|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
5.11.2011 14:26:11   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: felix

bebica ne brigaj draga ako te sta zanima odma dok sve pitaj kad si tu snjim user posted image bit ce to sve dobro abd vidjeces , i da jedi,jedi, jedi ,jedi bebe sad dobijaju najvise na gr kg bogami .
I cuvaj se user posted image
Grebo i za tebeuser posted image
Hannice jos si tu user posted image milki pupu i ljubi drugaricu

ma pitala sam je i previseuser posted image , bolje joj je da mi manje prica rahatnija i ja a i vi sa mnomuser posted image

nego pojma nemam sta da jedem, sad sam na dijeti od masnoca zivotinjskog porijekla radi posteljiceuser posted image rekla mi dr da moram i jedem evo gljive i spagete danas, pa cu cokolade navaliti jer mi Skvo tako veli, pa vidjecemo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2951
5.11.2011 14:29:52   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sandrich

Gerbo moja user posted image user posted image
Ja jutros isla na UZ bubrega. Desni mi bubreg malo zatajio a razlog je beba koja je pritisla mokracni mjehur pa me zbog toga boli, tako da cu se u pon javiti svojoj dr da cujem imal sta pametno za reci a dotad spavanje samo na lijevom boku...

imas i mene kao drugaricu, sinoc sam se "slomila"user posted image utrnula svauser posted image

uhhh vjerujes da imam brigu, utrnem i vako kad se saltam sa boka na bok user posted image user posted image

< Poruku je uredio Sandrich -- 5.11.2011 14:30:38 >

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2952
5.11.2011 14:30:51   
drznica
VODOOOOLIIIIIJOOOOOO duguješ nam pricu i ti i Sensia...ja nisam zaboravila user posted image

Evo nas punih 37. E stvarno cu u toku sedmice spremiti stvari za bolnicu.

Svima user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2953
5.11.2011 14:33:17   
Hannica
Drznice ja svoju torbu vec nekoliko puta spremam,muka mi vise od pakiranja.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2954
5.11.2011 14:34:48   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hannica

Drznice ja svoju torbu vec nekoliko puta spremam,muka mi vise od pakiranja.user posted image

I ja sam 2 puta spremila i raspakovala,isprljala sve pa pranje pa evo 3.put je jucer spremilauser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2955
5.11.2011 14:37:43   
drznica
Ja baš kasnim...nesto mi se ne sprema hehehe. U svakom slucaju imam VIR ulozaka 5 pakovanja sto je najbitnije. Moram jos kupiti gaćica nekih malo vecih da me ne srklete, kupila mi kuma papuce one kroksice... Nego, ja citala da su neke cure nosile analgin, kad se porode ako boli popiju, naravno da ne vide dr. Sta vi mislite o tome???

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2956
5.11.2011 14:49:39   
Hannica
Ja nisam nosila prvi put,mozda sad prosvercam koji.user posted image Nisam sigurna. Ne znam da li se analgin smije piti kad se doji.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2957
5.11.2011 14:58:06   
mea29
olla trudnice odbrojavate li user posted image samo da vas malo pozdravim user posted image

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2958
5.11.2011 16:17:04   
ellam
evo da se malo pozalim... ostadoh sama jer ne smijem putovat, tako da mi bas nesto bezze, tuzno... mm dolazi sutra popodne tako da cu bajram sama da budem (ne skroz sama na svu srecu sa svojim pupom :)   ) 

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 2959
5.11.2011 16:47:53   
Anica1
Zenice ima li neko frisko sa carskog ili zna proceduru koliko se lezi na intenzivnoj, nakon koliko dana otpustaju kuci, sta treba ponjeti u bolnicu ukoliko se ide na carski, treba li bebi nositi pelene i garderobicu za sve dane dok je gore.... user posted image Sve info su dobro dosle user posted image user posted image

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 2960
5.11.2011 17:04:10   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Zenice ima li neko frisko sa carskog ili zna proceduru koliko se lezi na intenzivnoj, nakon koliko dana otpustaju kuci, sta treba ponjeti u bolnicu ukoliko se ide na carski, treba li bebi nositi pelene i garderobicu za sve dane dok je gore.... user posted image Sve info su dobro dosle user posted image user posted image

Anice kad ides na CR?

Zenice i meni treba info kako hoda ono sa CTG-om, uzmem veliku uputnicu u DZ i sta dalje, gdje se radi, narucuje li se, kako sta???

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2961
5.11.2011 17:06:57   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: ellam

evo da se malo pozalim... ostadoh sama jer ne smijem putovat, tako da mi bas nesto bezze, tuzno... mm dolazi sutra popodne tako da cu bajram sama da budem (ne skroz sama na svu srecu sa svojim pupom :)   ) 

nemoj se sekirati, eto muza popodne, a Bajram nije samo sutrauser posted image

ja sutra idem kod sveki i svekra jer koljemo kurban, doduse ja cu samo lezati i vraticemo se isti dan kuci i mozda eventualno jos odem do mojih i to je to, ostatak moram prelezati

(odgovor članu ellam)
Neposredna veza do poruke: 2962
5.11.2011 17:21:06   
palachinken

Ja nisam nosila prvi put,mozda sad prosvercam koji.user posted image Nisam sigurna. Ne znam da li se analgin smije piti kad se doji.user posted image

Bolje ponesi paracetamol i gledaj da imas sto veci razmak izmedju tablete i slijdeceg podoja. Znaci najbolje bi bilo podojis pa popijes tabletu.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2963
5.11.2011 17:25:14   
Bebica11
kad smo kod bolova...Ja imam konstantnu bol u donjem dijelu ledja, KUKOVIMA,ide na prepone i bedra, citala sam na nekim stranicama da je to bol spustanja bebe ili lightening al meni je beba vec 2 sedmice skroz nisko ne moze se izmjeriti...plasi me da ce me ovo drzati jos danima,heftama do poroda, bas je neugodnouser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2964
5.11.2011 17:30:25   
Sandrich
da nije bebice i kod tebe beba pritisla ti jako mjehur pa te od toga boli.....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2965
5.11.2011 17:33:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sandrich

da nije bebice i kod tebe beba pritisla ti jako mjehur pa te od toga boli.....

meni je dr vec prije 2 sedmice rekla da mi je beba "propala" u zdjelicu, i jucer jedva glavu snimila,beba se zagnjurila dole skroz, hajde sto sam imala bolove prije al sad osjecam kao da se rasklapamuser posted image , kukovi bole i sl, e sad vele da to zna potrajati a vec mi je pocelo smetatiuser posted image , mjehur osjetim samo kad me udari u njegauser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2966
5.11.2011 17:35:23   
Bebica11
i jos nesto da vam kazem

opet ona dr veli da dijete nije na meneuser posted image , kaze "nema tvoj nos"user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2967
5.11.2011 17:43:30   
Sandrich
pa nije valjda i da u stomaku vidi na koga je user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2968
5.11.2011 17:43:59   
Anoniman

i jos nesto da vam kazem

opet ona dr veli da dijete nije na meneuser posted image , kaze "nema tvoj nos"user posted image
tobejarabi zene user posted image user posted image a kako je to vidjela da nije na teebe basuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nego cuvaj se jos malo i izdrzi kad si na lijevom boku djetu vise dotice kisika i bolje mu je kad si ti u tom polozaju .Lakse dotok krvi dolazi do njega .
Cuvaj se jos malo, sve ce to proc pa onda idu slatko-mukeuser posted image user posted image kad se rodi

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 2969
5.11.2011 17:46:47   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: felix

i jos nesto da vam kazem

tobejarabi zene user posted image user posted image a kako je to vidjela da nije na teebe basuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nego cuvaj se jos malo i izdrzi kad si na lijevom boku djetu vise dotice kisika i bolje mu je kad si ti u tom polozaju .Lakse dotok krvi dolazi do njega .
Cuvaj se jos malo, sve ce to proc pa onda idu slatko-mukeuser posted image user posted image kad se rodi

Jednom mi je rekla da je beba pravo lijepa ima dug vrat i duguljasto lice al da nije na mene jer je meni malcice okruglo---a sad veli da nema moj nos

al ovo za nos je VRH ...meni je u svih beba ISTI NOS iliuser posted image user posted image user posted image

postalo mi shegauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2970
5.11.2011 17:57:19   
Anoniman
evo malo cu vam napisat korisni savjeta iz novina user posted image
Bebu mozete okrenuti prije porodjaja : Bebi mozete pomoci da se okrene,glavom prema dolje polozaj  laksi za porodjaj, provodeci od 34sed neko vrijeme na sve cetiri sjedeci tako da su vam kukovi iznad koljena .

Trudne zene su vruce mame
Vase tjelo, radi tezak posao  i njima kola dodatna kolicina krvi
pa ce vam u sljedeci 9 mjeseci,tjelesna temperatura vjerovatno porasti Da ove zime imat cete vlastito centralno grijanje !

Cudesni ste
tjekom trudnoce srce radi pojacano i tjera kroz krv dodatnih 1,5 litar krvi kako bi bebu opskkrbili hranjivim sastojcima koji su joj potrebni.
I pluca rade, prekovremeno dostavljajuci  dodatne kolicine kisika za oboje
Vase tjelo svoj zadatak obavlja vrhunski i osjecat cete da ste u dobroj formi.

ima jos toga al mrsko mi sad prepisivat s novina user posted image fini savjeta ima

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 2971
5.11.2011 18:04:44   
Hannica
Meni opet stomak utrnuo? Bas mi cudno ovo.Joj sto nije bio utrnut dok sam bila u bolnici,sto me sad muci.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2972
5.11.2011 18:05:41   
Bebica11

Meni opet stomak utrnuo? Bas mi cudno ovo.Joj sto nije bio utrnut dok sam bila u bolnici,sto me sad muci.user posted image

meni su trnci bili kad sam imala BH kontrakcije...neka jeza,trnci me prodju i tvrd stomak, jel i tebi tako?

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2973
5.11.2011 18:11:36   
Hannica
Pa stomak mi je povremeno tvrd,a samo jedna strana (desna) stomaka mi je utrnuta,u pravom smislu rijeci utrnuta,znas kako je to,kao kad nogaa utrne.user posted image Nadam se da je i kod mene to u pitanju.user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2974
5.11.2011 18:13:50   
Bebica11

Pa stomak mi je povremeno tvrd,a samo jedna strana (desna) stomaka mi je utrnuta,u pravom smislu rijeci utrnuta,znas kako je to,kao kad nogaa utrne.user posted image Nadam se da je i kod mene to u pitanju.user posted image

razumijem te

meni je u bolnici bilo cesto npr stojim i odjednom neki "mravi" trnci me prodju od strane prema sredini stomaka i onda bude utrnut neko vrijeme BAS RUZAN OSJECAJ i rekli su mi da su to te bezbolne kontrakcije, eh sad ne znam sta je kod tebe...mozda te jedna stana hvata ili sl. Ma ne brini se, sta ce biti, nista strasno,pripreme za porod aBduser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 2975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 [119] 120 121   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *