Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:35:15
Hannica
Ljudi,ljudi...vratija se Šime. Bila danas u bolnici,raila CTG,predoperativne nalaze,vodim se kao da lezim u bolnici,ali su me pustili kuci jer nema slobodnih kreveta,a ja se i onako osjecam superiska. Moram svaki dan ici na CTG a cim nadju slobodan krevet ostavit ce me gore.Bas sam heppy. Ukoliko budem isla na CR najvjerovatnije ce ga uraditi za 7 dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:36:56
Sandrich
Ma realno i doktori vecinom ukljucuju lijekove bez potrebe da bi sebe osigurali. Ja eto bezveze pijem gynipral, al dr nece da me skine jer ako sta slucajno krene po zlu ona ce biti kriva. Lakse je propisat tablete i pijte trudnice, oni rahat, al et sta mozemo, ipak su oni doktori
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:38:00
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Hannica
Ljudi,ljudi...vratija se Šime. Bila danas u bolnici,raila CTG,predoperativne nalaze,vodim se kao da lezim u bolnici,ali su me pustili kuci jer nema slobodnih kreveta,a ja se i onako osjecam superiska. Moram svaki dan ici na CTG a cim nadju slobodan krevet ostavit ce me gore.Bas sam heppy. Ukoliko budem isla na CR najvjerovatnije ce ga uraditi za 7 dana.
Jos malo i eto tebi Hanice tvojih pilica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:41:06
Bebica11
Hannice super
Sandrich moja dr je drugacija skroz, apaurine ne da jer djeluju na bebu, a i ovo max iskljucuje, cim sam malo bolje hoce sve iskljuciti, pa iskljuci meni se pogorsa stanje pa vrati i sve tako, mene cak plasi kad mi pocne UKIDATI odjednom sve a i zadnji put u bolnici mi je rekla-ako te opet zaboli porodicemo te, valjda beba dovoljno jaka i sl hB, dok npr drugi dr cimaju, drz ne daj sve do 37 sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 13:13:57
Anoniman
cula sam se jutros sa grebom ona je dobro i beba prima neke terapije vade nalaze bebi je dobro hb. nezna jos kad ce kuci, al nada se da ce do bajrama biti kod kuce pozzz hannice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 13:46:34
pauza
MashAllah babilon, Faruk je med medeni :-))) srce malo slatko.... blago tebi:-) hannice, vazno je da si ti superiska, bice sve aBd u redu.... veliki ljubac:-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 13:48:19
mala75
ma lijepa naša dječica sve ljepše od ljepšeg, al kako god skontam sve nam momci pa će se morat pojagmit oko kakve curice.
pahuljice, kod koga ti vodiš trudnoću i kad odeš na GAK ko te gore pregleda, mislim jeli tu tvoja dr ili dr koji se zatekne
Hanice, neka tebe nama još, vidiš da nemože kad ti hoćeš i nisam upratila jesul ti dječaci ili djevojčice ili od svega po jedno, da neće tu biti mali Bajro
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 14:26:24
mala75
ma ja sam ti privatno u TZ i mislim na tuzlanski GAK a gore još nijednom nisam bila, niko me nije ni slao osim ono u 11 sedmici kad sam malo krvarila pa ležala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 14:30:28
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mala75
ma ja sam ti privatno u TZ i mislim na tuzlanski GAK a gore još nijednom nisam bila, niko me nije ni slao osim ono u 11 sedmici kad sam malo krvarila pa ležala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:11:18
Bebica11
hej zenice, kakve pelene namjeravate koristiti bebama, mene mama nagovara da koristim tetra pelene, cak ih je hebet nakupovala i citam po netu prednosti koristenja istih pa fakat kontam POKUSATI njih da koristim jer su zdravije za bebe, i znate li gdje se mogu kupiti zastitne gacice ili kako se to vec zove sto ide preko tetra pelena??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:27:11
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
hej zenice, kakve pelene namjeravate koristiti bebama, mene mama nagovara da koristim tetra pelene, cak ih je hebet nakupovala i citam po netu prednosti koristenja istih pa fakat kontam POKUSATI njih da koristim jer su zdravije za bebe, i znate li gdje se mogu kupiti zastitne gacice ili kako se to vec zove sto ide preko tetra pelena??
mi imali u planu ali niejdnom nismo stavili, a imamo ih 2 pakovanja...koristimo ih za sve drugo nema sanse da sam mogl apogotovo u pocetku svako pola sata viriti jel upisken i presvlaciti, jer je i mene trebalo pod ruku voditi u wc...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:29:08
mamica Emina
Evo mene s one druge strane medalje:-) Da,da...Dosla u bolnicu 15do1 otvorena 4cm a 15do3 moj mali medo je zaplakao...Eh...imate puno pozdrava od nas dvoje...Detalje pisem kad aBd stignem kuci... Mile moje trudnice ja vam svima zelim brz i lagan porod kao kod mene... Jest da me malo rana (epizotomija:-( ) tj sivanje bolilo ali...Vrijedilo je...Uzivajte mi :-*
"Odabrao sam jednog anđela za tebe,on će te čekati i brinuti se za tebe.Svakog dana će se smijati s tobom,imaćeš njegovu ljubav i bićeš sretno biće."-"Hoćeš li mi reći ime tog anđela?" -"Nije važno kako se zove"-reče Bog-"ti ćeš ga zvati MAMA!!!"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:30:13
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11
mi imali u planu ali niejdnom nismo stavili, a imamo ih 2 pakovanja...koristimo ih za sve drugo nema sanse da sam mogl apogotovo u pocetku svako pola sata viriti jel upisken i presvlaciti, jer je i mene trebalo pod ruku voditi u wc...
pa i ja sam sumnjicava al kontam sta mi fali probati , jesi li kupila zastitne gacice, mama veli da je imala to kad smo mi bile male
cak mi je i povoje donijela ono trakasto, to naravno ne mislim koristiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:31:00
chuci
ja sam sa prošlom bebom planirala koristiti, ali iskreno nisam. u kući ako se beba ukaki puno, sve prođe sa strane. ako je ne presvučeš odmah onda u mokrom leži dok ti ne skužiš da je upišana. vani ista stvar, pa su mnogo praktičnije jednokratne. kupila dva paketa po 10 kom i koristila za svašta. između ostalog stavljali preko jednokratne pelene dok je bila baš mala, kao široki povoj, tako nam je savjetovao pedijatar. eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:31:47
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamica Emina
Evo mene s one druge strane medalje:-) Da,da...Dosla u bolnicu 15do1 otvorena 4cm a 15do3 moj mali medo je zaplakao...Eh...imate puno pozdrava od nas dvoje...Detalje pisem kad aBd stignem kuci... Mile moje trudnice ja vam svima zelim brz i lagan porod kao kod mene... Jest da me malo rana (epizotomija:-( ) tj sivanje bolilo ali...Vrijedilo je...Uzivajte mi :-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 15:31:53
chuci
IZVORNA PORUKA: mamica Emina
čestitam i uživajte sretno sa dojenjem ako je planirano
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 16:04:08
veki_aki
Emoje zenice nikako da stignem mahnut,sto od hodanja sa malim sto od njegove zadace,al vidim svata se nadogadjalo. Prvo dobrodoslica novim clanovima , a onda naravno cestitke mamici Eminoj, sve jabolje,da se sto prije oporavi i uziva sa svojom ! A babilon bas ljepo sto si se javila da se pohvalis sa slicicom, mali je presladak , nek ti je ziv i zdrav! Hanice sretno, da sve prodje ok, mozda i bolje da se bude kuci koliko moze... Mi smo danas mislim , usli u 13-u sedmicu, vidim ima nas viseda ponedeljkom odbrojavamo . Ostale veliki !