vrhunski i osjecat cete da ste u dobroj formi.
ima jos toga al mrsko mi sad prepisivat s novina fini savjeta ima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 18:11:36
Hannica
Pa stomak mi je povremeno tvrd,a samo jedna strana (desna) stomaka mi je utrnuta,u pravom smislu rijeci utrnuta,znas kako je to,kao kad nogaa utrne. Nadam se da je i kod mene to u pitanju.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 18:13:50
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hannica
Pa stomak mi je povremeno tvrd,a samo jedna strana (desna) stomaka mi je utrnuta,u pravom smislu rijeci utrnuta,znas kako je to,kao kad nogaa utrne. Nadam se da je i kod mene to u pitanju.
razumijem te
meni je u bolnici bilo cesto npr stojim i odjednom neki "mravi" trnci me prodju od strane prema sredini stomaka i onda bude utrnut neko vrijeme BAS RUZAN OSJECAJ i rekli su mi da su to te bezbolne kontrakcije, eh sad ne znam sta je kod tebe...mozda te jedna stana hvata ili sl. Ma ne brini se, sta ce biti, nista strasno,pripreme za porod aBd