Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 9:58:19
Selminja
Mamica Emina, sretno draga, vjerovatno si vec otisla Ode zena a termin joj 6 dana poslije mene Buduca mami, ja sam dobro, hodam picim ovih dana ne bil sta krenulo, sve je spremno za bebicu, kucu generalno za vikend uradila, al ona haman nece, ne ferma plaho sta joj mati misli Nikakvih simptoma nema, a ja se iskreno nadam da ce porod i krenuti iznenada, bez neke najave, jelde to i ide tako ? I ja slabo nocu spavam, sinoc sam se budila 5 puta na wc, ko nikad do sad... Ja odoh opet u setnju, nadam se da ce nam Hanica i Pahuljica danas javiti lijepe vijesti Ostale debele
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 10:05:31
Gift
imate veliki od Amara i mene... mi smo hb dobro, uspjesno izbjegli mastistis i dojimo ko veliki mene jos uvjek boli rana od epiz., al se nadam da ce brzo proci... Nisam stigla nista citati tako da svima cestitam sve sto se ma cestitati, a zelim da sto prije dobiju svoje bebice... eto drage moje javim vam se kad opet ugrabim priliku, cuvajte se ...puusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 10:29:27
buduca mami
eee gift,divno ti ime kod sina ;),aBd i moj ce da se isto zove,:)) uzivaj sad s njim,a rana ce da prodje brzo,najteze je proslo za tebe :) selminja,i ja sam sve spremila,sebe psihicki tesko bas mogu pripremit,sve mislim,dobra sam,a onda se uzvrtim cim sta zigne... meni se danas ne izlazi nikako,a setnja ti je bgm pametna stvar i ja ocekujem iznenada taj nalet bolova i da bebi bude sto prije sa mnom, pa haman ce i tvoja takooo :) mamica je izgleda vec otisla,valjda nam se vrati s dobrim vijestima cekamo da nam se jave danas pahuljica, hannica i ostaleee,kao i gerbo koje baaas nema,...zenice uz vas smo,drzite nam se :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 10:47:33
drznica
jutroooo...mi se spremamo da skoknemo do vojne na pregled. Od jutros pokusavam dobiti kabinet da mi kazu jel mi dr.danas gore. Mada sam cula da je ona svaki dan gore i da je najbolje doci oko 12. Pa cu tako i otici...sta bude... Pozeljela sam pregled, mada nije vise kao nekad dok sam isla privatno....bas sam uzivala, sad je vec malo i straha i panike. Sretno Hannici i Pahuljici Pauzo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 10:54:42
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Ima li iko kontakt s gerberkom,kako je ona???????????
Pisala je meni. Nije puno govorila samo kaze da prima antibiotike i vjerovatno gynipral kroz venu....Pokusat cu se danas cut sa njom pa vam pisem!Nadam se da ce izaci iz bolnice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:00:37
mala75
dabar vam dan drage moje Hanici i pahuljici veliko sreeeeeeeetno danas. Gift baš mi je drago da si se javila, ime je prelijepo, nadam se da ćeš se brzo oporaviti a sad uživajte, s obzirom da nismo uspjele ugovorit kaficu za možda se nađemo s kolicima aBd negdje na čaršiji.
ja jučer dan provela raspakujući robicu koja je stigla, kolica smo uspjeli isto tako rasklopiti i ono platno oprati, sve se suši, krevet je onaj s mrežom na dva nivoa i može se sklopiti ko kišobran i strpati u torbu, mislim da ćemo ga dobro iskoristiti kad budemo dolazili mm u Sa, a drveni tek stiže
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:03:11
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Sandrich
Pisala je meni. Nije puno govorila samo kaze da prima antibiotike i vjerovatno gynipral kroz venu....Pokusat cu se danas cut sa njom pa vam pisem!Nadam se da ce izaci iz bolnice
znaci ipak je zavrsila u bolnici :((((((( ako ti se javi opet pozdravi je puno i javi nam ako cujes sta novo a ti sandrich "upamet" da ne zavrsis i ti, a i meni dlaka hvali...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:13:40
Sandrich
Evo sad sam zvala Gerbu maksuz da ispitam i prenesem vam sta ima novo.....prvo da vam kazem da vas je sve puno pozdravila Ona ima jaku urinarnu infekciju, prima ujutru i navece anitibiotike, i vec joj je kaze bolje, smanjio joj se svrab.Radila je danas neke nalaze da vidi da nije nedaj Boze presla upala na bubrege, pa ce mi javit kad budu gotovi.Prima gynipral i jos neke lijekove...Zasad joj jos uvijek nisu rekli kad bi mogla kuci....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:15:58
Sandrich
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
znaci ipak je zavrsila u bolnici :((((((( ako ti se javi opet pozdravi je puno i javi nam ako cujes sta novo a ti sandrich "upamet" da ne zavrsis i ti, a i meni dlaka hvali...
Ma joj cuvam se vjeruj od pocetka.....otkako sam ostala trudna ja imam te bolove kao da me jajnik boli, nalazi urina dobri, pijem gynipral preventivno, nisam otvorena, nema kontrakcije, pa eto kad moja dr ne zna od cega me boli kako cu ja znat al eto guramo hB. ulazimo u 25 sedmicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:46:54
KupusLivada
Ma joj cuvam se vjeruj od pocetka.....otkako sam ostala trudna ja imam te bolove kao da me jajnik boli, nalazi urina dobri, pijem gynipral preventivno, nisam otvorena, nema kontrakcije, pa eto kad moja dr ne zna od cega me boli kako cu ja znat al eto guramo hB. ulazimo u 25 sedmicu
i sami smo ti takvi dan po dan, idemo polako ej, osjetis li ti vec jake udarce i sl? kod mene to jos uvijek prilicno blago sve, ko komesanje neko...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:49:08
Sandrich
I kod mene su blagi udarci i to nekad osjetim nekad ne, kako kad...sad kad sam bila kod dr digla frku kaze ona zabranit cu ti da razgovaras sa svima jer svaka trudnoca je prica za sebe i ne mozemo se porediti sa drugima..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:49:13
Vodolija83
Zenice moje drage,imate jedno veliko mahanje od mene i mog djecaka Ajdina !
Kad stignem napisacu vam svoju porodjajnu pricu i odmah da vam kazem svim zelim porod kakav sam ja imala !
Cestitam od svim zenicama koje u narucju cuvaju svoje male zamotuljke. Nisam citala,pa nisam upratila ko se sve porodio... Ostalim koje zeljno iscekuju svoje zelim puno srece
Moj bebi je skoro stalno konektovan (zato smo se borili i borili...) pa ja stvarno nemam vremena,al nisam vas zaboravila.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:50:04
dush
Dobro jutro drage moje !!!
Mi smo jucer usli u 17tu sedmicu :) Trebala sam jutros ici kod dr na pregled, ali je za danas otkazao sve preglede :S Nadam se da ce Gerberka brzo kuci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:55:06
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Zenice moje drage,imate jedno veliko mahanje od mene i mog djecaka Ajdina !
Kad stignem napisacu vam svoju porodjajnu pricu i odmah da vam kazem svim zelim porod kakav sam ja imala !
Cestitam od svim zenicama koje u narucju cuvaju svoje male zamotuljke. Nisam citala,pa nisam upratila ko se sve porodio... Ostalim koje zeljno iscekuju svoje zelim puno srece
Moj bebi je skoro stalno konektovan (zato smo se borili i borili...) pa ja stvarno nemam vremena,al nisam vas zaboravila.
Vodolijo bas mi je drago da si se javila....veliki za tebe i tvoju bebu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 11:56:32
smajli80
Drage moje da vam se i ja malop pojadam Evo upravo sam se vratila sa prve kontrole nakon ležanja u bolnici,i skoro svaki dan sam imala bolove u donjem dijelu stomaka.Inače imam veoma rizičnu trudnoću(nisko nosim,otvorena,grlić skraćen).Nekad znam imati bolove po 6-7x a nekad samo 1x dnevno. Doktor se predomišljao da li da me ostavi u bolnici na tokolizi,ali se na moju sreću predomisli i posla me kući i reče mi ako se bolovi pojačaju da se obavezno javim. Pitala sam ga za tablete giniprala i isoptina koje bih mogla da koristim kući i on neće ni da čuje za to,jer se te tablete prema njegovim riječima koriste za zamazivanje očiju pacijentima i ljekarima tj.da bi bili psihički rasterećeniji .Nedavno je bio na nekom seminaru i kaže da je praksa u zapadnim zemljama da se ginipral polako zbaciuje iz upotrebe.
Ovim napominjem da trudnice koje koriste ovaj lijek nipodkoju cijenu ne prekidaju terapiju na svoju ruku!!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:11:19
Bebica11
IZVORNA PORUKA: smajli80
Drage moje da vam se i ja malop pojadam Evo upravo sam se vratila sa prve kontrole nakon ležanja u bolnici,i skoro svaki dan sam imala bolove u donjem dijelu stomaka.Inače imam veoma rizičnu trudnoću(nisko nosim,otvorena,grlić skraćen).Nekad znam imati bolove po 6-7x a nekad samo 1x dnevno. Doktor se predomišljao da li da me ostavi u bolnici na tokolizi,ali se na moju sreću predomisli i posla me kući i reče mi ako se bolovi pojačaju da se obavezno javim. Pitala sam ga za tablete giniprala i isoptina koje bih mogla da koristim kući i on neće ni da čuje za to,jer se te tablete prema njegovim riječima koriste za zamazivanje očiju pacijentima i ljekarima tj.da bi bili psihički rasterećeniji .Nedavno je bio na nekom seminaru i kaže da je praksa u zapadnim zemljama da se ginipral polako zbaciuje iz upotrebe.
Ovim napominjem da trudnice koje koriste ovaj lijek nipodkoju cijenu ne prekidaju terapiju na svoju ruku!!!!
smajli malo ti je dr kontradiktoran, sto onda hoce da te stavi na tokolizu? u toj infuziji i jeste ginipral ako on "ne djeluje", vjeruj mi na rijec, ja osjecam na sebi kako djeluje, i vjeruj nekad odbrojavam sate,ma minute do giniprala
a istina je da vani izbacuju ove lijekove za ocuvanje trudnoce, kod njih svakako jeste princip AKO JE DOVOLJNO JAKO dijete odrzace se, a i istina je da ako krene porod dzabe ginipral i sve, ako npr vodenjak se spusti u grlic,grlic se pretjerano otvori i sl.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:16:44
pahuljica_25
Evooooo meneeee,ja se vratila Jutros sam baš bila nervozna,kontala sam da ću ostati ali eto još ne. Sve je spremno kaže doktorica samo da čekam pravilnne kontrakcije,jer ona bi da izbjegnemo indukciju.Radila mi je UZ,kaže bebi uživa,lijepo mu,ima dovoljno plodove vode.Opet u četvrtak aBd na kontrolu ako se ne odluči sam izaći prije Ma hajde neka ga u pupi sve dok mu je lijepo i sigurno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:25:03
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: dush
Dobro jutro drage moje !!!
Mi smo jucer usli u 17tu sedmicu :) Trebala sam jutros ici kod dr na pregled, ali je za danas otkazao sve preglede :S Nadam se da ce Gerberka brzo kuci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:30:23
ametist
Drage , kako ste mi danas? Drago mi je da ima dosta novih trudnica , svima veeeliki bas mi je zao za gerbu, sandrich prenesi joj dobre vibre, hB pa ide nabolje Mi sutra aBd na kontrolu, cini mi se da smo usli u 6 mjesec Bebac je jako nemiran, bas cesto i jako osjetim udarce, evo vas citam, i mislim se pitati doktora, je li normalno da ga tako jako osjetim Istina mama mi je ubacila bubu u uho, kaze mozda ce pozuriti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 31.10.2011 12:32:37
smajli80
smajli malo ti je dr kontradiktoran, sto onda hoce da te stavi na tokolizu? u toj infuziji i jeste ginipral ako on "ne djeluje", vjeruj mi na rijec, ja osjecam na sebi kako djeluje, i vjeruj nekad odbrojavam sate,ma minute do giniprala
a istina je da vani izbacuju ove lijekove za ocuvanje trudnoce, kod njih svakako jeste princip AKO JE DOVOLJNO JAKO dijete odrzace se, a i istina je da ako krene porod dzabe ginipral i sve, ako npr vodenjak se spusti u grlic,grlic se pretjerano otvori i sl.
Ma znam ja šta je tololiza bila sam 2x na ležanju u bolnici pod tokolizom. Ni meni to nije jasno -ali koliko sam ja njega shvatila tokoliza tj.ginipral se daje samo nekoliko dana IV. i do dozirano od 15-30 kapi/min., a tablete se piju stalno.
Nemam pojma šta da radim više,svega mi je preko glave očekivanja bolova-šta će biti kako će se završiti.To je takva igra živaca da to nije normalno. Tješim se što je barem ginekološki nalaz uredan i nema promjena u odnosu na prije 2 mjeseca.