Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 12:35:08
Bebica11
Zdravo zenice
Evo i mi da se javimo, zdravi, 2 u 1 jos hB,sutra aBd zovemo dr da zakazemo termin pred Bajram ne bi li nam "ohalalila" da malo se krecemo za Bajram aBd
Kupili smo ormar za bebi pa sinoc sarafali, lijep je, VELIKI tako da nam sve stvarcice aBd mogu stati
jest mi drago sto je vec novembar hvala Bogu
IZVORNA PORUKA: Anica1
Bebice11 kako napreduje mirovanje?
sinoc sam malo prekrsila pravila, uhvatila me depri pa sam se obukla i s mm sjela u auto pa me vozao po gradu kad ne mogu hodati i otisli samo do badem butika uzeli grickalica i nazad, i po belaju nazovu tad sveki i svekar a nas nema pa su se bili prepali
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 13:18:49
mala75
i ja sam jutros zvala da zakažem kontrolu, mislila za petak kad nemože nego tek u utorak. hB pa je sve zasad Ok tako da mi se ne žuri jedino me brinu bajramski ručkovi i baklave, kako odoliti, bojim se da se dr zbog vage ne naljuti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:10:10
Sandrich
Pahuljice jos si sa nama, neka te neka jos malo Bebice kakav je ormaric, gdje si kupila?? ja maloprije bila u cm i naletim na mini ofingere za bebe i morala sam kupit da okacimo kosuljice i jaknice abd kad kupimo
< Poruku je uredio Sandrich -- 1.11.2011 14:11:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:16:14
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Pahuljice jos si sa nama, neka te neka jos malo Bebice kakav je ormaric, gdje si kupila?? ja maloprije bila u cm i naletim na mini ofingere za bebe i morala sam kupit da okacimo kosulje abd kad kupimo
Sandrich kako ti napisa ormaric, ja se vratila na svoj post da vidim jesam li fakat ormaric napisala il ormar hahahah . Ma kupili ormar 2 m visok, sirok oko 80cm i dubok 35cm i ima 6 polica za stvari, jer imam i previse stvarcica, ne znam kud cu ih sve, imam sve do godinu dana hB , a muzu mrsko da ih vozimo njegovima u kucu i donosimo po potrebi tj da on nosa kartone i kupio ormar , kupili u UDOBNOSTI
doduse necu ga skroz napuniti, al nek stoji i za igracke i druge djidje bebine, sve cu u tome cuvati aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:20:14
Sandrich
ma ja to tepam ormaric I ja sam kontala uzeti jedan za stvari jer nemam nista od one komodice gdje su ladice samo....ma napunit ces ti njega....vidis koliko sad imas odjece a tek kad dodju babine sta se toga dobije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:27:42
Selminja
Evo i mene, jos uvijek 2 u 1 danas sam bila prvi put na Gak-u, uh majko mila jest gore ruzno dosta je otici samo da se porodis, divim se zenama koje leze gore po par sedmica. Uglavnom, ova cura jos uvijek nece, nisam otvorena, cak mi ni amnioskopiju nisu mogli uraditi Otici cu opet gore sljedece sedmice ako do tad nista ne krene, a ko da gledam za Bajram ce mlada odluciti van Pahuljice ti ces u cetvrtak opet gore? Ja sam isto kontala pred termin otici, ali mi se toliko smucilo da cu vjerovatno tek poslije Bajrama, jer rekose mi da je sve ok, posteljica II/III, plodove vode dovoljno (zbog toga sam najvise i isla) Hvala Bogu Ostaje nam samo da cekamo Ostale zenice, cuvajte se i gurajte dan za danom, sad kad pogledam trudnoca tako brzo prodje, a mislila sam necu nikad docekati 9-ti mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:33:43
Sandrich
Vjerujes li da sam sad na internetu cackala nesto za kolica Pojma nemam...vjerovatno ova neka 3u1 gdje ima sjedalica da se stavi..doduse mi taman kad izadjemo iz ceteresnice eto i proljeca i setnji abd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:46:57
pauza
mi smo odlucili upravo zbog ceteresnice i dolaska proljeca da ne kupujemo 3 u 1, vec kolica plus AS.... naravno kolica ce biti sa nultim polozajem i u nasem slucaju trazimo sto laksa jer smo na 5. spratu bez lifta:-( 7,5kg je maximum svih maksimuma koje mogu podnijeti.... zavidim ljudima koji imaju kucu ili idu iz lifta direktno u stan....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 14:56:43
Bebica11
IZVORNA PORUKA: pauza
mi smo odlucili upravo zbog ceteresnice i dolaska proljeca da ne kupujemo 3 u 1, vec kolica plus AS.... naravno kolica ce biti sa nultim polozajem i u nasem slucaju trazimo sto laksa jer smo na 5. spratu bez lifta:-( 7,5kg je maximum svih maksimuma koje mogu podnijeti.... zavidim ljudima koji imaju kucu ili idu iz lifta direktno u stan....
mene ona tema o kolicima samo jos vise zbuni, pojma nemam sta je dobro a sta ne
i ja trebam sto laksa kolica i gepek nam nije prevelik.....ma pojma nemam kakva bih
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 15:05:29
pauza
ja sam dobila preporuku za neka brevi, grillo 2.0, teska su samo 5,9kg i navodno jako dobra i lagana za upravljanje i rukovanje, posebno sto ne zelim zavisiti od muza:-) ja ih nisam vidjela osim na slici, pa cu ici u zenicu da pogledam kako uzivo izgledaju.... ostalo sto sam vidjela od jeftinijih su ona graco u Amku na Mojmilu, teska su 7,5kg, a kostaju oko 200KM.... ona imaju nulti polozaj i moze se beba fino ususkati u njih.... osim ovoga meni su se svidjela i ona chicco 3u1 ali posto smo odustali od tih 3u1 prestala sam ih i gledati, kostaju 900Km, isto tezina 7,5kg.... eto to je otprilike moj izbor, ali ponavljam samo zbog tezine kolica..... inace mi se cini da ima bas lijepih i funkcionalnih, kome tezima ne igra vaznu ulogu...
ako neko ima da mi da jos neki savjet, molim vas, svaki je dobro dosao:-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 15:06:40
pahuljica_25
Sandrich još ću se ja izgleda družiti sa vama Ma nije mi vala ni ružno
Selminja nek si rješila i tu dilemu oko plodove vode,bolje biti siguran.
Ostale vidim pričate o kolicima,pa da se ubacim. Mi prvo što smo kupili bebachu jesu kolica i AS tako ispalo. Kupili smo ih u TL-u,jako su lagana za sklapanje(jednim potezom),a nisu puno ni teška,možda oko 8kg.AS se može fino uklopiti u kolica i dok je bebi mali može se tako voziti,a inače kolica imaju 2-3 nivoa.Evo slikice kolica:
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 15:53:35
buduca mami
ej zenice moje drage,bebe ovih dana strajkuju,osjecaju ovu zimu vani pa se usutile u stomama :)) ja bila danas na vjezbicama,malo se gibali,relaksirali,...skupile se buce na jednom mjestu:) sutra kontrola,pa cemo vidjet kako napredujemo jos nista od simptoma..hmmmm ceka bebi da Bajram prodje :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 16:22:27
animagical
ma ja to tepam ormaric I ja sam kontala uzeti jedan za stvari jer nemam nista od one komodice gdje su ladice samo....ma napunit ces ti njega....vidis koliko sad imas odjece a tek kad dodju babine sta se toga dobije
istina...samo nazalost mi nismo dobili nista korisno! sve je pogresna kombinacija velicine i sezone! npr za 9 mjeseci velicina, rukavi dugi, materijal plis-a tada ce biti sred ljeta tako da imam puuuno za proslijediti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 16:43:07
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
istina...samo nazalost mi nismo dobili nista korisno! sve je pogresna kombinacija velicine i sezone! npr za 9 mjeseci velicina, rukavi dugi, materijal plis-a tada ce biti sred ljeta tako da imam puuuno za proslijediti...
Imamo i mi presladak jeans šorc koji ce mu biti taman u januaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 17:35:08
mala75
ja nisam bila planirala kupovati kolica do proljeća ali došla kolica od kume. marka je Hartan, i ogromna su, teška i nisu baš jednostavna za sklapanja, doduše ja stanujem prizemno i imam tu odmah blizu garažu tako da to neće biti neki veći problem, trenutno se ovo platno s njih suši ali izgledaju kao ova imaju ovaj dio koji je kao ona nosiljka da se beba iznese iz bolnice a kad se to skine ostane onaj dio za sjedenje koji ima 3 položaja. mogu se ono okrenuti da bebu gledam i da negledam. a boja je plavo-zelena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 17:37:22
mala75
eto tako ja riješih problem zvani - kolica-, i mislim da ćemo ih baš iskoristiti za kraj zime i proljeće a onda jednostavno kupiti neka lakša, kao kišobran ili nešto slično kad bebili počne sjediti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 18:55:16
Hurma
e hvala :)
vidim da se prica o kolicima... uvijek i svima preporucujem CAM kolica, BBI centar... -1 sprat... dosta mi je drugarica kupovalo druga glomazna, ovakva onakva, pa prodaju pa opet kupe... itd... i na kraju kupovale ove modele klasicne sa 4 tocka... prakticno, udobno... veliko za i vece bebe... lijepo sklapanje... moj sin ima preko 2 godine i u njima izgleda tako malo... jer su stvarno namjenjena od 0 do 3 god... aBd u ista cemo i ovu drugu bebu koju cekamo... :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 19:13:55
Sandrich
mogu mislit tih stvari beskorisnih koje budu ma pretpostavila sam, iskreno ni ja nikad o tome nisam razmisljala dok nisam ostala trudna...kupovala sto mi se svidi i pitala se zasto nikad to nisu bebi obukli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 1.11.2011 19:18:25
Bebica11
mogu mislit tih stvari beskorisnih koje budu ma pretpostavila sam, iskreno ni ja nikad o tome nisam razmisljala dok nisam ostala trudna...kupovala sto mi se svidi i pitala se zasto nikad to nisu bebi obukli
tako sam ja kupila nesto prelijepo jednoj drugarici za njenu bebicu i gnjavila sam je svako malo "jesil joj obukla" dok zena nije rekla da sam kupila nesto velicine za bebe od 6mj a mala jos sitnija bila pa je jos kasnije pocela nositi