Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 22:15:05
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
uloziva sam, omeksan grlic, a imam uplau koju je jos dodatno pospješio kamenac u bubregu..ne daj Bože da se pocnem otvarati ne mogu raditi serklaz pod uplaom, ali ja iskreno mislim da me Bog čuva i da se to neće desiti..taj kaneca mi izaziva krv u mokraci, sve se pokrenulo u trudnoci..cefazolin je udarna doza u veu i vaginalno vaginalete..ginipral 4 x 1, apaurin 2 x 1, i da ne nabrajam sta sve ne..uglavnom moj dr je rekao da ovo cini samo radi Bajrama a da me muz dovodi svaki dan 2 puta da mi daju antibiotik u venu... ja cure vise nemam svrbez, bol, peckanje, ni sekret...uloziva sam vrh prsta kao i prije 20 dana tako da sam sad mirnija, a u petak sam plakala kad je bilo upitno da me puste za Bajram..vise me ne pece mokraća, ne piskim po par kapi, mokrenje mi nije otezano..jednostavno tek sad vidim koliko sam se patila...bice dobro akoBogda, ustvari već je..a ovo sto ja hodam..dojadilo mi je da budem kukavica nagledala sam se gore svega i shvatis da je sve u Bozjim rukama..normalno ne dizem tegove, ali ponašam se normalno
mene nije peklo prije antibiotika al rekla sam ti da lakse mokrim poslije terapije I NE USTAJEM NOCU, mislila sam prije da je zbog bebe al bila je upala, ni svjestan nisi koliko si se patio kad pocne sve normalno da funkcionise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 22:15:12
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
bice to abd sve uredu, samo nemoj da se sikiras, kao sto sama kazes ponasati se opusteno......ajde super da si ako nista bar za vikend kuci izasla, sutra uzivaj sa najmilijima, jedi do mile volje, malo prosetaj sa muzekom, ratereti se.... ej a ja ti danas radila uz bubrega, imam mali zastoj desnog, beba mi pritisla mokracne kanale i bubreg pa se moram javiti svojoj dr u pon....al izgurat cemo mi to sve, i eto februara
i ovo je kod mene..i to su mi radili u bolnici, pa mi dr rekla da se trudim spavati na lijevom boku, jer kad legnem na desnu stranu i beba se svali
idem da mi mm ocisti ovo i podesi intranilu
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 22:19:37
Sandrich
ljubim vas zenice...idem i ja u krevet.....pocela sam se budit rano ujutru pa se ne naspavam..... Zelim vam svima da sutrasnji dan provedete u zdravlju, sreci, rahatluku....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 22:30:23
gerberka
i ja više ne mokrim po noći, ne ustajem..upravu si bebice.
cure, lahka vam noc i da vam sutra Bajram prođe u veselju i rahatluku onima koje slave
sandrich hvala ti
ljubim vas
ja idem
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 22:33:42
ellam
drage mamice ne znam koja ste vi sedmica jer sam nedavno dosla...ali ja stalno nesto radim, ili kuham ili nesto cistuckam....jos meni sutra dolaze gosti....ne znam odakle crpim snagu...u 28. sam sedmici... valjda ce sve biti dobro da ne izazovem neki problem... svima koji slave Bajram Mubarek Olsun!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 5.11.2011 23:23:09
dzenyA
Gerbo dobro nam dosla kuci,hej vjeruj nemam sta citati nije bilo tebe Hanice takodje....ako krene sretno, Arina,Sandrich,Bebice i sve ostale Ellam i ja sam u 29 nedjelji sve radim hvala bogu,radim 8h,dodjem kuci na sve stignem,ne sikiraj se samo radi,kad vidim kako nam neke zenice miruju i ne micu ja nesmijem rijeci reci.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 2:18:39
Selminja
Uh zenice moje, mislim da mi je ispao sluzni čep, maloprije ode u wc solju, a s njim i neke vode iscuri, jel vodenjak ili ne, nemam pojma i bolovi me lagani drmaju pa cekam, vidjecemo ujutro aBd. Ostale uzivajte u Bajramu s svojim najmilijim, valjda cu i ja danas upoznati svoju djevojcicu, aBd insallah Ako neko procita dok ne odem nek mi posalje broj mob na pp, da vam mogu javiti, imam Pahuljicin, ali sumnjam da ce ona navracati na forum jos par dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 6:32:53
Selminja
Pa eto, kontala sam sacekat mm da se vrati s Bajrama pa cemo na Gak, imam kontrakcije na nekih 6-7 minuta od pocetka koje kad prehodam i predisem i nisu toliko strasne i citavo vrijeme mi izlaze valjda dijelovi sluznog cepa, kao smedja krv i sukrvica. Jel vrijeme da idem ujutro ili jos da cekam? Ha? Animagical i palacinka hvala vam vidi se sto su vrijedne matere
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 6:57:49
Selminja
I od mene, BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN svim RR drugaricama, mamama puno zdravlja i srece s svojom djecicom, trudnjacama lahke i ugodne trudnoce, da se ne sekirate plaho, pogotovo ti bebice, vidjet ces kako ce sve proc s hajrom Ah jesu me hormoni pukli ja cu mozda danas dobit najljepsi bajramski poklon ikad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 7:01:05
buduca mami
IZVORNA PORUKA: Selminja
Pa eto, kontala sam sacekat mm da se vrati s Bajrama pa cemo na Gak, imam kontrakcije na nekih 6-7 minuta od pocetka koje kad prehodam i predisem i nisu toliko strasne i citavo vrijeme mi izlaze valjda dijelovi sluznog cepa, kao smedja krv i sukrvica. Jel vrijeme da idem ujutro ili jos da cekam? Ha? Animagical i palacinka hvala vam vidi se sto su vrijedne matere
selminja, ipa zgleda da ti mene ostavljas samu,hehehe...aBd da to bude to, i da danas budes vec sa svojom curom,...i mene je pocelo bolit,al nije u pravilnim razmacima i blagi su bolovi,pa mislim da nece jos,i ja iscekujem taj sluzni heheh,mada sam citala da ne mora izac prije,nije obavezno...samo hrabro i drzi se,pisi nam sretne vijesti mene sinoc prvo zubobolja mucila i taman proslo,ne mogu da spavam,pa pocese i ti bolovi,stomak,ledja....tako da sam se jos vise razbudila i osluskivala svoje tijelo,uglavnom jos nista nije krenulo,a s obzirom da mi je danas i sutra putovat do familije,mislim da ce to bit uskoro ljubim vas sve ,cuvajte se BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN, da nam Allah dz.s. podari snage, hrabrosti,strpljenja i vjere i u Njega i u nas same.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 7:06:59
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Selminja
I od mene, BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN svim RR drugaricama, mamama puno zdravlja i srece s svojom djecicom, trudnjacama lahke i ugodne trudnoce, da se ne sekirate plaho, pogotovo ti bebice, vidjet ces kako ce sve proc s hajrom Ah jesu me hormoni pukli ja cu mozda danas dobit najljepsi bajramski poklon ikad
sta mozda? ti si 'gotova' danas aBd
hvala da i tebi dragi Allah dadne hairli i lagan porod i cestito potomstvo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 7:12:47
palachinken
Selminja, samo hodaj i hodaj i hodaj :) I disi polako! Pa kad muzic dodje, lagano u bolnicu. buduca mami, tako je i meni pocelo, pomalo, nepravilno, pa se do 5 popodne ustalilo na 5 minuta, a u 7 su me slikali s bebom. Sluznog cepa ocima ne vidjeh, a i vodenjak mi probise na stolu! Sretno i tebi!!!
< Poruku je uredio palachinken -- 6.11.2011 7:14:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 7:21:26
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken
Selminja, samo hodaj i hodaj i hodaj :) I disi polako! Pa kad muzic dodje, lagano u bolnicu. buduca mami, tako je i meni pocelo, pomalo, nepravilno, pa se do 5 popodne ustalilo na 5 minuta, a u 7 su me slikali s bebom. Sluznog cepa ocima ne vidjeh, a i vodenjak mi probise na stolu! Sretno i tebi!!!
nista nisi propustila
i da vas napomenem, kad se danas fino porodite-ne zaboravite djeci dati bajrambanku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.11.2011 7:29:18
palachinken
IZVORNA PORUKA: Hannica
Buduca mami sretno i tebi. Ja da sam na tvom mjestu ne bih puno putovala.
Bas i ja kontam ovo da joj napisem, ili ako nista, tegli torbu za porodiliste sa sobom Hannice, slijedeci Bajram aBd ce svima mrak na oci past' kad im se ti s djecom pojavis, bankrotirat ce ljudi