|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
31.10.2011 9:58:19   
Selminja
Mamica Emina, sretno draga, vjerovatno si vec otisla user posted image
Ode zena a termin joj 6 dana poslije mene user posted image
Buduca mami, ja sam dobro, hodam picim ovih dana ne bil sta krenulo, sve je spremno za bebicu, kucu generalno za vikend uradila, al ona haman nece, ne ferma plaho sta joj mati misli user posted image
Nikakvih simptoma nema, a ja se iskreno nadam da ce porod i krenuti iznenada, bez neke najave, jelde to i ide tako ?user posted image
I ja slabo nocu spavam, sinoc sam se budila 5 puta na wc, ko nikad do sad...
Ja odoh opet u setnju, nadam se da ce nam Hanica i Pahuljica danas javiti lijepe vijesti user posted image
Ostale debeleuser posted image

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 2401
31.10.2011 10:05:31   
Gift
imate veliki user posted image od Amara i mene...
mi smo hb dobro, uspjesno izbjegli mastistis i dojimo ko velikiuser posted image user posted image
mene jos uvjek boli rana od epiz., al se nadam da ce brzo proci...
Nisam stigla nista citati tako da svima cestitam sve sto se ma cestitati, a user posted image zelim da sto prije dobiju svoje bebice...
eto drage moje javim vam se kad opet ugrabim priliku, cuvajte se ...puusa

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2402
31.10.2011 10:29:27   
buduca mami
eee gift,divno ti ime kod sina ;),aBd i moj ce da se isto zove,:)) uzivaj sad s njim,a rana ce da prodje brzo,najteze je proslo za tebe :)
selminja,i ja sam sve spremila,sebe psihicki tesko bas mogu pripremit,sve mislim,dobra sam,a onda se uzvrtim cim sta zigne...
meni se danas ne izlazi nikako,a setnja ti je bgm pametna stvar
i ja ocekujem iznenada taj nalet bolova i da bebi bude sto prije sa mnom, pa haman ce i tvoja takooo :)
mamica je izgleda vec otisla,valjda nam se vrati s dobrim vijestima
cekamo da nam se jave danas pahuljica, hannica i ostaleee,kao i gerbo koje baaas nema,...zenice uz vas smo,drzite nam se :)

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 2403
31.10.2011 10:45:56   
KupusLivada
Pozdrav zene,

Nije me bilo nekoliko dana, udjoh  da vidim sta ima novo ali nikako da pohvatam???

Vidim gerberka se ne javlja, nadam se da nije u bolnici nego je uzela malo slobodno sa RR :)

ko su nove mame u medjuvremenu?

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 2404
31.10.2011 10:47:33   
drznica
jutroooo...mi se spremamo da skoknemo do vojne na pregled. Od jutros pokusavam dobiti kabinet da mi kazu jel mi dr.danas gore. Mada sam cula da je ona svaki dan gore i da je najbolje doci oko 12. Pa cu tako i otici...sta bude... Pozeljela sam pregled, mada nije vise kao nekad dok sam isla privatno....bas sam uzivala, sad je vec malo i straha i panike.
Sretno Hannici i Pahuljiciuser posted image
Pauzo user posted image

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 2405
31.10.2011 10:54:42   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Ima li iko kontakt s gerberkom,kako je ona???????????

Pisala je meni. Nije puno govorila samo kaze da prima antibiotike i vjerovatno gynipral kroz venu....Pokusat cu se danas cut sa njom pa vam pisem!Nadam se da ce izaci iz bolnice user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2406
31.10.2011 11:00:37   
mala75
dabar vam dan drage moje
Hanici i pahuljici veliko sreeeeeeeetno danas.
Gift baš mi je drago da si se javila, ime je prelijepo, nadam se da ćeš se brzo oporaviti a sad uživajte, s obzirom da nismo uspjele ugovorit kaficu za user posted image  možda se nađemo s kolicima aBd negdje na čaršiji.

ja jučer dan provela raspakujući robicu koja je stigla, kolica smo uspjeli isto tako rasklopiti i ono platno oprati, sve se suši, krevet je onaj s mrežom na dva nivoa i može se sklopiti ko kišobran i strpati u torbu, mislim da ćemo ga dobro iskoristiti kad budemo dolazili mm u Sa, a drveni tek stižeuser posted image user posted image

veeeeeeeliki vamuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2407
31.10.2011 11:03:11   
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Sandrich

Pisala je meni. Nije puno govorila samo kaze da prima antibiotike i vjerovatno gynipral kroz venu....Pokusat cu se danas cut sa njom pa vam pisem!Nadam se da ce izaci iz bolnice user posted image

znaci ipak je zavrsila u bolnici :((((((( ako ti se javi opet pozdravi je puno i javi nam ako cujes sta novo   a ti sandrich "upamet" da ne zavrsis i ti, a i meni dlaka hvali...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2408
31.10.2011 11:04:56   
Bebica11
Zdravo zeniceeee

evo i nasuser posted image jedva sam se dohavizala, hB pa spavati mogu, sanjala da se trebam poradjatiuser posted image

jutros u 5h imala sam bolove u dnu stomaka i beba je bila nemirna, popila sam ginipral i smirilo se, eto jos cekamo i brojimo dane do dana D

Vidim mama emina otisla s hajrom, nek joj je sa srecomuser posted image

sandrich hvala ti sto si nam javila sta je s gerberkom, pozdravi jeuser posted image a pustice je sig brzo kad joj smire kontrakcije i saniraju upalu

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2409
31.10.2011 11:13:40   
Sandrich
Evo sad sam zvala Gerbu maksuz da ispitam i prenesem vam sta ima novo.....prvo da vam kazem da vas je sve puno pozdravila user posted image Ona ima jaku urinarnu infekciju, prima ujutru i navece anitibiotike, i vec joj je kaze bolje, smanjio joj se svrab.Radila je danas neke nalaze da vidi da nije nedaj Boze presla upala na bubrege, pa ce mi javit kad budu gotovi.Prima gynipral i jos neke lijekove...Zasad joj jos uvijek nisu rekli kad bi mogla kuci....

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2410
31.10.2011 11:15:58   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

znaci ipak je zavrsila u bolnici :((((((( ako ti se javi opet pozdravi je puno i javi nam ako cujes sta novo   a ti sandrich "upamet" da ne zavrsis i ti, a i meni dlaka hvali...

Ma joj cuvam se vjeruj od pocetka.....otkako sam ostala trudna ja imam te bolove kao da me jajnik boli, nalazi urina dobri, pijem gynipral preventivno, nisam otvorena, nema kontrakcije, pa eto kad moja dr ne zna od cega me boli kako cu ja znat user posted image al eto guramo hB. ulazimo u 25 sedmicu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 2411
31.10.2011 11:46:54   
KupusLivada

Ma joj cuvam se vjeruj od pocetka.....otkako sam ostala trudna ja imam te bolove kao da me jajnik boli, nalazi urina dobri, pijem gynipral preventivno, nisam otvorena, nema kontrakcije, pa eto kad moja dr ne zna od cega me boli kako cu ja znat user posted image al eto guramo hB. ulazimo u 25 sedmicu user posted image user posted image user posted image

user posted image i sami smo  ti takvi user posted image dan po dan, idemo polako user posted image ej, osjetis li ti vec jake udarce i sl? kod mene to jos uvijek prilicno blago sve, ko komesanje neko...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2412
31.10.2011 11:49:08   
Sandrich
I kod mene su blagi udarci i to nekad osjetim nekad ne, kako kad...sad kad sam bila kod dr digla frku kaze ona zabranit cu ti da razgovaras sa svima user posted image user posted image user posted image jer svaka trudnoca je prica za sebe i ne mozemo se porediti sa drugima..

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 2413
31.10.2011 11:49:13   
Vodolija83
Zenice moje drage,imate jedno veliko mahanje od mene i mog djecaka Ajdina !

Kad stignem napisacu vam svoju porodjajnu pricu i odmah da vam kazem svim user posted image zelim porod kakav sam ja imala !

Cestitam od user posted image svim zenicama koje u narucju cuvaju svoje male zamotuljke. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nisam citala,pa nisam upratila ko se sve porodio...
Ostalim user posted image koje zeljno iscekuju svoje user posted image zelim puno srece user posted image

Moj bebi je skoro stalno konektovan (zato smo se borili i borili...) pa ja stvarno nemam vremena,al nisam vas zaboravila.

user posted image

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2414
31.10.2011 11:50:04   
dush
Dobro jutro drage moje user posted image !!!

Mi smo jucer usli u 17tu sedmicu :) Trebala sam jutros ici kod dr na pregled, ali je za danas otkazao sve preglede :S
Nadam se da ce Gerberka brzo kuci...

Kako ste ostale?
Veliki user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2415
31.10.2011 11:55:06   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: Vodolija83

Zenice moje drage,imate jedno veliko mahanje od mene i mog djecaka Ajdina !

Kad stignem napisacu vam svoju porodjajnu pricu i odmah da vam kazem svim user posted image zelim porod kakav sam ja imala !

Cestitam od user posted image svim zenicama koje u narucju cuvaju svoje male zamotuljke. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nisam citala,pa nisam upratila ko se sve porodio...
Ostalim user posted image koje zeljno iscekuju svoje user posted image zelim puno srece user posted image

Moj bebi je skoro stalno konektovan (zato smo se borili i borili...) pa ja stvarno nemam vremena,al nisam vas zaboravila.

user posted image

Vodolijo bas mi je drago da si se javila....veliki user posted image za tebe i tvoju bebu

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 2416
31.10.2011 11:56:32   
smajli80
Drage moje da vam se i ja malop pojadamuser posted image
Evo upravo sam se vratila sa prve kontrole nakon ležanja u bolnici,i skoro svaki dan sam imala bolove u donjem dijelu stomaka.Inače imam veoma rizičnu trudnoću(nisko nosim,otvorena,grlić skraćen).Nekad znam imati bolove po 6-7x a nekad samo 1x dnevno.
Doktor se predomišljao da li da me ostavi u bolnici na tokolizi,ali se na moju sreću predomisli i posla me kući i reče mi ako se bolovi pojačaju da se obavezno javim.
Pitala sam ga za tablete giniprala i isoptina koje bih mogla da koristim kući i on neće ni da čuje za to,jer se te tablete prema njegovim riječima koriste za zamazivanje očiju pacijentima i ljekarima tj.da bi bili psihički rasterećenijiuser posted image .Nedavno je bio na nekom seminaru i kaže da je praksa u zapadnim zemljama da se ginipral polako zbaciuje iz upotrebe.

Ovim napominjem da trudnice koje koriste ovaj lijek nipodkoju cijenu ne prekidaju terapiju na svoju ruku!!!!

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 2417
31.10.2011 11:59:27   
chuci
ja ulijećem ko padobranac

jel ikoga bolilo grlo od povraćanja, odnosno nakon povraćanja. imam osjećaj da mi je otišlo od kiseline koju sam povraćala.

mogu li šta cuclati user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2418
31.10.2011 12:04:34   
smajli80

IZVORNA PORUKA: chuci

ja ulijećem ko padobranac

jel ikoga bolilo grlo od povraćanja, odnosno nakon povraćanja. imam osjećaj da mi je otišlo od kiseline koju sam povraćala.

mogu li šta cuclati user posted image

Za kiselinu uzmi rupurut tab.,a za grlo septolete na bazi limuna i meda.Oboje tableta su bezopasne u trudnoći.

Sretnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2419
31.10.2011 12:11:19   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: smajli80

Drage moje da vam se i ja malop pojadamuser posted image
Evo upravo sam se vratila sa prve kontrole nakon ležanja u bolnici,i skoro svaki dan sam imala bolove u donjem dijelu stomaka.Inače imam veoma rizičnu trudnoću(nisko nosim,otvorena,grlić skraćen).Nekad znam imati bolove po 6-7x a nekad samo 1x dnevno.
Doktor se predomišljao da li da me ostavi u bolnici na tokolizi,ali se na moju sreću predomisli i posla me kući i reče mi ako se bolovi pojačaju da se obavezno javim.
Pitala sam ga za tablete giniprala i isoptina koje bih mogla da koristim kući i on neće ni da čuje za to,jer se te tablete prema njegovim riječima koriste za zamazivanje očiju pacijentima i ljekarima tj.da bi bili psihički rasterećenijiuser posted image .Nedavno je bio na nekom seminaru i kaže da je praksa u zapadnim zemljama da se ginipral polako zbaciuje iz upotrebe.

Ovim napominjem da trudnice koje koriste ovaj lijek nipodkoju cijenu ne prekidaju terapiju na svoju ruku!!!!

smajli malo ti je dr kontradiktoran, sto onda hoce da te stavi na tokolizu? u toj infuziji i jeste ginipral ako on "ne djeluje", vjeruj mi na rijec, ja osjecam na sebi kako djeluje, i vjeruj nekad odbrojavam sate,ma minute do giniprala

a istina je da vani izbacuju ove lijekove za ocuvanje trudnoce, kod njih svakako jeste princip AKO JE DOVOLJNO JAKO dijete odrzace se, a i istina je da ako krene porod dzabe ginipral i sve, ako npr vodenjak se spusti u grlic,grlic se pretjerano otvori i sl.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2420
31.10.2011 12:16:44   
pahuljica_25
Evooooo meneeee,ja se vratilauser posted image
Jutros sam baš bila nervozna,kontala sam da ću ostati ali eto još ne. Sve je spremno kaže doktorica samo da čekam pravilnne kontrakcije,jer ona bi da izbjegnemo indukciju.Radila mi je UZ,kaže bebi uživa,lijepo mu,ima dovoljno plodove vode.Opet u četvrtak aBd na kontrolu ako se ne odluči sam izaći prijeuser posted image
Ma hajde neka ga u pupi sve dok mu je lijepo i sigurnouser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 2421
31.10.2011 12:25:03   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: dush

Dobro jutro drage moje user posted image !!!

Mi smo jucer usli u 17tu sedmicu :) Trebala sam jutros ici kod dr na pregled, ali je za danas otkazao sve preglede :S
Nadam se da ce Gerberka brzo kuci...

Kako ste ostale?
Veliki user posted image

hej pa mi smo ista sedmica. Ja danas usla u 17.user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 2422
31.10.2011 12:30:23   
ametist
Drage , user posted image kako ste mi danas?
Drago mi je da ima dosta novih trudnica user posted image user posted image user posted image , svima veeeliki user posted image
bas mi je zao za gerbu, sandrich prenesi joj dobre vibre, hB pa ide nabolje
Mi sutra aBd na kontrolu, cini mi se da smo usli u 6 mjesec user posted image user posted image user posted image Bebac je jako nemiran, bas cesto i jako osjetim udarce, evo vas citam, i mislim se pitati doktora, je li normalno da ga tako jako osjetimuser posted image
Istina mama mi je ubacila bubu u uho, kaze mozda ce pozuriti

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 2423
31.10.2011 12:31:11   
dush
Miracle, vidi stvarno :) Nas dvije cemo abd da odbrojavamo zajedno :D

Pahuljice, super za pregled... Jos malo pa eto tebi tvog bebaca :)

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 2424
31.10.2011 12:32:37   
smajli80

smajli malo ti je dr kontradiktoran, sto onda hoce da te stavi na tokolizu? u toj infuziji i jeste ginipral ako on "ne djeluje", vjeruj mi na rijec, ja osjecam na sebi kako djeluje, i vjeruj nekad odbrojavam sate,ma minute do giniprala

a istina je da vani izbacuju ove lijekove za ocuvanje trudnoce, kod njih svakako jeste princip AKO JE DOVOLJNO JAKO dijete odrzace se, a i istina je da ako krene porod dzabe ginipral i sve, ako npr vodenjak se spusti u grlic,grlic se pretjerano otvori i sl.

Ma znam ja šta je tololiza bila sam 2x na ležanju u bolnici pod tokolizom.
Ni meni to nije jasno -ali koliko sam ja njega shvatila tokoliza tj.ginipral se daje samo nekoliko dana IV. i do dozirano od 15-30 kapi/min., a tablete se piju stalno.

Nemam pojma šta da radim više,svega mi je preko glave očekivanja bolova-šta će biti kako će se završiti.To je takva igra živaca da to nije normalno.
Tješim se što je barem ginekološki nalaz uredan i nema promjena u odnosu na prije 2 mjeseca.user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  95 96 [97] 98 99   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *